Altın biriktirmeye başlıyoruzz

Selam kizlar,

üsütmüşüm iki gündür, ama tabiki yine ayakta atlatiyorum.
Bu sene gercekten birikim yapmaliyiz, cünkü seneye sipam okula basliyacak ve ben is saatlerimi biraz azaltmam gerek ki derslerinde yardimci olayim ve okuldan ala bileyim. Halen ne vakit büyüdügüne sasiriyorum. 🧿❤️
Annem bir kaç güne evine gidecek, evde çok yardımcı oluyor bize. Zorlancaz yine bi süre.

Gunaydin canlar
Yoğunum bi kac gündür. Beynimdeki sesler susuyor yogun olunca.
Dun ilk defa düzgün uyuyabilirim uyuyabilmek ne büyük şükür sebebiymis
Rabbim mübarek günlerin hürmetine daha büyük afetlerden belalardan korusun inşallah. 7 yıl sürecek kıtlık bu sene başlıyor diyorlar bakalim Allah büyük
Açıkçası endişeliyim kıtlık demek her şeyin etkilenmesi demek. Insallah en başta güzel yağmurlar yağar bahçe tarla her nerede yetişen ürünler varsa bereketli çok olur. Bize de umarım uygun fiyatla yansır...
Yoğurt yapıyorum 1 Lt süt 20 25 lira...

Selam kizlar,

üsütmüşüm iki gündür, ama tabiki yine ayakta atlatiyorum.
Bu sene gercekten birikim yapmaliyiz, cünkü seneye sipam okula basliyacak ve ben is saatlerimi biraz azaltmam gerek ki derslerinde yardimci olayim ve okuldan ala bileyim. Halen ne vakit büyüdügüne sasiriyorum. 🧿❤️
Annem bir kaç güne evine gidecek, evde çok yardımcı oluyor bize. Zorlancaz yine bi süre.
Asmin geçmiş olsun. Ne güzel değil mi evde yardim eden anne olması. Allah uzun ömür versin. Ben de gidince anneme huzur buluyorum...

Türkiye de her şey pahalı olduğu için eğitim ekstra bütçe istiyor...
Ama kesinlikle haklısın çocuk okula başlayınca iş ciddiye biniyor ekstra ilgi takip bekliyor.
Okuma yazma olarak hangi dili öğrenecek gelecek yıl.

Ben de oğlumu dil kursuna götürmek istiyorum.Ekstra zaman ve aynı zaman da istek olmalı...

Asmin geçmiş olsun. Ne güzel değil mi evde yardim eden anne olması. Allah uzun ömür versin. Ben de gidince anneme huzur buluyorum...

Türkiye de her şey pahalı olduğu için eğitim ekstra bütçe istiyor...
Ama kesinlikle haklısın çocuk okula başlayınca iş ciddiye biniyor ekstra ilgi takip bekliyor.
Okuma yazma olarak hangi dili öğrenecek gelecek yıl.

Ben de oğlumu dil kursuna götürmek istiyorum.Ekstra zaman ve aynı zaman da istek olmalı...
Normal alman okuluna gidecek canim. Su anda zaten almanca konusuyor, türkceyi anliyor, yeni yeni türkce cevab vermege basladi, okula basladigindada okul ingilize derslerine baslamadan ben ingilizceyi ögreteyim diyorum. Ilerdede zaten okuluna göre bir dil daha eklencek, fransizca, latince veya ispanyolca ögreniyorlar okula göre.
Ilk okul yillari gercekten önemli bencede. Temmel saglam olmali ki, okul hayati daha sorunsuz gecsin. Herhalde günde 6 saata düsürürüm isi diye düsünüyorum. Malum ev isleride cogunlukla bende.

Cumartesi tüm işlerimi hallettim sayılır evde...
Belki yarın da biraz gezerim oğlum çok istiyor. Ama ekstra masraf demek... Çıkarsam gelecek yıl için ona birkaç kıyafet alabilirim...Yaz sezonuna da şort sandalet ihtiyacı var...
Biz demin parka ciktik, günesli olmasina ragmen cok sogukdu.
Gelecek yil icin kiyafet almaya korkuyorum, cünkü birden boy atiyor aldigim kiyafetler bir kac hafta icinde kücük geliyor.

Selam kizlar,
benim bir komsum var benden bi 10 yas büyük cok tatli biri. Bir cok seyini kendi yapiyor evde. Her senede tarhanasini evde yapiyormud.
Bugün sordum, yazin tarhana yaptiginda banada ögretecek ❤️ kizima ev yapimi tarhana yaparim. Cok becerekli biri masallah, cokda güler yüzlü iyi.
Artik su mutfak islerinde ona danisirim 😁

A Asmin75 eğitim sistemi ne güzelmiş orda dil öğrenmesi. Bizim burda yıllarca Ingilızce dersi var ama konuşan öğrenci yok.

