• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Almanyada yasayan 2012 Gelin Adaylari ...

canim ya okudum da yazdiklarini üzüldüm ya :( valla isin zor.. kaynananin yaninda mi oturacaksin türkiyede?
ya ben anlamiyorum yani sonucta herseyin olamaz bide burdan oraya gideeksen eger ich mein es gibt doch eine grenze was das gewicht angeht..
cehizine bi göz attim her ayrintiyi düsünmüssün daha hala eksigin cok diyebiliyorsa ist das eine schwiegermonster :(
ablam evli 3 yildir bana diyo canim herseyini alma sonra alisverise ciktiginde yeni seyler göreceksin almak isteyeceksin ama var oldugu icin alamicaksin yazik günah diye
haklida bide sen türkiyeye gidiyosun yani orda cok daha fazla secilenecek seyler var. bilemedim inan.. Allah yardimcin olsun bol bolda sabir versin..

dikis kutusuna gelincede :) ist zwar süß ama ayni renkden cok ip var ya onun yerine farkli renkler olsaymis keske

Canim biz ayni sehir de oturacagiz ama ayni evde degil. Arabayla 15dklik mesafede bi yerde ev almayi düsünüyoruz nisanlimla ki onun is yerine daha yakin olsun. Sie ist eigentlich ganz lieb und nett. Zamaninda o da cok cekmis cünkü bu yüzden gelinlerine cektirecegini sanmiyorum. Ama manche sachen die sie sagt find ich einfach doof :) Ya diyorum hava atmak istiyor benim gelinim almanyadan geliyor diye yada bilmiyorum ob sie böse gedanken hegt. Sagol canim ceyizimin birazini burdan cogunu türkiyeden aldim zaten suan kaynanamin evinde duruyorlar. Kesinlikle öyle hem bi evin eksigi hic bitmez ki. Her zaman bir eksik olur ve her zaman alinacak bir sey bulunur. Nisanlima dedim ben sana ceyiz listemi göndereyim de annene oku susu var busu yok diye bakalim ne diyecek :) Was soll ich sonst noch sagen?

Ay dogru canim ya hic dikkat etmedim ben ona. Biraz daha bakinayim o zaman :)

Canim biz ayni sehir de oturacagiz ama ayni evde degil. Arabayla 15dklik mesafede bi yerde ev almayi düsünüyoruz nisanlimla ki onun is yerine daha yakin olsun. Sie ist eigentlich ganz lieb und nett. Zamaninda o da cok cekmis cünkü bu yüzden gelinlerine cektirecegini sanmiyorum. Ama manche sachen die sie sagt find ich einfach doof :) Ya diyorum hava atmak istiyor benim gelinim almanyadan geliyor diye yada bilmiyorum ob sie böse gedanken hegt. Sagol canim ceyizimin birazini burdan cogunu türkiyeden aldim zaten suan kaynanamin evinde duruyorlar. Kesinlikle öyle hem bi evin eksigi hic bitmez ki. Her zaman bir eksik olur ve her zaman alinacak bir sey bulunur. Nisanlima dedim ben sana ceyiz listemi göndereyim de annene oku susu var busu yok diye bakalim ne diyecek :) Was soll ich sonst noch sagen?

Ay dogru canim ya hic dikkat etmedim ben ona. Biraz daha bakinayim o zaman :)

umarim dedigin gibi iyidir :) denken wir mal positiv :))
belkide milletin sana toz kondurmasini istemiyordur yani sonucta sana gelecek kisilerde biliyor almanyadan oldugunu und jeder hat nun mal die mentalität wer aus deutschland kommt schwimmt da in geld o yüzden belki milletin sana kötü söz söylemeni istemiyordur da önceden o diyordur :)
iyiymis o zaman ya hani biraz mesafe olmasi ikiniz icinde iyi olur ama yinede biseye ihtiyacin oldugundada gelebilmesi iyi.
hayirlisi canim ins. hersey diledigin gibi olur ve ins. cok zorluk cekmezsin orda

