• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Almanyada yasayan 2012 Gelin Adaylari ...

mutlaka pazarlik deneyin canim:) belki birseyler koparabilirsiniz, hayilrisi sevindim :)
hmm anliyorum canim.. ozaman baska praxise gecsene canim yani isini seviyorsan ama calistigin praxis cirkinse degistir derim ben..
peki canim bezahlung nasil sormasi ayip?? netto? cok merak ediyorumda..
nisanlim hessende yasiyor, frankfurt :) , tabiki her meslegin iyi ve kötü yanlari vardir.. tatlim bana yardimci olabilirmisin
pro kontra diye siralasan iyi kötü yanlarini.. birazcik anlatsan (simdi gerekmiyor, bos zamanin falan oldunda mail de atabilirsin, zahmet olacak:( )
ama benim icin hayati mesele gibi birsey.. evlenince ausbildung yapacam arzthelferin bunun icin her zorlugu göze alicaz
ve cevremde bu meslekte insan yok kimseden bilgi alamiyorum, i -nette okudumla insanin meslegi yapmis olmasi bir olmuyor.. cok önemliii
yani benim is saatleri cok hosuma gidiyor mesala praxise bagli tabi ama bazi günler nachmittag kapali.. freitaglarida cogu doktorlar en gec 14-15de bitiriyor..
iste saatlere bakip praxis bulacan tabi önemli oda..

Allah hakkimizda herseyin hayirlisini versin

Meslek konusuna gelince benim aldigim maas NETTO 1200 € (bence cok az) buyüzden bu meslekte devam etmek istemiyorum..tabi maas eyalete/praxise göre degisiyor tarifvertrag olmadigi icin...eger evlendikten sonra maddi dururumuz iyi olursa studieren etmek istiyorum..Fachhochschulreifem zaten var ama ben ozamanlar meslek yapmak istedigim icin studieren etmedim simdi biraz pismanim...ama meslegimide seviyorum sadece calistigim praxis hosuma gitmiyor..zaten birkac ay sonrada ayrilcam ordan

Pro/ contralari yazdim canim yari almanca yari türkce
tabi bu yazdiklarim kisiye göre degise biliyor bana zor gelen hosuma gitmeyen seyler senin kolayina/hosuna gidebilir

Contra:

- az maas almak
- Flexibel olman gerek (bazen günde 10 saat calistigin oluyor)
- 3 seyi birada yapman gerekebiliyor( telefon, anmeldung, patienten)
- organisationdan sen sorumlu oluyorsun
- Kan alman, impfung yapman gerekebiliyor (praxise göre degisiyor)
- Notdienst ( hafta sonlari, Feiertag) calisman gerekebiliyor
- sabah erken kalkip, aksam evine gec gelebiliyorsun (sprechstundezeiten)
- Bazi kendini bilmeyen patientlerden azar isite biliyorsun (z.B lange wartezeit)
- Temizlik yapman gerekebiliyor
- cogu insan seni kücük görüyor ( keine anerkennung) :47:
- zamanla can sIkici olabiliyor ( keine Herausforderung, hep ayni seyleri yapiyorsun)
- Laborarbeit pek zevkli olmayan seyler ( Urinprobe, Blutprobe):50:
- Kanla, ignelerle calistigin icin hastalik kapa biliyorsun, cok dikkatli olman gerekiyor ( hepa, aids)
- herzaman freundlich olman gerekiyor, patientler bagirip cagirsada sana kizsada

Pro:

+ Urlaubsgeld/ 13. Gehalt ( her praxis vermiyor ama)
+ Is giyisilerini patronun almasi gerekiyor kendin para harcamiyorsun :46:
+ haftada en az 1 gün erken cikabiliyorsun ( cogu praxisler cuma günleri 12 kadar calisiyor)
+ ilginc insanlarla tanisiyorsun
+ yasli insanlarla muhabbet ediyorsun ( cogu zaman sana hediye bile getiriyorlar)
+ is ortami daha sicak oluyor ( eger is arkadaslarinla iyi anlasabiliyorsan tabi)
+ Fortbildug,Weiterbildung yapa biliyorsun ( z.B Abrechnung, Anmedungshelferin,Ernährungsberaterin)
+ cok sey ögreniyorsun (z.B Krankheitsbilder, Krankheitsverlauf u.sw.)
+ Praxis haric degisik yerlerde calisma imkanin olabiliyor ( Krankenhäuser, Versicherungen AOK)
+ cabuk is bulma imkanin oluyor ( medizinische fachangestellte sucht man nämlich immer)
+ Tercümanlik yapabiliyorsun bazi yasli teyzlere/amcalara yardimci oluyorsun :21:

daha yaza bilecegim cok sey var bunlar sadece bir kismi....ama bence sen bu ausbildunga baslasan fazla zorluk cekmezsin cünkü simdiki meslegin hemsirelik hemen hemen yaptigimiz seyler birbirine benziyor...vielleicht bekommst du auch eine Ausbildungsverkürzung musst dich halt mal informieren

tanisdigima memnun oldum canim...sen baya uzakmissin bize yaaa :34: dogma büyüme almanyalimisin türkiyedenmi geldin????

almanlarin, yabancilarin kültürü farkli oldugu icin onlara normal olan seyler bize garip geliyor...bende sevmem öyle seyleri kizli erkekli takilmayi..ya eslerle beraber olsun yada hic olmasin...
ama sen yinede kafana takma canim :40:

ben tr'den geldim canim.. ithal gelin yani :40::40::40: 2,5 sene oldu ben geleli.. ama dedigin gibi sana da garip geliyorsa buradaki insanlarin huylari, ben hic alisamam galiba :50: yani ne bileyim her seyinde var bi farklilik hic bir seyde ortak bi nokta yok gibi.. ve ben alman devletini dost olarak görmüyorum.. bugün bi kitaba bakiyordum is yerinde, 1985'te basilmis.. yani ordaki gördügüm sey bunu cook daha acikca gösterdi.. yani düsün 85 yilindaki kitap.. ve ayni seyi yeni bi kitapta da görmüstüm, alman ögretmenden de duymustum.. yani devleti dost degilki insanlari olsun.. yani konusulcak cok sey var aslinda.. ama burasi yeri degil :1:

senin günün nasil gecti???

Bir Selamda benden olsun :)

Sasiriyorum biraz almanyayi sevmeyenlere :) ama neyse...

Son düzenleme:
ben tr'den geldim canim.. ithal gelin yani :40::40::40: 2,5 sene oldu ben geleli.. ama dedigin gibi sana da garip geliyorsa buradaki insanlarin huylari, ben hic alisamam galiba :50: yani ne bileyim her seyinde var bi farklilik hic bir seyde ortak bi nokta yok gibi.. ve ben alman devletini dost olarak görmüyorum.. bugün bi kitaba bakiyordum is yerinde, 1985'te basilmis.. yani ordaki gördügüm sey bunu cook daha acikca gösterdi.. yani düsün 85 yilindaki kitap.. ve ayni seyi yeni bi kitapta da görmüstüm, alman ögretmenden de duymustum.. yani devleti dost degilki insanlari olsun.. yani konusulcak cok sey var aslinda.. ama burasi yeri degil :1:

senin günün nasil gecti???

ayni ülkeleri gibi almanlarin cogu da soguk insanlar....kültürleri davranislari düsünceleri biz türklerden cok degisik...nedense bizim insanlarimiz ( bazilari) özellikle türk gencleri kiz olsun erkek olsun onlarin yasam tarzlarina cok özeniyorlar bende bunu anlamiyorum.....almanya aslinda kötü bir ülke degil mesela ben türkiyede yasayamam cünkü 3 haftalik izin haric hic türkiyede kalmadim..ordaki yasam daha bir degisik geliyor bana....ama nedense almanlarin cogu türkleri sevmiyor herkes etegrasyon diyorlar ama alman devletinin umrunda degil..onlar istiyorki türklerde almanlar gibi yasasin kültürlerini unutsunlar ama böyle birsey zaten olamaz...peki almanca biliyormusun???

