Alt komşu derdi

Lojmanda otururken( ses yalıtım vs yoktu,kaşık düşse duyuluyordu) üst kattan çok çocuk sesi geliyordu. Dayanilmacak seviyeye ulaşınca çıktım uyardım. Kadın anında uyardı çocukları,ses azaldı.
Yan komşum kahveye çıkmış birgün,kadın üst üste 3 halı sermiş yere gürültü gitmesin diyevalla ben gidip rahatsizligimi söyledim diye utandım ..
Allah iyi insanlarla karşılaştırsın.

Evet, bahsettiğim bu.. Sonuçta karşımızdaki çocuk, yapacak birşey yok. Hele ki insanlar bundan mahcup oluyorsa.. Üslubu düzgünse.. Ama çocuk bu deyip, bunun arkasına sığınıp anasını ağlatıyorlarsa :) o zaman diyecek birşey yok. Hakettikleri cevabı alırlar

Bizim de yan komşunun oğlu dünyaları yıkıyor. Gece gündüz demeden duvarları yumruklayıp, evi başımıza yıkıyor bir gün kapısına gitmedim. Ama çocuğun annesi, babası, ninesi hepsi defalarca kapıma geldi. Televizyon sesi için. Evde iki kişiyiz. Ne ses olabilir ki anlamıyorum. En son tv yi ses bombasına bağlayıp, ses bombasını yanımıza alıp tv izliyoruz. Geçen gün yine geldi. Ben ne yapayım acaba? Misilleme olmasın diye hiç sizin evde de çocuk var. Hep gürültü yapıyor. Ben hiç kapıya geldim mi demedim. Çocuk bu sonuçta. En son çocuğun seslerini telefona kaydettim. Bir daha gelirse dinletirim diye. Ama valla çocuktur bu ne kadar anlayışınız demelerinden korkuyorum. O kadar saçma sapan insanlar. Allah size de kolaylık versin.

Siz bosanma asamasinda degil miydiniz? Bu eve yeni mi tasindiniz, yoksa annenizin evi mi? Evi degistirme imkaniniz varsa en dogrusu bu olur.

Bunların GECENİN BİR VAKTİ olduğunu nerede yazdım acaba

Aynen öyle neyazikki artık bazı insanlarda insan sevgisi de vicdan da kalmamış

Yani çocuk konusunda haklısınız da insanlar üşümüyorsa sizin için kombiyi açıp camları açarak mı ferahlasınlar anlamadım ki.

Evin ısısı normal düzeyde ise zaten bu üst katın faturasını kabartmayacagindan mahkeme ile işiniz olmaz.Bir de faturanız 871,756 gibi rakamlarda geliyorsa yerler de buz gibiyse iner bakarsınız.
Bir tek benim cocugum var demedim,çok dikkat etmemize rağmen böyle tepki vermeleri anormal dedim,elektrik süpürgesi açınca bile sopa vuruyorlar gündüz 12 den sonra bir saat o da..
Kombi konusunda da yönetmelik bile varsa bu konuda bize yorum yapmak düşmez bence.
Evini gozetlemedim bu arada.Parasi yok değil evi arabaları var oğlu polis aynı evdeler adam cimri.15 TL lik apartman aidatını ödemeyen, banane ev sahibi ödemeli diyen birilerinden bahsediyoruz
Parke..Ev çok geniş her tarafı hali ile kapatamadik ama halı üzerinde oynuyor zaten
Yok öyle düz duvara tırmanan bir çocuk değil..Biraz şımarıklik komiklik yapıp dikkat çekiyor güya,çocuk dikkat çekmeye çalışınca tam tersi oralı olmayalım diyoruz artık
Çocuğunuzun koşmasından, komşunuzun doğalgaz faturasına nasıl getirdiniz konuyu
Biz sizi hosgoruyorsak bunu siz de yapabilirsiniz demek istedim.
Üstteki değil de alttakinin yakıp yakmamasi etkiliyor
Biz sizi idare ediyorsak siz de bunu yapabilirsiniz demek istedim biraz da uyari vermis oldum.
Akşam saatlerinde uyuyor zaten,gündüzden bahsediyoruz.
Alttaki yakmazsa suç olur diye ben değil kanun söylüyor.