umarim dedigin gibi iyidir :) denken wir mal positiv :))
belkide milletin sana toz kondurmasini istemiyordur yani sonucta sana gelecek kisilerde biliyor almanyadan oldugunu und jeder hat nun mal die mentalität wer aus deutschland kommt schwimmt da in geld o yüzden belki milletin sana kötü söz söylemeni istemiyordur da önceden o diyordur :)
iyiymis o zaman ya hani biraz mesafe olmasi ikiniz icinde iyi olur ama yinede biseye ihtiyacin oldugundada gelebilmesi iyi.
hayirlisi canim ins. hersey diledigin gibi olur ve ins. cok zorluk cekmezsin orda

Leider kann ich überhaupt nicht positiv denken. Cok karamsar biriyim :S Das macht mich nur noch mehr nieder. Evet TRde ki insanlari da biliyorum hatta bazi türk kadinlarinin dedi koduyu nasil sevdiklerini de. InsaAllah düsüncesi budur dedigin gibi.

Aslinda türkiyeyi cok seviyorum ve yasayabilecegime inaniyorum. Wenn seine Familie mich in Ruhe lässt. Und wenn ich mich an das Leben ohne meine eigene Familie gewöhne :S

Hayirlisi insaAllah cümlemiz icin.:nazar:

Üstelik biz de gelin damat dügünden sonra yakin akrabalara el öpmeye gidiyor ufak bi bohca hazirlaniyor mesela tülbent corap havlu gömlek. Kaynanam diyor ki eltimin cok ceyizi varmis ama 'benim kimseye verecek esyam yok' demis. Kaynanam herseyi kendisi hazirlamis. Aber bei mir heißts dann: 'amca ve dayilara ordan gömlek alirsin bulabilirsen'?!? Haksizliga hic gelemiyorum. Bu tür ufak tefek seyleri takmayayim diyorum ama es geht nicht. Hayirlisi insaAllah. Önemli olan esya degil. Önemli olan kurdugumuz yuvada mutlu olabilmemiz. Onuda nasip eder Allahim insaAllah. Sen de türkiye'ye mi yerlestin?

yok canim ben burda hessen-gießendeyim.. benimkinin ailesi de oooo... roman gibiler.. mesela halasinin biriyle konusmuyorum ben.. ama inanir misin, ben yeni gelin geldigimde cok zavalli bi durumdaydim.. dayak bile yedim yani o derece, esimden degil yani ailesinden.. ama simdi Allahima binlerce kez sükür, bana surdan kalk suraya otur demiorlar.. hem baktilar ne olursa olsun ben saygisizlik yapmadim, tek yaptigim haksizliga karsi kendimi sevunmamdi, bir de üniversiteye felan basladim burda sonra is buldum sayginlik kazandim, parayi hediyeyi de yeri gelince esirgemedim.. simdi kaynim diyorki, du bist eine richtige Frau geworden.. sanki önceden degildim degistim bu yastan sonra :50::50: yani insani tanimak icin ugrasmiyorlar tatlim, nacizane fikrim, insanlardan anlayisli gerecht olmalarini bekleme.. bi kere IsInmalari bile cok uzun sürüyor..

bizde de vardir bohca ayni anlattigin gibi, ama dügünde taki takana yani bilezik felan, onlara gider herkese bióhca gitmezki.. o zaman olmaz yani yeni evlisin zaten.. isin kötüsü eltin varmis.. simdi onla yaristirirlar.. belki de yeni gelinken onu da begenmiyorlardi.. takma kafana, dedigin gibi esinle mutlu ol, hem o da seni ezdirmesin yeter.. :54:

alman mobilyalarindan artik bay geldi ya hep aynisi -tahta- ya acik kahve ya koyu kahve
inan evimde tahta görmek istemiyorum :) ins. hep acik renkler kullanicam hihi böle insanin eve girince gönlü ferahlicak :)
ayyy cok sevindim canim ya :)) hepimiz evleniyoruz :D

burda türkiyede yasiyan bazi arkadaslar evlerinin resimlerini ekliyorlar gercekten cok güzel mobilyalar var türkiyede ama nekadar kullanilisli Qualität leri iyimi degilmi bilemicem...dedigin dogru burdaki modeller, renkler hep ayni degisik birsey yok ...bende evimi acik renklerle dösemek istiyorum zaten en iyisi ic acici olmali...senin yasin kacti???

