Almanyada yaşayanlar yardım..

Yanlis anladin sanirim benim gelirimden kesilen ve dagitilan payi diyorum . Ben cocuklari biraki calisim, asalagin teki keyfinden otturup yardim alsin. Iste onu helal etmiyorum
Elhamdülillah sabahtan akşama kadar eşim çalışıyor çocuk yardımı dışında bişey almıyoruz öyleleri ne bizde helal etmiyoruz yanlış anladım özür dilerim

Tamam da ama neticede bankacisiniz degil mi? Tabi ki de burdaki banka islemleri daha farkli ama ögrenirsiniz.
Daha kolay ve legal bir yol yok cünkü. Baska türlüngelmeniz, hele ki su an ki Ukrayna durumunda, mümkün degil.
Merhaba Asena hanım. Yabancılar dairesinde çalıştığınızı söylemişsiniz. Ben de yaklaşık iki ay önce çalışma vizesine başvurdum ve hala vizemi bekliyorum. Yabancılar dairesi evraklarımın olmadığını söylüyor. İki aydır evraklar gitmemiş. İlk mail attığımda vizemi sisteme yeni girmişlerdi başvurudan bir ay sonra. Geçen yıl Münih’te yaşadım 6 ay. Münih göçmenlik bürosu ordaki dosyamı hala göndermemiş. Kısacası benim vize sürecim arapsaçına döndü. Geçen sen üç günde almıştım vizemi. Bu sene neden böyle? Evrakların bir aydır gitmemesi normal mi?

Sizinle özelde bu konuda bir şey sorabilirmiyim

Sizinle özelde bu konuda bir şey sorabilirmiyi

Sizinle özelde bu konuda konulabilirmiyiz lütfen

Almanya takıntınızı bir kenara bırakıp, İngilizce de B2-C1 seviyesine gelip, mulakatlarda ve iş hayatında kullanabilecek düzeyde olabilirseniz 10 yıllık bankacılık tecrubeniz ile Ingiltere'de iş bulma ihtimaliniz daha yüksek olacaktır.

Eğimli bir insansınız ancak düşünceleriniz ve planlarınız biraz size uygun gözükmüyor.

Herkes kendi mesleğine ve diline uygun ülkeye göç edebilir. İlla bir ülke diye diretirseniz kaçak göcek yol aramak zorunda kalırsınız, sonra da ya hayalinizden olur ya da para kaptirirsiniz.

Bu nedenle eğer amacınız sadece Almanyaya gidiş değil yurt dışı ise rotanizi Ingiltere'de iş başvurusu yapmaya odaklamanizi tavsiye ederim.

Konu eski ama okuyunca duramadım.
İnanılmaz fazla bilgi kirliliği var. Bu tip sorulara sadece gerçekten bilenler cevap verse keşke.
Öncelikle üniversite mezunu olduğunuz ve 10 yıllık Banka geçmişiniz olduğu için Almanya Mavi Kart ve Yeşil Kartı araştırın. Net bir şekilde yazıyor her şey. İlkbaharda da "Chancenkarte" yürürlüğe girecek. Yalnız biran önce Almanca kursuna başlamalısınız:) Bol şans

Merhabalar
evet indeeed ve linkedinden bir kaç iş buldum birinden sınav yollamışlardı kazanamadım.
diğerleride mülakat atadılar ama türkiyede yaşadığımı duyunca vazgeçtiler.
VAZGEÇMEK YOK DEVAM İŞ BAŞVURULARINA :)
Eşim geçen hafta bi mülakata girdi işveren konsoloslukla görüşün ne yapmamız lazımsa yapalım iş sözleşmesi gönderelim dedi.Şansa orda yoğun kar yağışı varmış,kadın işe gidememiş daha dönüş olmadı.
Bir şekilde olacak inanıyorum :)
Almanca öğrenemedim.Akşamları temizlik yada mutfak işi yaparken yaprak dökümü izliyordum eşimde diyor bunu izleyeceğine almanca bişeyler ders videoları filan izle ama iş yaparken dinlemek verimli olmaz gibi geliyor ondan açmadım.
Sizin önerebileceğiniz bişey varmı.
Almanyada mı yaşıyorsunuz

Sorun şu ki 2 ve 4 yaşlarında 2 çocukla tam gün çalışıp,dediğiniz düzeye gelebilirmiyim bilmiyorum.
Almanya takıntım yok aslında ama eşimin benim teyze dayı kuzen vs. orda diye orası daha makbul geliyor yoksa dil kursu ile irlandaya gitmeyide araştırdım.Çocuklarla mümkün değildi diye vazgeçtim.Çalışmam gerekmese dile çok güzel zaman ayırabilirdim.

