• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

altı aylık ömrün kaldı deseler ne yaparsın?

• Konu Sahibi Konu Sahibi papaty
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
P

papaty

Ziyaretçi
Kişisel gelişimle ilgilenmeye başladığım yıllardan beri bu soruyu hep okudum. Hemen hemen bütün kitaplarda aynı soru vardır: “Altı aylık ömrün kalsa ne yaparsın?”

Bu soruyu defalarca oturup düşündüm. Aslında harika bir soru. Hayatı öylesine boş yaşıyoruz ki sanki hiç bitmeyecek gibi. Başkaları hastalanabilir ama biz asla, başkaları ölebilir ama biz asla. Ölümün bazen çok yakınımızda olduğunu fark ederiz ama tehlike geçtikten sonra hemen unuturuz. Sanırız ki elimizde bitmek tükenmek bilmeyecek kadar çok zaman dilimi var. Nasıl olsa isteklerimizi yapacak zamanımız olacaktır. Oysaki o bitişin ne zaman olacağını hiç birimiz bilemeyiz. Belki yarın, belki bu gece. Ama yarın öleceğiz diye kendimizi bırakmak için değil aksine çok fazla hayata sarılmak için yazıyorum bunları. Planlarımızı hiç ölmeyecekmişiz gibi yapıp ama hiç vaktimiz yok gibi de acele etmeliyiz. Düşünün bir kere 6 aylık ömrünüzün kaldığını, ne yaparsınız? Bu dünyadan gitmeden önce neler yapmak isterdiniz? Peki onları neden yapmıyorsunuz?

Geçen hafta vizyondaki filmlere bakarken bir tanesinin konusu beni çekti ve hemen gittim seyrettim. Filmin adı ŞİMDİ YA DA ASLA. Filmin yönetmeni Rod Reiner. Oyuncular ise; Jack Nicholson ve Morgan Freeman. Filmde 6 aylık ömrü kalmış iki insanın yaşamları anlatılıyor. Filmin başında hüzün vardı. Ama ölmeden önce yaşamaya karar verdikleri zaman eğlence başladı. Çok mutlu oldular. Hastalıklarını tamamen unuttular. Kendilerini hayatın akışına ve keyiflerine bıraktılar. Şimdi şöyle düşüneceksiniz. Ama onların parası vardı. Evet bir tanesinin parası var, ama bazı keyifler için paraya gerek olmuyor. Sevdiğin ile birlikte olmak, sevdiklerine seni seviyorum demek ve onlarla daha çok zaman geçirmek için para gerekmiyor. Ayrıca unutmayalım zenginler de ölüyor. Filmin en can alıcı yanı şu;

Carter Chambers’ın (Morgan Freeman) üniversite birinci sınıftaki felsefe hocası, uzun yıllar önce onlardan bir “Şimdi ya da Asla” listesi hazırlamasını istemiş. Bu listeye ölmeden önce yapmak, görmek, deneyimlemek istedikleri her şeyi yazın demiş. Oysa Carter, kişisel rüya ve planlarını belirlemeye çalışırken, araya hayatın gerçekleri girmiş. Evlilik, aile, sayısız sorumluluk derken, 46 yılını araba tamirciliği yaparak geçiren Carter, “Şimdi ya da Asla” listesini hiç unutmamış.

Milyarder işadamı Edward Cole (Jack Nicholson) ise, böyle bir liste görmemiştir hiç. Hayatı para kazanmak ve bir imparatorluk kurmakla geçmiştir.

Bu iki insanın yolu bir hastane odasında birleşir. İkisinin de yaşamda çok az zamanları kalmıştır. Onlar el ele verip geri kalan hayatlarını keyif içinde yapmadıklarını yaparak geçirmeye karar verirler. Hiç değilse bir tanesi hastalığı yener. Hayatta böyle bir şans varsa bunu denemeye değmez mi hiç?

