• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Almanyada yasayan 2012 Gelin Adaylari ...

bende fazla zorluk cekecegini sanmiyorum cünkü fach richtung hemen hemen ayni...ausbildung biteli nekadar oldu senin????
1 sene 380€ 2. 480€ 3. 560 € fazla vermiyorlar...bizde sport yoktu zaten bende pek sevmem ama abrechnung, Labor, Behandlugsassistenz gibi fachlar var
ja drecksarbeit halt putzen, aufräumen, für dein chef einkaufen gehen böyle seyler

putzen, aufräumen ist mir bekannt :) hemsire oldugum halde yapiyordum:) aber einkaufen gehen fürn chef?? privat einkauf mu? lebensmittel filan? ilk defa duyuyorum
ich hätte mich geweigert privat einkaufssa.. hakki yok bunu istemeye, steht auch nicht in ausbildungsvertrag..ausbildung biteli 6 ay oldu bin arbeitssuchend:)
1 sene caliscam sonra birakacam zaten evlencegim icin , olmassa leihfirmaya yazilcam öbür ay.. suan nebenjob yapiyorum.
evet azmis gercekten ama hic degilse 400 500 600 de ise yarar canim:) eve bir katkim olur:), 380 netto aldigina göre ilk sene heißt das das du vll so 700 brutto bekommn hast..
demekki es ist versteuert.. bende acaba keserlermi diyordum.. allahsiz ülke hersey beklenir bu almanlardan zaten sasardim.. neyse saglik olsun :)

canlariim :) bende sizdeniim ;)
muhabbetinizi bölmeyi istemem de benim bi sorum var
almanyada hatta nrw de böyle güzel türk mobilyacisi varmii?

sélam canim sendemi almanyadasin?? evli bekar??
bende almanyadayim, bazen seviniyorum burdayim diye bazen üzülüyorum.. türkiye gibisi yok tabiki..

Evet bende sizler gibi almanyadanim :) Ve bekar / Nisanliyim :)

Calismak icin bence almanya güzel ok eskiden daha güzeldi diyelim izin icinde Türkiye :34:

putzen, aufräumen ist mir bekannt :) hemsire oldugum halde yapiyordum:) aber einkaufen gehen fürn chef?? privat einkauf mu? lebensmittel filan? ilk defa duyuyorum
ich hätte mich geweigert privat einkaufssa.. hakki yok bunu istemeye, steht auch nicht in ausbildungsvertrag..ausbildung biteli 6 ay oldu bin arbeitssuchend:)
1 sene caliscam sonra birakacam zaten evlencegim icin , olmassa leihfirmaya yazilcam öbür ay.. suan nebenjob yapiyorum.
evet azmis gercekten ama hic degilse 400 500 600 de ise yarar canim:) eve bir katkim olur:), 380 netto aldigina göre ilk sene heißt das das du vll so 700 brutto bekommn hast..
demekki es ist versteuert.. bende acaba keserlermi diyordum.. allahsiz ülke hersey beklenir bu almanlardan zaten sasardim.. neyse saglik olsun :)

probezeit`da zaten herseyi yaptiriyorlar sana birsey diyemiyorsun ne yazikki....ama cok nadir beni sadece praxis icin einkaufene yollarlardi oda benim canima minneti :21:
teilzeit birsey bulsan?? sonucta 1 sene sonra yine birakmak zorunda kalacaksin tam alismisken isine..bence teilzeitda senin isine yarar hic degilse kendinede zaman ayirla bilirsin..
benim ca. 130 € abzüge oluyordu oda sozialversicherunglara gidiyordu..ausbildungda bildigim kadariyla steuer kesilmiyor sadece sozialversicherungsbeiträge... 510 € ayliyordum brutto 1. Lehrjahr`da elimede 380 € geciyordu....senden keseceklerini sanmiyorum esinin steuerklassesi nasil olur onuda bilmiyorum ama sen ausbildung yapacagin icin birsey kesilmez senden

canlariim :) bende sizdeniim ;)
muhabbetinizi bölmeyi istemem de benim bi sorum var
almanyada hatta nrw de böyle güzel türk mobilyacisi varmii?