Eşiniz özel bir firmada yönetici ve Almanya vizesinden defalarca red almış?
Nasıl olabiliyor bu,işin içinde bilmediğiniz bir şeyler olabilir mi? Mümkün değil çünkü.

Eşiniz özel bir firmada yönetici ve Almanya vizesinden defalarca red almış?
Nasıl olabiliyor bu,işin içinde bilmediğiniz bir şeyler olabilir mi? Mümkün değil çünkü.
eşimin red alması 2008-2009 lu yıllarda çok gençken yani daha sonra vazgeçiyor burda şimdiki işine başlıyor tekrar vize filan hiçbir girişimde bulunmuyor

Dil kursu ile Irlanda'ya gidecek olsaydınız da devamında kalamazsiniz. Kalan kişilerin hepsi o sırada oradayken para kazanıp yüksek lisansa başvuruyor ve vizelerini öğrenci vizesine çevirerek orada kalmaya devam ediyorlar.

Yüksek lisans bittikten sonra da genellikle ülkeden ülkeye değişmekle beraber 1 senelik ayrı oryantasyon süresi içinde kolaylaştırılmış koşullar ile iş bulunuyor ve orada kalmaya devam ediyorlar.

40 sene önceki göç ile şu anki göç aynı değil. Şu anda beyin göçü var. Yani belli bir eğitim seviyesinde ve belli dil yeteneğine sahip olmadan Türkiye'den iş bulmak lisans mezunları için mümkün değil.

Lise ya da ön lisans mezunları için farklı denklik veya eğitim söz konusu olabilir ancak bu konuda bir bilgim yok.

Ben tam 12 sene İsviçre-Almanya'da yaşadım. Şimdi de biraz sıcak yerde yaşayalım dedik ve bir iki yıllığına Singapur'a taşındık.
Bafelix konuyu hortlatacağım ama senin bu mesajını gördüm. Biliyorsun bende Amerika’ya yerleşmeyi düşünüyorum. Kardeşlerimle mal paylaşımı yapmak üzereyiz. Bir kaç seçenek ürettik. Mahkemeye gitmeden kendi aramızda çözmek istiyoruz.
Sen İsviçre ve Almanya’nın eğitiminin çok iyi olduğunu söylemiştin. Neden Singapur’a gittiniz. Sadece sıcak olması sebebiyle mi? Oraya adapte olabildiniz mi?

Ben yaşamadım ama gittim, gerçekten gayet güneşli. 3 hafta Ankaradaydım hava çok güneşliydi evime bir geldim hava bildiğin karanlık. Karanlıktan bir süre sonra bunalıyor insanlar Antalyadan sonra hele hiç olmaz bence. Singapur çok düzenli, insanlar nazik ve medeni, yasalar çok iyi işliyor, refah fazla, istihdam çok iyi... yine de o kadar uzağa taşınmazdım Portekiz ve Malta güneş ışığı sevenler için ideal. Paran da varsa bu ikisinin Golden Visa programı var, ev alanlar 5 yılda vatandaşlığı kapıyor

Portekiz’de benim şirketim vardı kuzum. Amarante diye bir şehirde. Oranın doğası bizim inşaat sektörü için çok ideal. Bende sevmiştim. İnsanı sıcak.
Şimdi ben çocuklarım için yurtdışını istiyorum. İngilizce dışında benim dilim olmadığı için Almanya, isviçre bunları eledim. Hep Amerika’ya yoğunlaştım. Ama bafelix İsviçre ve Almanya’dan Singapur’u tercih etmesi farklı geldi.

Yani şöyle panpa genelde kariyer veya değisiklik için 1-2 yıl tercih ediliyor, uzun vadede cık çünkü Asya kültürü çok çok sert ve degisik bir kültür bizlere hiç uygun değil bence. Yerleşen Batılı kimse yok. Bir de görmeden hiçbir yere yerleşme genel olarak. Ciddiysen bir haftalık ziyaret yap. ABD gayet iyi bir seçenek, paran varsa imkanı çok, dil Ingilizce, güneşli eyaletler var, kültür daha yumuşak...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…