yok canim ben burda hessen-gießendeyim.. benimkinin ailesi de oooo... roman gibiler.. mesela halasinin biriyle konusmuyorum ben.. ama inanir misin, ben yeni gelin geldigimde cok zavalli bi durumdaydim.. dayak bile yedim yani o derece, esimden degil yani ailesinden.. ama simdi Allahima binlerce kez sükür, bana surdan kalk suraya otur demiorlar.. hem baktilar ne olursa olsun ben saygisizlik yapmadim, tek yaptigim haksizliga karsi kendimi sevunmamdi, bir de üniversiteye felan basladim burda sonra is buldum sayginlik kazandim, parayi hediyeyi de yeri gelince esirgemedim.. simdi kaynim diyorki, du bist eine richtige Frau geworden.. sanki önceden degildim degistim bu yastan sonra :50::50: yani insani tanimak icin ugrasmiyorlar tatlim, nacizane fikrim, insanlardan anlayisli gerecht olmalarini bekleme.. bi kere IsInmalari bile cok uzun sürüyor..

bizde de vardir bohca ayni anlattigin gibi, ama dügünde taki takana yani bilezik felan, onlara gider herkese bióhca gitmezki.. o zaman olmaz yani yeni evlisin zaten.. isin kötüsü eltin varmis.. simdi onla yaristirirlar.. belki de yeni gelinken onu da begenmiyorlardi.. takma kafana, dedigin gibi esinle mutlu ol, hem o da seni ezdirmesin yeter.. :54:

Oje :( insaAllah bende senin gibi saglam ayaklarla yere basmayi basarabilirim ve o dedigin sayginligi kazanirim. Benim nisanlimin da ailevi sorunlari var ayni sekilde halalari ile. Onlarda görüsmüyorlar. Onlar görmüsmedigi icin benim de görüsmeme gerek kalmaz ki sanirim dimi? Bu konu da beklentilerimi cok düsük tutmaliyim ki hayal kirikligina ugramayayim dimi. Ehrlich gesagt gibt es noch immmer probleme mit meiner schwägerin. Jeder beschwert sich, dass sie so kalt ist. Benim icin 'sen daha güler yüzlüsün' filan diyorlar. Obwohl ich auch nicht wirklich so offen bin. InsaAllah onunla sorun cikmaz. Benim yuvama kimse karismasin bende kimseye karismam zaten. Baska bisey istemiyorum. Huzur istiyorum.

Oje :( insaAllah bende senin gibi saglam ayaklarla yere basmayi basarabilirim ve o dedigin sayginligi kazanirim. Benim nisanlimin da ailevi sorunlari var ayni sekilde halalari ile. Onlarda görüsmüyorlar. Onlar görmüsmedigi icin benim de görüsmeme gerek kalmaz ki sanirim dimi? Bu konu da beklentilerimi cok düsük tutmaliyim ki hayal kirikligina ugramayayim dimi. Ehrlich gesagt gibt es noch immmer probleme mit meiner schwägerin. Jeder beschwert sich, dass sie so kalt ist. Benim icin 'sen daha güler yüzlüsün' filan diyorlar. Obwohl ich auch nicht wirklich so offen bin. InsaAllah onunla sorun cikmaz. Benim yuvama kimse karismasin bende kimseye karismam zaten. Baska bisey istemiyorum. Huzur istiyorum.