günüm idare eder calisarak gecti :25:...peki ya senin?

ayni ülkeleri gibi almanlarin cogu da soguk insanlar....kültürleri davranislari düsünceleri biz türklerden cok degisik...nedense bizim insanlarimiz ( bazilari) özellikle türk gencleri kiz olsun erkek olsun onlarin yasam tarzlarina cok özeniyorlar bende bunu anlamiyorum.....almanya aslinda kötü bir ülke degil mesela ben türkiyede yasayamam cünkü 3 haftalik izin haric hic türkiyede kalmadim..ordaki yasam daha bir degisik geliyor bana....ama nedense almanlarin cogu türkleri sevmiyor herkes etegrasyon diyorlar ama alman devletinin umrunda degil..onlar istiyorki türklerde almanlar gibi yasasin kültürlerini unutsunlar ama böyle birsey zaten olamaz...peki almanca biliyormusun???

günüm idare eder calisarak gecti :25:...peki ya senin?

yani.. düsüncelerine aynen katiliyorum.. türkiyede paran varsa yasarsin zaten.. paran varsa her seyin en iyisi senin olur, yoksa cok zor.. tatil yapilcak türkiye.. almanlar da biliyorlar zaten alanyayi resmen satin almislar.. amann... memleket meseleleri karisik isler..
canim benim almancam iyidir ayiptir söylemesi :17: C1.2 yaptim ben.. üniversiteye basladim 1sene gittim ve biraktim sonra, seneye ausbildunga basvurcam.. fisratim varken neden yapmayim.. almanyanin bi artisi da bu iste.. evliyken okul yapmak zor degil.. cocuk bile olsa koyacak yerler var..
ben de iste napayim, calistim geldim.. cocuklarin hepsi hasta.. bana da gecti tabiki.. koca sinifta sadece 1cocuk vardi bugün.. tamam normalde de sayi az 8kisilik bi sinifim var ama olsun yani.. o da yeni aglayip durdu yazik.. sonra alisti da oynadi felan epeyce.. benim günüm de böyleydi.. cocugu susturmak büyük bi basariydi benim icin :1::1:

türkiye gibisi yok sonucta kendi ülkemiz ama ben almanyayi seviyorum ...burdaki yasamdan memnunum :21:

yani canim tabiki.. zaten benim bugünkü kirginligim ülkem adina yapilmis bi saldiridan dolayi.. yani o kitap da gördügüm sey benim sahsima degil, T.C.ye yapilmis bi hakaret, bi karalama ya da bi bölücülük unsuru oldugu icin cok üzüldüm.. koskoca alman devletinin kitaplarinda ne kadar sacma bir sey var :50::50::50: kizacagim yerde kizarim.. ama övecegim yerde de durmam.. sonucta insan dogdugu yerde degil doydugu yerdedir.. biz de burdaysak hakkini vermemiz lazim..

yani.. düsüncelerine aynen katiliyorum.. türkiyede paran varsa yasarsin zaten.. paran varsa her seyin en iyisi senin olur, yoksa cok zor.. tatil yapilcak türkiye.. almanlar da biliyorlar zaten alanyayi resmen satin almislar.. amann... memleket meseleleri karisik isler..
canim benim almancam iyidir ayiptir söylemesi :17: C1.2 yaptim ben.. üniversiteye basladim 1sene gittim ve biraktim sonra, seneye ausbildunga basvurcam.. fisratim varken neden yapmayim.. almanyanin bi artisi da bu iste.. evliyken okul yapmak zor degil.. cocuk bile olsa koyacak yerler var..
ben de iste napayim, calistim geldim.. cocuklarin hepsi hasta.. bana da gecti tabiki.. koca sinifta sadece 1cocuk vardi bugün.. tamam normalde de sayi az 8kisilik bi sinifim var ama olsun yani.. o da yeni aglayip durdu yazik.. sonra alisti da oynadi felan epeyce.. benim günüm de böyleydi.. cocugu susturmak büyük bi basariydi benim icin :1::1:

gecmis olsun canim bu ara öyle herkes hastalaniyor...genelde türkiyeden gelenler pek almanca ögrenmeye hevesli olmuyorlar ondan sordum :34: nerde calisiyorsun???

gecmis olsun canim bu ara öyle herkes hastalaniyor...genelde türkiyeden gelenler pek almanca ögrenmeye hevesli olmuyorlar ondan sordum :34: nerde calisiyorsun???

aa bak onda haklisin :1::1: yani istemeyenlerin arkasindan dedikodu yapmis gibi oluyor ama.. tanidigim herkesdiyorki bi alayim su B1 sertifikasini sonra unutsam da olur :44::44: yani bunun doktoru var alisverisi var ne bileyim resmi yereleri var.. var da var yani dilin olmadigi yer yok.. bu mantigi anlamis degilim.. benim elimden gelse, daha da cok sey yapcam ögrenmek icin.. gramer olarak ögrencek pek bir sey kalamdi ama benim eksigim kelime.. artik söyle yapyiorum.. yanimda bi kalem kagit var gün boyu karsilastigim kelimeleri yaziyorum anlamlarini karsisina yazip ögreniyorum. ve söylügüm de hep couchtischin üstünde hic kalkmaz.. baktim tv'De yeni bi kelime mi duydum hooop acip bakiyorum.. esime sorsam anlatana kadar aradan 10yil gecer :1::1: canim ben kinderbetreuung yapiyorum.. aslinda buraya staj yapmak icin basladim ama baktim güzel gidiyor uniyi birakinca devam ettim.. seneye insallah ausbildunga basvurcam duruma göre.. cocuk olursa nolur bilmiyorum :26: tesekkür ederim iyi dileklerin icin..

aa bak onda haklisin :1::1: yani istemeyenlerin arkasindan dedikodu yapmis gibi oluyor ama.. tanidigim herkesdiyorki bi alayim su B1 sertifikasini sonra unutsam da olur :44::44: yani bunun doktoru var alisverisi var ne bileyim resmi yereleri var.. var da var yani dilin olmadigi yer yok.. bu mantigi anlamis degilim.. benim elimden gelse, daha da cok sey yapcam ögrenmek icin.. gramer olarak ögrencek pek bir sey kalamdi ama benim eksigim kelime.. artik söyle yapyiorum.. yanimda bi kalem kagit var gün boyu karsilastigim kelimeleri yaziyorum anlamlarini karsisina yazip ögreniyorum. ve söylügüm de hep couchtischin üstünde hic kalkmaz.. baktim tv'De yeni bi kelime mi duydum hooop acip bakiyorum.. esime sorsam anlatana kadar aradan 10yil gecer :1::1: canim ben kinderbetreuung yapiyorum.. aslinda buraya staj yapmak icin basladim ama baktim güzel gidiyor uniyi birakinca devam ettim.. seneye insallah ausbildunga basvurcam duruma göre.. cocuk olursa nolur bilmiyorum :26: tesekkür ederim iyi dileklerin icin..

en iyisini yapiyorsun kimseye muhtac olmasin hic degilse kendi ayaklarinin üstünde durabiliyorsun...böyle insanlari gercekten taktir ediyorum...bazi tanidiklarim var türkiyeden gelin geldiler 5 sene oluyor hala 1 kelime almanca bilmiyorlar...sen kac yasindasin???ve hangi meslegi yapmayi düsünüyorsun???

