Bizim üst katta maalesef böyle, neredeyse 10 yıldır aynı dairede oturuyoruz.üst kat kiracılar birçok kez değişti, sanıyorum yeni birileri taşındı bu ara.Sıklıkla kosmuyor hatta bazen sopa sesi geldiğinde birbirimize bakıyoruz ne oldu ki şimdi diye.. elektrik süpürgesine bile sopa vuruyorlar.onlara göre biz her gün eşyaları surukluyoruz
Çocuğunuzun koşmasından, komşunuzun doğalgaz faturasına nasıl getirdiniz konuyuHanımlar merhaba,2.5 yaşında oğlum var,öyle koltuktan atlamayı zıplamayi filan bilmez.Her gün illa bir şımarır yerde yuvarlanır ya da emekleyerek oradan oraya hızlıca gider.Bu şimarmalar kısa süreli oluyor..Arada da koşuyor tabi..Biz böyle seyler yaptığında dikkatini başka yöne çekip koltuğa çıkmasını sağlıyoruz.Salonumuzun zemini zaten biz normal yürürken bile sallanıyor ama bunu alt komşuya bir türlü anlatamadik,kaldı ki dinlemeyi de bilmiyorlar hep kendileri konuşuyor.Yok hastayız yok panik atagimiz var,yok belediyeden emekli müdürüm vs.Ne kadar dikkat etsek de alt komsu sopayla tavana vuruyor ya da kapıya geliyor.Tavana vurma sesinden oğlum çok korkuyor koltuğa zıplıyor.
Bugün ben evde yokken zabıta gelmiş uyarmış gitmiş.Ben de biraz kafamı toplayıp asagiya indim konuşmaya.Sadece oğulları vardı.Sorunlari böyle cozeceksek siz de bu kış boyu kombi yakmadiniz biz iki kat fazla doğalgaz faturaları ödedik sesimiz çıktı mı yasal değil biliyorsunuz değil mi vs.Gunde 2 metreküp yakıyorsunuz emin olmak için takip ettim dedim.Asla kabul etmedi ki esasında ev ile çok ilgili bilgili biri gibi de değildi.Annenizle görüşeyim sonra dedim öyle çıktım yukarıya..
İnsanlar neden bu kadar tahammülsüz,zamanında çocuk buyuttuklerini ne çabuk unuttular,2.5 yaşındaki çocuğu koltuğa mi baglayayim,hani biseyleri değiştirelim desem öyle pek değişiklik yapacak bişey de yok bina kötü çünkü.Ev sahibim bizden memnun olduğu için kiraya çok zam yapmıyor evden çıksak bir dünya olmuştur kiralar bıktım ya yemin ederim bıktım.
Siz olsanız ne yapardınız iç dökmek istedim.Tesekkurler
Aynen bu söylediğinize katılıyorum.Bu kombi işine çok şaşırdım...aşağı kata inip kombiyi ac az yakıyorsun popomuz dondu yukarda deme hakkimiz var mı? Döver ki beni
Çok ilginç ilk kez duydum bunu.
Gurultu konusunda belki radikal olacak ama...çocuğu düz duvara tırmanan enerjili aileler belli bir süre kiralık ev seçerken biraz daha alt katlara yonelseler kendi başları da ağrımayacak. Ben olsam 1.katta otururum 5-6 sene. Milletle de uğraşmam. Zıpla yavrum derim.
Sizi gerçekten ince düşünceniz için kutluyorum...hem üst katlarda oturayım manzara bakayım, hem alttan üstten kombiyi 50ye getirsinler ısınayım, hem de çocuğum düz duvara tırmansın...kimse sesini çıkarmasın.Aynen bu söylediğinize katılıyorum.
Suan oğlum altı yasında . Daha 5 6 ay oldum buraya taşınalı. Daha önceki evim hep dükkan üstüydü, üst katımdakiler de yırtdısındaydı. Isınmamız biraz sorun oldu ama çocuğum rahatça oynadı, hiç şikayet eden de olmadı.
Biz anne babalar çoğu zaman kendi çocuğunuzun gürültüsünü görmezden geliyoruz ya da o an bize sevimli geliyor fakat aslında durum öyle değil... Üst kattan alt kata inanılmaz ses gidiyor , o yüzden alt kattaki komşuyu da düşünmek gerekir . Gündüz saatlerinde az çok hoş görülebilir. Fakat akşam belli saatlerden sonra olmaz. Çünkü aşağıdaki insanı da düşünmek lazım. İnsanlar yorgun argın işten geliyor , dinlenecek neden çocuk sesi ceksin ki ?Sizi gerçekten ince düşünceniz için kutluyorum...hem üst katlarda oturayım manzara bakayım, hem alttan üstten kombiyi 50ye getirsinler ısınayım, hem de çocuğum düz duvara tırmansın...kimse sesini çıkarmasın.