Kendinize ŞİMDİ YA DA ASLA listesi yapmanızı öneririm. Aklınıza ne gelirse yazın. İstediği kadar uçuk olsun mutlaka yazın. Belki bir gün gerçekleştirirsiniz :)
a.s.a.s.a.s. alıntı:nazar:

hayatımın,20 yılımın en dolu 6 ayı olur,yazı görebiliceğime sevinirim,tatile çıkarım,saçlarımı yıpranıcak korkusu olmadan pembeye boyarım,yamaç paraşütü yaparım,bütün fobilerimi yenmeye çalışırım nasılsa ölücem diye,ama arada ağlama krizlerine de girerim tabiki,ay bilmiyorumm çok zor,gerçi şu durumda 6 ay ömrümüzün oldugunun bile garantisi yok her an ölebiliriz,kimse bize bu garantiyi vermeznaniknanik

bu kadar kısa ömrüm kalsaydı eşime ve oğluma doya doya bakar onlarla geçirirdim her saatimi .allahım sen göstermemiş ol rabbim..

Heralde 6 Ay Ibadet Ve Kaza Namaz Ve Oruçlarimi Yerine Getirmeye çalişirdim.yalandan Haramdan Dedikodu Ve Boş Vakitten Uzak Dururdum.bu Vakitlerin Hesabini Tek Tek Soracak Rabbim.insana ölümün çok Uzak Olmadiğini Hatirlatan Bir Soru.sanki Hiç ölmeyecek Gibi Yaşiyoruzda.

benim hep aklimdan gecer bu soru.ama hic bir zaman tam yanit bulamadim kafamda.ilk sevdigimle geciririm diyorum,sonra yok onu uzmeye hakkim yok ondan ayrilirim diyrum.sanirim o ruh hali ile verilecek karar bu

benim hep aklimdan gecer bu soru.ama hic bir zaman tam yanit bulamadim kafamda.ilk sevdigimle geciririm diyorum,sonra yok onu uzmeye hakkim yok ondan ayrilirim diyrum.sanirim o ruh hali ile verilecek karar bu

6 ay kadar ömrü kaldığını bilen akrabam her şeye rağmen hayata tutundu.Hastalığını yenmeye çalıştı.Belki o da biliyordu o illeti yenemeyeceğini ,ama bize karşı hep soğukkanlıydı.Hep düşünürdüm,onun yerinde olsaydım ne yapardım?O kadar zor bir durum ki öleceğini bilmek.Ben hüngür hüngür ağlardım.Hiçbir şey yapamazdım.senağlama

bunu ben de cok dusunurum ama tam cevabını veremıyorum. ama dusununce de sonradan dıyorum kı. madem yapmak ıstedıgım bu kadar cok sey var neden yapmıyorum sımdı. belk 6 ay belkı 6 yıl belkı 60 yıl ne kadar omrumuz oldugu bellı bıle degıl. ben hep kendımı hayatı ertelıyomus gıbı hıssederım. hayatı ertelıyorum ama bu boyle nereye kadar gıdebılırkı. aslında en guzelı yapmak ıstedıgın herseyı yapmak. sonra cok gec olabılır...

yaşarken bilinmemesi gereken tek şey
isterse 6 yıl olsun ya da 60 yıl
hiç farketmez
ne zaman öleceğini bilmek çok kötü
altından kalkılacak bi durum değil
ama kanserli hastalar üstüne yapılan araştırmaya göre de
zamanı bilmek ya da ümitsiz olduğunu
hayattan keyif almayı artıryormuş
hayata bakışı değiştiriyormuş
anı yaşamayı sağlıyormuş
standart korkuları en aza indiriyormuş
bilmiyorum yine de bana çok zor geliyor

