haklisin canim burdaki sogukluk en kücük canlisina kadar sinmis hicbirsey bizim oralar gibi degil herseyiyle farkli bizim memleketimiz bizim insanimiz....burdakilerde malesef yabancilasmislar....ben bazen diyorum istanbulda köprü altlarinda dilenen insanlar var onlari bile özlüyorum gitsem gördügüm dilencilere sarilirim herhalde nerdesin hangi sehir
Yahu buraya sonradan gelenleri anlıyorum tamam da..
Peki ya burda doğup büyüyüp yaşayanlar ne yapsın?
İşte bende onlardan biriyim sevmiyorum ya ben almanyayı sevemedimmm
haklisin canim burdaki sogukluk en kücük canlisina kadar sinmis hicbirsey bizim oralar gibi degil herseyiyle farkli bizim memleketimiz bizim insanimiz....burdakilerde malesef yabancilasmislar....ben bazen diyorum istanbulda köprü altlarinda dilenen insanlar var onlari bile özlüyorum gitsem gördügüm dilencilere sarilirim herhalde nerdesin hangi sehir
Selam arkadaslar,
eylül actigin konu güzel ve gercektende yerinde ama herzamanki gibi paylasim az.. Herkes yalnizliktan yakiniyo ama tanismaya niyetlide pek kimse yok nedense..
ben hep almanlarin icinde calistigim icin türk cevremi pek genisletemiyorum malesef sonradan geldigim icinde burada yetismis türklerden ister istemez bi fark oluyo..
ya ne kismetse oturdugum yerdede iki komsum var selamlasip görüstügüm onlarada komsuluk hakkidir ayip olmasin diye paylasacak pek bisey olmuyo biri 60 in sonlarinda biride 50 lerin yani..
önceden tr den tanidigim liseden olsun köyden olsun arkadaslariminda birkaci evlenip geldi ama hep cok uzaklara gelin gittiler..
söyle samimi arkadasliklar kalmadimi yani??
sevgili hanimeli kim ne derse desin gözden uzak olan gönüldende uzaklasiyor.benim tr.de o kadr mükemmel dostuklarim vardiki buraya geldikten sonra her sene biraz daha uzaklastik.hatta bu bayran bayram mesajini bile bayramdan sonra aldim iananamadim.annemle haber saldim gerci.sonradan gelen mesaJ COK ICTEN VE HOSTU AMA NE YAPARSAK YAPALIM ORTAK PAYLASIMLAR OLMAYINCA BAGLARDA KOPUYORU;SENIN FACE DE GÖRÜSEMEMENDE BUNDANDIR.farketmeden sonlari büyük yazmisim.pardon:)..dedigim gibi duyum var bikac samimi insanda onlarda is gücten, belkide mesafeden dolayi iletisime gecemiyolar...
tabikide artik eski dostluklar kalmiyor, türkiyedende cok samimi arkadaslarimla facebookta yazacak bisey bulamiyoruz..
kimi buraya gelince bi havalara girmis kimide tr´de havalarda ucuyo...
accik ayaginizi yere basin desem git isine olursun en iyisi herkesi kendi hallerine birakmak...
bende burda ve yanlizimmmmmm
Ne üzücü ya neden hepiniz bu kadar karamsarsiniz ay gercekten cok üzüldüm aslinda güzeldir allah kimseyi yalnizlikla sinamasin aileniz vardir sanirim hadi hic olmadi yabancilarlada dost olunabiliyor tabiki insanin kendi insani bir baskadir bu bir gercek umarim tüm kendini yalniz ve mutsuz hisedenlerin durumu azda olsa degismistir....
bende burda ve yanlizimmmmmm
Benim durumum daha beter, Doğuda yaşıyorum, Almanya'da tanıdığım/akrabam/arkadaşım yok. Ve evet, kaçınılmaz yalnızlık oluyor. Bulabildiğim tek tük Türkler hiç kafama uygun değil. Ben de İstanbul'dan geldim, çok iyi bir mesleğim vardı. Şimdi köyden bozma kasabadayım. Ne sakinliğine, ne yeşiline, ne robot insanlarına alışabildim. Kusacağım bu rutinden.