Kıyafet ben oldukça büyük alıyorum bir sonraki yıl için... Çünkü sezonunda çok pahalı. Yakın zamanda gitmedim ama Lcw da alt üst takım en az 400 TL vardır şu an.
Egitim sistemi burda cok iyi canim. Türkyedeki sistem bana cok karisik geliyor. Burda misal 4 yil ünüverste okuyup okudugun meslekte ise basliyorsun. Irda 4 yil okuyup yinede sürekli sinavlara giriliyor sanki, ise baslamak icin 🤷‍♀️ cözemiyorum ordaki sistemi.Tek bildigim burda okumak cok daha rahat. Degerini cidden biliyorum

Kızlar ben artık yaşanan her şeyden çok etkileniyorum. Yani o kadar çok hayatta modumu dusuren şey var ki... Belki de iyi olan seyleri goremiyirum bile...Hep insan bir önceki zamanları daha mi ozler...

Böyle olunca bir de deprem şehitlerimizi düşünüyorum... Ne kadar zor durumdalar her sekilde
Canim yasananlar inanilmaz kötüydü. Insanlar hem maddi hemde manevi bitikler ve toparlamalari cok uzun sürecek. Evet, ama her ne olursada yinede gelecege positiv bakmaliyiz ki, ruhen saglikli kalalim ve mutlu ve ruhende saglikli cocuklar yetistirelim. Zorda olsa bu cok önemli. Birakma kendini, güzel seyler düsünmege calis, umudunu hic elinden birakma.
Biz cocuklarimiz icin örnekiz. Biz positiv kalslimki onlarda öyle olsunlsr ❤️

Egitim sistemi burda cok iyi canim. Türkyedeki sistem bana cok karisik geliyor. Burda misal 4 yil ünüverste okuyup okudugun meslekte ise basliyorsun. Irda 4 yil okuyup yinede sürekli sinavlara giriliyor sanki, ise baslamak icin 🤷‍♀️ cözemiyorum ordaki sistemi.Tek bildigim burda okumak cok daha rahat. Degerini cidden biliyorum
Burda malesef düzenli bir eğitim sistemi yok. Çok mezunu olan bölümler hala inanılmaz öğrenci alıyor. Zaten okul bitince iş bulmak ne mümkün yine sınavlar bitmiyor. Ve çok düşük ücret veriliyor...
Ben de oğlumun ileride yurt dışına gitmesini bir süre orada okuyup çalışmasını istiyorum...

Kızlar kızlar bugün ilk kez evde kıymalı pide yaptım. Pişmesini bekliyorum umarım olmuştur... Dondurucu da daha kışlıklar var çok şükür. Ordan tüketmeye devam..

Fide alacaktım henüz alamadım. Almasam o alana biber falan mı diksem diyorum...Çünkü uzun süre bu muhitte yaşamayı düşünmüyorum.. Satarım diye planlıyorum... Kararsız kaĺdim.

Açıkçası ilerleyen yıllarda yani ömrüm varsa😊 daha sakin kasaba ilçe tarzı bir yerde yaşayıp orda mesleğe devam etmek istiyorum...Ah ne hayaller ne hayallere sağlık olsun da

Bu arada borsada hissedeyim. Henüz altın alamadım. Biraz istediğim kâr göreyim hedefimdekileri alacagim

Burda malesef düzenli bir eğitim sistemi yok. Çok mezunu olan bölümler hala inanılmaz öğrenci alıyor. Zaten okul bitince iş bulmak ne mümkün yine sınavlar bitmiyor. Ve çok düşük ücret veriliyor...
Ben de oğlumun ileride yurt dışına gitmesini bir süre orada okuyup çalışmasını istiyorum...
Burda master yapip ardindan is bulursa oturum hakkini kazaniyor. Tavsiyem imkanin varsa kücük yasdan itibariyle almanca kurslarina yollaman.

Selam herkese. Uzun zaman oldu. Deprem bölgesindeyim. Artık eski rutine dönmeye, hayata geri dönmeye çalışıyoruz. Çok şükür evimize bir şey olmadı ancak o korku bize bir ömür yetecek gibi görünüyor.
1 ay boyunca hiçbir şey harcamadığım için elimde para birikti. Ek ödemeler yapıldı vb. derken elimdekileri harcamamak adına altın aldım. 20 gram altın aldım ve böylece altın hedefimi yapmış ve hatta geçmiş oluyorum.
Buruk bir mutluluk var içimde.
Kendinize dikkat edin.

Selam herkese. Uzun zaman oldu. Deprem bölgesindeyim. Artık eski rutine dönmeye, hayata geri dönmeye çalışıyoruz. Çok şükür evimize bir şey olmadı ancak o korku bize bir ömür yetecek gibi görünüyor.
1 ay boyunca hiçbir şey harcamadığım için elimde para birikti. Ek ödemeler yapıldı vb. derken elimdekileri harcamamak adına altın aldım. 20 gram altın aldım ve böylece altın hedefimi yapmış ve hatta geçmiş oluyorum.
Buruk bir mutluluk var içimde.
Kendinize dikkat edin.
Cok gecmis olsun Allahim birdaha yaşatmasın insallah

X