• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Almanya'ya yerleşebilmek?

Lupetta

🍒🍒🍒
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2015
6.077
10.881
248
Merhabalar hanımlar...

Şu saatte artık bunalmış halde kiralık ev ilânlarına bakarken, eşimin sürekli söylediği "Almanya' ya bir yerleşebilsek" sözü geldi aklıma.

Eşim öğretmen, ben sağlıkçıyım. %300 zam talep eden ev sahibi tarafından şu an evden çıkarılıyoruz. Lütfen şimdi "emsal ne kadar, siz ne kadar veriyorsunuz" soruları gelmesin. Çünkü konum o değil.

Eşimin maaşının yarısından çok daha fazlasını gözden çıkardığımız halde düzgün bir ev yok... Kızım 1.5 yaşında, "çıkarayım bi bahçede hava aldırayım, oynatayım" denilecek bi bahçe, bir toprak parçası ne şu an oturduğumuz evde ne de tutabileceğimiz evlerde yok... Direkt sokağa, araba yoluna iniyoruz.

Karı koca 6 sene dişimizi tırnağımıza taktık, çalıştık. Kendimizi toparlamadan bebek yapmayalım dedik. E baktık yaş geçiyor, az buçuk da topladık derken bebeğimiz oldu. Bi maddi darbe de ordan yedik yine dibe vurduk...

Her neyse biraz içimi dökesim varmış, yazmadan edemedim hanımlar.. Gerçekten bunaldim

Gelgelelim asıl konuya. Eşimin Almanya'ya yerleşme hayali var ama ben zaten gidemeyiz, almazlar diye çok kulak asmadım bugüne kadar. Kpss çalışıyorum hatta. Dil de yok bizde. Nedir ne değildir hanımlar bilen varsa aydınlatabilir mı biraz beni? Yani ihtimal var mı? Yerleşebilir miyiz? 2024 mart ayı gibi işçi alımı olacakmış. Dil şartı yok diyor...

Şimdiden teşekkür ederim 💜

Son düzenleme:
Merhabalar hanımlar...

Şu saatte artık bunalmış halde kiralık ev ilânlarına bakarken, eşimin sürekli söylediği "Almanya' ya bir yerleşebilsek" sözü geldi aklıma.

Eşim öğretmen, ben sağlıkçıyım. %300 zam talep eden ev sahibi tarafından şu an evden çıkarılıyoruz. Lütfen şimdi "emsal ne kadar, siz ne kadar veriyorsunuz" soruları gelmesin. Çünkü konum o değil.

Eşimin maaşının yarısından çok daha fazlasını gözden çıkardığımız halde düzgün bir ev yok... Kızım 1.5 yaşında, "çıkarayım bi bahçede hava aldırayım, oynatayım" denilecek bi bahçe, bir toprak parçası ne şu an oturduğumuz evde ne de tutabileceğimiz evlerde yok... Direkt sokağa, araba yoluna iniyoruz.

Karı koca 6 sene dişimizi tırnağımıza taktık, çalıştık. Kendimizi toparlamadan bebek yapmayalım dedik. E baktık yaş geçiyor, az buçuk da topladık derken bebeğimiz oldu. Bi maddi darbe de ordan yedik yine dibe vurduk...

Her neyse biraz içimi dökesim varmış, yazmadan edemedim hanımlar.. Gerçekten bunaldim

Gelgelelim asıl konuya. Eşimin Almanya'ya yerleşme hayali var ama ben zaten gidemeyiz, almazlar diye çok kulak asmadım bugüne kadar. Kpss çalışıyorum hatta. Dil de yok bizde. Nedir ne değildir hanımlar bilen varsa aydınlatabilir mı biraz beni? Yani ihtimal var mı? Yerleşebilir miyiz? 2024 mart ayı gibi işçi alımı olacakmış. Dil şartı yok diyor...

İmkanınız varsa gidin ülkede yaşanacak hâl kalmadı baksanıza biz kalanlarada dua edin

Ingilizceniz varmi peki? Yani isci aliyorlarsa hangi dil görüsme yapiyorlar, ne isi tam olarak bilmiyorum ama onuda bir arastirin.

Yerleşmek için tam şartları bilmiyorum ama dil şartı yok dedikleri tüm mesleklerde dil gerekiyor.Daha doğrusu internette gördüğüm haberlerdekiler öyle.Siz resmî bir sayfadan baktıysanız bilemem
Inan hic bir fikrim yok 🤷‍♀️ umarim hakkinizda hayirlisi olur.

