• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Almanya da hamilelik

yaptim cnm ehliyetimide yaptim

oo süper o zaman
bak ben kendimden örnek vereyim sana bir gün oturdum benim bütün cevremdeki anaokullarina email yazdim
kendi durumumu anlattim su kadar oldu geleli pek almancam yok beni stajer olarak alin diye sonra calistigim yerden geldi email inan tek kelime söylerken bile sasiriyordum almancaya
3 yildir ayni is yerinde kaldim simdi tamam burda doganlar gibi konusamiyorum ama cük güzel her isimi hallediyorum o yüzden tavsiyem basvuru gönder nerde calismak istiyorsan
ben bewerbung falan da yolladim absage geldi cogu yerden ama olsun sansimi denedim en azindan:1:

oo süper o zaman
bak ben kendimden örnek vereyim sana bir gün oturdum benim bütün cevremdeki anaokullarina email yazdim
kendi durumumu anlattim su kadar oldu geleli pek almancam yok beni stajer olarak alin diye sonra calistigim yerden geldi email inan tek kelime söylerken bile sasiriyordum almancaya
3 yildir ayni is yerinde kaldim simdi tamam burda doganlar gibi konusamiyorum ama cük güzel her isimi hallediyorum o yüzden tavsiyem basvuru gönder nerde calismak istiyorsan
ben bewerbung falan da yolladim absage geldi cogu yerden ama olsun sansimi denedim en azindan:1:
cnm ne güzel ya tebrikler ama bak ben mesela onlarin adresi ney nasil bulurum ne yazicam ondan sonra su dediklerin bewernung absage felan hic biisi bilmiom ins.diom cocuk kindergartene gidince calisirsam dilimde gelisisr cünki esimle ful türkce konusuos alman arkadasim yok tvsini hic izlemem felan bide cocuk dogdukdan sonra en as 3 yil beklemeliymisim dimi calismak icin

cnm ne güzel ya tebrikler ama bak ben mesela onlarin adresi ney nasil bulurum ne yazicam ondan sonra su dediklerin bewernung absage felan hic biisi bilmiom ins.diom cocuk kindergartene gidince calisirsam dilimde gelisisr cünki esimle ful türkce konusuos alman arkadasim yok tvsini hic izlemem felan bide cocuk dogdukdan sonra en as 3 yil beklemeliymisim dimi calismak icin

canim internetten arastirabilirsin herseyi bende öyle yaptim bana da kimse destek olmadi inanki
herseyi internetten sözlüge yazip ceviriyordum
bewerbung is basvurusu demek canim
absage de ret cevabi geliyor mektupla ona daabsage diyorlar
en erken 2 2,5 yasinda aliyor anaokulu calisan annelerin bebeklerini
onun öncesi ya bakici tutucan ya da cevrende bakan olucak canim.

canim ilk 3 ay hic kilo almasan cok iyi olur 20.haftadan sonra almaya basliyorsun zaten kilo
hamur isi falan yeme bol sebze meyve tüket süt ic salata ye günde 2 tane ceviz 5 badem yiyorum omega 3 icin bebegin beyin gelisimi icin
folik asit icmiyorsan doktoruna onu yazdir
zaten ilk gittiginde doktora kan aliyorlar senden idrarini aliyorlar bazi testler yapmak icin sonra doktor keseye ve kalp atislarina bakiyor
tansiyonunu ölcüyorlar ve günde en azindan 1.5 litre su icmeni öneririm cay ve kahveye gelince
kahve ve cay icebilirsin birer fincan enfazla 2 fincan fazlasi iyid egil
cayini icerkende limon SIK cayina demirin egilimini engelliyor kanda
daha sormak istedigin varsa sor anlatirim?

tesekkür ederim canim cok sagol

valla ben eski doktoruma gitmiycem yeni bi doktordan termin aldim ama telde hamileyim su kadar haftalik felan demedim. ileri tarih verir diye. o da verdi direk . carsamba günü gidicem bakalim bana erken gelmissin felan demez ins.

suyu cok iciyorum kahve de icmek istemiyorum halbuki cok canim istiyo

ama cayi iciyim bari birazcik

agzina saglik bir tanem

bende birsey sorabilirmiyim su hastane cantasi hakkinda
hasta bezi diyorlar onu hastaneden veriyorlar demi ben burda nerden bulucam:26:

ahh bende görürüm insallah o günleri

arkadaslarrrrr merhaba bende varim almanya dogumluyum ve ilk bebegime hamileyimmm bundan önce neyazikki iki düsük yasadim o yüzden cokkk büyük korkularim var....

