• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Alt komşu derdi

Bildiğiniz gün ortası saatlerinde oluyor bunlar.Kendimiz süpürgeyi bile öğlen olmadan açmıyoruz,terlik giymiyoruz,eşya cekeceksek kaldırıp çekiyoruz suruklemiyoruz ama ne yapsak nafile..Allah vicdan versin
E ne yapacaksınız başka hayalet gibi mi yaşayacaksınız.
Hayir siz canınızı sıkmayın. Bir daha şikayet ederlerse polis zabita kim geliyorsa bunları anlatın. Benim elimden gelen bu kadar diyin.
Gercekten burada komsu sorunları okuyunca kendi komsularimin alnından öpesim geliyor.
Bu ne tahammülsüzlük

Hayır yok. Mesela evde oturan yoksa sizin için kombi mi yaksınlar? Merkezi sistem için geçerli bir konuyu kombiye genelleyemezsiniz. O kadar güveniyorsanız şikayetçi olun, sonucu merakla bekliyorum:)
Zaten biz bu konuda onlara hiçbir şey söylemedik ta ki bugün eve zabıta gelinceye kadar.Bu işler böyleyse biz niye şikayetci olmadık sizden dedim yoksa karışmadik hiç ama tabi her faturayı elime alista içten içe kızdım.Kombi için geçerli o yönetmelik

tv de ben de duydum ama uygulanması imkansız.o zaman kombi parası yardımı da yapsin devlet
Bu şekilde “ilgi çekici” haberler yapıyorlar ama 1 tane bile mahkeme şöyle karar verdi haberi yok. Merkezi sistemde ev boş da olsa dolu da olsa ısıtma çalışır. Ama en basiti ev boşsa kombi çalışmaz ya da herkesin sıcaklık konforu bir olmak zorunda değil.

Valla kusura bakmasin komsum ama istediği gibi mahkemeye verebilir. Üşümeyen, evde yalnız yasayan ve butun gun işte olan biri olarak ben evde bile yokken cayır cayır kombi acacak halim yok.

Onun disinda gunduz saatindeki gurultu icin yapabilecegi bir sey yok. Aksam saatlerinde dikkat edip eline koz vermezseniz gerisini umursamayın.
Evet verebilir yasal hakkı doğalgaz parası vermezse mahkemede komşuyu mağdur ettiği için para öder aynı hesap..

Bu şekilde “ilgi çekici” haberler yapıyorlar ama 1 tane bile mahkeme şöyle karar verdi haberi yok. Merkezi sistemde ev boş da olsa dolu da olsa ısıtma çalışır. Ama en basiti ev boşsa kombi çalışmaz ya da herkesin sıcaklık konforu bir olmak zorunda değil.
Haberlerde izledim var böyle bir karar emsal kabul edildi çoğu kimse uğraşmayagi için çok duyulmadı ..

Apartmanda oturuyorsak böyle şeylerin de olabileceğini hesap etmek lazım.Bizim de üst komşunun torunları gelince evde ip atlıyorlar koltuktan zıplıyorlar filan ama gündüz saati ise gece yarısı değilse ne diyebiliriz
Denmemesi gerekiyor ama bizde apartman kültürü yok herkez evim var diye binayı temelden kendinin sanıyor 😊

ev büyükse gelir bize de 700 civarı geldi geçen ay
Ev büyük evet ama posta kutularinda iki faturaya baktım 223,288..evin büyüklüğü aynı
Bizim alt katta bir tane Kadın öğretmen var . Bana 300 geliyor doğalgaz ona 80 90 ... Tek başına yaşayan kadın şimdi nasıl her yeri aç diyeceğim ki kadına ?