ooo canim onlar kendileri konusmuyorsa zaten senin basin agrimaz merak etme.. amaaaaaa esimin halasiyla benim kendi problemlerim var.. yani herkes konusuyor.. kadin manyak yaaa, kiskancliktan sanirim, neler yapti ama onu Allaha havale ettim, iki yüzlü .... ......... ....... ........ ........... .............. bi kadin o.. (noktalari sen doldur, aklina gelen bütün küfürü hakareti ediyorum) Allah onu en sevdigiyle can evinden vursun, kurban oldugum Allah onun da agladigi günleri tez zamanda göstersin bana... onun yüzünden cok cektim, bir tek ben konusmuyorum, tabiki kayinbabam felan da hep ona inandilar o zaman, esime diyorum sen konusursan bittin benim icin.. daha esimle tr'ye izine gitmedik bakalim, bazi planlarim var, insallah onlar tutarsa zaten fazla vakti olmayacak görüsmek icin.. görüstürmem de...

canim sen daha güleryüzlüsün felan diyenlere gülümse gec, hem inanma hem de laf verme.. kendileri söylerler, ondan sonra da giderler eltine Yolcu böyle böyle dedi diye aranizi bozarlar.. benim basimdan gecti, eltim yok ama bi sürü yengesi var esimin, kocaman kocaman kadinlar benimle yaristilar resmen neden halen anlamis degilim :44::44::44: sen hiiiiiiiiiic laf verme, ne derlerse dogrudur, bilmiyorum de gitsin.. agzindan cikan tek kelime basina bela olur.. sen ne kadar kimse yuvama karismasin desen de karisan cok olur.. eger esinin akrabalari yaparsa tabiki cevap vermesi gereken esin olacak.. sen cevap verirsen kötü gelin olursun.. yanlis ama gercek bu :50::50:

burda türkiyede yasiyan bazi arkadaslar evlerinin resimlerini ekliyorlar gercekten cok güzel mobilyalar var türkiyede ama nekadar kullanilisli Qualität leri iyimi degilmi bilemicem...dedigin dogru burdaki modeller, renkler hep ayni degisik birsey yok ...bende evimi acik renklerle dösemek istiyorum zaten en iyisi ic acici olmali...senin yasin kacti???

ben 20 yasindayim ama dur gelecek hafta sonu pazar bidaha sor :) o zaman 21 oldum dicem :))

mrb caniim :) dogru tanisamadik daha
sen evli misin yoksa nisanli mi?

ben evliyim 2,5 yillik canim... kendimi beratung yapiyor gibi hissediyorum bazen :1::1::1: arkadas yeni evlenecekleri icin bir sey oldugunda, dayanamayip atliyorum söyle demeyin, böyle yapmayin diye.. napayim, ben yasadigim icin ne zor oldugunu biliyorum :50::50: o yüzden kiyamiyorum, kimse yasamasin istiyorum.. sen nerelisin?? dügün ne zaman??

Son düzenleme:
ooo canim onlar kendileri konusmuyorsa zaten senin basin agrimaz merak etme.. amaaaaaa esimin halasiyla benim kendi problemlerim var.. yani herkes konusuyor.. kadin manyak yaaa, kiskancliktan sanirim, neler yapti ama onu Allaha havale ettim, iki yüzlü .... ......... ....... ........ ........... .............. bi kadin o.. (noktalari sen doldur, aklina gelen bütün küfürü hakareti ediyorum) Allah onu en sevdigiyle can evinden vursun, kurban oldugum Allah onun da agladigi günleri tez zamanda göstersin bana... onun yüzünden cok cektim, bir tek ben konusmuyorum, tabiki kayinbabam felan da hep ona inandilar o zaman, esime diyorum sen konusursan bittin benim icin.. daha esimle tr'ye izine gitmedik bakalim, bazi planlarim var, insallah onlar tutarsa zaten fazla vakti olmayacak görüsmek icin.. görüstürmem de...