canim hic korkma. hicbisi olmaz Allahin izniyle. sen calisiyormusun

maşallah canım,tebrik ederim Allah kucağınada almayı nasip eder inşallah :emir_bebek: :nazar:

tesekkür ederim canim cok cok tsesekkürler hepimizinkini insallah

oo süper o zaman

ya azra masallah kiz sana. bak simdi benim de aklima yatti su anaokulu isi. aslinda ben TR den üni mezunuyum e burda da üni de Deutsch kursa gittim iyi ögrendim yani. ama hic hangi ise basvuru yaparim bir türlü aklima gelmemisti. ama anaokulunu ve coocuklari cok severim bakalim belki dogumdan sonra calisirim oralarda. ama afferim sana harikasin valla

oturdugun yerde is vermiyo kimse

canim kendin söylüyosun hicbisi yapmiyorum diye.

bak öncelikle kursuna devam et. ve evde alman tv izle. ilk baslarda anlamadigim icin banada SIKICI geliyordu ama sonradan anladikca izler oldum. Hele iki sene hic Türk TV yoktu bizde iyi oldu. simdi yeni tasindigimiz evimizde var hic istemiyorum acmak. esimde haber filan izlemek icin aciyo ben tekrar alman kanalini acioyurm izlemesemde acik duruyo hep.

hem kindergarten e kizini baslatinca zaten mecbur ögrenirsin ögretmenlerle konusmak icin.. yoksa hic bi isini kendin halledemezsin. hep baskalarina muhtac kalirsin ki bu bence cok kötü bisi

kizlar birde ben ilerleyince hamileligim kurslara gitmeyi düsünüyorum hamilelik ve dogum kurslarina

sonrada ebe tutmayi düsünüyorum. öle bisi varmis ama kimse yapmiyormus. sizde var mi yapan

bende birsey sorabilirmiyim su hastane cantasi hakkinda
hasta bezi diyorlar onu hastaneden veriyorlar demi ben burda nerden bulucam:26:

Hersey var hastanede , Ben bez alip Eve Bile getirmistim yani:34:

kizlar burasi bizim icin cok faydali olucagina inaniyorum.evet benim 1 kizim var 20 aylik.bir kardesi olmasini cok istedik.:55::55:yalniz kalmasin oyun arkadasi olsun.:34::34:ben KOBLENZ sehrine yakinim.duydunuzmu hic ismini.:26::26:3 senedir burdayim.az cok ogrendim.ama yine kendimi tam ifade edemiyorum.:50::50: 3 gun once acile gittik azicik kanamam vardi.neyseki korkulacak bir sey yokmus cok sukur.dun sabah yine biraz sari ve pempemsi akinti geldi ve agrim vardi.dun butun gun dinlendim.dun ogeleden beri hic bir sey gelmedi,agrimda cok azaldi.:46::46:doktorum urlaub da terminim ayin 14.insallah kalp atislarini gorurum.:16:naz canim senin oglun 4 yasinda qaliba.ALLAH bagislasin.:16::16:uzulme canim oglan olsada ne fark eder.o senin icnde uzuntunu hissediyor.sonra senin onu sevmedigini dusunur.:48::48::48:RABBIM sana saglikli kiz cocuklari nasip etsin:16::16:

Eve Koblenzi biliyorum bürdan bi Sat uzak.....benimde lekelenme oldu bu hamilelikte, migdem cok erken yanmaya başladı, göğüslerim Cok fena şişti ilk haftalarda....

Ben keske bekleseydim diyorum simdi....atıllaya baktıkcana cok üzülüyorum, ikinciyi nasıl sevecem diye...parka götürdüm bana ne laflar diyo, anne ben ordan kayicam sen bana dedin ben büyüdüm.:53:Herseyim o benim,......

Son düzenleme:
Hersey var hastanede , Ben bez alip Eve Bile getirmistim yani:34:

Eve Koblenzi biliyorum bürdan bi Sat uzak.....benimde lekelenme oldu bu hamilelikte, migdem cok erken yanmaya başladı, göğüslerim Cok fena şişti ilk haftalarda....

