Almanya'da yaayan Trklerin yaamsal sorunlar,sorular (hayatn iinden)

merhaba arkadaslar ....

ben de almanya da 2.5 yil yasadim... gittigimde tek kelime bilmiyordum ... ama döndügümde her konuda konusacak, sohbet edecek almancam vardi... resmi yazisma yapacak durumda olmasam da su anda almancam oldukca iyi durumda.

naaptim... gider gitmez günde 4-5 saat almanca calismaya basladim evde... fono nun almanca ilk adim 2 kitaplik bir seri ve bitirince oldukca cok sey biliyor oluyorsunuz. türkce aciklama ve tamamen hic bilmeyenlere yönelik. tabiki basarili olmak icin türkce gramerine hakim olmak lazim öncelikle... calismaya baslayip 3-5 cümle kurabilmeye baslayinca kendimi sokaga attim... parklara... emin olun yaslilar almanca ögrenmeye calisanlara karsi cok nazik ve yardimci... ben hep yaslilarla kafa göz yara yara sohbet ettim...

bu iki kitabi bitirmem 1 ayimi aldi... son sürat calistim... ve sokakta artik derdimi anlatabiliyordum... ve orda 2. ayim doldugunda baslayan ilk almanca kursuna yazildim... hatta ögrendiklerimle sinavda kur atlayip 3. seviyeden basladim :)) VHS e gittim. 9 ay kadar gittim ama siniftakiler cok calismadigi ve ögrenmeye niyetli olmadigi icin dersler cok yavas geciyordu... ben de evde cd ler aldim ayni anda evde de cd ile kendi kendime ilerledim... ve sonucta Almanya ya gittigimin 10. ayinda devlet okulunda ögretmenlige basladim... almancam bunu götürecek seviyeye ulasmisti bile :) amaaaaa en cok sinifta ilerlettim ögrencilerimle :))

tavsiyem bu kaitaplari alin, evde calisin ve kendinizi sokaga atin... kitabi bitirip kursa en azindan fikir sahibi olarak gidin cünkü ders sadece almanca oldugundan hic bilmeyenler birseyler kacirabiliyor...

almanca benim 2. yabanci dilimdi.... ingilizcem cok iyidir...son 2 haftadir yine fononun ilk adim kitaplariyla 3. yabanci dilimi ögrenmeye basladim ve basit cümleler kurabiliyorum bile :))

ihtiyaciniz olan sadec istek ve heves !!! haydi kizlar :dance: harekete

SehnSucht cok dogru demisin ben 3,5 yildir debeleniyorum ogreneyim diye gecende amelyiat oldum 2 hafta hastanede yattim aman nasil pratik oldu benim icin sorma o can havliyle nasil konusmaya basladim bi ara doktorlarla arkadas oldum ben anlatirken onlar cmlemi duzeltir oldular:))
bonbon sanirim cocuk yokmus sende cocukla 3 yasa kadar alamnca ogrenmek cok zor oluyor 3 yastan sonrada hizlanyior cunki kindergaretena basliyo ve annede mecbur ogreniyo bende simdi dan dun kafa goz yara yara analtiyorum derdimi ama dogru durust bi yazisma yapacak kadar olamadim ptesi bida kursa baslicam gerci artik kurs yetkilileri bendne bikti cunki surekli baslayip yarim birakiyorum saglik durumundan :çok üzgünüm:

hanimagam sagol canim bademcikleri aldilar bayagi bi iltihap apse vardi bogazimda kulagima kadar vurmustu 2 hafat yattim arada eve dondugumde 2 kez kanama gecirdim o kotu oldu aslian bakarsan ben hep cok iyi hissettim kendimi su anda oyleyim ama tum kan testlerim yapildigi halde en ufak bi is yapinca oglanin pesinde kosunca yoruluyorum birde gecmeyen bi agri kaldi sol yanimda ptesi doktora gidicem tekrar insallah bisi cikmaz ya yaslandigimi hissediyorum boyle yorgun is yapamaz olunca:1no2: inat edip ustune gidincede kanama geciriyorum 1 ay oluyo nerdeyse bide burasi asiri sicak 3 gundur 30 derece onunda etkis var sanirim ben bu hali kendime yediremiyorum insallah eski halime donucem opuyorum seni

