Almanya'da yaayan Trklerin yaamsal sorunlar,sorular (hayatn iinden)

benim oglum 2002 dogumlu 2002 de cikan bir kanuna göre Almanyada dogan bebeklere cifte vatandaslik hakki veriyorlar . Esim ve Ben Türk vatandasiyiz ama oglumun hem Türk nüfus cuzdani var hemde yesil renkte bir passi var . 18 yasina geldiginde hangi vatandasligi istiyorsa kendi secimini yapacakmis.

Günaydin Gülüm,,, Hayirdir yolculuk nereye,,,Karamsarliga kapilma paylastikca hersey azalir,,, Siritini yasliyabilecegin dostluklar bulman temennisiyle,,,
:1hug::1hug:Hosgeldin Aramiza,,,

simdiden bu kadar karamsar olma seni bekleyen belki acisiyla tatlisiyla eminim güzel günlerin olacak bende 19 yildir gurbeteym biraz saglam ol gerisi gelir ,,,sevgiyle kal,,,,,,

Adi Gurbet degilmi???Icide Disida Seni yakar,,, Dogma büyüme buraliyim,,,
Ama icerim bir ezik,, Alisamadim diyebilirim ama elden ne gelirki,,
Ya bu deveyi güdücez,, yada bu diyardan gidicez,,, Zor Dostum zor,,,
Alisamiyacagim dersen kendine daha cok aci verirsin,,, Alismalisin, Alismaliyiz,,
Daha öncede belirttigim gibi Dostluklarin cok önemi var,,, Ben kendimden pay cikararak söylüyorum Güzelim,,, Konusma ihtiyaci duyarsan Cilgin burda,,,
Dilerim hersey gönlünce olur,,a.s.

beyaz denizcim gürbet hep icimizdedir nerde olursak olalim bir hasretlik daimi yasariz önemli olan heryere sevdiklerini saf sevginle icinde götürürsen gurbetlik biraz olsun cekilir hale gelir ama hasretlik neye olursa olsun son nefese kadar icimizde mevcut kalir dilerim gittigin yere rahat uyum saglarsin . ama bizler hep buradayiz mümkünse dayanamiycan anlar hep katil aramiza :1hug:

Gecenin sessizliginde,koca bir hasret cöker üstüme
Elimde bir paket sigara,dindirmeye calisirim efkarimi
Burasi gurbet diyarimi,umut diyarimi
Yoldugum yer mi,yoksa doydugum yer mi? cözemedim!
Uzun lafin kisasi&
Bu bir ekmek davasi!
Kimilerinin karni doydu,kimileri perisan oldu
Geriye ne kaldi?
Dilimizde efkarli sarkilarin heceleri
Üstümüzde yagmurlu,karli,hüzünlü almanya geceleri

beyaz deniz yolun ne tarafa dusuyo bilmem ama sana tavsiyem gurbet kuslari sarkisini dinlemesenağlama

Ah be canım daha çok var senin gurbete gitmene bunu şimdiden çok sorun yapıyosun..böyle sorun yapma ben gurbette okuyorum eve 2 ayda bi gelebiliyorum..sen en azından evlenene kadar ailenin yanında kalıcaksın..daha evlenmene de çok var şimdiden stres yapma..

benim hayatım gurbette geçicek büyük ihtimal ben napayım :KK43:

Ah canim benim seni nasil iyi anladigimi bilsen?ben 4,5 yildir almanyadayim,evlenip geldim.ama sor ki hala alisamadim bu yüzü soguk memlekete.aslinda alistim ama nasil mecburiyet aliskanligi diyebiliriz.icimdeki hasretle,sanki hergun dönecekmisim gibi memleketime yasiyorum,aslinda burdan sadece kuru bedenimin gidecegini bilsemde.senağlama seni teselli edecegim yere nasil konusuyorum dimi?vallahi tam yarama dokundun.kusura bakma beni teselli etmeye adam lazim galibasenağlamasenağlama

Merhaba arkadaslar.... :enbuyukkk:

Sizlere bir sorum var, umuyorum ki aranizda dügün veya nisan islerini basindan gecirmis arkadaslar vardir ve bana yardimci olursunuz.

1. derdim: yemek,

büfe olmayacak cok misafir var 800 kisiden fazla olacak, o yüzden ucakta verilen yemekleri hatirlayin arkadaslar öyle bir sey ariyorum, ama internete hic bir adres bulamadim. Yada öyle paketli yemegin adi ne? "Fertiggericht" olarak baktim ama o zamanda bir firma bulamadim

2. derdim: dekorasyon,

bizim cevrede dügün salonu olmadigi icin spor salonu gibi bir yer tutuldu, masa sandalye hazir ama dekorasyon gerek, gelin masasi ve salon dekorasyonu... bir kac resim gördüm ama o dekorasyonlar hosuma gitmedi, siz bana kimleri tavsiye ede bilirsiniz????