Ben keske bekleseydim diyorum simdi....atıllaya baktıkcana cok üzülüyorum, ikinciyi nasıl sevecem diye...parka götürdüm bana ne laflar diyo, anne ben ordan kayicam sen bana dedin ben büyüdüm.:53:Herseyim o benim,......

Allah verir canim sevgisini onunda. ne demek. ben ne anneler gördüm birincinin üstüne koklamam diyen . ama dogar dogmaz bununda tadi baskaymis diyorlar :)

kizlar birde ben ilerleyince hamileligim kurslara gitmeyi düsünüyorum hamilelik ve dogum kurslarina

sonrada ebe tutmayi düsünüyorum. öle bisi varmis ama kimse yapmiyormus. sizde var mi yapan

canim gidebilirsin bu kurslara krankenkasse karsiliyor hemde bedavaya geliyor dogum yapmak istedigin hastaneden bilgi alabilirsin.
ebe de tutabilirsin evet oluyor ama bende yapmadim :)
birde meyve caylari icebilir miyim ?

ben sevmedigim icin pek tercih etmedim meyve caylarini canim
papatya cayi nane cayi falan icebilirsin günde 2 fincandan fazlasini icme ama.
bu arada bugun kontrolun vardi umarim hersey yolunda gitmistir:26:

tesekkür ederim canim cok sagol

valla ben eski doktoruma gitmiycem yeni bi doktordan termin aldim ama telde hamileyim su kadar haftalik felan demedim. ileri tarih verir diye. o da verdi direk . carsamba günü gidicem bakalim bana erken gelmissin felan demez ins.

suyu cok iciyorum kahve de icmek istemiyorum halbuki cok canim istiyo

ama cayi iciyim bari birazcik

agzina saglik bir tanem

ahh bende görürüm insallah o günleri

canim hic korkma. hicbisi olmaz Allahin izniyle. sen calisiyormusun

tesekkür ederim canim cok cok tsesekkürler hepimizinkini insallah

ya azra masallah kiz sana. bak simdi benim de aklima yatti su anaokulu isi. aslinda ben TR den üni mezunuyum e burda da üni de Deutsch kursa gittim iyi ögrendim yani. ama hic hangi ise basvuru yaparim bir türlü aklima gelmemisti. ama anaokulunu ve coocuklari cok severim bakalim belki dogumdan sonra calisirim oralarda. ama afferim sana harikasin valla

oturdugun yerde is vermiyo kimse

canim kendin söylüyosun hicbisi yapmiyorum diye.

bak öncelikle kursuna devam et. ve evde alman tv izle. ilk baslarda anlamadigim icin banada SIKICI geliyordu ama sonradan anladikca izler oldum. Hele iki sene hic Türk TV yoktu bizde iyi oldu. simdi yeni tasindigimiz evimizde var hic istemiyorum acmak. esimde haber filan izlemek icin aciyo ben tekrar alman kanalini acioyurm izlemesemde acik duruyo hep.

hem kindergarten e kizini baslatinca zaten mecbur ögrenirsin ögretmenlerle konusmak icin.. yoksa hic bi isini kendin halledemezsin. hep baskalarina muhtac kalirsin ki bu bence cok kötü bisi

canim sen benden daha sanslisin bu almanca konusunda ben normal kursu bitirdim
sen birde üni kursuna gitmissin bence degerlendir derim:34:

canim gidebilirsin bu kurslara krankenkasse karsiliyor hemde bedavaya geliyor dogum yapmak istedigin hastaneden bilgi alabilirsin.
ebe de tutabilirsin evet oluyor ama bende yapmadim :)

ben sevmedigim icin pek tercih etmedim meyve caylarini canim
papatya cayi nane cayi falan icebilirsin günde 2 fincandan fazlasini icme ama.
bu arada bugun kontrolun vardi umarim hersey yolunda gitmistir:26:

maalesef haberlerim pek iyi degil canim. :50:

keseyi ve de bebegi gördük. kendine yer hazirlamis öle büyümeye calisiyo yavrum :43:

ama benimde myom um varmis :50:

doktor neyseki rahim disinda dedi. 5 e 6 cm bayagi büyük yani. :50:

sürekli kontrol altinda tutacagiz dedi. su an tedavi edemiyoruz tabii.