hosgeldin :34:....ben BW de yasadigim icin bu konuda pek yardimci olamicam canim ama bildigim kadariyla essende royal möbel var ama emin degilim

Evet bende sizler gibi almanyadanim :) Ve bekar / Nisanliyim :)

Calismak icin bence almanya güzel ok eskiden daha güzeldi diyelim izin icinde Türkiye :34:

evet haklisin:) oo güzelmis:) senin dügün nezaman canim??
probezeit`da zaten herseyi yaptiriyorlar sana birsey diyemiyorsun ne yazikki....ama cok nadir beni sadece praxis icin einkaufene yollarlardi oda benim canima minneti :21:
teilzeit birsey bulsan?? sonucta 1 sene sonra yine birakmak zorunda kalacaksin tam alismisken isine..bence teilzeitda senin isine yarar hic degilse kendinede zaman ayirla bilirsin..
benim ca. 130 € abzüge oluyordu oda sozialversicherunglara gidiyordu..ausbildungda bildigim kadariyla steuer kesilmiyor sadece sozialversicherungsbeiträge... 510 € ayliyordum brutto 1. Lehrjahr`da elimede 380 € geciyordu....senden keseceklerini sanmiyorum esinin steuerklassesi nasil olur onuda bilmiyorum ama sen ausbildung yapacagin icin birsey kesilmez senden

hmm anladim canim:) eh olsun onada raziyim az da olsa keserler tabi versicherunglara.. esiminki 3 olur evlenince sanirim benimkide 5 olur ama benden kesmezler insallah..
ausbildung ya dedigin gibi :) zaten kesseler elime 0 kalir :D ondan kesmezler herhalde.. evet zaten bewerbunglarim hep teil oder vollzeit yazdim ama daha haber yok bakalim..
olmassa leihfirmaya girecem canim, überstunden alles yaparim kenara cok cok para koymak icin o fark etmez.. nisanlimda baska sehirde oldugu icin hep görüsemiyoruz zaten mesafeden (4 saat uzakta)
o yüzden full calisabilirim.. baklalim hayirlisi...

hosgeldin :34:....ben BW de yasadigim icin bu konuda pek yardimci olamicam canim ama bildigim kadariyla essende royal möbel var ama emin degilim

hosbulduk canim :)
yaa dogru askimlada bu cumartesi oraya gidicez bakalim artik :)
bende essenda kaliyorum zaten hihi :)
ayyy ins. istedigim gibi seyler bulurum
sende nisanli misin canim? sizde hazirliklar nasil gidiyoo? :))

evet haklisin:) oo güzelmis:) senin dügün nezaman canim??

hmm anladim canim:) eh olsun onada raziyim az da olsa keserler tabi versicherunglara.. esiminki 3 olur evlenince sanirim benimkide 5 olur ama benden kesmezler insallah..
ausbildung ya dedigin gibi :) zaten kesseler elime 0 kalir :D ondan kesmezler herhalde.. evet zaten bewerbunglarim hep teil oder vollzeit yazdim ama daha haber yok bakalim..
olmassa leihfirmaya girecem canim, überstunden alles yaparim kenara cok cok para koymak icin o fark etmez.. nisanlimda baska sehirde oldugu icin hep görüsemiyoruz zaten mesafeden (4 saat uzakta)
o yüzden full calisabilirim.. baklalim hayirlisi...

oda dogru nisanlinla zaten fazla görüsemiyorsan vollzeitda calisa bilirsin hem daha cok para kazanmis olursun senind isine yarar :34: vollzeit calismak dügünden önce baya stresli olur cünkü alisveris var organisation var ev var varda var yani birde vollzeit calistinmi baya bir zorluk cekersin ama zaten dügünden önce isi brakacakmissin anladigima göre...