3. derdim: kiyafet,

özellikle Türkiyeye gitmek istemiyoruz, Almanyadan bakalim diyoruz, mesela Frankfurt veya Darmstadt cevresinden kiyafete baka bilirim, bir kac adres vere bilen olursa cok sevinirim.

4. derdim: pasta,

bu is kolay ama sizce nisanda pasta olsa mi olmasa mi???

Tesekkürler arkadaslar, umarim sorularima bir deva bulaniniz olur, cevaplari numaralarsaniz sevinirim.

ÖPTÜM

Link Silinmiştir.
Bu sayfada cesitli dekorasyon cesitleri var bir bastel laden den birkac malzeme ile halledebilirsin, ah keske yakin olsak ben hallederdim ben iki sene dekorasyon isleri ile ugrastim yani hersey senin hayal gücüne bagli ucuz ama renkli olsunlar birde yaz icin olacak ciceklerle süsleyebilirsin
Saray Brautmoden

Zeil 23
60313 Frankfurt
Telefon:
(069) 92039040
Link Silinmiştir.

Melek Braut- und Abendmode
Eschersheimer Landstr. 302, 60320 Frankfurt
Telefon:
(069) 56005633

Saray-Bräutigam
Berliner Str. 33, 60311 Frankfurt
Telefon:
(069) 90025757

selam kelebek bundan üc ay önce arkadasim evlendi.ben nrw bölgesinde kaliyorum.sana adres versem uzak kalacak.ama yemek konusuna gelince arkadasimin yemegi cok güzeldi her cesit imkan secenegin var,pastada dahil .iyice arastir,güzel seyler bulabilirsin.yemekler sicak geliyor,paketli.ah birde adres aklima gelse ama buraya uzaksiniz

Canim bunu yeni buldum Almanyanin her yerine yemek servisleri var
BÜYÜKASIK YEMEK SERVISI
Daimler str.2 73431 Aalen
Tel: 07361/924 556
GSM:0179/942 40 34***0179/942 40 35
arayip görüs bakalim belki isine yarar

Tesekkürler... bu adresleri bir arastirayim... cok tesekkürler..... SIEDA ve BAHARYAGMURU ikinizide cooooook ÖPTÜM

Canim bende 6 yil önce evlenerek geldim Almanyaya. Alistinmi diye sorarsan hala alisamadim. Türkiye ile ilgili birsey duysam, otobanda Türk tiri görsem bir tuaf oluyorum. Hasret cekmek o kadar zorki ama eger esini seviyorsan en azindan bir teselli olur sana. Ben esimi gercekten sevmeseydim hayatta kimse beni Türkiyemden , ailemden ayiramazdi. Askimla zaten zar zor evlendim ailem vermek istemedi Gurbet denen seyi yasamamam icin. . Ailemi cok özlüyorum. Bazen babamin sesini duyuyorum evin icinde. Saatlerce agladigimda oluyorr. Bazen diyorumki keske bu bir rüya olsada uyansam hemen. Yada bir Firsat ciksada oglumu esimi alip cekip gitsem buralardan. Benim bu duruma düsmemin en büyük nedeni Türkiyede cok sosyal bir insandim ama burada icime kapandim, kimse ile görüsmek istemedim sanki kendimi cezalandirdim burayi gelmeyi istedigim icin. Büyük bir bosluga düstüm. ben evlenene kadar ailemin yanindan en fazla 15 gün ayrilmistim. Üniversite tercihlerimi bile ailemin oldugu sehirde yapip orada ögrenimimi yaptim. belkide bunun etkisi cok büyük benim üzerimde. kimseye belli etmesemde cok büyük psikolojik sorunlar yasadim. Ama yavas yavas kendimi toparlamaya basladim. offf offff yarama bastin be güzelim. Bu sene Türkiyeme, Aileme de gidemedim. Ama onlara Bilgisayar aldirdim webcamle onlari görebiliyorum. :sm_cool:Insallah senin icin en hayirlisi olur canim. Ilk geldigin zaman cok yadirgadigin sey olacak eminim buna . Ben burada ekmege bile yeni yeni alismaya basladim. Ama herseye rahmen hayat yasamaya deger. Tek dostun sensin bunu sakin unutma. Sana hayatinda Mutluluklar diliyorum canim. (Bu arada yazdiklarimi okuyupta sakin kötü seyler düsünme eminim sen bunlari daha cabuk atlatirsin. ben biraz süt kuzusu oldugum anneme babama asiri bagli oldugum icin icin zor alisiyorum)

kızlar sız gurbettesınız allah sabır versın esımde almanyaya yerlesmek ıstıyor duydugumdan berı nasıl ıcım yanıyo bır bılsenız dayısının şirketi var orda kafasına koymus onun yanında calıscakmıs dayısıda gel demıs offf nasıl sıkılıyom bır bılsenız orda naparız ne ederız hersey sıl bastan buraları aılemı nasıl bırakırım esyalarım okulum offff cok moralım bozuk ya sız neler yapıyorsunuz naptınız ılk gıttınızde banada moral verın nolur

X