Turkiyeyi bilmeden yurtdisinda yasayan biri olarak yaziyorum. Her ay 2000$ eksideyiz. Bir luksumuz yok. Esimin isi cok iyi! Disarida haftada bir falan yiyoruz ortama. Genelde de vde pisiriyorum. Turkiyeye nazaran yegane artilarimizdan biri neredeyse herseyi organik aliyorum pirincten salataya. Barinma cok pahali; goruyorum ki trde de oyle. Yiyecek pahali, bilmiyorum organik almasam cok fark edecek mi ama organikler genelde sadece birkac sent pahali oluyor.
Almanyada cok turk oldugu icin dil bilmeden de yasayabilirsiniz belki. Almanyada olanlar yazar. Ama malesef tasi topragi altin bir yer birakmadilar. Heryerin zorluklari var :( pembe gozluklerle bakmamak gerekiyor

Turkiyeyi bilmeden yurtdisinda yasayan biri olarak yaziyorum. Her ay 2000$ eksideyiz. Bir luksumuz yok. Esimin isi cok iyi! Disarida haftada bir falan yiyoruz ortama. Genelde de vde pisiriyorum. Turkiyeye nazaran yegane artilarimizdan biri neredeyse herseyi organik aliyorum pirincten salataya. Barinma cok pahali; goruyorum ki trde de oyle. Yiyecek pahali, bilmiyorum organik almasam cok fark edecek mi ama organikler genelde sadece birkac sent pahali oluyor.
Almanyada cok turk oldugu icin dil bilmeden de yasayabilirsiniz belki. Almanyada olanlar yazar. Ama malesef tasi topragi altin bir yer birakmadilar. Heryerin zorluklari var :KK43: pembe gozluklerle bakmamak gerekiyor
E çık gel o zaman neden çekiyorsun bu sefaleti güzel kardeşim

E çık gel o zaman neden çekiyorsun bu sefaleti güzel kardeşim
Birakin bu varos cumleleri :) sefalet cekiyorum demedim. Ben gayet objektif bir yorumda bulundum. Ben istedogim zaman donerim, bir ihtiyacım yok. Basarabiliyorsaniz siz cikin :)

Son düzenleme:
Birakin bu varos cumleleri :) sefalet cekiyorum demedim. Ben gayet objektif bir yorumda bulundum. Ben istedogim zaman donerim, bir ihtiyacım yok. Basarabiliyorsaniz siz cikin :)
Varoş cümleler ?? Siz varoş cümle görmemişsiniz çok isterseniz sizi mahrum bırakmam…
Sefalet çekmiyorsunuz ama organik sebze meyve dışında artınız yok hatta -2000 eksiniz var benim için aynı şey + başarabiliyorum ama kendi ülkemde ortalama üstünde olmayı başka ülkede sürünmeye tercih ediyorum.
Eğer yurtdışında ortalamanın üstünde yaşayacağıma inansam zaten giderim zorla beni tutmuyorlar ama ülke değiştirip de -2000 deyim tek artım organik tarım diye ağlamam muhtemelen ağlayacak olsam da gitmem

Ha yazdığın olumsuzluklara rağmen hala bir başarı olarak görüyorsun yani yurtdışına çıkmayı.

Eşiniz hemşire, att gibi bir mesleğe sahipse dil bilmesi şart. Şu an sağlık çalışanlarını Almanya havada kapıyor, Instagrama Almanya hemşirelik falan yazsanız onlarca sayfa çıkacak. Hepsi denklik sürecini vs gayet güzel anlatmış.
Işçi olmak için Almanya'ya gitmem şahsen, çünkü Almanya hala iyi olmasına rağmen eski Almanya değil. Kardeşim bu sene Almanya'ya yetleşti, alım gücü yüksek ama aşırı bir bolluk yok diyor yine de imkanı olanda gitsinmis 😁

Merhabalar hanımlar...

Ben de böyle lanet ve aç gözlü bir mülk sahibi yüzünden çok sevdiğim iş yerimi kapatmak zorunda kaldım. İnşallah Almanya işiniz olur ama en sağlıklı ve kolay bilgiyi danışmanlık şirketleri veriyor oralara bir sorun derim

Almanyada cok turk oldugu icin dil bilmeden de yasayabilirsiniz belki. Almanyada olanlar yazar. Ama malesef tasi topragi altin bir yer birakmadilar. Heryerin zorluklari var :KK43: pembe gozluklerle bakmamak gerekiyor
Jskdkdkdks gurbetçi kardeşim gel o zaman tüh goruyo musun ya

Sağlıkçıyım demişsiniz tam olarak hangi alanda uzmansınız bilmiyorum ancak Almanya'nın sağlıkçı arayışı çok.
Dil şartına gelecek olursak, şart yok deseler dahi en kötü A2 seviyesi Almanca bekliyorlar.
Bugün gidelim deseniz dahi başvurusu, evrağı, vizesi en en az 6 ay sürer. Bir an önce bir kursa başlasanız biraz çabayla rahatlıkla o seviyelere gelebilirsiniz.
Sizin Mavi Karta başvurunuz sayesinde de eşiniz ve çocuğunuz Aile Birleşimi yapmaya gerek kalmadan direk vizelerini/oturumlarını alıp sizinle aynı anda gelebiliyor ve çalışma iznine de sahip oluyor.
Eşinizin mesleğini yapabilmesi tabi daha zor, denklik gerekir, bunları uzmanlara danışmanız lazım. Yine tabi Almanca çok daha ileri olmalı ancak öncesi ve gittikten sonrası eğitimle halledilebilinir ya da Ausbildung imkanı ile farklı meslek öğrenilebilinir.