hosbulduk canim :)
yaa dogru askimlada bu cumartesi oraya gidicez bakalim artik :)
bende essenda kaliyorum zaten hihi :)
ayyy ins. istedigim gibi seyler bulurum
sende nisanli misin canim? sizde hazirliklar nasil gidiyoo? :))

sen ozaman türkiyedeki mobilyalar gibi birseyler almak istiyorsun??? dügün nezaman??
evet bende nisanliyim...hazirliklar iyi gidiyor :21:

oda dogru nisanlinla zaten fazla görüsemiyorsan vollzeitda calisa bilirsin hem daha cok para kazanmis olursun senind isine yarar :34: vollzeit calismak dügünden önce baya stresli olur cünkü alisveris var organisation var ev var varda var yani birde vollzeit calistinmi baya bir zorluk cekersin ama zaten dügünden önce isi brakacakmissin anladigima göre...

evet canim acabayip stressig olacak eminim.. ama zaten dedigin gibi birakicam isi 2-3 ay önce:) ondan sonra full artik
esa bak döse, alisverisler :)) , ev bakmayi calisirken ayarlamaya calisacam en büyük ihtimal urlaub alirim napalim:)
olur bir sekilde insallah ya..

kizlar siz evinizi ne renk dösemek istiyorsunuz??
burda paylassak fikir degissek:)

ben söyle düsündüm:

Mutfak - beyaz siyah küche , hali perde deko pink:) resim var nette buldum birisinin sahane gösteririm size
Yatak odasi - lila weiß oder lila grau:)
Salon- beyaz siyah grau oder siyah braun:)
Banyo- blau grün:)
1tane odamiz daha olacak (3 zimmerwohnung tutacaz ins.) onu daha düsünmedim:)
pcler falan orada olacak..

resim ekliyecem daha wie ich es meine:) sizce nasil olur bu renkler??

kizlar siz evinizi ne renk dösemek istiyorsunuz??
burda paylassak fikir degissek:)

ben söyle düsündüm:

Mutfak - beyaz siyah küche , hali perde deko pink:) resim var nette buldum birisinin sahane gösteririm size
Yatak odasi - lila weiß oder lila grau:)
Salon- beyaz siyah grau oder siyah braun:)
Banyo- blau grün:)
1tane odamiz daha olacak (3 zimmerwohnung tutacaz ins.) onu daha düsünmedim:)
pcler falan orada olacak..

resim ekliyecem daha wie ich es meine:) sizce nasil olur bu renkler??

ben sevdim fikrini... benim salonum siyah beyaz lila, yatak odam beyaz kirmizi, arada siyah detaylar var, banyom manchmal türkis manchal blau, giris kahve kirmizi hic bu kadar güzel olacagini tahmin etmezdim :34: ama mutvagimi sorma :9::9:

merhaba kizlar nasilsiniz?ben geldim kimsecikler yok yahuuu..sohbet bayagi bir guzelmis,kiskandim valla:6:.....
hosgeldin canim:) ne kiskanmasi buyur sende katil bize:)) evlimisin? nisanlimi? :) almanyadanmi? cok soru sordum:12:
ben sevdim fikrini... benim salonum siyah beyaz lila, yatak odam beyaz kirmizi, arada siyah detaylar var, banyom manchmal türkis manchal blau, giris kahve kirmizi hic bu kadar güzel olacagini tahmin etmezdim :34: ama mutvagimi sorma :9::9:
senin renklerinde cok güzelmis canim:) valla merak etim dogrusu :) ama mutfagin da ne var kiz sorma diyorsun:))

hosgeldin canim:) ne kiskanmasi buyur sende katil bize:)) evlimisin? nisanlimi? :) almanyadanmi? cok soru sordum:12:

senin renklerinde cok güzelmis canim:) valla merak etim dogrusu :) ama mutfagin da ne var kiz sorma diyorsun:))

ay mutvagim sey yaaa :17: ay utandim birden.. bizim mutvagimiz gebraucht..bahsettim mi bilmiyorum kavga felan ettik biz kaynanamlarla eger tasinmasaydik bosanacaktim ben, yani acil ev arayip cikinca da alacak paramiz olmadi, taksit limiti de bizi astigi icin esimin amcasindan aldik onu.. yani o yüzden pek önemsemedim yani ne renklerini ne boyasini.. einfach weiße Wand, braune Küche.. yani öyle oldugu icin dedim sorma tasininca alcam güzel bi mutvak calisiyorum cok sükür...

