- Konu Sahibi xKaderimsin
-
- #1.041
haklisin bizde nisanlimin isi yüzünden bekledik.. benim meslegim var ama nefret ettigim icin evlenince degerlendireyim zamani diyorum..
cok dogru parasiz artik hic birsey olmuyor..
cok sevindim senin adina canim:) güle güle kullan :)
sagol tatlim allah insallah gelinligimin altina almayida nasip eder
ich arbeite zwar ama warum? Weil ich nicht von meinen eltern oder sonst wem abhängig sein will..
mesela suan babanin evindesin.. ondan para istesen zoruna gitmez..
ama esinden istemek daha zor/mus.. onun icin calisiyorum weil ich mir auch was kaufen will (klamotten, taschen, schuhe)
tabii evin alisverisi mecbur ama gerisi? Ist alles extra..
ve tek kisinin maasiyla zor.. yapabilenlere helal olsun ama ben mesela babamin evinde cok rahatim. allaha sükür hic birseyimi eksik etmedi..
ich fahre momentan einen nagelneuen Mercedes :)
und genau das will ich auch mit meinem mann machen.. bunun icin gerekirse gece gündüz calisirim..
ve buna mecburum.. cocugumda benim gibi olsun.. herseyi alabilim ona istiyorum.. rahat büyüsün..
hersey göründügü gibi degil malesef.. suan belki biz hayal ediyoruz hevesliyiz aa evim olacak evlencem fln..
ama o cicim aylari dedikleri gecince zor günlerde olacak.. parasizlik.. sIkIntI.. kavgalar..
bunlarin olmamasi icin calismaya devam
selam canimmm, aaa gercektenmi, cok sevindim yaa :) allah bir ömür boyu beraber yasatsin insallah güzel bir yuvaniz olur :)
hayirdir canim ya.. ne kavgasi :S hemde ayrilmayi düsündürecek kadar siddetli ne kavgasi ettiniz..
(wenn es nicht zu persönlich ist, bende hep bu dügün alisveris sürecinde kavgalardan korkuyorum yaa.. hep seytan karisirmis bi sekilde allah korusun)
haletmenize sevindim canim.. evet sizde hazirliklar hizlandi aprile ne kaldi surda:)
canim nekadar tuttunuz warm? bide kac odali ay cok sevindim yaaa ist küche usw drin? bende ne merakliyim ha :))
insallah bizede nasip olur
cok saol cnm :) sevincimi paylasiyorsunuz ne güzel yaa hii
erst den schlechten part.. sacma sapan seyler yüzündendi inan bana pff.. evimizde nargile olsun istedim o istemedi is uzadi uzadi uzadi derken iki gün sonra baktim ki o kararini degistirmeyecek tmm dedim evde olmasin. bu sefer naz yapmaya basladi birkac gün küsmüsüz gibi konusdu bide bana ben sana güvenmiyorum deyince cinlerim tepeme geldi. ne demek ya bana güvenmiyorsun dedim meger onun kasti ben kararimi degistirdim diyeymis amaan yani anliyacagin baya bi sacmaladik..
aradan birkac gün gecti hersey durulmusken ikimizide evlilik stresi basti, korkularimizi dile getirdik ama yani resmen ayrilmanin planlarini yapiyorduk. böyle anlatinca dile kolay geliyor ama üzülmüyordum bile ich habs objektiv betrachtet o da öyle. ayrilacaksak evlendikten sonra cok zor olur o yüzden simdi ayrilalim fln demeye basladik. annemlere nasil anlatiriz onu düsündük ve günü birbirimize düsünmek icin zaman birakarak bitirdik. ertesi gün tabi durum degismisti bana beni ne kadar sevdigini benimle ne kadar cok evlenmek istedigini vs. söyledi ama bense düsünmeye devam ettim.. cidden ayrilmayi düsündüm... sonra bulusalim dedi geldi aldi beni biryerlere gittik ve onu görünce ikinci kez sacmaladigimizi anladim :) ne o bensiz nede ben onsuz yapamayiz onu anladik.
iyi mi oldu bilmiyorum ama birbirimize dahada sIkI baglandik. ama ins. siz bu sekilde yasamazsiniz cnm. herkesin nisanlilik döneminde evlilikten korkup bunlari düsünmesi normalde bizim oturup ayrilik planlari kurmamiz biraz abartiliydi ^^
soo jetzt zum schönen part die wohnung ^^
das ist eine 3 zimmer wohnung 72m² aslinda cok tatli hihi
evin icine girince cidden bu bizim evimiz dedim ich hab mich heim gefühlt
ya ev biraz pahali cünkü meerbuschdaki evler (so heißt die kleine stadt) cok pahali ama warm galiba 700 yada 750 € olsa gerek
mutfagi icinde vardi kocaman bi mutfak ve annemlerlede baktik gayet temizdi
kayinbabamlar istersen söyle hemen yeni mutfak alalim dedi ama diyorsanki bu fena degil o zaman bu kalsin ama mutfagin parasi sizin hakkiniz dedi
d.h wenn wir umziehen denn die planung haben wir auf ein haus yani almayi düsünüyoruz dann können wir das geld in die neue küche investieren.
