Almanya Gelinleri Meslek Edinenler ve Edinmek İsteyenlerin Köşesi

BeLLa

Sevgi neydi?Sevgi emekti
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2007
1.376
15
aranizda turkiyede buyuyen sonra almanyaya gelin gelipte meslek yapaniniz varmi??????

Etrafimda gözlemledigim kadarisiyla özellikle Türkiye´de kuaförlük yapip Almanya´ya gelenler burada calisma konusunda cok sanslilar.. Gercekten isinin ehli olan issiz kalmiyor. Ayrica dili ögrendikten sonra kendi dükkanlarini bile isletebiliyorlar.

bende calismak istiyorumm ama calisma iznim yok bunun icin almanyaya geldikten sonra 2 sene
beklemek gerekiyomus benimde eylülde doluyo cok sükür evde vakit gecmiyor umarim iyi is buluruz :içelim:

2 sene konusunda emin misin? istersen bir kez daha sor, ben geldigimde 3yillik oturum ve suresiz calisma izni aldim sanirim geldikten 2-3hafta sonraydi.[/I]

arkadaşlar.bir yıl sonra alman erkek arkadaşımla evlenip almanyada oturacağım.biraz korkuyorum açıkcası.çünki türkiyede iyi bir işim var. herşeyi bırakacağım tabiki mecburen.almanyaya geldiğim zaman tabiki almancamı ilerletmek için kursa başlayacağım. bu zaman zarfında iş bulabilirmiyim. bir arkadaşın mesajında 2 yıl dolmadan yani alman vatandaşı olmadan işe girilemeyeceğini söylüyor ama nişanlım tam tersini söylüyor. nişanlım alman. maddi yönden pek zorlanmam ama yinede ben çalışmak isterim. çünki türkiyede aileme yardımcı olmam lazım. bu konuda bana bilgi verirmisiniz.... sevgilerimle....

calismanin alman vatandasligiyla ne alakasi var onu anlamadim burada alman vatandasi olmayipta calisan insanlar var mesela benim esim..... sonucta evlenecegin kisi alman ve burann kanunlarini daha iyi biliyordur

bence reyyacim simdiden almanca kursuna baslarsan iyi edersin biliyosun kanunlar degisiyo ve artik almanca bilmen gerekiyo buraya gelmn icin 15 mayis 2007 de yürürlülüge girdi kanun hem senn icin daha iyi olur keske diyorum bende türkiyedeyken gitseymisim kursa bende 1 yil oldu geleli buraya Almanca sart yani..herseyin hayirlisi canima.s.

almansa calisma iznini oturum alirken aliyorsun.O türkvatandasi olanlar icin gecerli Sen gelir gelmez alirsin.

teşekkür ederim şehnazcığım... elbetteki almancayı öğreniyorum....ingilizcem var ama bu almanya için yeterli olmadığını da biliyorum..... almancaya sıfırdan başladım.... evet herşeyin hayırlısı.... hoşçakal...

merhaba arkadaslar.benim bildigim iki kisi türkiyeden geldi almanca ögrendi mesleklerini yaptilar simdi anaokulu ögretmenligi yapiyorlar.onlara hayranim nasil basardilar nasil yaptilar helal dogrusu.bir fikriniz armi arkadaslar nasil meslek yapabilirz okula nasil gidebiliriz tabiki almanca ögrendikden sonra benim bu konuda bir fikrim yok.tek is temizlik isi gibi görünüyor arkadaslar cevrede baska is yok ne yazikki.diyorum onlar basardiysa elbetde bizlerde yapabiliriz ama nasil?

arkadaslar 600 saatlik integrationskurs yani almanca kursuna gitmiyormusunuz siz ?
Meslek sahibi olan arkadaslar yada olmayanlar
bu kursu bitirdikten sonra bir sinava giriceksiniz
bu sinavi basariyla gecerseniz burda baska meslek yapmaya adim atabiliyorsunuz
zaten kurs ogretmenleriniz kazandiginiz takdirde
sampanyalarla kutlama yapiyorlar kazananlar icin ve diploma toreni duzenliyorlar
ve sonraya termin alinip herkez yani kazanan herkez bulusuyor
ogretmeninizde geliyor ve meslek yapmak icin neler yapmaniz gerektigini konusuyor
ben bu bilgileri forumda daha once verdim isterseniz bakabilirsiniz
dedigim sinavin adi
ZERTIFIKAT DEUTSCH B1

