• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Almanyada yasayan 2012 Gelin Adaylari ...

haha tamam canim haftaya yine sorarim ben sana :34:...dogum gününü simdiden kutliyim ben haftaya burda olurum olamam

hihi simdiden saol canim :)

danke süße icin daralmasin yaa, bunlar olan seyler ve daha cok az bi kismi.. ama gercekten bazilari olmasa dünya bir sey kaybetmez bunda cok haklisin.. daha tr'ye gitmedik biz esimle.. ben gecen sene yilbasinda yalniz gittim das was.. bu yaz esimle gitcez insallah.. kayinbabam biraz lüzumsuzdur.. biz gitmeden halanlara da gidin usw diye israr etcek dann diskutieren und so.. ama ben gitmicem.. taktik yapcam, yani söyle; simdiden kaynanama diyorum ufak ufak, yani yerini yapiyorum, iste esimin bi teyzesi istanbulda, biri de antalyada, diyorum kaynanama: anne eger 4-5 hafta izine gidersek, bi hafta ist.teyzede, bi hafta da ant.teyzede kaliriz, ben öbürlerinin (yani kayinababamin tarafi) yanina gitmem. sen benden daha iyi biliyorsun, onlar kiymet bilmiyor gider teyzelerimin yaninda kaliriz annemi de alirim usw diyorum.. tabi kaynanamin da hosuna gidiyor.. o da destek cikar bize canim böyle iste alttan alarak is yapmazsan, gelin oldugun icin daha cok göze batiyor..

benim de yok görücem.. elti de artik ne zaman gelirse insallah iyi biri olur da arkadas olur bana da.. gercekten olmamasi daha iyi..
senin ceyizin tamam mi?? dügün ne zaman?? nerde olacak dügünün?? bahsetsene bana biraz..

güzel taktik ben tuttum :) simdiden hayirlisi artik dualarim seninle. ikibucuk yildir evlisin peki yasinida sorabilir miyim?
pff eltii.. die ist komisch ja das beschreibt sie gut komisch.. yani ne biliim böle severek ön planda olan sevilmeyi övülmeyi cok isteyen ve ilgi onda olmadigindada sorun olan bi insan.. düsün sözümde resimler cekinden kizin benim sözümde benden cok resmi vardi sonunda.. kendisi nisanima herkesden gec geldi ya varmi böylesi.. ama neyse iste herkes kendine..
bana gelince.. yok ceyizim daha tam diil malesef ama ugrasiyoruz :) subatta türkiyeye gidiyorum ins. ordan kalan kisimlari alicam hemde son kez bekarken bizimkilerin yanina gidicem :) gitmeden evi tutmamiz lazim ki mobilyalara göz atiyoruz ben türkiyedeyken onlar burda calisabilsinler diye hihi üc hafta kalicam da :)
Allah izin verirse 22.4 evleniyorum cok az kaldi ben essenda kaliyorum ama neussa gelin gidicem :) dügün salonu krefeldde bi yer kaynimin dügününün oldugu yer bizede sunsunlar oluur dedik :) dügün diil önemli olan sonrasi diyip salliyoruz iste ;)
kinam 20. olacak ins. cumartesini dinlenme günü ilan ettim :) ama dügünden bi hafta önce bomba gibi bi planim var :D hihihi dua edinde

Eltilerinizle nasil anlasiyorsunuz kizlar?
Sorunlariniz oluyormu?
Benim daha eltim 2 aylik.. Ama biz arkadastik zaten..:)

canim o senin görümcendir die schwester von deinem verlobten :)
elti ist die frau von dem bruder deines verlobten kurz gefasst schwägerin
ne zor aile baglari varmis bizdede ya :))
soruya cevapsa görümcem yok (Allahtan)
halimden gayet memnunum