canim sen daha güleryüzlüsün felan diyenlere gülümse gec, hem inanma hem de laf verme.. kendileri söylerler, ondan sonra da giderler eltine Yolcu böyle böyle dedi diye aranizi bozarlar.. benim basimdan gecti, eltim yok ama bi sürü yengesi var esimin, kocaman kocaman kadinlar benimle yaristilar resmen neden halen anlamis degilim :44::44::44: sen hiiiiiiiiiic laf verme, ne derlerse dogrudur, bilmiyorum de gitsin.. agzindan cikan tek kelime basina bela olur.. sen ne kadar kimse yuvama karismasin desen de karisan cok olur.. eger esinin akrabalari yaparsa tabiki cevap vermesi gereken esin olacak.. sen cevap verirsen kötü gelin olursun.. yanlis ama gercek bu :50::50:

ayy canim cidden okudum da yazdiklarini icim acidi ya.. valla bazi insanlar fazla yasamasa dünyanin kaybi olmaz diyorum..
ama helal olsun valla cok cok olgun davraniyorsun herseye ragmen yani ne biliim millet buyüzden yüzlerine bakmiyor sense altdan almayi biliyormussun
ich schätze dich sehr wirklich..
Allaha cok sükür kayinvalidemle aram iyi ve görümcem yok :) cok dilemistim olmasin diye Allahin isi ya iste nisanlimin kiz kardesi yok
bi tek eltim var oda iste naja.. ama herkes kendine sonucta hayat fani ölüm ani biraklim bu dünya onlara kalsin Allah onlarla hesaplarini görsün ebedi dünyada..

daraldim ya güzel seyler anlatin nolur :)

Anladim canim halasi demek ki cok kötü seyler yapti sana? Öyle cadi kadinlar bende cok taniyorum. Ich werde versuchen mich immer neutral zu verhalten. Dedigin gibi cünkü hic kimsenin eline koz vermemeliyim. Ve gördüm ki gercekten birsi bana sorun yaratiyor direk kocama gidicem. Yada direk kaynanama gidicem. Gecimsizlikten cok korkuyorum. Ve bu korkulardan kurtulamiyorum. Das stört meinen sehr. Er möchte, dass ich positiv denke, dass schaff ich aber nicht :S O kadar cok kötü örnekler gördüm ki bende de ayni seyler olacak düsüncesiyle yasiyorum hep :S

ayy canim cidden okudum da yazdiklarini icim acidi ya.. valla bazi insanlar fazla yasamasa dünyanin kaybi olmaz diyorum..
ama helal olsun valla cok cok olgun davraniyorsun herseye ragmen yani ne biliim millet buyüzden yüzlerine bakmiyor sense altdan almayi biliyormussun
ich schätze dich sehr wirklich..
Allaha cok sükür kayinvalidemle aram iyi ve görümcem yok :) cok dilemistim olmasin diye Allahin isi ya iste nisanlimin kiz kardesi yok
bi tek eltim var oda iste naja.. ama herkes kendine sonucta hayat fani ölüm ani biraklim bu dünya onlara kalsin Allah onlarla hesaplarini görsün ebedi dünyada..

daraldim ya güzel seyler anlatin nolur :)

danke süße :34::34: icin daralmasin yaa, bunlar olan seyler ve daha cok az bi kismi.. ama gercekten bazilari olmasa dünya bir sey kaybetmez :1::1: bunda cok haklisin.. daha tr'ye gitmedik biz esimle.. ben gecen sene yilbasinda yalniz gittim das was.. bu yaz esimle gitcez insallah.. kayinbabam biraz lüzumsuzdur.. biz gitmeden halanlara da gidin usw diye israr etcek dann diskutieren und so.. ama ben gitmicem.. taktik yapcam, yani söyle; simdiden kaynanama diyorum ufak ufak, yani yerini yapiyorum, iste esimin bi teyzesi istanbulda, biri de antalyada, diyorum kaynanama: anne eger 4-5 hafta izine gidersek, bi hafta ist.teyzede, bi hafta da ant.teyzede kaliriz, ben öbürlerinin (yani kayinababamin tarafi) yanina gitmem. sen benden daha iyi biliyorsun, onlar kiymet bilmiyor gider teyzelerimin yaninda kaliriz annemi de alirim usw diyorum.. tabi kaynanamin da hosuna gidiyor.. o da destek cikar bize :1::1::1: canim böyle iste alttan alarak is yapmazsan, gelin oldugun icin daha cok göze batiyor..