Alt katınızdakiler anlattığınız kadar sorunluysa diğer bina sakinleri de şikayetçidir. Ev sahibine bildirebilirsiniz.

Valla verin neden duruyorsunuz ki durmanız kabahat.

Çocuklar robot değil, böyle komşunun ben anasını ağlatırım.
Sözleriminde arkasındayım.

Sonra bencil toplum, bencil yetişkin, empati kurmayan, saygısız, başkalarının hakkını yiyen çocuk nasıl yetişti diye soruyorlar.

Direkt sizi göstereceğim cevap olarak

Sen bilirsin.
İyi taşınmalar.
Böyle durumlarda üslup çok önemli.
Siz böyle gündüz anasını ağlatacak(!) kadar ses yaparsanız , komşu da boş durmaz. Ses kaydı yapıp şikayetçi de olabilir. Ceza da kesilebilir. Apartmanda imza toplayıp evden cıkartıladabilirsiniz . O zaman ne yapacaksınız ?
Daha da kötüsü apartmanda ses yüzünden çıkıp komşusunu öldürmüştü biri...

Zaten gündüz oluyor bu sopa vurmalar filan.Aksam olunca yemek ye çocuğu yedir az oturup koltukta kitap dergi filan inceliyoruz sonra yatıyor.Gunduz işlerimiz olduğu zaman o da yerlerde yuvarlanıyor,akşam sıkıntı yok.
Evet kesinlikle.Gercekten tepiniyor olsak neyse ama gayet olağan bir yaşam bizimkisi, kendileri durmuş üstü dinliyorlar çit çıkmasın istiyorlar apartmanda mümkün mü bu..Oğlum 4 aylıktı bakıcı vardı gündüz üstteki seslerden çocuğun hemen uyandığını söylüyordu gündüz vakti yapicak bişey yok çocuk seste uyumaya alışacak artık demiştim.
Amin hepimizi.Cok çaresiz hissediyorum artık.
Amin çok sağolun.Bir ara yöneticiye şikayet etmişler,onlar gidip de üç çocuklu aile gelirse ne yapacaksınız demiş,cidden 3 çocuklu olsak ya da oğlum ele avuca sığmayan çocuk olsa ne olacakmış
Siz bosanma asamasinda degil miydiniz? Bu eve yeni mi tasindiniz, yoksa annenizin evi mi? Evi degistirme imkaniniz varsa en dogrusu bu olur.
Evet bu eve oglum 3.5 aylıkken taşınmıştım,kendi evim,annemler yanıma geldiler.Bir günde kucağımda bebek yanımda arkadaşım alelacele buldum çabucak karar verdim mecburen.Daha önce çocuğum olmadığı için de böyle sıkıntılar olacağını tahmin edemedim bilsem giriş kat arardım ara kat aradım sıcak olsun diye.
Yani çocuk konusunda haklısınız da insanlar üşümüyorsa sizin için kombiyi açıp camları açarak mı ferahlasınlar anlamadım ki.
Zaten ben de sorun etmedim bunu,hani onlar zabıta gönderdi ya ben de istesem sizinle bu dilde konuşabilirim ama yapmıyorum demek istedim.

Alt katınızdakiler anlattığınız kadar sorunluysa diğer bina sakinleri de şikayetçidir. Ev sahibine bildirebilirsiniz.
Ya bu insanlar yandaki binanin bahçesinde bir horoz varmış sesinden rahatsız oluyoruz demişler horuzu kesmiş sahibi..Taa 3 bina yanda bir tadilat varmış kesin gürültüyü diye şikayet etmişler normal değiller.Yonetici diyor ki yıllardır bu binadayim ilk kez biri gürültü var diye beni arıyor..
Ev sahibine söyledim takmayın bosverin problemli tipler sanirim dedi

Son düzenleme:
Tavuk suyuna çorba yapıyorum şu an, hem yemek yapıp hem cevap yazıyorum.
Ben böyle komşu ya yaparım.

Tavuk suyuna çorba yapıyorum şu an, hem yemek yapıp hem cevap yazıyorum.
Ben böyle komşu ya yaparım.
Afiyet olsun .
Ben de diyorum ki alt kattakiler zaten sorunluysa size de zarar verebilirler , birbirini öldüren komşular var haberlerde görüyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…