Liebe Freundin,
ich lebe seit 2 Jahren in Wien(avusturya-viyana).Ich habe zwei Töchter.Ich bin jetz Hausfrau aber dann möchte ich arbeiten.Ich bin 1 Jahre zum Deutschkurs gegangen.Ich glaube,ich habe bischen gelernt ja.Möchtet ihr praktisch machen?Wenn möchtet ihr auch;ich bin da.Ich will auf Deutsch schreiben.Liebe Grüsse.

Sevgili arkadaslar eminimki bu kisa yazimi yeni almanca ögrenmeye baslayan herkes anlayacaktir cünkü basit kelimelerle anlatmaya calistim yanlislarimin olabilecegini düsünüyorum ve affiniza siginiyoum cünkü bende yeni ögreniyorum.Almanca yazmak istedimki bu bizim icin bir baslangic olsun diye umarim olumlu cevaplar alirim.paylasimlar oldukca birbirimizden yeni seyler ögrenecegimizi düsünüyorum ben her konuda yardima hazirim yeterki dil ögrenmeyi isteyen kadinlarimiz cogalsin ve azmetsin
Aramizda cok iyi bilen arkadaslarimizda varsa ki öyle oldugunu düsünüyorum bizimle lütfen bilgilerinizi paylasirmisiniz.Görüsmek ümidiyle saglicakla kalin.

Arkadaslar sizlerin yazdiklarini okuyunca benimde almanyaya gelip ilk okula basladigim gün aklima geldi. Ne uzun gündü gecmek bilmemisti. 13 yasindaydim ve ben böyle kalmak istemiyorum dedim. Okuldaki bütün imkanlari kullandim. Babamin aldigi dil kitaplarindan sözlüklerden faydalaniyordum. Kisa süre icinde ögrendim ve bütün tanidiklara cocuk oldugum halde tercumanlik yapiyordum. Bu benim gelismemde cok büyük etkisi oldu. Cok güzel bi meslek ögrendim ve simdi herkesin benimle gurur duyduyu yerdeyim. Herseyin basi azim bikmadan yorulamdan calismak. Cekinmeden utanmadan bildigin herseyi konusmak. Hepinize kolay gelsin.

Sevgili kumyolu,cocukken insan herseyi cabuk kapabiliyor sen cok sanslisin,ben 30 yasindayim ve iki yil olmak üzere ben viyanaya geleli.iki kizim var en büyügü ikinci sinifa gidiyor ben ona ögretirken artikelleri ve neyi nasil söyleyecegini simdi görüyorumki benden daha iyi anliyor ve konusuyor bu yüzden cocuk olmak isterdim.Evet cekinmeden ve korkmadan konusmak diye yazmissin herkesin ortak korkusu bu zaten önemli olanda önce bunu yenmek.Ben bu korkuyu yavas yavas atiyorum esim ilk geldigim günden beri bu konuda beni cok zorladi iyide yapti kendi isimi kendim yapacak konuma geldim yalnislar yapsamda artik bunuda umursamiyorum zamanla düzeltecegim eminim Ben hirsli bir insanim elimdeki bütün olanaklari kullaniyorum bu alt basligi görünce hemen yazmak istedim cünkü ben nerden ne ögrenirsem benim icin kardir diye düsünüyorum.Bir yildan beri kursa gidiyorum o kadar türk bayanin arasindan bir ben kaldim ve bu duruma inanin üzüldüm.Yolda görüpte sordugum zaman neden gelmiyorsunuz diye herkesin bir bahanesi var uyanamiyorum,cocukla olmuyor anlam veremedigim bir sürü bahane.Bu arada meslektasmisiz ama dilden dolayi burda meslegimi yapamiyorum insallah birgün bende iyi bir konuma gelirim sansim varmi ne dersin?Neyse yaziyi fazla uzatmayayim bir bilen yakaladik umarim yardimlarini esirgemessin.Sevgiyle kal.

arkadaslar hepinizin dedigine katiliyorum bende hamburgda oturuyorum ve almanlarla diyalog olmadigi icin ögrendiginide birzaman sonra unutuyorsun bence calismak iyi bir cözüm ama isbulmak zor neyaparsan yap biryerde tikaniyorsun allah herkese yardim etsin

Almanya Federal İçişleri Bakanı Wolfgang Schauble, hükümetin kabul ettiği yenilenen 'göç yasası' tasarısının, ülkedeki uyumu teşvik edeceğini savundu.

Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı!

Yenilenen göç yasası tasarısının sosyal yardım kasalarını rahatlatacağını ve farklı kültürden insanlarla ortak yaşamı kolaylaştıracağını söyleyen Schauble, yeni yasayla zorunlu ve sadece kağıt üstünde kalan sahte evlilikleri önlemek amacını güttüklerini ifade etti.

Ayrıca aile birleşimi kapsamında Almanya'ya getirilecek yabancı eşlerin asgari yaşının 18 olmasına karar verdiklerini de belirten Schaeuble, bu şekilde Almanya'ya gelecek kişilerin, gelmeden önce az düzeyde Almanca öğrenmelerinin de şart olacağını vurguladı. Schaeuble, yasanın, birlikte ciddi şekilde Almanya'da yaşamaya karar veren çiftler için sorun oluşturmayacağına dikkat çekti.

Türk makamlarının ve Goethe Enstitüleri'nin bu konuda birçok teklif getirdiklerini kaydeden Schauble, Almanya'da doğup büyüyen Türk gençlerinin yaklaşık yarısının Türkiye'den eş seçtiklerine de dikkat çekti. Uyum probleminin özellikle 80 ve 90'lı yıllarda gerçekleşen yoğun göçten kaynaklandığını belirten Schauble, Almanya'nın şimdilik büyük oranda göçmen almadığını söyledi.

Schaeuble, uyumdaki eksiklikleri adım adım gidermeye karar verdiklerini, yasa değişiklikleriyle de bunu amaçladıklarını kaydetti. Yasalarda genellemeler yaşanabildiğini anlatan Schauble, bazen de bu noktada haksızlığın olabileceğini kaydetti. Ayrıca Schauble, Japonya'dan ya da Türkiye'den Almanya'ya gelecek bir kadın için, şayet Almanya'da yaşamak istiyorlarsa en doğru olanın, biraz Almanca konuşmak olduğunu belirtti.

Bakana göre hiç Almanca konuşulmaması uyum için zorluklar oluşturuyor. Görücü usulü evlilikle, zoraki evliği aynı görmediğini dile getiren Schauble'a göre görücü usulü evlilik, "uyumu" güçleştirdi ve çıkmaza soktu. Bu nedenle de Bakan Schauble, mümkün olduğunca "görücü usulü evliliğin" önüne set çekerek, özellikle de Türkler'in uyumuna destek vermeyi hedeflediğini aktardı.

Schaeuble, göç yasasındaki değişikliklere bazı dernek ve kuruluşların sert tepkisine ve 21 ayrı yabancı derneğin, Başbakan Angela Merkel'e açık bir mektup göndermelerine karşı yasayı savundu. Schauble, göç yasasındaki reformun yasayı sertleştirmediğini kaydetti. Schauble ayrıca demokrasilerde farklı çıkar ve görüşlerin olabileceğini savundu. Schauble söz konusu mektubu, yabancı derneklerin çoğulcu demokratik yapıda tartışmalara katılmalarının bir göstergesi olarak yorumladı.

Ayrıca Schaeuble, bu tür tepkilerin doğal olduğunu, bunu saygıyla karşıladığını kaydetti.
Öte yandan Bakan Schauble, dernek temsilcileriyle yapacakları görüşmelerde bu direnişi azaltmaya çaba sarf edeceğini de sözlerine ekledi.