güzel taktik ben tuttum :) simdiden hayirlisi artik dualarim seninle. ikibucuk yildir evlisin peki yasinida sorabilir miyim?
pff eltii.. die ist komisch ja das beschreibt sie gut komisch.. yani ne biliim böle severek ön planda olan sevilmeyi övülmeyi cok isteyen ve ilgi onda olmadigindada sorun olan bi insan.. düsün sözümde resimler cekinden kizin benim sözümde benden cok resmi vardi sonunda.. kendisi nisanima herkesden gec geldi ya varmi böylesi.. ama neyse iste herkes kendine..
bana gelince.. yok ceyizim daha tam diil malesef ama ugrasiyoruz :) subatta türkiyeye gidiyorum ins. ordan kalan kisimlari alicam hemde son kez bekarken bizimkilerin yanina gidicem :) gitmeden evi tutmamiz lazim ki mobilyalara göz atiyoruz ben türkiyedeyken onlar burda calisabilsinler diye hihi üc hafta kalicam da :)
Allah izin verirse 22.4 evleniyorum cok az kaldi ben essenda kaliyorum ama neussa gelin gidicem :) dügün salonu krefeldde bi yer kaynimin dügününün oldugu yer bizede sunsunlar oluur dedik :) dügün diil önemli olan sonrasi diyip salliyoruz iste ;)
kinam 20. olacak ins. cumartesini dinlenme günü ilan ettim :) ama dügünden bi hafta önce bomba gibi bi planim var :D hihihi dua edinde

24yasindayim canim.. tesekkür ederim, benim de dularim seninle insallah hic bi aksilik yasamazsiniz..

eltin ilgiyi üstüne toplamak istiyor ama aile de biliyordur muhtemelen.. bosver görmemezlikten gel..

canim zaten ceyiz tr'den tamamlanir.. ne kadar da cok esyan olsa evin icine girince eksik cikiyor :1::1: senin ailen trde mi? son kez bekarken gitcem demissin ya..

bence de canim gercekten ama gercekten önemli olan dügün degill... simdi bakiyorum da geriye, dügün millete eglence olsun diye yapiliyor :50::50::50: sana da masraf kaliyor.. hem dügünümüzde eglendiler, hem de kazik attilar bizimkilere resmen.. Allahtan kendi adamlariydi yapan.. benim simdiki aklim olsa, kinayi kizarkadaslarimla kendim yapardim bi hjaftasonu.. salonda yemekli olurdu taki pasta oh bitti... hatta esim trde olsaydi yani nikahi önden yapmasaydik, yemekli bi nikah, ordan da balayi en güzeli.. akli olan dügünle o kadar ugrasmaz..

24yasindayim canim.. tesekkür ederim, benim de dularim seninle insallah hic bi aksilik yasamazsiniz..

eltin ilgiyi üstüne toplamak istiyor ama aile de biliyordur muhtemelen.. bosver görmemezlikten gel..

canim zaten ceyiz tr'den tamamlanir.. ne kadar da cok esyan olsa evin icine girince eksik cikiyor :1::1: senin ailen trde mi? son kez bekarken gitcem demissin ya..

bence de canim gercekten ama gercekten önemli olan dügün degill... simdi bakiyorum da geriye, dügün millete eglence olsun diye yapiliyor :50::50::50: sana da masraf kaliyor.. hem dügünümüzde eglendiler, hem de kazik attilar bizimkilere resmen.. Allahtan kendi adamlariydi yapan.. benim simdiki aklim olsa, kinayi kizarkadaslarimla kendim yapardim bi hjaftasonu.. salonda yemekli olurdu taki pasta oh bitti... hatta esim trde olsaydi yani nikahi önden yapmasaydik, yemekli bi nikah, ordan da balayi en güzeli.. akli olan dügünle o kadar ugrasmaz..

amiiiinnn :)) cok saol canim
biliyorlar biliyorlarda canlari yanmis haliyle biraz simdi bana biraz korkuyla yaklasiyorlar :D sütden agzi yanan yogurdu üfleyerek yermis misali :D:D

ailem türkiyede diil burdalar da annemin ailesi yani ikinci ailem komple orda. baba tarafini salla gitsin varla yok arasilar pekde amca hala hayrani sayilmam hatta benim elimde olsa ahiretde görüsürüz bidaha da iste babam var arada.. nese yani ikinci ailemle vedalasicam :)

ya dügün milletin gönlü olsun diye hos onlarda gelip oturup konusmaktan baska bisey yapmiyor ya neyse :)
Allah bize bi ömür mutlu ve huzurlu yasamayi nasip etsinde gerisi önemli diil
yeterki bizim aramiz iyi olsun..

