- 14 Nisan 2011
- 9.304
- 16
- 158
- Konu Sahibi xKaderimsin
uzun oldu nolur kusura bakmatatlim ayni benim durumu anlatmissin.. benimde nisanlim 1500 aliyor zuschlag bilemem ne alirsa anca cumartesi-pazar calistiginda ozaman 1700-1800 alabiliyor bende ausbildung yapacam 400 euro almis olsam
1800 desek suna belki yapcagim ausbildung yeri 300 veya 350 verir belli olmaz.. 1800 ile ev gecinirmi.. biz evlenirken borc harc yapmicaz ama .. araba taksitimizde olmicak, asadada yazdim birikim yapiyoruz cok.. 20 bin euro birikimimiz olsa mesalla (insallah) dügünü aileler yapicak , ev de öyle katkimiz olsa olsa 5.000 euro olacak sadece bastan konusuldu (mobilyalarimiz alacagimiz magza nisanlimin arkadasinin, sagolsun yardimci olacak,baktik bictigi fiyat buydu..ki zaten bütün evi biz dösemicez), mesala 650 warm miete ödesek (biz daha ucunuzu bulmaya bakicazinsallah buluruz) mutfak 200, telefon 50 bilgisayar 50, araba versicherung ve steuer 6 ayda bir 450, gaz taktiracaz 100 de gaz ayda olsa eti 1050euro
tabi inallah bu hesab uyarsa geriye bize 900 euro para kaliyor kenarada atariz bol bol , harcarizda allahimdan baska ne isterim.. cok korkuyorum nisanlimla defalarca konustum
bana hicbirzaman ozaman meslek yapma demedi.. oku yap meslegini dedi (sonucta yaptikdan sonra daha cok para alicam bende 1300-1400 para alicam) gerekirse ben ek is yaparim diyor
düsününce bile agliyasim geliyor.. üzülüyorum cok üzülüyorum.. para yüzünden mutlulugumuz huzurumuz bozulmasin nolur diyrum söz verdi böyle birsy olmiyacagini of allahim...
regencim ben bide sunu düsündüm staatdan yardim almayi düsününüzmü? daha dogrusu bas falan vurdugunuz yerler oldumu? nisanlimin arkadasi 1500 aliyormus karisi calismiyormus,
tüm ev kirasini staat ödüyormus.. , veya ben ausbildung yapacam ya ausbildungshilfe bas vurmayi düsündüm 220 euro ödüyebiliyorlar gerektiginde.. bi onlarada bas vuralim diyoruz
canim paradan dolayi korkmayin bastan böyle seyler sokarsaniz araya sonra her para konusunda akliniza bu korku gelir.. bak mesela ben bu versicherung etc unuttum yazmayi.. bir de evdeki hesap carsiya uymuyor zaten.. takma hic böyle kafana.. ama almanyada su cok kötü, iki kisi calisinca steuerklasse'dan dolayi eslerden biri 700-800 felan aliyor iste o sacma yaa...