Şu güne kadar 1 gün bile gürültüden şikayet etmedim hep anlayışla karşıladım küçük çocuklu aileleri. Çünkü hep karşılaştığımızda ben konuyu hiç acmadan mahcup edayla kusura bakmayın özür dileriz bazen tutamıyoruz çocuğu vb tavırla karşılaştım.
Ama konu çocuk gurultusuyken kombiyi yakmıyorsun derse (ne alaka iki konu) o zaman işler değişebilir.
Tebrik ederim. Bu başlıkta 20 anne yorum yaptıysa sadece sizin yorumunuz bu şekilde. Bu kafa yapısı tüm insanlarda olsaydı dünya daha güzel bir yer olurdu.Biz anne babalar çoğu zaman kendi çocuğunuzun gürültüsünü görmezden geliyoruz ya da o an bize sevimli geliyor fakat aslında durum öyle değil... Üst kattan alt kata inanılmaz ses gidiyor , o yüzden alt kattaki komşuyu da düşünmek gerekir . Gündüz saatlerinde az çok hoş görülebilir. Fakat akşam belli saatlerden sonra olmaz. Çünkü aşağıdaki insanı da düşünmek lazım. İnsanlar yorgun argın işten geliyor , dinlenecek neden çocuk sesi ceksin ki ?
Kombi olayını da ilk kez duydum. İsteyen yakar istemeyen yakmaz kime ne ? Şimdi alt katımda tek başına Kadın oturuyor. Neden yaksın ki her yeri ? Ki zaten ev Güney cephe aksama kadar güneş alıyor.
Ne kadar görmezden gelsek de gerçek bu..Tebrik ederim. Bu başlıkta 20 anne yorum yaptıysa sadece sizin yorumunuz bu şekilde. Bu kafa yapısı tüm insanlarda olsaydı dünya daha güzel bir yer olurdu.
Ayyy en korktuğum komşu cinsisiniz...gündüz analarını aglatirim ne demek hic yakistiramadim.Isı olayını bilmeyenler hayret etmiş ama doğru.
Sizde ısı olayı ilgili alt komşunuza ne yapılması gerekiyor ise yapin alın paraciklarini akılları başlarına gelsin.
Sanırım dava açma hakkınız var.
Gündüz yapılan seslere kimse bişey diyemez.
Ben yerinizde olsam gündüz analarını ağlarım.
Kapınıza geldiklerinde çok şikayetçi iseniz müteahhiti dava edin böyle ince bina yaptığı ve yalıtım yapmadığı için deyin. Ve sonra kapıyı kapatın muhatap olmayın.
Sen bilirsin.Ayyy en korktuğum komşu cinsisiniz...gündüz analarını aglatirim ne demek hic yakistiramadim.
Ben sizin alt katınız olsam sizle hiç dialoga girmeden taşınırım. Bazen kaybedilen para kazanılan mutluluk oluyor. Yani inatlasilacak insan var hiç ugrasilmayacak insan var. Seçimi iyi yapıp direkt taşınmak lazım.
Gündüz anasını ağlatırdım kısmına bende şaşırdım açıkçasıSen bilirsin.
İyi taşınmalar.
Gündüz anasını ağlatırdım kısmına bende şaşırdım açıkçası
Sürekli tepenizde bir ses olmasını istemezsiniz heralde. Bu durumlarda önemli olan tek şey üslup..
Karşımdaki kişinin çaresiz kaldığını hissedersem anlayış gösteririm, ama gıcıklığına tepemde anasını ağlatırsa benzeri karşılık alır. Belirtmek isterim..
Valla verin neden duruyorsunuz ki durmanız kabahat.Gündüz anasını ağlatırdım kısmına bende şaşırdım açıkçası
Sürekli tepenizde bir ses olmasını istemezsiniz heralde. Bu durumlarda önemli olan tek şey üslup..
Karşımdaki kişinin çaresiz kaldığını hissedersem anlayış gösteririm, ama gıcıklığına tepemde anasını ağlatırsa benzeri karşılık alır. Belirtmek isterim..
Demekki siz gıcıklığına ses yapanlardansınız. O zaman gıcıklığına tavana vuranlara bişey demeyin bi zahmet!Valla verin neden duruyorsunuz ki durmanız kabahat.
Çocuklar robot değil, böyle komşunun ben anasını ağlatırım.
Sözleriminde arkasındayım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?