güzel bi soruu şutarafagitti son 6 ayım kalsaydı kilo almım diye herzaman yiyemediğim herşeyi çatlayana kadar yerdim bol bol dua ederdim her dk mı sevdiklerimle kameraya gülümseyerek geçirir ve bol bol gezerdim,, herkesler uyurken balkona çıkıp güneşin doğuşunu seyrederdim gözlerimi kapatıp rüzgarı hissederdim,,,aldığım her soluk için şükrederdim,etrafımdaki herkese bişiler werirdim,,, unutulmak istememmmm :çok üzgünüm: sonrada zamanın dolmasını beklerdimhep beyaz giyerdim ne bilimm aklıma bunlar geldiiiii,,,düşünmek bile kötü geldiiii,,,hayat çok güzel :içelim:

ben ne yapardım doya doya yavrularımla günlerimi geçirirdim, ibadetlerimi yapardım,
anam ile babamla birlikte olurdum
..........................ve son 1. günümdede cinayet işlerdim:roflol:
eh nede olsa ölcem ya :roflol:

bennnn herşeyi boşverirdimm ..çünkü bu bekleyişi anbe an ablamda yaşadım ..herşeyi boşvermişdi takiii yatalak kalıncaya kadar ..çok direndi hayata ama malesef ona biçilen ömürce yaşadı ..geride kalan giymedigi kıyafetleri,,,çeyizlik eşyaları ..ve birikimleri ..hiç bişeyi yanında götüremedi ..onun için bende 6aylık ömür biçselerdi herşeyi boşverir parayı pulu takmaz ibadet eder ..günahlarımın kefaretını bu dünyadayken ödemeye başlardım .herkesin beni iyi anacagı bişeyleri onlara vemeye çalışırdım..ardımda iyi izler bırakmaya çalışırdım ..

agzini hayra ac derdim.saka bir yana of cok zor bir durum.herhalde tüm vaktimi sevdiklerimle gecirir.ve cok az uyurdum. herhalde ölümüm 6 ayi bulmazdi. bu üzüntüden 1 aya kalmaz küt diye giderdim........

bütün sevdiklerimi bir araya toplamaya çalışır son günlerimi onlara doya doya geçirirdim senağlama

6 ay boyu doyamadgım aileme bakar bakar aglardım ve ibadet ederdim bol bol ve bide kırdıgım insanlar varsa olnlardan özür dilerdim

Ben olsaydım ( umarım böyle bir durumla karşı karşıya kalmam )
- ilk önce bir hafta doya doya ağlardım gizlice
-ikinci haftadan itibaren ; insanları kırmamak adına söyleyemediğim gerçekleri yüzlerine vururdum, onları idare etmek yerine onların beni idare etmesini isterdim kendi içime atmazdım
-eşime ve aileme bu durumu asla söylemezdim ve onlara sürekli onları ne kadar çok sevdiğimi sözlü ve fiziksel olarak belli ederdim ...
-kocam asla kendi yemeğini yapmaz bende bu 6 ay hiç yemek yapmazdım ;))
-işi bırakırdım , gezerdim , tozardım
-ve sükrederdim kısacık ömrümde yaşadığım mutluluklar için :))

bana bu soruyu sorsalar kesinlikle asla birdaha rejim yapmam derdim.ve aklınıza gelen en kalorili ve lezzetli yiyeceklerden patlayana kadar yerdim

Heralde 6 Ay Ibadet Ve Kaza Namaz Ve Oruçlarimi Yerine Getirmeye çalişirdim.yalandan Haramdan Dedikodu Ve Boş Vakitten Uzak Dururdum.bu Vakitlerin Hesabini Tek Tek Soracak Rabbim.insana ölümün çok Uzak Olmadiğini Hatirlatan Bir Soru.sanki Hiç ölmeyecek Gibi Yaşiyoruzda.

BİR ANDA İÇ ÇEKTİM BU YAZINI OKUYUNCA GERÇEKTEN ÖYLE AKŞAM NİHAT HOCANIN DEDİĞİ GİBİ HEM GÜNAH İŞLİYORUZ, HEM SANA GELİYORUZ.BOYNUMUZ BÜKÜK YA RAB SEN AFFET BİZİsenağlama

Back
X