Almanca Pratik Yapalim

Cicilsu Ben Sinavimi Verdim Zertifikami Aldim Ve Notumda 3 Idi:aslinda Iyi Ama Sana Tavsiyem Kontak Cok Kurman Lazim:yoksa Olmuyor:valla Ben Su Almanyada Ne Arbeitsamt Kaldi Ne Jugendamt Kaldi Nede Sozialamt Kaldi Birbirine Katmadik:saydigim Bütün Bu Devlet Daireleriyle Gidip Bigüzelde Kavga Ettim:hep Yabancilik Yaptilar Onun Icin:simdi Yazik öyle Bellemislerki Beni Hatta Bu Sabah Bi Memur Calistigim Is Yerini Bana Saglayan Daireden Bir Kadin Benimle Hususi Tanismaya Geldi Calistigim Yere:asla Konusurken Acaba Yanlismi Yapiyorum Diye Düsünmiyeceksin Merak Etme Onlar Sana Yardim Ediyor:einfach Konus Bildigin Kadariyla:es Ist Sehr Wichtig:
bende aynen öyle yapmaya calisiyorum ama fazla diyalogum olmadigi icin zor oluyor.
hanimagam emrin olur ahanda actim msn mi gunduzleri benimkilerden pek firsat olmuyo ancak aralarda girebiliyorum
gülsemin slm canim

bluesky canim umarim bana kizmadim ama meltem hanimin yazilarini yanlis anlamadiysam bilenler yardimci olucak ve düzeltme yapicak tabiki benimkide yüzdeyüz deyildir belki elimden geldigi kadar yardimci olmak istedim yani ukalalik yapmak deyildir amacim sevgilerimle ögrenmeye devam

olurmu hic nedemek aslinda en sonda yazdigim benim sirinciklerim anlamina gelen bir sözcük gibi bir seydi galiba yanlis hatirlamiyorsam yazilis seklimde bir hata kesin olmustur,cünkü emin degildim yazarken tam olarak nasil yaziliyor diye.aslinda istanbuldan geldim ama zonguldakliyim.bu yüzden istanbul-zonguldak diye yazdiydim.CADIARZU

amaaan zaten almancayla aram hic iyi degil acikcasi bana cok zor geliyor artikellerle birlestirmek ama inanin bana almancayi sonradan ögrenenler hep ayni seyi söylüyorlar.zor bi dil vesselam.aslinda pek dikkat etmiyorum yazarken azicik dikkat etsem cok daha iyi olacak ama iste öyle.artik öyle dolduki kafam almancayla bana kurs diyenler almanca ögrenmek diyenler duydukca beynim duruyor.

aslinda sanki senin yazdigin bana yanlis görünüyor ama iyi bilen biri varsa yardim etsin?????

azicik birazcik kisalttiydim ama bilemiyorum.ben ögrenirken cümleler hep basit ve siradan cümlelerdi ve tek konusmalik.

Vallaa Ben Bugüne Kadar Huysuz-citirin Yazdigi Gibi Bir Almanca Gramatigi Görmedim:acaba Bizlere ögretirken Baslarindanmi Savdilar??simdi Olmadi Iste Yada Onunki Hochdeutsch Benim ögrendigim Siradan Basit Gramerler:anlamadim Ama Neyse;ama Bütün Kagit Islerini Ben Kendim Hallederim Ve Konusurum Hatta Kocam Burda Büyümesine Ragmen Benim Gibi Yapamiyor:ve Cogu Memur Konustuktan Sonra Ben Onlara Benim Almancam Okadarda Iyi
Degil Dedigim Zaman Da Sasiriyorlar:nasil Yani Sen Bizimle Gayet Iyisin Diye:almanca ögretmeni Araniyor:aciiil:

Canim bence sen en kisa yoldan hemen bu Ögretmenlige BEWERBUNG yolla Türkce ve Almancadan eminim isi hemen kaparsina.s.

Almancamizi Düzeltmek Ve Hatalarimizi Bulmak icin Acildi Bu Sayfa Sanirim,,,, Ama Gözlemledigim Kadar Hatalari Kabullenmemekde Israrci davraniyoruz,,,,
Hoch veya Schwab Almanca Almancadir,,, Bu Kisilerin Yasadigi yerde Aksenine göre degisir,,, Yazilim Aynidir,,,,
Bence Hatalarimizi Gösterenlere bulanlara Tesekkür edelimki
Digerlerimiz Yazsammi Yazmasammi Diye Tereddüt etmese,,,,
Icerimizde bircok yeni gelmis Arkadaslarimiz var,,,,
Cesaretlendirelim Biraz Ne dersiniz,,,, Kisi Kendini Takdir Etmekle Yetinmemeli
Karsisindaki de Takdir etmeliki Takdire degsin!!!!!!
Saygilar ve Sevgiler,,,,,a.s

zaten yardim cagrisi yaptim ama yoook.hatami tabiiki kabullenirim yeterki biri cikip yazsin dogrusunu.dünden beri bekliyorum yazan yok.hani nerde bilenler???galiba pek girmiyorlar sayfaya.benim almancam grundstufe'i bitirdim ama bunun daha 2. 3. sinifi var.valla zor.

