Almanca Pratik Yapalim

Ich bin aus Mainz/Frankfurt. Ich bin 33 Jahre alt und habe 2 Kinder. Seit 15 Jahre bin in Deutschland.

du hast doch bestimmt schon dran gewöhnt in Deutschland zu leben oder???

Also ich bin in Deutschland geboren und fühle mich irgendwie nicht richtig heimisch hier:1no2:

Aber trotzdem bist du hier richtig mit allem drum und dran gut gesicherta.s

das ist schön das dieses Forum hier wieder belebt ist:sm_cool:

ich freue mich riesig hier auf deutsch schreiben zu könnennaniknanik

ich wünsche euch einen schönen Abend:1hug:

ya arkadaşlar bana da yardımcı olur musunuz bende 2 yıl içinde oraya gelin geleceğim ama almanca bilmiyorum şimdi yeni kanun gelmiş almanca bilmen gerekirmiş bu konuda beni bilgilendiriseniz sevinirim. bu konuyu sözlümle konuşmadım hiç neler gerekiyor nasıl gelin geleceğim onu da bilmiyorum benim sözlüm almanyada doğma büyüme oda türkçeyi çok bilmiyor ona soramıyorum bana bilgi verirseniz sevinirim sevgilerle... a.e.o

canlarım hepiniz güzel yazmışsınız ama okunuşalrı ve anlamları yok bunları nasıl anlayacağım benimde almanca öğrenmem gerek bana da öğretir misiniz?

okul için değil canım ya ben 2 sene sonra almanyaya gelin gidecem o açıdan sözlümede soramıyorum bana öğret diye ondan yardım istemiyorum burdan bana yardımcı olursanız sevinirim bir de yeni kanun çıkmış galiba kanunlarıda bilmiyorum oraya gelin gelebilmem için almanca bilmem şartmış onları tam anlamıyla biliyorsan bana da söyler misin bende akçaabattanım canım... yardımcı olursanız sevinirim şuan okulum olduğu için almancaya bakamıyorum en kolay nasıl öğrenebilirim.. şimdiden teşekkür ederim canım a.r.o. a.e.o

Bende Trabzonluyum kizlar bende büyük bir ihtimal Almanyaya gelin gidecegim ; almancayi ögrenmem gerek ama gidersem bile Almanya'ya seneye gidecegim o zamana kadar burda ben ögrenirim birseyler...

Almanya'ya veya avrupaya gelin gelmek veya damat gelmek artik cok zorlasti. Basinin çaresine bakacak kadar o ülkenin dilini ögrenmen gerek artik. Ben Fransa'da yasiyorum Nehircim bende almanya'ya gidecegim senin gibi büyük bir ihtimal, almancam yok malesef sen korkma birlikte ögreniriz biz Trabzonluyuz geliriz bunun üstesinden merak etme sen yerimseniben

Bende Trabzonluyum kizlar bende büyük bir ihtimal Almanyaya gelin gidecegim ; almancayi ögrenmem gerek ama gidersem bile Almanya'ya seneye gidecegim o zamana kadar burda ben ögrenirim birseyler...
selam canım sende öğren bana da öğret olur mu nasıl olsa aynı şehirdyiz kal sağlıcakla inş. tez zamanda öğrenbirsin canım a.e.o

çok teşekkür ederim canım allah razı olsun görüşmek üzere zaten 1 hafta sonra da ben yokum 15 gün falan tatile çıkacaz o zaman görüşürüz inş. kendine iyi bak hemşerim....

laz gülü inşaallah canım ya öğrenebilsem ne iyi olur sınavları var korkuyorum ben ya ya geçemezsem sınavdan ne olacak hakkımız da hayırlısı olsun hemşerim....

merhaba arkadaslar istiyorsaniz bende yardimci olabilirim, bende almanyada dogdum ve büyüdüma.s okunusuna göre hatam varsa düzeltsin diger arkadaslar

Wie geht es dir? Nasilsin? ( vi geet es dir?)
Haben SIE KINDER? Cocugunuz varmi? (haben zi kinder?)
Haben sie hunger? acmisiniz? ( haben zi hunger?)

Sinavlari ya geçemezsem dersen simdiden olmaz, onu aklindan sil gitsin, ögrenecegim de basaracagim de gerisi gelir güzelim...

laz gülü 61 desteğin için teşekkür ederim şekerim çok saol yine de bir sıkıntı işte seven insan neye katlanmaz demi tabi başaracağız ikimizde tabi birilerin yardımıyla başaracağız inşaallah... öptüm canım

sevimli bu kadar canım ya ne güzel işte oranın kanunları biliyosundur sınavlarda ne soruluyor bir bilgin var mı bu dili öğrenmem ve sınavı geçmem gerek
o kadar kitap deviriyorum her sene bunu öğrenmezsem ayıp olur ve sözlümle aynı ortamda olamam bu bei üzüyor inşallah en kısa zamanda öğrenirim valla yardımcı olursanız sevinirim gerçekten yani.....