Almanyayı bilmiyorum ,düşünmem de şahsen. Çünkü barınma orada da ucuz olmayacaktır eminim. Daha küçük eski Yugoslav ülkelerini düşünün derim. Türkiyeden cebinizde az bir şeyle gittiğinizde gayet de iş kurabiliyorsunuz. Ya da ille işçilik olsun derseniz o da az maaşa değil. Karadağ,Sırbistan,Makedonya veya en iyisi Bulgaristan olabilir bence. Bunlardan birinde bahçeli bir evde kendi yiyeceğinizi ekip biçerek ve işçilik yaparak yaşayabilirsiniz.

Almanyayı bilmiyorum ,düşünmem de şahsen. Çünkü barınma orada da ucuz olmayacaktır eminim. Daha küçük eski Yugoslav ülkelerini düşünün derim. Türkiyeden cebinizde az bir şeyle gittiğinizde gayet de iş kurabiliyorsunuz. Ya da ille işçilik olsun derseniz o da az maaşa değil. Karadağ,Sırbistan,Makedonya veya en iyisi Bulgaristan olabilir bence. Bunlardan birinde bahçeli bir evde kendi yiyeceğinizi ekip biçerek ve işçilik yaparak yaşayabilirsiniz.

Size katılıyorum, bu güzel bir seçenek olabilir. Eşi öldükten sonra ailesinin baskısı ile çocuklarını büyütmek istemediği için iki kızını da alıp Karadağ'a yerleşen birini biliyorum. Gayet de hayatından memnun. Çocuklar burada olmadığı kadar özgür ve rahat. Kadın burada iş bulmazken orada iş buldu, dediğiniz gibi güzel bir eve yerleştiler. Ve yaşamlarını burada olduğundan veya olabileceğinden çok daha rahat ve kaygısız bir şekilde sürdürüyorlar. Kadın bir yandan dil öğreniyormuş. İlk gittiklerinde büyük kızının (lise öğrencisi) bildiği ingilizce ile idare etmişler. Bir düşünün derim.

Size katılıyorum, bu güzel bir seçenek olabilir. Eşi öldükten sonra ailesinin baskısı ile çocuklarını büyütmek istemediği için iki kızını da alıp Karadağ'a yerleşen birini biliyorum. Gayet de hayatından memnun. Çocuklar burada olmadığı kadar özgür ve rahat. Kadın burada iş bulmazken orada iş buldu, dediğiniz gibi güzel bir eve yerleştiler. Ve yaşamlarını burada olduğundan veya olabileceğinden çok daha rahat ve kaygısız bir şekilde sürdürüyorlar. Kadın bir yandan dil öğrenirken büyük kızının bildiği ingilizce ile idare ediyorlarmış.
Bir düşünün derim.
Allah yollarını açık etsin inşallah.

Yani insanların neden ille büyük ülkeler için ısrarcı olduğunu anlayamıyorum. İlle Fransa Almanya İngiltere olmasın imkan yok ise. Dil bilmeden zaten buralarda yaşanmaz iş de bulunmaz. Ben tüm Avrupayı gezdim inanın en güzel ülkesi Sırbistan ile Bulgaristandı. Büyük şehirlerin göbeği hariç apartmanda yaşayan yok. Halkın çoğunluğu tarımla hayvancılıkla ilgileniyordu. Ben Türkiyede büyük şehirde sürüneceğime oralara yerleşmeyi tercih ederim şahsen. Kendi mesleğim işe yaramıyor ama buradaki varımı yoğumu sattığımda restoran bile açabiliyorum iyice araştırdım. Gidip Münihte dünyanın parasını kiraya verip işçilik yapacağıma bu yol daha mantıklı geliyor bana.

Allah herkesin gönlüne göre versin yine de. Becerebilen gitsin,gönlünce yaşasın. Ama her ülkenin zorluğu var,1950lerde değiliz,hele büyük ülkelerin de Türkiyeden farklı şartlar sunmadığını bilerek gitsinler.

Bahsettiğin ülkelerde çok pahalı maalesef, hepsinde yasayan arkadaşlarım var ve Türkiye gibi fiyatlar korkunç. Almanya en azından sosyal devlet, çocuğun geleceği daha garanti olur. Işsiz kalsa devlet yardımı alır, okullar parasız ve aylık 250 Euro çocuk yardımı sabit.

Sağlıkçılar hemşire yardımcısı olarak daha düşük seviye Almanca ile çalışabiliyor galiba, entegrasyon kurslarına katılıp aynı anda dili geliştirebilirler...B2 seviyesi hemşirelik için yeterli.Ayrıca kurslara giderken devlet yardımı alma imkanları olabilir, küçük şehirlerde çok uyguna kira bulabilirler. Berlin, Münih, Stuttgart gibi şehirlerde yaşayacağım derlerse barınma tabi ki pahalı.

Back