Ara kat her zaman ısınma yönünden avantajlı oluyor.
Zaten ben de karışmadim ama onlar zabıta gönderince uyardım bir nevi
Ben bu donem mecburen 1 oda yaktim bazi yerleri ara ara actim yoktu ne yapayim? Kombiler kotu evin 4 tarafi acik ben 1 odaya 300den asagi odemedim apartman 700 oduyor komsumun sayac gozetledigini bilsem selam bile vermem daha neler ya
Sizde alt katta oturup cocugunuzu rahat rahat kosturabilirdiniz. Sizde haklisiniz oda hakli ztn 3 yasa kadar cocuklara dert anlatamaz ilgisini cekemezsiniz bebek sayilir azcik hak verip gonul alsaniz onlarda dikkat ediyor der karsilikli anlayis sart ama hep karsidan beklememek lazim
871 TL 756 TL fatura ödeyince bakılıyor.
Bu eve tasindigimda oğlum 3,5 aylıktı böyle sıkıntılar olacağını tahmin edemedim,başka da çocuğum yok.
Kaç kez konuşmaya gittim güzellikle,sadece kendileri konuşuyor bana fırsat vermiyorlar,hiç sevmediğim insan tipi
E ne yapacaksınız başka hayalet gibi mi yaşayacaksınız.
Hayir siz canınızı sıkmayın. Bir daha şikayet ederlerse polis zabita kim geliyorsa bunları anlatın. Benim elimden gelen bu kadar diyin.
Gercekten burada komsu sorunları okuyunca kendi komsularimin alnından öpesim geliyor.
Bu ne tahammülsüzlük
Ne güzel ev alma komşu al doğru laf

Evet verebilir yasal hakkı doğalgaz parası vermezse mahkemede komşuyu mağdur ettiği için para öder aynı hesap..
Versin buyursun. Sanki herkesin 24 saat butun odalarini yaktigi utopik bir ulkedeyiz. Ayrica "yeterli oranda" gibi bir ifade var kanun yorumunda, tek basina yasayip gunde 12 saat evde olmayan biri icin benim sarfiyatim benim kosullarimda yeterli oranda sayilacaktir?

Gondediginiz haberde emsal olarak belirtilen sey ise Ankara Il Umumi Hifzisihha Kurulu'nun hava sicakligi 15 derecenin altina düştüğünde merkezi sistemli isitmanin yanmasi yonunde. "Soba, kat kaloriferi ve kombi gibi tek haneli ısıtma sisteminin bulunduğu meskenlerde ise isteğe bağlı olarak yakılması" ibaresi de bulunuyor. Emsal mahkeme karari degil yani.

Neyse bu konu ilgimi cekti. Avukat arkadaslarimla da gorusecegim gercekten ben işteyken kombi açmadığım icin komşum mahkemede hakli bulunur mu diye.

Versin buyursun. Sanki herkesin 24 saat butun odalarini yaktigi utopik bir ulkedeyiz. Ayrica "yeterli oranda" gibi bir ifade var kanun yorumunda, tek basina yasayip gunde 12 saat evde olmayan biri icin benim sarfiyatim benim kosullarimda yeterli oranda sayilacaktir?

Gondediginiz haberde emsal olarak belirtilen sey ise Ankara Il Umumi Hifzisihha Kurulu'nun hava sicakligi 15 derecenin altina düştüğünde merkezi sistemli isitmanin yanmasi yonunde. "Soba, kat kaloriferi ve kombi gibi tek haneli ısıtma sisteminin bulunduğu meskenlerde ise isteğe bağlı olarak yakılması" ibaresi de bulunuyor. Emsal mahkeme karari degil yani.

Neyse bu konu ilgimi cekti. Avukat arkadaslarimla da gorusecegim gercekten ben işteyken kombi açmadığım icin komşum mahkemede hakli bulunur mu diye.
Normalde insanlık adına böyle şeylerle uğraşmamak en iyisi ama bu insanlık karşılıklı olmalı.

Ben size o kadar araştırma yapamayacağım küçük bebeğim var merkezî sistem için değil gayet kombili evler içindi gördüğüm haber doğrudur değildir %100 diyemem ama böyle bir kanun var çoğu kişinin haberi yok Kat Mülkiyeti Kanunu, 'mevsimsel gerekliliklere göre daire ısıtılmalı diyor. Benide bilgilendirirseniz sevinirim avukat arkadaşınıza sorduktan sonra..