en iyisini yapiyorsun kimseye muhtac olmasin hic degilse kendi ayaklarinin üstünde durabiliyorsun...böyle insanlari gercekten taktir ediyorum...bazi tanidiklarim var türkiyeden gelin geldiler 5 sene oluyor hala 1 kelime almanca bilmiyorlar...sen kac yasindasin???ve hangi meslegi yapmayi düsünüyorsun???

sagol canim benim..dedigin gibi insan ne yaparsa kendi icin yapar.. benim pek cevrem yok.. cocuklarla oldugum icin de cok ögrenemiyorum. is arkadasimi da isten cikardilar arada bi ona soruyordum üc bes kelime o da yok artik :1: ben 24yasina bastim canim, kres ögretmenligi istyiorum. benim isim bu, tr'de de ingilizce ögretmenligi okuyordum.. burda deutsch-ethik aldim uni'de.. ama bana göre degil buranin okullari yapamam ben. o yüzden kindererziehung yapmak istiyorum.. erziehungdan baska bir sey yapabilir myiim bilmiyorum, en azindan tecrübem var bu konuda.. zaten cevremde pek bu konulara kafasi basan, yol gösteren kimsecikler yok :14::14::14: ne adim atsam herkes celme takmaya calisiyor... cevremdeki insanlara güvenmiyorum o yüzden.. sanal ortam diyorlar ama inan bana, sizler o insanlardan daha samimisiniz..

sagol canim benim..dedigin gibi insan ne yaparsa kendi icin yapar.. benim pek cevrem yok.. cocuklarla oldugum icin de cok ögrenemiyorum. is arkadasimi da isten cikardilar arada bi ona soruyordum üc bes kelime o da yok artik :1: ben 24yasina bastim canim, kres ögretmenligi istyiorum. benim isim bu, tr'de de ingilizce ögretmenligi okuyordum.. burda deutsch-ethik aldim uni'de.. ama bana göre degil buranin okullari yapamam ben. o yüzden kindererziehung yapmak istiyorum.. erziehungdan baska bir sey yapabilir myiim bilmiyorum, en azindan tecrübem var bu konuda.. zaten cevremde pek bu konulara kafasi basan, yol gösteren kimsecikler yok :14::14::14: ne adim atsam herkes celme takmaya calisiyor... cevremdeki insanlara güvenmiyorum o yüzden.. sanal ortam diyorlar ama inan bana, sizler o insanlardan daha samimisiniz..

buna sevindim bizi bazi insanlardan daha yakin görüyorsun :16:....bazen hic tanimadigin insanlar senin göremediklerini dahah iyi görüp sana daha iyi akil verebiliyorlar..KKyi buyüzden bende cok seviyorum...evet burdaki egitim sistemi türkiyedekinden daha degisik...bizim burda erzieherinler en az 4 sene okul okuyor birde staj görüyorlar sizin orda nasil bilemicem..ama mesela okullarda sozialpädagoge oluyor ögrencilerin problemleriyle ilgileniyorlar belki böyle birseyde ilgini cekebilir ama ondada uni okuman gerekiyor herhalde...

buna sevindim bizi bazi insanlardan daha yakin görüyorsun :16:....bazen hic tanimadigin insanlar senin göremediklerini dahah iyi görüp sana daha iyi akil verebiliyorlar..KKyi buyüzden bende cok seviyorum...evet burdaki egitim sistemi türkiyedekinden daha degisik...bizim burda erzieherinler en az 4 sene okul okuyor birde staj görüyorlar sizin orda nasil bilemicem..ama mesela okullarda sozialpädagoge oluyor ögrencilerin problemleriyle ilgileniyorlar belki böyle birseyde ilgini cekebilir ama ondada uni okuman gerekiyor herhalde...

olabilir canim neden olmasin?? tesekkür ederim destegin icin.. evet sozialpödagoge studium oluyor, ausbildung degil. arastirmistim bi ara. bu sene zaten hepsi gecti.. bu seneyi degerlendiremedim ya cok üzlüyorum ona.. bir de bebk meselemiz var.. kafam karisik bu sebepten.. burda erziehung icin 3 yil okul+staj yapiyorsun.. daha kisa sanirim.. ama sonucta para kazaniyorsun az da olsa o yüzden ben is gözüyle bakyiorum, ki gözüm kokrmasin diye :1::1::1: sen bitirdin ne güzel mis gibi calisiyorsun :nazar::nazar::nazar: cocuklarin icin de büyük bi arti olur meslegin..