cok moralim bozuldu cok agladim ama simdi iyiyim. allahim isterse büyür bebegim napiyim :43:

tehlikeli bisi yok dedi doktor bebegin büyümesine göre yeri degisebilirmis yani alt kanala dogru giderse o zaman sezeryan yapabiliriz dedi normal dogum olmaz dedi.

icimden de normal dogum yapmayi cok istiyordum allah biliyor. neyse böle simdilik. tesekkür ederim merak ettigin icin

maalesef haberlerim pek iyi degil canim. :50:

keseyi ve de bebegi gördük. kendine yer hazirlamis öle büyümeye calisiyo yavrum :43:

ama benimde myom um varmis :50:

doktor neyseki rahim disinda dedi. 5 e 6 cm bayagi büyük yani. :50:

sürekli kontrol altinda tutacagiz dedi. su an tedavi edemiyoruz tabii.

cok moralim bozuldu cok agladim ama simdi iyiyim. allahim isterse büyür bebegim napiyim :43:

tehlikeli bisi yok dedi doktor bebegin büyümesine göre yeri degisebilirmis yani alt kanala dogru giderse o zaman sezeryan yapabiliriz dedi normal dogum olmaz dedi.

icimden de normal dogum yapmayi cok istiyordum allah biliyor. neyse böle simdilik. tesekkür ederim merak ettigin icin

canim benim cok cok gecmis olsun
bebek iyiymis ama sükürler olsun,allahim onu sana bagislasin canim.
myoma gelince insallah yer degistirmez alt kanala girmez.
hayirlisi neyse o olsun,eger girerse de önemli olan bebegin canimm herseyde vardir bir hikmet bol bol dua et.
allah yar ve yardimcin olsun.

canim benim cok cok gecmis olsun
bebek iyiymis ama sükürler olsun,allahim onu sana bagislasin canim.
myoma gelince insallah yer degistirmez alt kanala girmez.
hayirlisi neyse o olsun,eger girerse de önemli olan bebegin canimm herseyde vardir bir hikmet bol bol dua et.
allah yar ve yardimcin olsun.

sagol canim tesekkür ederim

iki haftaligina Tr ye gidiyorum. esimden ayrilmak istemiyorum ama ailemide coook özledim. :43:

bebegimin hala benimle olmasina izin verdigin icin sükürler olsun sana Allahim .

kizlar siteden trdekiler hediyelesio bebelerine birbirlerinin hedie yolluo bizde yapalimmi ki

Elbette olabilir ben varim. Eger isteyen olursa belirtsin liste olusturalim hediye gondedirirz hatira olur

canim benim nasil buldun beni :16::16:

cok cok tesekkürederim valla su an aklima gelmeyen her konuda yardimina ihtiyacim olabilir :52::52:

hele bir doktora gideyim sorularim olur mutlaka sanirim. az kaldi seninde. hayirlisi ile saglikla kucagina al insallah canim benim :16::16:

ben bulurumm :1:
2 buçuk ayımız kaldı bizimde hayırlısıyla oda geçecek inşallah az kaldı :16:
canım trdeymişsin herhalde, inşallah ailenle güzel vakit geçiriyorsundur,
kendine çok ama çok dikkat et emi kuzum :16:

tesekkürler hevincim.

evet hala TR deyim. Allah yardımcın olsun canım seninde. :16:

rica ederim nedemek.

tabii ki olur. eger takip edersen bende buraya gelismelerimi yazarim. sorularin olursa cevaplarim.

öncelikle ; benim sat im 3 temmuz ve de 31 agustos da test yaptigimda ögrendim :52::52:

simdi de 5 haftalik hamileyim. hen üz doktora gitmedim ama insallah carsamba günü gidecegim. gelismeleri yazarim :))

Gözünaydin bende almanyadayim ikinici kez bebek düsünüyorum senin adina cok sevindim Allah kucagina almayi nasip etsin cinsiyeti belli olunca yazarsin :))

Gözünaydin bende almanyadayim ikinici kez bebek düsünüyorum senin adina cok sevindim Allah kucagina almayi nasip etsin cinsiyeti belli olunca yazarsin :))

tesekkür ederim canım. bakalım bu ay sonunda tekrar gidecegiz. umarım belli olur cinsiyeti . cok cok merak ediyorum cünkü

Back