Hanımlar merhaba,2.5 yaşında oğlum var,öyle koltuktan atlamayı zıplamayi filan bilmez.Her gün illa bir şımarır yerde yuvarlanır ya da emekleyerek oradan oraya hızlıca gider.Bu şimarmalar kısa süreli oluyor..Arada da koşuyor tabi..Biz böyle seyler yaptığında dikkatini başka yöne çekip koltuğa çıkmasını sağlıyoruz.Salonumuzun zemini zaten biz normal yürürken bile sallanıyor ama bunu alt komşuya bir türlü anlatamadik,kaldı ki dinlemeyi de bilmiyorlar hep kendileri konuşuyor.Yok hastayız yok panik atagimiz var,yok belediyeden emekli müdürüm vs.Ne kadar dikkat etsek de alt komsu sopayla tavana vuruyor ya da kapıya geliyor.Tavana vurma sesinden oğlum çok korkuyor koltuğa zıplıyor.

Bugün ben evde yokken zabıta gelmiş uyarmış gitmiş.Ben de biraz kafamı toplayıp asagiya indim konuşmaya.Sadece oğulları vardı.Sorunlari böyle cozeceksek siz de bu kış boyu kombi yakmadiniz biz iki kat fazla doğalgaz faturaları ödedik sesimiz çıktı mı yasal değil biliyorsunuz değil mi vs.Gunde 2 metreküp yakıyorsunuz emin olmak için takip ettim dedim.Asla kabul etmedi ki esasında ev ile çok ilgili bilgili biri gibi de değildi.Annenizle görüşeyim sonra dedim öyle çıktım yukarıya..

İnsanlar neden bu kadar tahammülsüz,zamanında çocuk buyuttuklerini ne çabuk unuttular,2.5 yaşındaki çocuğu koltuğa mi baglayayim,hani biseyleri değiştirelim desem öyle pek değişiklik yapacak bişey de yok bina kötü çünkü.Ev sahibim bizden memnun olduğu için kiraya çok zam yapmıyor evden çıksak bir dünya olmuştur kiralar bıktım ya yemin ederim bıktım.

Siz olsanız ne yapardınız iç dökmek istedim.Tesekkurler
Komşunun küçük çocuğu varsa insan biraz halden anlar ya. Komşularınız bencil. Birde tavana vurduklarında 2 yaşında çocuk korkuyormuş ya kıyamam konuşun iyice azıcık insan olsunlar. Laftan anlamazlarsada yok sayın tamamen duymazdan gelin her dediklerini. muhatap olmayın madem ev sahibinizde sizi seviyor komşuyla tartışsanız bu sefer ev sahibinin gözündede siz kötü olursunuz.

Komşunun küçük çocuğu varsa insan biraz halden anlar ya. Komşularınız bencil. Birde tavana vurduklarında 2 yaşında çocuk korkuyormuş ya kıyamam konuşun iyice azıcık insan olsunlar.
Çocukları büyütüp evlendirmisler unları eleyip eleği asmışlar ondan anlamıyorlar

gündüz vakitlerindeki gürültüler için şikayet etmeleri doğru değil. 2 buçuk yaşındaki çocuğu kafese kapatacak değilsiniz çünkü. akşam vakitlerinde de zaten dikkat etmeye çalıştığınızı söylüyorsunuz. haklısınız.
eğer çok rahatsız oluyorsanız ve o kadar doğalgaz ödüyorsanız kirayı biraz daha arttırıp o evden çıkmayı düşünebilirsiniz. bende 600 tl doğalgaz ödüyorum evim 2+1, salonumdaki petekte kapalı. alt komşum da yok. o faturaya göre ısınmıyorum da, kendi evim olmasa çıkardım. çünkü sorun başka türlü çözülemeyecek gibi

iki tarafa da hak veriyorum ben sizde haklısınız ama alt kattaki de haklı.Benim üst katımda da ikiz 1,5 yaşında çocuklar var ve gerçekten onlar koşarken oturduğum koltuk sallanıyor.üstteki komşuma kibar bir şekilde söyledim ama çaresi yok sanırım koşuyorlar hala son hız 😅 Apartman hayatında anlayışlı olmaktan başka çare yok.Duvarlara sopa ile vurarak bunu çözemez.İnşallah tatlıya bağlanır aranız : ))