benim de yok görücem.. elti de artik ne zaman gelirse :1: insallah iyi biri olur da arkadas olur bana da.. gercekten olmamasi daha iyi..

senin ceyizin tamam mi?? dügün ne zaman?? nerde olacak dügünün?? bahsetsene bana biraz..

Anladim canim halasi demek ki cok kötü seyler yapti sana? Öyle cadi kadinlar bende cok taniyorum. Ich werde versuchen mich immer neutral zu verhalten. Dedigin gibi cünkü hic kimsenin eline koz vermemeliyim. Ve gördüm ki gercekten birsi bana sorun yaratiyor direk kocama gidicem. Yada direk kaynanama gidicem. Gecimsizlikten cok korkuyorum. Ve bu korkulardan kurtulamiyorum. Das stört meinen sehr. Er möchte, dass ich positiv denke, dass schaff ich aber nicht :S O kadar cok kötü örnekler gördüm ki bende de ayni seyler olacak düsüncesiyle yasiyorum hep :S

yok canim benim niye öyle diyorsun.. baskalari kötü yasadi diye sen de mi aynisi yasayacaksin?? felsefemiz su: positiv Denken!!! ama unutma her sey esinin elinde.. mesela arkadasim nisanlandi sonra iste nisanlisinin kuzeni nisanlnasi :) arkadasim dediki, regen sen de gel benimle yalniz kalmayim.. ben de gittim iste, sonra kizcagiz mutvaga bi girdi cikamadi.. taze gelin ya is yapiyor, yaptikca da millet yükleniyor.. sonra nisanlisi geldi, bi kizdi herkese, bu ne ya, ben nisanli mi bulasik yikasin diye mi getirdim, ayse birak cabuk onu gel yanima dedi. kizi aldi cikardi mutvaktan kimse gik demedi.. ama kiz kendi birakip gitseydi kötü gelin olurdu.. yani kocalarinmiz müssen gerecht sein... eger onlar adil davranmazsa, aileler daha kötü davraniyor maalesef :50::50: bence her seyi kaynanana söyleme.. kocan bilsin ama kaynanaya her seyi sorar söylersin, bi kere de unutunca küser kizarlar.. cok samimiyet iyi degil iste..

benimkinin halasi, insan görünümüdeki seytan.. baska aciklamasi yok.. benim nisanlimla aram iyiydi, kadin diyorki birak git.. ama suc kayinbabamindi, cok yüz verdi ona.. yetki senin diyordu hep.. sanki bana devlet yetkisi :19::19::19:

benim bi büyük var bi de kücük eltim olacak ben ortanca gelinim :)

aslinda büyük elti olunca hem iyi hem kötü.. söyleki; bi aileye ilk gelin gelince insanlar gelinin psikolojisini ögrenip digerlerine, ona göre davraniyorlar.. benim kaynanam simdi diyorki (üstelik biz tasininca evde daha cok yer var simdi) yeni gelin getirince direk kendi evine getircem, yanima kesinlikle getirmem.. ama beni yanlarina getirdiler, hatta onlara kalsa 2014e kadar birlikte oturcaktik, yani borcumuz bitene kadar :53::53::53: yani düsünceleri yumusuyor insanlarin.. kötü tarafi da, egerki ilk gelin aileye kaynamissa, aile ikinciden de ayni seyi görmeyince tedirgin oluyor, sonra karsilastirma yapiyorlar.. iste büyük gelin söyle böyle diye..

gerci sendens onra bi tane daha gelcek ya onunla ilgilenirken sana vakit bulamazlar :1::1::1:

Back