Allah hakkimizda herseyin hayirlisini versin

Meslek konusuna gelince benim aldigim maas NETTO 1200 € (bence cok az) buyüzden bu meslekte devam etmek istemiyorum..tabi maas eyalete/praxise göre degisiyor tarifvertrag olmadigi icin...eger evlendikten sonra maddi dururumuz iyi olursa studieren etmek istiyorum..Fachhochschulreifem zaten var ama ben ozamanlar meslek yapmak istedigim icin studieren etmedim simdi biraz pismanim...ama meslegimide seviyorum sadece calistigim praxis hosuma gitmiyor..zaten birkac ay sonrada ayrilcam ordan

Pro/ contralari yazdim canim yari almanca yari türkce
tabi bu yazdiklarim kisiye göre degise biliyor bana zor gelen hosuma gitmeyen seyler senin kolayina/hosuna gidebilir

Contra:

- az maas almak
- Flexibel olman gerek (bazen günde 10 saat calistigin oluyor)
- 3 seyi birada yapman gerekebiliyor( telefon, anmeldung, patienten)
- organisationdan sen sorumlu oluyorsun
- Kan alman, impfung yapman gerekebiliyor (praxise göre degisiyor)
- Notdienst ( hafta sonlari, Feiertag) calisman gerekebiliyor
- sabah erken kalkip, aksam evine gec gelebiliyorsun (sprechstundezeiten)
- Bazi kendini bilmeyen patientlerden azar isite biliyorsun (z.B lange wartezeit)
- Temizlik yapman gerekebiliyor
- cogu insan seni kücük görüyor ( keine anerkennung) :47:
- zamanla can sIkici olabiliyor ( keine Herausforderung, hep ayni seyleri yapiyorsun)
- Laborarbeit pek zevkli olmayan seyler ( Urinprobe, Blutprobe):50:
- Kanla, ignelerle calistigin icin hastalik kapa biliyorsun, cok dikkatli olman gerekiyor ( hepa, aids)
- herzaman freundlich olman gerekiyor, patientler bagirip cagirsada sana kizsada

Pro:

+ Urlaubsgeld/ 13. Gehalt ( her praxis vermiyor ama)
+ Is giyisilerini patronun almasi gerekiyor kendin para harcamiyorsun :46:
+ haftada en az 1 gün erken cikabiliyorsun ( cogu praxisler cuma günleri 12 kadar calisiyor)
+ ilginc insanlarla tanisiyorsun
+ yasli insanlarla muhabbet ediyorsun ( cogu zaman sana hediye bile getiriyorlar)
+ is ortami daha sicak oluyor ( eger is arkadaslarinla iyi anlasabiliyorsan tabi)
+ Fortbildug,Weiterbildung yapa biliyorsun ( z.B Abrechnung, Anmedungshelferin,Ernährungsberaterin)
+ cok sey ögreniyorsun (z.B Krankheitsbilder, Krankheitsverlauf u.sw.)
+ Praxis haric degisik yerlerde calisma imkanin olabiliyor ( Krankenhäuser, Versicherungen AOK)
+ cabuk is bulma imkanin oluyor ( medizinische fachangestellte sucht man nämlich immer)
+ Tercümanlik yapabiliyorsun bazi yasli teyzlere/amcalara yardimci oluyorsun :21:

daha yaza bilecegim cok sey var bunlar sadece bir kismi....ama bence sen bu ausbildunga baslasan fazla zorluk cekmezsin cünkü simdiki meslegin hemsirelik hemen hemen yaptigimiz seyler birbirine benziyor...vielleicht bekommst du auch eine Ausbildungsverkürzung musst dich halt mal informieren

off yine uzun oldu yaa basini agritim :( cok özür ,canim cok tskler, tabiki o praxisten praxise degisiyordur mutlaka.. sen kac senedir bu meslektesin bilmiyorum ama
internette okudumga ve duyduklarima göre seneye göre bezahlung degisiyor.. mesala wenn du seit 5 jahren in diesem beruf arbeitest atiyorum ayligin netto 1400
yani yükseliyor jedes jahr.. 20,30,50 ne olursa.. ama sanirim oda praxise bagli ... tarife göre yazmissin ya tarif ist immer scheiße zaten.. ne yaziyorsa yasallarda onu ödüyorlar
en iyisi tarifsiz ödüyen kendine göre ödüyen yani.. , cok sagol canim mutlaka düsünücem :) ben en cok berufsschuleden korkuyorum, evliyken ders calis falan.. ya zor olursa okulu diye
cok ama cok korkuyorum.. cünkü esimlede zaman gecirmek istiyorum cok ilgilenmek istiyorum :17: bütün bos zamanlarimizi ders calismak istemiyorum yani... uzun lafin kisasi muss man da umbedingt jeden tag lernen canim?? bide sport varmi als fach?? in dieser ausbildung yani beruffschulede??... canim mesala notdienst yazmissin ya feiertage jada hafta sonlari das macht aber auch nicht jeder arzt oder??
bide kücük görebiliyorlar demissin... onu anlamadim ne yönden yani :S .. ben diyorumki noch schlimmer als jetz kanns nicht sein.. bin krankenschwester pflegede calistim.. temizlik yap, stress pur.. 3 saat icinde 10 kisi yika temizle yedir icir vs schichtarbeit früh-spätschicht.. wocheende arbeit.. nefret etim iyice.. hastenedede bi nevi aynisi alles das gleiche.. biktim ich hasse diese arbeit.. ich hasse es schichtarbeit, wochenend arbeit.. benim abimin nisanlisi suan nasil olduysa basladi ise ohne ausbildung alindi doktor yardimcisi olarak.. ve calisitigi praxis varya traumhaft..
jeden donnerstag frei , alle 2 wochen dienstags frei..
mittwoch bis 12 uhr arbeit , geri kalan günler von 8 bis 12 und 14 bis 18 uhr
kein notdienst kein wochenend arbeit, urlaubsgeld, weihnachtsgeld usw..
birde adamin kendi praxisi mis mesala bu hafta einfach so canim istemiyor calismak demis kapatmis
havadan 1 hafta urlaub düsün.. bunlari duyunca sahane diyorum sadece ..

mesala evlenince nisanlim isi früh-spätschicht, wocheendeschichtli bi is.. e bende öyle calisirsam nezaman görecem nezaman zaman gecirecem?
auf dauer cok yipraniriz.. evliyiz ama görüsemiyoruz ayni evin icinde.. o yüzden istemiyorum bunu düsünerekte bu meslegi yapiyim diyorum
ausbildung yaparken bile ben mesala 12 de pauseye ciksam gelirim eve kocami ise ugurlarim ev isi yaparim sonra giderim 14-15de ise geri..
yada kocam gelmeden yemek yaparim o gelince zaman gecirir evde masaydi falan kurur ben gelince yiriz ne bilim ben böyle düsündüm..
sence benmi yanlis düsünüyorum acaba:S sprechzeit nekadar sürüyorki canim?? ne oluyorki o
Bir Selamda benden olsun :)

Sasiriyorum biraz almanyayi sevmeyenlere :) ama neyse...

sélam canim sendemi almanyadasin?? evli bekar??
bende almanyadayim, bazen seviniyorum burdayim diye bazen üzülüyorum.. türkiye gibisi yok tabiki..

Back