Ich bin aus Mainz/Frankfurt. Ich bin 33 Jahre alt und habe 2 Kinder. Seit 15 Jahre bin in Deutschland.
ya arkadaşlar bana da yardımcı olur musunuz bende 2 yıl içinde oraya gelin geleceğim ama almanca bilmiyorum şimdi yeni kanun gelmiş almanca bilmen gerekirmiş bu konuda beni bilgilendiriseniz sevinirim. bu konuyu sözlümle konuşmadım hiç neler gerekiyor nasıl gelin geleceğim onu da bilmiyorum benim sözlüm almanyada doğma büyüme oda türkçeyi çok bilmiyor ona soramıyorum bana bilgi verirseniz sevinirim sevgilerle... a.e.o
selam canım sende öğren bana da öğret olur mu nasıl olsa aynı şehirdyiz kal sağlıcakla inş. tez zamanda öğrenbirsin canım a.e.oBende Trabzonluyum kizlar bende büyük bir ihtimal Almanyaya gelin gidecegim ; almancayi ögrenmem gerek ama gidersem bile Almanya'ya seneye gidecegim o zamana kadar burda ben ögrenirim birseyler...
çok teşekkür ederim canım allah razı olsun görüşmek üzere zaten 1 hafta sonra da ben yokum 15 gün falan tatile çıkacaz o zaman görüşürüz inş. kendine iyi bak hemşerim....anladim canim hayirli olsun evet dogru biliyosun yeni kanunlara göre almanca bilmeden buraya gelemessin ama dört dörtlükde bilmen gerekmiyo yani kendini anlatabilcek kadar bilsen yeter tabi sen ne kadar cok ögrenebiliyosan okadar ögren cünkü cok lazim en kolay nasil ögrenebilirsin dedigim gibi kursa gidip almancayi düzgün konusan birinden duyman sart mesela ben sana simdi burdan yazsam bi kas kelime mesela adin ne kac yasindasin ama bunlarin okunuslarinida duyman lazim ben yinede yazayim sana bi kac tane birazdan evden cikmám lazim iki gün yokum geldimmi görüsürüz yine istersen msnde veririm sana
adiniz ne? wie heißen sie ( vi haysin zikunusu böyle)
kac yasindasiniz? wie alt sind sie( vi alt zind zi)
evlimisiniz?( sind sie verheiratet ( zind zi ferhayratet)
canim simdilik benden bu kadar acelem olmasa yazardim biraz daha ama dedigim gibi böyle olmaz bir kursa gidip bir bilenden ögrenmelisin ins kisa sürede ögrenebilirsin nereye gelinn gelcen??
merhaba arkadaslar istiyorsaniz bende yardimci olabilirim, bende almanyada dogdum ve büyüdüma.s okunusuna göre hatam varsa düzeltsin diger arkadaslar
Wie geht es dir? Nasilsin? ( vi geet es dir?)
Haben SIE KINDER? Cocugunuz varmi? (haben zi kinder?)
Haben sie hunger? acmisiniz? ( haben zi hunger?)
okul için değil canım ya ben 2 sene sonra almanyaya gelin gidecem o açıdan sözlümede soramıyorum bana öğret diye ondan yardım istemiyorum burdan bana yardımcı olursanız sevinirim bir de yeni kanun çıkmış galiba kanunlarıda bilmiyorum oraya gelin gelebilmem için almanca bilmem şartmış onları tam anlamıyla biliyorsan bana da söyler misin bende akçaabattanım canım... yardımcı olursanız sevinirim şuan okulum olduğu için almancaya bakamıyorum en kolay nasıl öğrenebilirim.. şimdiden teşekkür ederim canım a.r.o. a.e.o
canim sirf kendini anlatabilmen yetmiyor kardesimin esine bir sürüsorular sordular oturum vermeden önce, mesela esinin ne isle mesgul oldugunu meslegi nedir meslegin adini tam olarak bilmen gerekiyor, is yerinin adresini bile sordular, kizcagiz sanki gelir gelmez is yerinin adresini ezberledi kafamçokkarıştı
ama buralara gelmeden almancayi elinden geldigince ögrenmeye bak, sirf oturum icin degil, burada doktor a filan gittiginde veya ileride cocugun oldugunda okulda filan baskalarina muhtac olmaman icin yerimseniben