Kaynak:haber7.com

slm arkadaşlar bir sorum olacak almanyada doğan bebekler direk alman vatandaşı oluyor ve alman kimligi çıkıyor.bebeğime nüfus cüzdanı çıkarmak istiyorum türkiyede çıkarıcam hangi evrakları istiyorlar bilen varsa cevap verebilirmi?şimdiden teşekkürler.

Bence kagit falan arastirip toplayip ugrasma turkiyede yaptirmaya...Almanya'da konsoloslukta yaptirsan senin için daha kolay olur...

benim oglum 2003 hamburg da dogdu babasi alman vatandasi biz buranin nufus islemleri yapilan yerine gittik ve sadece esimin nufus kagidi ve benim pasaportum ve hastane dogum belgesi ile direk alman pasaportunu aldik baska bi kagit gerekmedi.senin sorunu tam anlayamadim ben tr de yasiyorsun galiba eger bebegin tr de dogmussa alman vatandasligi icin konsolosluktan bilgi alman gerekiyor eger almanyadaysan ve turk vatandasi olmasini istiyosan zaten turk konsolosluguna gideceksin kusura bakma tam ne istedigini anlamadim bidaha durumunu yazarsan esimede sorarim

Almanya'da dogan cocuklar direkt olarak Alman vatandasi olmuyor, anne, baba Alman vatandasi ise bu söz konusu...

canim almanyada bildigim kadar direk alman olmuyor bebisler cifte vatandaslik haklari var 18 yasina basinca kendisi karar verip secme yapiyor sen simdi konsolosluktan türk nufusu cikara bilirsin ve ayni zamanda tüm bilgileri ögrenirsin ben b.würtenbergteyim ama her eyalet deyisik ola bilir yardimci olduysam sevinirim

Benim oglum 7 yasinda.türk kimligi cikartmadim.sadece Alman pasi var.ilerde sorun olurmu onuda bilmiyorum.

cevaplarınız için çook teşekkürler.ben şu anda türkiyede izindeyim gelmişken bebegimin nüfus cüzdanını da çıkarmak istedim .gerekli evrakları öğrendim evlilik cüzdanı anne kimligi birde dogum roporu gerekiyormuş.ilginiz için hepinize tekrar teşekkürler arkadaşlar.a.s.a.s.

Arkadaşlar benimde bi sorum var beni bilgilendirirseniz çok sevinirim.ben almanya doğumluyum ,şuan 27 yaşındayım ve türkiyede yaşıyorum.Benim hala çifte vatandaşlık şansım varmı??Bilgisi olan varsa aydınlatırsa sevinirim

canim benim görümcemde almanya dogumlu okula baslamadan tr. döndü ve ozamandan beri visa cikartmasi gerekiyor yani haklarini kaybetmis durumda
birde burda cifte vatandaslik kabül edilmiyor ya alman yada türk deniyor burda dogup büyenlerin 18 sinci yasina kadar her ikiside gecerli oluyor 18sinde secmesi isteniyor benim bildiyim bu sen arastirmaya devam et sansin bol olsun

kizlar benim bildigim su an almanya da cifte vatandaslik yok bi donem bizim turk konsoloslugu alman vatandasligindan cikin sonra cifte vatandas olun diyip 60bin kisiyi madur etmis su an eskiden olanalr disinda yeni cifte vatandas yok benim fikrime gore cocugunuz burda dogduysa ve artik burda yasicaksa alman vatandasi yapin ama ben kendim turk vatandasligimi hic bi sey icin vermeyi dusunmuyorum zati ulkeme ait bi o kaldi onuda versem bi bana faydasi amerikaya ingiltereye vize almak sorun diil sanki vizir vizir amerikaya gidiyorumda o yuzden oglan ve kocam alman vatandasi ben turk vatandasiyim ama siz cifte vatandaslik filan diye yanilgiya dusmeyin bide bu tur seyleri alman yabanci polisinden daha kesin ogrenirsiniz bazen konsoloslukta kopukluk olabilir
bestemsu hayirli olsun
ceyhanli benim oglumund alman pasi var ne gibi bi sorun olabilir?
huzzam bu arada almanyaya gidip gelip oturup almadiysan hakkin olmaz bildigim kadariyla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…