gündüz vakitlerindeki gürültüler için şikayet etmeleri doğru değil. 2 buçuk yaşındaki çocuğu kafese kapatacak değilsiniz çünkü. akşam vakitlerinde de zaten dikkat etmeye çalıştığınızı söylüyorsunuz. haklısınız.
eğer çok rahatsız oluyorsanız ve o kadar doğalgaz ödüyorsanız kirayı biraz daha arttırıp o evden çıkmayı düşünebilirsiniz. bende 600 tl doğalgaz ödüyorum evim 2+1, salonumdaki petekte kapalı. alt komşum da yok. o faturaya göre ısınmıyorum da, kendi evim olmasa çıkardım. çünkü sorun başka türlü çözülemeyecek gibi
Onlar zaten yakmiyorlar da bizim kombi de hiç tasarruflu değil sanırım,ev de büyük.Bu ara hava güzel en kisikta bile 496 geldi bu ay ,200-250 geliyor diyenlere ağzım açık bakıyorum.Dogalgaza odedigim parayı düşününce kiranın çevreye göre uygun olmasının anlamı kalmıyor evet
iki tarafa da hak veriyorum ben sizde haklısınız ama alt kattaki de haklı.Benim üst katımda da ikiz 1,5 yaşında çocuklar var ve gerçekten onlar koşarken oturduğum koltuk sallanıyor.üstteki komşuma kibar bir şekilde söyledim ama çaresi yok sanırım koşuyorlar hala son hız 😅 Apartman hayatında anlayışlı olmaktan başka çare yok.Duvarlara sopa ile vurarak bunu çözemez.İnşallah tatlıya bağlanır aranız : ))
İnşallah, teşekkür ederim ❤️

Hanımlar merhaba,2.5 yaşında oğlum var,öyle koltuktan atlamayı zıplamayi filan bilmez.Her gün illa bir şımarır yerde yuvarlanır ya da emekleyerek oradan oraya hızlıca gider.Bu şimarmalar kısa süreli oluyor..Arada da koşuyor tabi..Biz böyle seyler yaptığında dikkatini başka yöne çekip koltuğa çıkmasını sağlıyoruz.Salonumuzun zemini zaten biz normal yürürken bile sallanıyor ama bunu alt komşuya bir türlü anlatamadik,kaldı ki dinlemeyi de bilmiyorlar hep kendileri konuşuyor.Yok hastayız yok panik atagimiz var,yok belediyeden emekli müdürüm vs.Ne kadar dikkat etsek de alt komsu sopayla tavana vuruyor ya da kapıya geliyor.Tavana vurma sesinden oğlum çok korkuyor koltuğa zıplıyor.

Bugün ben evde yokken zabıta gelmiş uyarmış gitmiş.Ben de biraz kafamı toplayıp asagiya indim konuşmaya.Sadece oğulları vardı.Sorunlari böyle cozeceksek siz de bu kış boyu kombi yakmadiniz biz iki kat fazla doğalgaz faturaları ödedik sesimiz çıktı mı yasal değil biliyorsunuz değil mi vs.Gunde 2 metreküp yakıyorsunuz emin olmak için takip ettim dedim.Asla kabul etmedi ki esasında ev ile çok ilgili bilgili biri gibi de değildi.Annenizle görüşeyim sonra dedim öyle çıktım yukarıya..

İnsanlar neden bu kadar tahammülsüz,zamanında çocuk buyuttuklerini ne çabuk unuttular,2.5 yaşındaki çocuğu koltuğa mi baglayayim,hani biseyleri değiştirelim desem öyle pek değişiklik yapacak bişey de yok bina kötü çünkü.Ev sahibim bizden memnun olduğu için kiraya çok zam yapmıyor evden çıksak bir dünya olmuştur kiralar bıktım ya yemin ederim bıktım.

Siz olsanız ne yapardınız iç dökmek istedim.Tesekkurler
Sizin ARADA DA KOSUYOR TABII dediğiniz ve gayet hoş gördüğünüz durum ;cocuk sizin çocuğunuz olduğu için...ben hickimsenin kimsenin çocuğuna GECE VAKTI hoşgörü göstermek zorunda olduğunu düşünmüyorum..asagiya ne kadar ses geldiğini tahmin edemezsiniz ...zamanında yaşadım da anne baba duymuyor kendi cocugu ya hoşuna bile gidiyor ama bir de gece vakti komsuya sorun

Back