amiiiinnn :)) cok saol canim
biliyorlar biliyorlarda canlari yanmis haliyle biraz simdi bana biraz korkuyla yaklasiyorlar :D sütden agzi yanan yogurdu üfleyerek yermis misali :D:D

ailem türkiyede diil burdalar da annemin ailesi yani ikinci ailem komple orda. baba tarafini salla gitsin varla yok arasilar pekde amca hala hayrani sayilmam hatta benim elimde olsa ahiretde görüsürüz bidaha da iste babam var arada.. nese yani ikinci ailemle vedalasicam :)

ya dügün milletin gönlü olsun diye hos onlarda gelip oturup konusmaktan baska bisey yapmiyor ya neyse :)
Allah bize bi ömür mutlu ve huzurlu yasamayi nasip etsinde gerisi önemli diil
yeterki bizim aramiz iyi olsun..

ahaahaa ben de aynisi :1::1::1: babam tarafim olsun anne tarafim olsun cok bagli degilimdir.. benim varim yogum annem babam kardeslerim... gerisini beni baglamiyor.. Allahim ailemize can sagligi versin de uzakta da olsalar olur..

evi nerden tutcaksiniz peki??? esyalar felan kafanda bir sey olusturmussundur di mi??

ahaahaa ben de aynisi :1::1::1: babam tarafim olsun anne tarafim olsun cok bagli degilimdir.. benim varim yogum annem babam kardeslerim... gerisini beni baglamiyor.. Allahim ailemize can sagligi versin de uzakta da olsalar olur..

evi nerden tutcaksiniz peki??? esyalar felan kafanda bir sey olusturmussundur di mi??

evi neussdan tutucaz nisanlimin ailesine yakin bi yerden isi yüzünden

ev isinide ya annemin evinde tahta görmekten yoruldum o yüzden kendi evimde tahta görmek istemiyorum
es soll hell sein her yer aydinlik olsun böyle insanin ici rahatlasin :)
yatak odasiyla yemek masasini beyaz istiyorum ama daha nisanlimla mobilya bakmaya firsatimiz olmadi
bu cumartesi gidecektik oda olmadi is icin yurtdisina cikmak zorunda kaldi benimki..
kismet gelecek haftayaymis
koltuk vs. dersin türk mobilyacilarina bakicam yani alman stilinden böö oldum cok sIkIci
ins. istedigim gibi uygun bisey bulurum

sen ev esyalarini nerden almistin?

canim ben müsade istiim baya uyku cöktü bide yarin is var :(
Allahim kim kalkicak sabah yedide :((
neysem yarin isden girer bakarim buraya :D
bana datlu uykulaa size iyi sohbetleee :))

:):) ne zamn gelin oldun :) ne zamn geldin Almanyaya ??

ben geleli 2,5 sene oldu tatlim ya sen???

evi neussdan tutucaz nisanlimin ailesine yakin bi yerden isi yüzünden

ev isinide ya annemin evinde tahta görmekten yoruldum o yüzden kendi evimde tahta görmek istemiyorum
es soll hell sein her yer aydinlik olsun böyle insanin ici rahatlasin :)
yatak odasiyla yemek masasini beyaz istiyorum ama daha nisanlimla mobilya bakmaya firsatimiz olmadi
bu cumartesi gidecektik oda olmadi is icin yurtdisina cikmak zorunda kaldi benimki..
kismet gelecek haftayaymis
koltuk vs. dersin türk mobilyacilarina bakicam yani alman stilinden böö oldum cok sIkIci
ins. istedigim gibi uygun bisey bulurum

sen ev esyalarini nerden almistin?

da hast du recht.. alman koltuklari heeeeeeeep ayni... biz essen gitcektik denk gelmedi mecbur wohnmaxdan aldik... mobilyam benim de beyaz.. inan cok güzel duruyor renkli duyarda.. also entweder weiß oder weiß-schwarz.. ganz schwarz find ich nicht schön.. braun oder holz yani yasli isi :1::1::1: ama türk mobilyaciya gitmen en güzeli olacak.. ben de insallah kendi evime alacagim koltuklari öyle yapcam.. artik, was kostet bakmicam.. ben de iste hepsini wohnmax aldik ciktik.. kayinbabacim öyle demisti.. esya alina tek bir yere taksit yapin ugarsmayin diye.. esim de öyle yapti... salakca ama iste.. sanki ayri ayri yerlerden alinca ne olcaksa... ben bir de acele tasindigim icin artik ne olursa olsun demistim..

