Almanca Pratik Yapalim

hallo ich bin elif 33 jahre alt seit 3 jahre in deutschland ich komme aus turkey in izmir und seit 3 jahre ich bin verheiratet aber leider ich habe keine kind ich versuche aber geht nicht wegen arbeit weil ich muß arbeit für krieg die mutterschaft

eger ki düzeltirsen ne mutlu bize yazim kilavuzumuz olursunyerimseniben

vi geyts es di-a
habIn zi kinder
habIn zi hunga-r

belki böylesi de olabilir degilmi türkceye dah hakim oldugum icin olsa gerek almacayida Allah in izni ile basaracagim

canim bazi cüme hatalari var bunu söyle yapabilirsin mesela.

Hallo. Ich bin die Elif bin 33 Jahre alt und komme aus der Türkei. Ich lebe seit 3 Jahren in Deutschland. Ich bin verheiratet, habe aber leider keine Kinder. Zur Zeit möchte ich ein Kind doch bis jetzt hat es noch nicht geklappt, da ich zur Zeit nicht arbeite. Ich muss arbeiten damit ich die Mutterschaft bekomme.

Canim son cümlende tam olarak ne demek istedigin anlasilmiyor, bu yüzden tekrarlarsan sevinirim.:1hug:

ich bin die elif! ben "die" ilk defa böyle kullanildigini görüyorum.:uhm:

iyi güzlede biz bilmiyoruz ama anlamlarını da yazar mısınız lütfen rica etsem sevgiyle kalın....

Wie alt bis du?
Ich weiß es nicht.
Das ist doch keine Antwort.
Das ist auch keine gute Frage!

Ben VHS nin seviye sinavina giricem hizla calisiyorum bu ara.Arada kitapta gordugum hem akilda kalici olacak hemde ezberlendiginde bi cok seyi bi arada ogreten yazilar buldummu buraya yazarim.Bu tur diyaloglari ezberledigim zaman bi sey anlatirken daha kolay hatirliyorum umarim isinize yarar.

-Oh je, keine Eier,keine Brötchen,keine Kartoffeln!
-Mama haben wir Obst?Äpfel,Orangen,...?
-Nein,keine Äpfel,keine Orangen.
-Und Bananen?
-Nein,auch keine Bananen.
-Da ist doch ein Apfel!
-Nein das ist kein Apfel,das ist eine Tomate!
-Mama, wie viele Zahlen hat mein Name?
-Das sind keine Zahlen, das sind Buschtaben!
-Mama, wo liegen di Länder Frankfurt und Stuttgart?
-Das sind keine Länder,das sind Städte!
-Mama, was....
-Bitte,keine Frage mehr.

Birde okunuslarini yazmaya calismis bazi arkadaslar maalesef ögrenmek isteyen öyle ögrenmesi cok zor.Tavsiyem cd li kitap alip surekli cd yi dinlemeleri.Sureklide turkce degil almanca radyo ve tv dinlemeleri yoksa grammeri bildiginiz halde yalnis soylicem diye bildiginiz soyleyemeyip konusamiyorum diye dert yanarsiniz.Ben bi donem oyleydim simdi mp3 yaptim cogu almanca derslerini butun gun dinliyorum.Kolay gelsin.

canim bazi yerlerini yanlis yazmissin düzeltiyorum, diger arkadaslarada yardimci olur!

Wie alt bist du?

-Das sind keine Zahlen, das sind Buschtaben!
Das sind keine Zahlen, das sind Buchstaben!

-Mama, wo liegen di Länder Frankfurt und Stuttgart?

Mama, wo liegen die Städte Frankfurt und Stuttgart?

Länder = Ülke demek
Städte = Sehir

Frankfurt ile Stuttgart sehir ülke degilyerimseniben

Hizli yazarken turkce yazdigimdada harf hatasi oluyor kusura bakmayin kizlar bidaha yazdiktan sonra kontol ediyim .
Son cumlede espri o canim sanirim tam okumadin

Mama, wo liegen di Länder Frankfurt und Stuttgart?
-Das sind keine Länder,das sind Städte!

Annede cocuga ulke diil sehir diyor zaten:))))

pardon canim yaaa herhalde dalginligima geldi:mymeka::Roflol:

canim ben yazdigim birseyin anlamlarinida yaziyorum son tercüme ettigim seylerde alinti olarak türkcesi var zaten yani anlamia.s

sevimli herşey için teşekkür ederim canım saolasın sen yine yaz ben onları çalışayım bari bana almanca öğret 40 yıl köleyen olayım hehe:Roflol:

sevimli herşey için teşekkür ederim canım saolasın sen yine yaz ben onları çalışayım bari bana almanca öğret 40 yıl köleyen olayım hehe:Roflol:

allah iyiligini versin:Roflol: peki tam olarak ne ögrenmek istiyorsun???ona göre yardimci olayim

sevimli ne öğrenmek istemiyorum ki ben almancayı nasıl öğreneceğim cd sinden öğrenebilir miyim acaba ben almanya ya gelin gidecem ne yapacağımı bilmiyorum almanca öğrenmem gerek... oranın kanunlarını bana tam olarak öğretecek beni bilgilendirecek birini arıyorum... teşekkür ederim a.e.o

canim ben bir yazi eklemistim okudunmu bilmiyorum orda yaziyor cogu sey, yani almancayi ögrendin diyelim almanyaya gittiginde seni önce almanca testine sokacaklar yeterlimi diye yetersizmi diye, ve ona göre yeterli degilse bildigim kadariyla kursa gönderiyorlar. ama son duyduklarim türkiyede ögrenmen gerekiyor yani kursa gitmlisinki elinde belge olup gittigine dair gösterebilmen icin. canim böyle burdan amancayi ögrenmen gercekten cok zor, cünkü duymuyorsun ve okunuslarini tam bilemiyorsun. Yani grammerleride bilmiyorsundur, bu yüzden bence cok önemliyse derhal bir kursa kayit ol:1hug:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…