cooook tatli mobilyalar buldum ama evimin heryeri beyaz olucak galibayani mobilyalarim
ins. alirsam resimleride yüklerim
bi sorunum var yatak odasi.. gelmesi 3-4 ay sürebilirmis yani yatak odasiz kalicaz bi müddet
aslinda würd ich auch mit leben nur.. emmmm.. sey.. hihi.. hani ilk gecemiz olucak yaa.. hihidann haben wir nur matratzen noch nicht mal ein bett
eger bu istedigim yatak odasi olursaaa hihi dann werden wir auch ein wasserbett haben (ins.)
das ist sooooo cool
selam caniiiiiim :) tabiki bende cok seviniyorum senin icin :)
zum schlechten teil:
kötü olmus canim yaaa.. gercekten cok basit sacma konularmis ama napican iste o stressle insan gözünde büyütüyorda büyütüyor
bende bazen durup nisanlimin basinin etini yiyorum en kücük bir hareketinden sen evlenincede böyle yapacan dimi korkuyorum ciddden düsünüyorum diyorum hemen.. :S
benimde nisanlim nargile olsun diyor ben istemiyordum snra dedim bi sekilde altan almak lagzim evlilik fedakarliktir.. yeri geldiginde ben yeri geldiginde o yapacak..
öyle anlastik ama allah kerim bakalim biz hazirliklara basladigimda neler olacak.. insallah bizde tatlilikla halederiz bu telaslari :)
zaten böyle mutlu güzel islere seytan karisirmis öyle derler.. allah korusun canim ayrilik falan cok acele olmus neyseki tatliya baglanmis :)
zum guten teil:
cok sevindim canimmm :) bizde 3 zimmer wohnung istiyoruz :) bakalim insallah buluruz..
kira biraz pahalimis canimama saglik olsun napican insallah bizde buluruz uygun fiyatta 3 odali bir güzel ev :)
sonrasinda zaten bizde ev almayi düsünüyoruz o yüzden oraya einbauküche yaptiricaz..
dedigin gibi ist es sinnvoller wenn ihr jetzt lieber die küche benutzt:) bizde öyle bulalim diyoruz bakalim
o man niye okadar uzun sürüyormusbaska yerlere sorsaniz belki daha cabik gelir canim
das ist ya echt scheiße.. dedigin gibi ilk gece nur matratze :S hic baska caresi yoksa yapicak bisey yok
ama bence baska yerlerede bi bakin..
cok sevindim adina canim:) allah bir yastikta kocatsin insallah:)
güle güle sür canim:) babaninmi? bende babam sagolsun yeni aldi oda 6ay önce BMW ye biniyorum :))
canim das ist eh selbstverständilich, evlenipte evde oturma devirleri bitti..
bende böyle düsünüyorum babamin evinde cok rahatim dedigin gibi hicbiseyim eksik degil..
ama evlenince sorumluluk oluyor.. kocan o senin hayat arkadasin elbet yine para verir aile bütceniz yetmezse istenir
ama kendin calisip ayaklar üzerinde durmak kadar güzel birsey yok su hayatta.. maddi özgürlük gibisi yok valla..
bende bunu düsünerek zaten simdiki meslegimi bosverip yenisini yapicam ilerisi icinde hemde parasal yönünden :)
hayirlisi bakalim..
ach was canim sen icini ferah tut cicim aylari gecse bile öyle sIkinti vs olsa bile yanyana olup birbirinize desek oldugunuz sürece
bütün sorunlar asilir.. su devirde zaten 100% herkezin az da olsa borcu vardir, sIkIsinca cok mecbur baska care yok..
mesala benim nisanlimin arkadasi karisini trden getirdi tek o calisiyo karisi evde oturuyo almanca vs iyi olmadigi icin
cok zor oluyor diyor ama bi sekilde yürümesi lazim diyor hakli.. ama bu devirde artik 2 kisi calismasi sart daha iyi bir lebensstandart icin..