ay mutvagim sey yaaa :17: ay utandim birden.. bizim mutvagimiz gebraucht..bahsettim mi bilmiyorum kavga felan ettik biz kaynanamlarla eger tasinmasaydik bosanacaktim ben, yani acil ev arayip cikinca da alacak paramiz olmadi, taksit limiti de bizi astigi icin esimin amcasindan aldik onu.. yani o yüzden pek önemsemedim yani ne renklerini ne boyasini.. einfach weiße Wand, braune Küche.. yani öyle oldugu icin dedim sorma tasininca alcam güzel bi mutvak calisiyorum cok sükür...

canim olurmu hic öyle sey ne var utanacakk deliiiiiii :) bizde baktigimiz evlerde mutfak temiz ve güzel olursa kullaniriz diyoruz :)
sonucta kirada oturuyorsun.. kendi evini alinca einbauküche yaptirirsin:)
hayata aklima öyle sey gelmedi canim inan.. utanacak birsey yok bunda icini ferah tut:)
yok basetmedin canim olsun saglik olsun:) isini görüyorya:)
mesala bugün abimler ev bakmaya gitti, mutfagi icindemis braun temizmis..
evi tutarlarsa kullanacaklar bisey olmaz:)
ev aldiginizda tasindiginizda alirsiniz beyendigini:)

canim olurmu hic öyle sey ne var utanacakk deliiiiiii :) bizde baktigimiz evlerde mutfak temiz ve güzel olursa kullaniriz diyoruz :)
sonucta kirada oturuyorsun.. kendi evini alinca einbauküche yaptirirsin:)
hayata aklima öyle sey gelmedi canim inan.. utanacak birsey yok bunda icini ferah tut:)
yok basetmedin canim olsun saglik olsun:) isini görüyorya:)
mesala bugün abimler ev bakmaya gitti, mutfagi icindemis braun temizmis..
evi tutarlarsa kullanacaklar bisey olmaz:)
ev aldiginizda tasindiginizda alirsiniz beyendigini:)

evet canim biz de öyle düsünüyoruz.. insallah ev alcaz kendimize güzel bi arabamiz var, orta halli bir de evimiz olursa var mi bizden zengini??? :16::16::16: sagol canim benim destegin icin.. burda kimseye söylemiyorum, herkes olumlu düsünmüyor.. gerek de yok zaten.. burda yeni bir yer acildi sadece koche satiyorlar.. varya görmelisin nasil güzel seyler var :16::16::16::16: 5000 euro verdigin zaman en güzel en büyük küche alirsin.. ben de öyle yapcan insallahh...

evet canim biz de öyle düsünüyoruz.. insallah ev alcaz kendimize güzel bi arabamiz var, orta halli bir de evimiz olursa var mi bizden zengini??? :16::16::16: sagol canim benim destegin icin.. burda kimseye söylemiyorum, herkes olumlu düsünmüyor.. gerek de yok zaten.. burda yeni bir yer acildi sadece koche satiyorlar.. varya görmelisin nasil güzel seyler var :16::16::16::16: 5000 euro verdigin zaman en güzel en büyük küche alirsin.. ben de öyle yapcan insallahh...

insallah canim:) allah gönlüne göre versin insallah :)

insallah canim:) allah gönlüne göre versin insallah :)

sagol canim benim... senin de islerin insallah cook güzel ve yolunda gider :16::16::16:

ay sorma bugün basima geleni :50::50: cocuklardan biri geldi kolumu isirdi.. hemde is taraftan yani ince derinin oldugu yerden, cooook acidi yaa :14::14: bir de isirmis oturuyor yani disiyle asagiya cekiyor Allahtan ben de ayakta degildim.. böyle acayip morardi yaa.. bir-iki saat felan da bütün kolum agridi.. o arada yeni gelen cocuk da mamaaaaaaa diye aglamaya basladi valla oturup birlikte aglicaktim o derece.. kocam da deli, dalga geciyor is kazasi diye :1: dedim göstereyim sonra yanlis anlama :9::9:

Back