canim sirf kendini anlatabilmen yetmiyor kardesimin esine bir sürüsorular sordular oturum vermeden önce, mesela esinin ne isle mesgul oldugunu meslegi nedir meslegin adini tam olarak bilmen gerekiyor, is yerinin adresini bile sordular, kizcagiz sanki gelir gelmez is yerinin adresini ezberledi kafamçokkarıştı
ama buralara gelmeden almancayi elinden geldigince ögrenmeye bak, sirf oturum icin degil, burada doktor a filan gittiginde veya ileride cocugun oldugunda okulda filan baskalarina muhtac olmaman icin yerimseniben

acikca söylemek gerekirse bence cok güzel bir yasa oldu, cünkü ben kendi tanidiklarimdan biliyorum almanyaya geleli 10 sene oldu ama bir almanca cümle bile kuramiyor, nasil olsa baskalari bana tarcümanlik yapiyor diye hic kendini yormuyor, yani o derece, ve gercekten onlarin cocuklarinida kötü yönde etkiliyor, cünkü cocugun oldugunda onu doktora götürüdügünde veya okulda ögretmenlere görüsmeye gittiginde derdini anlatamazsin, ve bu yüzden almanyaya gelebilmek icin almanca konusabilme kosulu yapaildi, bence cok dogrua.s

ben yardimci olmaya calisirim biraz arastirayim haber veririm:1hug:

AİLE BİRLEŞİMİ

- Sahte evlilik, evlatlık edinme ve zorla evlendirmeye ilişkin �gerçek ipuçlarının� bulunduğu durumlarda aile birleşimi engelleniyor.

- Aile birleşimlerinde aranan, Almanya�daki eşin kendi geçimini temin etmesi koşulu, Alman eşleri de kapsayacak şekilde genişletiliyor

- Aile birleşimlerinde yaş sınırı 18 olarak belirleniyor ve Almanca bilme zorunluluğu getiriliyor. Yüksek mesleki vasıf sahipleri, bilimsel araştırma yapanlar ve yatırımda bulunanların (diğer bir deyişle Alman ekonomisi için getirisi olanların) eşleri Almanca bilme zorunluluğundan muaf tutuluyor. Bir temel hak olan ailenin bir arada yaşama hakkı, sadece imtiyazlı bir azınlığın yararlanabildiği bir hak haline getiriliyor.

Burada dikkat çekilmesi gereken diğer bir nokta da şu: yasa tasarısı çoğunlukla AB yönergelerinin ulusal hukuka uyarlanması gerekliliğiyle gerekçelendirilmesine rağmen, aile birleşimi alanında yapılan sertleştirmeler bu yönergelerde yer almıyor.

ENTEGRASYON KURSLARI

- Alman ve yabancıların eşlerinin yeterli Almanca bilmemeleri durumunda entegrasyon kurslarına katılmaları zorunlu tutuluyor. Buna göre entegrasyon kurslarına katılma zorunluluğu daha sertleştiriliyor. Eşler Almanya�ya gelmeden önce az derecede Almanca bilip bilmedikleri ölçülecek. Geldikten sonra da oturum izni alabilmeleri için yeterli Almanca bilmeleri istenecek.

- Bitirme sınavına katılmak da zorunlu yapılıyor. Sınavı kazanamayanlara yaptırım öngörülmüyor.

- Kurslara katılma zorunluluğuna rağmen katılmayanlara bazı cezai yaptırımlar öngörülüyor. Bu Ordnungswidrigkeit (genel düzene aykırılık, örneğin trafikte işlenen bir suç gibi) olarak değerlendiriliyor ve bin euroya kadar ceza öngörülüyor.

- Belli bir oturum iznine sahip olanların oturum izinlerinin uzatılması, bu zorunlu kurslara katılma şartına bağlanıyor, yani katılmamaları durumunda oturum izinleri uzatılmıyor.

- Uzun yıllardır burada yaşayan, ama AB vatandaşı olmayan kişilere entegrasyon kurslarına katılma hakkı tanınmıyor.

- Kurs saatlerinin 900�e çıkarılması öngörülüyor. Ama finansmanın nasıl sağlanacağı konusunda birşey söylenmiyor.

BİLGİ VERME ZORUNLUĞU

Okul, doktor, hastane gibi kamu kurumlarının kağıtsızlar hakkında yabancılar dairelerini bilgilendirme zorunluluğu genişletildi. Bu kurumlara, �entegrasyon konusunda desteğe ihtiyaç olduğunu� düşündükleri kişiler hakkında yabancılar dairelerini bilgilendirme zorunluluğu getiriliyor. Örneğin çocuğunun öğretmeniyle görüşen bir veli hakkında öğretmenin �falanca kişi Almanca bilmiyor� türünden bildirimde bulunması gerekecek.

SINIRDIŞI

- Sınırdışılar kolaylaştırılıyor Başkasını ya da aile bireylerini şiddet kullanarak veya şiddet kullanma tehdidiyle entegre olmasının engelleyenler sınırdışı edilir deniyor. Aynı şekilde zorla evlendirenler de ya da buna yeltenenler de sınırdışı edilecek.

Genel değerlendirme:

Tasarı sadece entegrasyonun önüne engeller çıkarmakla kalmıyor. Entegrasyonu zorlaştırılan-engellenen kişilere yönelik bir dizi denetim uygulaması getiriliyor. �Entegrasyona muhtaç� veya �entegrasyonu reddeden� kişiler tanımlanarak, bunların ortaya çıkarılması ve zorla entegrasyonunun sağlanması adına denetleme ve yaptırım mekanizmaları oluşturuluyor. Böylece entegrasyon, belli kriterlere bağlı, gerçekleşmişlik derecesi ölçülebilen bir olgu haline getiriliyor. Bu kriterleri ihlal edenlere yaptırım dayatılmak isteniyor ve zorunlu kurslar, denetlemeler ve sınırdışı tehdidi savruluyor.

alintidir!!!

mir es auch langweilig zur zeit weil jetz um 00.30 uhr normale weisse ich muss schlafhen im momentan aber kein lust für schlafhen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…