1 elin nesi var 2 elin sesi var demisler:) sen icini ferah tut.. saglik oldugu sürece birde is allah kuvet versin calisiriz :)
ben zaten simdi bile sIkIntidan patliyorum evde 400 basis calistigim halde.. yarin yine aricam bakalim is vereni
ich freu mich schon so sehr doktorun yaninda ausbildung baslamak icin cok sabirsizlaniyorum:) hemen gelsin 2013:)
cok saol cnm :) sevincimi paylasiyorsunuz ne güzel yaa hii
erst den schlechten part.. sacma sapan seyler yüzündendi inan bana pff.. evimizde nargile olsun istedim o istemedi is uzadi uzadi uzadi derken iki gün sonra baktim ki o kararini degistirmeyecek tmm dedim evde olmasin. bu sefer naz yapmaya basladi birkac gün küsmüsüz gibi konusdu bide bana ben sana güvenmiyorum deyince cinlerim tepeme geldi. ne demek ya bana güvenmiyorsun dedim meger onun kasti ben kararimi degistirdim diyeymis amaan yani anliyacagin baya bi sacmaladik..
aradan birkac gün gecti hersey durulmusken ikimizide evlilik stresi basti, korkularimizi dile getirdik ama yani resmen ayrilmanin planlarini yapiyorduk. böyle anlatinca dile kolay geliyor ama üzülmüyordum bile ich habs objektiv betrachtet o da öyle. ayrilacaksak evlendikten sonra cok zor olur o yüzden simdi ayrilalim fln demeye basladik. annemlere nasil anlatiriz onu düsündük ve günü birbirimize düsünmek icin zaman birakarak bitirdik. ertesi gün tabi durum degismisti bana beni ne kadar sevdigini benimle ne kadar cok evlenmek istedigini vs. söyledi ama bense düsünmeye devam ettim.. cidden ayrilmayi düsündüm... sonra bulusalim dedi geldi aldi beni biryerlere gittik ve onu görünce ikinci kez sacmaladigimizi anladim :) ne o bensiz nede ben onsuz yapamayiz onu anladik.
iyi mi oldu bilmiyorum ama birbirimize dahada sIkI baglandik. ama ins. siz bu sekilde yasamazsiniz cnm. herkesin nisanlilik döneminde evlilikten korkup bunlari düsünmesi normalde bizim oturup ayrilik planlari kurmamiz biraz abartiliydi ^^
soo jetzt zum schönen part die wohnung ^^
das ist eine 3 zimmer wohnung 72m² aslinda cok tatli hihi
evin icine girince cidden bu bizim evimiz dedim ich hab mich heim gefühlt
ya ev biraz pahali cünkü meerbuschdaki evler (so heißt die kleine stadt) cok pahali ama warm galiba 700 yada 750 € olsa gerek
mutfagi icinde vardi kocaman bi mutfak ve annemlerlede baktik gayet temizdi
kayinbabamlar istersen söyle hemen yeni mutfak alalim dedi ama diyorsanki bu fena degil o zaman bu kalsin ama mutfagin parasi sizin hakkiniz dedi
d.h wenn wir umziehen denn die planung haben wir auf ein haus yani almayi düsünüyoruz dann können wir das geld in die neue küche investieren.
cooook tatli mobilyalar buldum ama evimin heryeri beyaz olucak galibayani mobilyalarim
ins. alirsam resimleride yüklerim
bi sorunum var yatak odasi.. gelmesi 3-4 ay sürebilirmis yani yatak odasiz kalicaz bi müddet
aslinda würd ich auch mit leben nur.. emmmm.. sey.. hihi.. hani ilk gecemiz olucak yaa.. hihidann haben wir nur matratzen noch nicht mal ein bett
eger bu istedigim yatak odasi olursaaa hihi dann werden wir auch ein wasserbett haben (ins.)
das ist sooooo cool
amiiiiiin :) Allah hepimize gönlümüzden gectigini gibi nasip etsin herseyi
yatak odasini baska yerlerede baktik ama aklim hep o bi tanede kaldi
gülü seven dikenine katlanirmis napalim
istedigim olacaksa ama biraz gec olacaksa olsun onada raziyim sonucta yatak odasi gelecek dimi yani hihi
bi hafta kadar evimizde kalip ardinda direk balayina gitmeyi düsünüyoruz zaten
ama biraz uzun tutucaz hem onun memleketine hemde benimkine ugrayip son haftasini balayina ayiricaz :)
also werden wir ca. 3 wochen weg sein
evin bi anahtari annemlerde biride kayinvalidemlerde olucak hani adamlar gelse kursa hic sorun olmaz
babamin ama ben kullaniyorum sadece :)
en güzeli calismak.. kendi ayaklarinin üzerinde durmak.. kimseye muhtac olmamak..
daha genciz.. calisalim paramizi biriktirelim.. gezelim eglenelim..
hast du schon was gefunden?
oda iyimis canim:) babalarimiz sagolsun:))
evet en güzeli dedigin gibi..
ya hab einen 400 basis job seit 2 monaten ama bide teilzeit veya vollzeit istiyorum gelirim yüksek olsun diye..
teilzeit sanki olacak gibi bakalim:) insallah olur
Iyimis... Insallah olur..
