- Konu Sahibi karamelli_turta
- #86.121
Her ay kiyafet alinmaz, sacinizi kendinizde düzlestire bilirsiniz. Siz kücük birsey yiyorsaniz kendi hesabinizi sadece ödeyin. Arkadaslarinizsa söyleyin harcamalarima dikat etmeliyim diye. Ifise tatli ismarlaniyorsa, sizde yemiyekcekseniz niye para ödüyorsunuz ki? Disarda yemek yemegi azaltin. Saydiginiz seylerin 100de 90ni gereksiz masraflar. Bunlar kesmedende para birikmez malesef.ben hayatımı daha detaylı anlatayım ,belki yardımcı olursunuz. sabah altı otuzda kalkarım, kaldığım plazada spor salonu var. bir saat orada spor yaparım. sonra gelir duşumu alır. iki yumurta haşlarım kahvaltıda iki yumurta ve yeşilliklerimi yerim. tere, maydonoz .nane , kuzukulağı... giyinirim eğer saçlarım hoşuma gitmezse plaza da koför var çıkmadan orada düzleştiririm. sonra arabaya atlar işe giderim. mesela bu ay arabanın lastiği patladı, gittim tamirciye yeni lastik almak zorunda kaldım. bu ay üç arkadaşın doğum günüydü, onlara hediye parası topladılar, pasta ve ortak hediye için para verdim. öğlen sevgilimin işi olduğu için ben arkadaşlarımla takıldım cafeye gititk, ben bir şey yemedim küçük bir ceescake ile kahve içtim, ama onlardan biri herkes ayrı ödemesin masanın tüm borcu ne ise kişi başına bölelim dedi. herkes yemek yedi tatlı yedi kahve içti. tıkabasa doydular, bekledim. sen hesabını ayrı gör demelerini yapmadılar mecburen verdim. onların yemek paralarını, onbeş kişiydik siz düşünün benim ödediğimi,
yine hatada iki gün üç buçuk çayı için dışardan tatlı söylüyorlar. yemesemde katılmak zorunda kalıyorum. sonra akşam iş çıkışı sevgilimle çıkmazsak (onun işi olmazsa) arkadaşlarla hadi yemeğe oluyor ailesiyle bile oturan bizimle yemeğe geliyor ben tek çeşit yerim ama onlar bir daha yemeyeceklermiş gibi çorbası ayrı ara sıcağı ayrı ana yemeği ayrı salata malata en az on kişi , hemen birisi çıkıyor getir hesabı garson deyip toplam yemek bedelini kişi başına bölüyorlar. beş kişi ile yemek yediğimi hatırlamıyorum , yedi sekiz on onbeş. sonra arabası olmayan en az iki kızı evlerine bırakıp evime dönüyorum. saat dokuz buçuk gibi oluyor. annemle ya da babamla konuşup , biraz oturup yatıyorum.
ortalama böyle geçiyor. ben şimdi burada neyi fazla harcadım
Hayat bu yarin ne olacagimiz belli degil. Bu kadar para kazanipta birikim yapmamak büyük bir hata bence.