canim ben müsade istiim baya uyku cöktü bide yarin is var :(
Allahim kim kalkicak sabah yedide :((
neysem yarin isden girer bakarim buraya :D
bana datlu uykulaa size iyi sohbetleee :))

hadi iyi geceler canim.. benimki de zaten cekip duruyor yatalim diye... ben de kacarim simdi.. hadi gute Nacht..

canim o senin görümcendir die schwester von deinem verlobten :)
elti ist die frau von dem bruder deines verlobten kurz gefasst schwägerin
ne zor aile baglari varmis bizdede ya :))
soruya cevapsa görümcem yok (Allahtan)
halimden gayet memnunum

Benim görümcem yok.. Nisanlimin abisi ve erkek kardesi var..
Ben ortayim yani.. :D
Varmi eltileriniz?

aslinda büyük elti olunca hem iyi hem kötü.. söyleki; bi aileye ilk gelin gelince insanlar gelinin psikolojisini ögrenip digerlerine, ona göre davraniyorlar.. benim kaynanam simdi diyorki (üstelik biz tasininca evde daha cok yer var simdi) yeni gelin getirince direk kendi evine getircem, yanima kesinlikle getirmem.. ama beni yanlarina getirdiler, hatta onlara kalsa 2014e kadar birlikte oturcaktik, yani borcumuz bitene kadar :53::53::53: yani düsünceleri yumusuyor insanlarin.. kötü tarafi da, egerki ilk gelin aileye kaynamissa, aile ikinciden de ayni seyi görmeyince tedirgin oluyor, sonra karsilastirma yapiyorlar.. iste büyük gelin söyle böyle diye..

gerci sendens onra bi tane daha gelcek ya onunla ilgilenirken sana vakit bulamazlar :1::1::1:

Benden sonra gelecek canim ama der kleine schwager ist erst 17-18 das wird noch dauern denke ich. Mit der großen schwägerin gibt es familiäre probleme. Also die anderen Leute traschen über sie, dass sie so kalt ist und weil sie raucht ist sie schlecht dar gestellt worden. Aber die schwiema war immer hinter ihr. Sie hat sich der ganzen Familie gestellt nur wegen ihrer Schwietochter. Leider hab ich noch keine gute Beziehung zur Schwägerin aufbauen können. Zu mir ist sie auch sehr kalt. Es ist anscheinend ihr Charakter. Trotzdem wünsche ich mir zumindest eine normale Beziehung mit ihr aufbauen zu können. Kardes gibi olamayiz olmakta istemem. Bi laf vardir 'kumalarin bohcasi bir koyulur ama eltilerin koyulmaz' diye... Hayirlisi insaAllah.

yok canim benim niye öyle diyorsun.. baskalari kötü yasadi diye sen de mi aynisi yasayacaksin?? felsefemiz su: positiv Denken!!! ama unutma her sey esinin elinde.. mesela arkadasim nisanlandi sonra iste nisanlisinin kuzeni nisanlnasi :) arkadasim dediki, regen sen de gel benimle yalniz kalmayim.. ben de gittim iste, sonra kizcagiz mutvaga bi girdi cikamadi.. taze gelin ya is yapiyor, yaptikca da millet yükleniyor.. sonra nisanlisi geldi, bi kizdi herkese, bu ne ya, ben nisanli mi bulasik yikasin diye mi getirdim, ayse birak cabuk onu gel yanima dedi. kizi aldi cikardi mutvaktan kimse gik demedi.. ama kiz kendi birakip gitseydi kötü gelin olurdu.. yani kocalarinmiz müssen gerecht sein... eger onlar adil davranmazsa, aileler daha kötü davraniyor maalesef :50::50: bence her seyi kaynanana söyleme.. kocan bilsin ama kaynanaya her seyi sorar söylersin, bi kere de unutunca küser kizarlar.. cok samimiyet iyi degil iste..

benimkinin halasi, insan görünümüdeki seytan.. baska aciklamasi yok.. benim nisanlimla aram iyiydi, kadin diyorki birak git.. ama suc kayinbabamindi, cok yüz verdi ona.. yetki senin diyordu hep.. sanki bana devlet yetkisi :19::19::19:

Das stimmt auf jeden fall. Kocam benim arkamda olmazsa bana destek olup beni savunmazsa benim zaten hic sansim yoktur. Ama sanirim o konuda sansliyim. Ilk gün kaynanamin evine gittigimde benim orada aslinda is yapmam gerekiyor yani das ist normal, dass man der schwiema hilft ama ben utancimdan hic ayaga kalkmamistim. Ikinci kez de ablamla birlikte gittim kaynanam balkonda camasir asiyordu ablamda git yardim et dedi bende utaniyorum nisanlim biliyor ya cekiniyorum iste acilamadim o kadar nisanlim elimi tuttu sarildi bana ablamda iyi madem sen gitmiyorsun ben gideyim dedi :))

Kaynanaya söylemiyim hemi? Ama seyden korkuyorum ben kocama herseyi söylersem o iki arada kalacak ve o zor durumda kalacak diye korkuyorum.

da hast du recht.. alman koltuklari heeeeeeeep ayni... biz essen gitcektik denk gelmedi mecbur wohnmaxdan aldik... mobilyam benim de beyaz.. inan cok güzel duruyor renkli duyarda.. also entweder weiß oder weiß-schwarz.. ganz schwarz find ich nicht schön.. braun oder holz yani yasli isi :1::1::1: ama türk mobilyaciya gitmen en güzeli olacak.. ben de insallah kendi evime alacagim koltuklari öyle yapcam.. artik, was kostet bakmicam.. ben de iste hepsini wohnmax aldik ciktik.. kayinbabacim öyle demisti.. esya alina tek bir yere taksit yapin ugarsmayin diye.. esim de öyle yapti... salakca ama iste.. sanki ayri ayri yerlerden alinca ne olcaksa... ben bir de acele tasindigim icin artik ne olursa olsun demistim..

ayy deme ya bendede bi kayinpeder var der entscheidet auch gerne für andere
nisanlimda ondan istemsiz etkileniyo tabi
ben ona dedigimde türk mobilyacilarina bakalim olur bakalim aber ungern diyo yok türklerden alisveris sIkIntili oluyormus fln filan
bakalimya bizim pederinde eminim öyle einfallsreiche ideeleri olur :)) hey Allahim ya...

varyaa bazen diyorum tmm dügnünüzü de yapin evide istediginiz gibi döseyin bana sadece esyalarimi alip icine girmek kalsin
manchmal wird mir das reden einfach zu viel ama iste..

ya bi su dügün günü gelsinde daha bisey istemiom :)) evleniim mutlu mesut kocisimle yasiim ayyyy ne güzel oluur
bazen hayeller kuruyoruz sunu yapariz bunu yapariz diye :) cok zevkli oluyo ya
ins. evlendikten sonrada öyle olur :)

ya bi su dügün günü gelsinde daha bisey istemiom :)) evleniim mutlu mesut kocisimle yasiim ayyyy ne güzel oluur
bazen hayeller kuruyoruz sunu yapariz bunu yapariz diye :) cok zevkli oluyo ya
ins. evlendikten sonrada öyle olur :)

hos geldin :) das selbe wünsche ich mir auch.. dügün stresi cok yorucuymus gercekten.. Allah yardimcimiz olsun..

evet canim var bi tane benden büyük
nisanlimin bi tane abisi iki tanede erkek kardesi var
diger eltiler umarim bana arkadas olurlar :)

Benimkide benden büyük ama ilk ben vardim..
Neden eltiler hic anlasamaz.. Anlayamiyorum.. Biz eltimle arkadastikda.. Gerci.. Iyi anlasiyoruz ama.. Yinede birseyler degisiyor.. Maalesef..

hos geldin :) das selbe wünsche ich mir auch.. dügün stresi cok yorucuymus gercekten.. Allah yardimcimiz olsun..

amiiiiiin :))

Benimkide benden büyük ama ilk ben vardim..
Neden eltiler hic anlasamaz.. Anlayamiyorum.. Biz eltimle arkadastikda.. Gerci.. Iyi anlasiyoruz ama.. Yinede birseyler degisiyor.. Maalesef..

bencede yaa
bende eltimle iyi anlasmayi isterdim ama iste..
ya kötü anlasmiyoruz o degilde iste babam bile anneme sormus bu kiz niye böyle davraniyo diye eltim icin..
ben ne diim daha

Back