Son düzenleyen: Moderatör:
gülsemin meslek yapmak icin integrastionu bitirip basarili olmak yeterlimi ? Ben B2 C1 C2 bunlari da bitirip ancak o zaman meslek egitimi icin yeterli almanca olacagini düsünmüstüm .Bu konuda bilgin varsa bizimlede paylasirsan sevinirim

gülsemin meslek yapmak icin integrastionu bitirip basarili olmak yeterlimi ? Ben B2 C1 C2 bunlari da bitirip ancak o zaman meslek egitimi icin yeterli almanca olacagini düsünmüstüm .Bu konuda bilgin varsa bizimlede paylasirsan sevinirim

evet canim dediklerini bitirdikten sonra iki sinav daha var ama bu iki sinavida gecersen dediklerinden haric universiteye baslayabiliyorsun
b1 sadece ilk adim diyebilirim
b1 b2 c1 c2 dsh1 dsh2 ve dsh3 dsh 2 seviyesine gelmen uniye girebilmen icin yeterli
varsa sorulariniz yanitlayabilirim
b1 sinavini kazandiysan volkshochschuleye yada rathausa git ordan sana devam icin islemleri anlaticaklardir ama bildigim kadariyla volkshochschuleye devam edicez

mrb cnm bende 4 yildir burdayim simdilik acik ögretimden okulumu yapiyorum ,bebegim dünyaya gelsin krese bi gönderiyim sanitäterin olmak istiyorum ( ambulansta calismak ) almancam iyi ama tabii okadar doktor kelimeleri varki yabanci...alisiyor insan ama , birde gecesi gündüzü olmayan ,cokta stressli bi is ama bu isi cok seviyorum insallah okulumu sorunsuz bitiririm ve bu isi alirim alicamda ...hatta bi ara ilk yardim kurslarina katilmistim insanlari kurtarmak ,onlari tekrardan hayata baglamak okadar kutsal biseyki bu meslege olan askimi anlatamam kizlar ...
düsünsene her ambulans gecince birgün bende sizinle o insanlara yardim edicem diyorum ,gerekirse bu meslek icin gece bile calisirim zaten isi bulduktan sonra mecburumda ..
sabirsizlikla okulumun bitmesini bekliyorum

Arkadaşlar siz niye çalışmıyosunuz ya, bence böle pazarlama falan nası bi iştir bilemicem ama gözünüzü açın. Almanya bitti falan diyenlere de ,inanmıyorum.
Doru düzgün bi iş bulun tecrübesizseniz en azından 500-600 kazanırsınız başlangıç için, sigortanızı muhakkak çalıştırın. Günde 5-6 saat çalışırsınız çokta zor değil. Bence sakın kaybetmeyin vakit.
Ben çok gördüm böle koca eline bakıp mecbr kalınca 40 yaşından sonra çalışmaya başlayan..

burda is bulmak okadarda kolay degil cnm burda yasamiyorsan ordan hava hos gelir , restaurantta calismak icin bile o meslegi ögrenmen gerek ayrica 500-600 euro ev kirasina bile yetmiyor !!!!!!!!!! meslegin yoksa burda ancak orda burda sürünür yada tuvalet temizlersin !!!