Ich freu mich ya.. Nisanlimin meslegi bitiyor.. Dann verdient er mehr geld und kann mehr für unsere zukunft sparen:) zor günler gecirdik ama ilerde ikimizin maasi sanirim bize cok bile gelecek.. Wir werden zusammen über 3000
merhaba kizlar.. ne zamandir dogru dürüst gelemedim kusura bakmayin.. öyle zaman geciriyoruz iste her zamanki gibi.. cok özledim muhabbetlerinizi
insallah.. allah bereket versin canim, benim nisanliminda meslegi bitiyor aynen dedigin gibi daha fazla kazanacak daha cok para birikecek..
ben ausbildung yapacagim icin bizim eve ilk 2000-3000 girecek ama insallah meslegimi yapip bitirirsem bizimde daha fazla girer..
zarari yok daha cok paranin canim:) sparen sparen ist angesagt:) ev falan almak istiyoruz biz.. entweder gleich evlenirken uygun bulursak
oder ucuz kirali biyer bulup biraz oturup sonra ev almak istiyoruz bakalim kismet:)
Amiiin:)
Uns wurde gesagt erst miete.. Kalacaginiz yeri bakalim begenecekmisiniz dediler cünkü hic bilmedigimiz bir yer olacak ikimiz icin.. Is yerlerimize yakin olacak.. Nisanlim eger baska firmaya gecerse suan benim kaldigim yerden tutacaz evi daha yakin oldugu icin.. Auch so haben wir dann gespart (benzin,bus/bahn)
Insanlar birseyin zorlugunu cekiyorsa sonunda hep rahat ediyor..
dedigin gibi erst der schlechte teil:
bizimde bu ufacik seyler yüzünden kavgalarimiz oldu.. ama ne zaman bir araya gelsek anladikki, ayrilsak yapamayiz
bu kavgalar gayet normal heleki suan bizlerin bulundugu durumda.. ev, is, alisveris,prüfung fln.. hepsi bir araya gelince.. oluyor arada..
ama önemli olan probleme zu lösen und das habt ihr ja gemacht :)
zum schönen teil:
eviniz hayirli olsun.. evler ne yazikki cok pahali ya
mutfak konusuna gelince.. eger mutfak iyise kesinlikle kullan (gespartes geld)
und wegen deinem schlafzimmer.. istedigini al auch wenn es lange dauert.. suan hevesleniyorsun.. icinde kalmasin..
man kann auch paar tage auf einer matratze schlafen.. auch in dieser nacht
birsey olmaz yani..
hmm ozaman kesinlikle katlan canim icinde kalmasin:) ne olacak matratze var ya idare edersiniz :)
amin canim insallah :) sizin urlaub baya uzunmus :)) yazin da trye gitcekmisiniz??
balayina nereye gitceksiniz canim:) bide sagst du mir bescheid wie das wetter ist in diesen monaten april-mai
bende seneye aprilde evlenicem :) balayina bizde gidicez ama tereddüt icerisindeyim acaba o aylarda hava nasil olur diye :)
ayy canim cok saol ya :)) inanin yazdiklarinizi okuyunca kendimi biraz daha iyi hissediyorum
tamam düsün telasesi tatli ama bazen bayiyo.. bazen birakip kacasim geliyo iste hihi
demi ya icimde kalacagina matratzeee hihi nisanliminda olsun diyo bakalim artik :)
yok canim ya balayiyla birlikte akrabalarimizida görecegimiz icin bide nisanlim isi birakip gidemeyecegi icin bidaha gitmicez
balayina antalyada bera otele gitmeyi düsünüyoruz
millet anlata anlata bitiremedi bide biz gidelim dedik :))
tabiki söylerim canim hava durumlarini
zaten bi döniim zaman buldukca burayada ugrarim hihi sizleri unutur muyum hiiic
hallo leute ich bin auch neu hier, da ich arbeite habe ich wenig zeit zu schreiben aber beobachte euch schon seit längerer zeit...ich werde im august in die türkei umziehen, da ich schon vorher sehr viel an ceyiz habe uberlege ich mir wie ich diese sachen rübertransportieren soll : ) ich sammle gerade wmf marken von rewe, die sind echt gut bei ebay kann man die kaufen : ) nur als tip
selam kizlaaar :)
hoffe euch gehts gut? :)
ein thema was uns wahrscheinlich alle was angehen sollte.. pille :)
herkes farkli seyler söylüyor.. bir ay önce alsan bile olur fln diyorlar ama ben isimi garantiye almak istiyorum..
sizler ne düsünüyorsunuz bu konu hakkinda? bazilari öncedende kullaniyor wegen schmerzen etc.. ama ben hic kullanmadim..
ich hab auch sonst keine probleme ama ich will nicht gleich schwanger werden....
sizce ne zaman gitmeliyim? hab noch 8 monate..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?