- Konu Sahibi xKaderimsin
mutlaka pazarlik deneyin canim:) belki birseyler koparabilirsiniz, hayilrisi sevindim :)
hmm anliyorum canim.. ozaman baska praxise gecsene canim yani isini seviyorsan ama calistigin praxis cirkinse degistir derim ben..
peki canim bezahlung nasil sormasi ayip?? netto? cok merak ediyorumda..
nisanlim hessende yasiyor, frankfurt :) , tabiki her meslegin iyi ve kötü yanlari vardir.. tatlim bana yardimci olabilirmisin
pro kontra diye siralasan iyi kötü yanlarini.. birazcik anlatsan (simdi gerekmiyor, bos zamanin falan oldunda mail de atabilirsin, zahmet olacak )
ama benim icin hayati mesele gibi birsey.. evlenince ausbildung yapacam arzthelferin bunun icin her zorlugu göze alicaz
ve cevremde bu meslekte insan yok kimseden bilgi alamiyorum, i -nette okudumla insanin meslegi yapmis olmasi bir olmuyor.. cok önemliii
yani benim is saatleri cok hosuma gidiyor mesala praxise bagli tabi ama bazi günler nachmittag kapali.. freitaglarida cogu doktorlar en gec 14-15de bitiriyor..
iste saatlere bakip praxis bulacan tabi önemli oda..
Allah hakkimizda herseyin hayirlisini versin
Meslek konusuna gelince benim aldigim maas NETTO 1200 € (bence cok az) buyüzden bu meslekte devam etmek istemiyorum..tabi maas eyalete/praxise göre degisiyor tarifvertrag olmadigi icin...eger evlendikten sonra maddi dururumuz iyi olursa studieren etmek istiyorum..Fachhochschulreifem zaten var ama ben ozamanlar meslek yapmak istedigim icin studieren etmedim simdi biraz pismanim...ama meslegimide seviyorum sadece calistigim praxis hosuma gitmiyor..zaten birkac ay sonrada ayrilcam ordan
Pro/ contralari yazdim canim yari almanca yari türkce
tabi bu yazdiklarim kisiye göre degise biliyor bana zor gelen hosuma gitmeyen seyler senin kolayina/hosuna gidebilir
Contra:
- az maas almak
- Flexibel olman gerek (bazen günde 10 saat calistigin oluyor)
- 3 seyi birada yapman gerekebiliyor( telefon, anmeldung, patienten)
- organisationdan sen sorumlu oluyorsun
- Kan alman, impfung yapman gerekebiliyor (praxise göre degisiyor)
- Notdienst ( hafta sonlari, Feiertag) calisman gerekebiliyor
- sabah erken kalkip, aksam evine gec gelebiliyorsun (sprechstundezeiten)
- Bazi kendini bilmeyen patientlerden azar isite biliyorsun (z.B lange wartezeit)
- Temizlik yapman gerekebiliyor
- cogu insan seni kücük görüyor ( keine anerkennung)
- zamanla can sIkici olabiliyor ( keine Herausforderung, hep ayni seyleri yapiyorsun)
- Laborarbeit pek zevkli olmayan seyler ( Urinprobe, Blutprobe)
- Kanla, ignelerle calistigin icin hastalik kapa biliyorsun, cok dikkatli olman gerekiyor ( hepa, aids)
- herzaman freundlich olman gerekiyor, patientler bagirip cagirsada sana kizsada
Pro:
+ Urlaubsgeld/ 13. Gehalt ( her praxis vermiyor ama)
+ Is giyisilerini patronun almasi gerekiyor kendin para harcamiyorsun
+ haftada en az 1 gün erken cikabiliyorsun ( cogu praxisler cuma günleri 12 kadar calisiyor)
+ ilginc insanlarla tanisiyorsun
+ yasli insanlarla muhabbet ediyorsun ( cogu zaman sana hediye bile getiriyorlar)
+ is ortami daha sicak oluyor ( eger is arkadaslarinla iyi anlasabiliyorsan tabi)
+ Fortbildug,Weiterbildung yapa biliyorsun ( z.B Abrechnung, Anmedungshelferin,Ernährungsberaterin)
+ cok sey ögreniyorsun (z.B Krankheitsbilder, Krankheitsverlauf u.sw.)
+ Praxis haric degisik yerlerde calisma imkanin olabiliyor ( Krankenhäuser, Versicherungen AOK)
+ cabuk is bulma imkanin oluyor ( medizinische fachangestellte sucht man nämlich immer)
+ Tercümanlik yapabiliyorsun bazi yasli teyzlere/amcalara yardimci oluyorsun
daha yaza bilecegim cok sey var bunlar sadece bir kismi....ama bence sen bu ausbildunga baslasan fazla zorluk cekmezsin cünkü simdiki meslegin hemsirelik hemen hemen yaptigimiz seyler birbirine benziyor...vielleicht bekommst du auch eine Ausbildungsverkürzung musst dich halt mal informieren