2 sene sonra almanyaya gelin gelicem.. anaokulu öğretmeniyim buurda. nasıl iş bulup çalışıcam hangi sınavlardan geçicem bilgi verirmisiniz şu an 20kelime ve fiil çekimlemeyi biliyorum 2senede de ilerleticem kurs belge şart mı:KK43:

2 sene sonra almanyaya gelin gelicem.. anaokulu öğretmeniyim buurda. nasıl iş bulup çalışıcam hangi sınavlardan geçicem bilgi verirmisiniz şu an 20kelime ve fiil çekimlemeyi biliyorum 2senede de ilerleticem kurs belge şart mı:KK43:

canim sanirim üniversite mezunusun ,bu senin icin inan cok güzel bir avantaj şutarafagitti
almanyada denklik belgesi yaptirman gerek ilk önce ,egitim ateseligini ariyip daha detayli bilgi edinebilirsin . bildigin almanca inan hicbirseye yetmez yurt disindan geldigi icin almanca kurs dipomasi senin icin cok iyi olcaktir ,zaten buraya gelince eger istekliysen hemen kavrarsin almancayi ( cnm kursa gitceksen almanyaya gelince gitmeni öneririm )
sana iyi sanslar insallah kendi meslegini burda yapabilirsin
a.s.

merhaba canim valla Türkiyede okumak birseye fayda etmiyor malesef burda...
benim gibi meslekleri olanlar ancak buyuk bolgelerde diplomasini cevirtiyoarlar ama ben burdada ya meslegimde ilerlemek yada baska baska meslek yapmak istiyorum
ve soruna gelince seninde anaokulu ogretmeni olabilmen icin burda ausbildung yapman sarti var
bunuda anca evlilikle gelirsen eger zaten en basinda start deutsch 1 sinavina girmen gerekicek onu kazanirsan geliceksin ve ardindan 2005ten sonra gelenler icin kurs mecbur kosuldu .
600 saatlik kurs gormen sart ve bu kursu bitirip zertifikat deutsch b1 sinavina direk gecis yapicaksin bunuda kazandiktan sonra volkshochschuleye yada bagli olacagin bolgenin belediyesine gitmelisin gerekli bilgiyi vericekler ben daha yeni kazandigim icin o konuda yardimci olamayacagim ama arastirmalarima gore onumde suan b1 sinavi var ve daha sonra c1 ve c2 onlarida kazandiktan sonra dsh1 dsh 2 ve dsh3 var bunun dsh 2nci seviyesine kadar gelebilirsem uniye gidebiliyorum sormak istedigin varsa yanitlayabilcegim birseyse yanitlarim tatlim a.s.

ya kizlar bende bisi sorcam simdi böyle okurken merak ettim
simdi ben türk vatandasiyim, ve türkiyeden birisiyle evlenirsem , ve onu buraya getirmek istersem. o erkekde okula gitmek zorundami, yani kursa ?

ve eger ben alman vatandasiysam, ve evlenecegim kisi türk vatandasi türkiyeden buraya gelcek.
bisey degisiyormu?
tsk ederim öptüm

ya kizlar bende bisi sorcam simdi böyle okurken merak ettim
simdi ben türk vatandasiyim, ve türkiyeden birisiyle evlenirsem , ve onu buraya getirmek istersem. o erkekde okula gitmek zorundami, yani kursa ?

ve eger ben alman vatandasiysam, ve evlenecegim kisi türk vatandasi türkiyeden buraya gelcek.
bisey degisiyormu?
tsk ederim öptüm

evet canim mecburi oda gitmek durumunda
hatta bizim kursta Türk bir abla vardi esi alman vatandasiydi biz 100 euro oderken onun esi alman vatandasi Türk oldugundan 200 aliyorlardikaydirigubbakcemile
almanya iste ahh ahh off off ne diyim :mymeka::roflol:

evet canim mecburi oda gitmek durumunda
hatta bizim kursta Türk bir abla vardi esi alman vatandasiydi biz 100 euro oderken onun esi alman vatandasi Türk oldugundan 200 aliyorlardikaydirigubbakcemile
almanya iste ahh ahh off off ne diyim :mymeka::roflol:

hadi ya ? off ne zor ismis yaaa :1no2:
getirsen bi türlü,
getirmesende, kendim türkiyeye gidip orda yasasam bi türlü
of bende anlamadim gitti ne zormus ya :çok üzgünüm:

X