merhaba arkadaslar. benim bir sorum var kelimeleri nasil akilda tutuyorsunuz benim en buyuk hatam ögrendigim yeni bir kelimeyi hemen unutmam.oturup kitap karistirmak yazmak gibi zamanimda yok.ama yazim cok iyidir bilmedigim bir kelimeyi duyarakda yazabilirim.suan tek yaptigim almanca radyo dinlemek ve ara sira evdekilerden firsat bulursam almanca film veya belgesel izlemek.ögrendiklerim aklimda kalsaydi eminim oldukca yol almis olacaktim.hepinize basarilar ve azminize hayranim diyorum

merhaba arkadaslar. benim bir sorum var kelimeleri nasil akilda tutuyorsunuz benim en buyuk hatam ögrendigim yeni bir kelimeyi hemen unutmam.oturup kitap karistirmak yazmak gibi zamanimda yok.ama yazim cok iyidir bilmedigim bir kelimeyi duyarakda yazabilirim.suan tek yaptigim almanca radyo dinlemek ve ara sira evdekilerden firsat bulursam almanca film veya belgesel izlemek.ögrendiklerim aklimda kalsaydi eminim oldukca yol almis olacaktim.hepinize basarilar ve azminize hayranim diyorum

Canim ayni sorunu bende ingilizcede yasiyorum, yazili olarak sorun yok okuyuncada problem yok ama uzun zaman ara verince kaliyorum konusurken kelimeleri bulmakta zorlaniyorum.
Bu benim türkcem icinde gecerli 35 yildir almanyada yasiyorum zaman zaman türkcede bile zorluk cekiyorum... yeni bir dilde sürekli pratik yapman gerekiyor. Sürekli insan bir sey unutuyor en önemlisi pes etmemek sürekli tekrar etmek ben su an internette ingilizce kitap okuyorum ...google de kitablar var artik ...bir de ingilizce tercüme sayfasini aciyorum bilmedigim seyleri ordan hemen tercüme ediyorum ...böyle zevkli oluyor sende Deutsch Türkisch sayfasina bilmedigini hemen tercüme et böyle yavas yavas daha fazla pratik yapabilirsin.a.s.

kızlar merhaba..
öncelikle sizi imrenerek okuduğumu söylemek istiyorum .bende 15 yaşına kadar almanyada büyüdüm ve türkiyeye geldiğimde türkçe konuşamıyordum .ya şimdiiiii.... sadece sizi anlıyabiliyorum.buda güzelll ama bende eskisi gibi konuşmayı isterdim.
hee konuşsamda biraz tarzanca olacak ama...
sizleri takip etmeye devam edeceğim .bakarsınız sizlerin sayesinde ben şakır şakır konuşurmuşum ..
ich möchte auch deutsche sprechen
hee bu arada..... ich heise emel.ich bin 35 yahre..
ich wohne in istanbul..ich habe 2 johne.
tshüssss..
olsada yazdım olmasada ..:bbo::bbo:

Canim bende caktirmadan bu KK da baya türkcemi gelistirdim...:eek: sende katil saka maka baya ögreniliyor simdi kizimla ben almanyada cok daha düzgün konusabiliyorum ...kizimda benim sayemde mecbur kaliyor düzgün türkce konusmaya ...ne yapalim birbirimizi sürükliyecez:içelim:

Canim ayni sorunu bende ingilizcede yasiyorum, yazili olarak sorun yok okuyuncada problem yok ama uzun zaman ara verince kaliyorum konusurken kelimeleri bulmakta zorlaniyorum.
Bu benim türkcem icinde gecerli 35 yildir almanyada yasiyorum zaman zaman türkcede bile zorluk cekiyorum... yeni bir dilde sürekli pratik yapman gerekiyor. Sürekli insan bir sey unutuyor en önemlisi pes etmemek sürekli tekrar etmek ben su an internette ingilizce kitap okuyorum ...google de kitablar var artik ...bir de ingilizce tercüme sayfasini aciyorum bilmedigim seyleri ordan hemen tercüme ediyorum ...böyle zevkli oluyor sende Deutsch Türkisch sayfasina bilmedigini hemen tercüme et böyle yavas yavas daha fazla pratik yapabilirsin.a.s.

cok tessekkür ederim.pc basinda belki daha kolay olur benim icin

Canim bende caktirmadan bu KK da baya türkcemi gelistirdim...:eek: sende katil saka maka baya ögreniliyor simdi kizimla ben almanyada cok daha düzgün konusabiliyorum ...kizimda benim sayemde mecbur kaliyor düzgün türkce konusmaya ...ne yapalim birbirimizi sürükliyecez:içelim:

bende ayni brontebronte gercekten türkceyi baya ilerlettim sayilir bu KK sayesinde bende burda büyüdüm bazi türkce kelimleri anlamiyorum eskiden cok dalga gecerdiler bize türkiyede:dilcikar: simdi görsünler bakiyim türkcemi:icecream:

bende ayni brontebronte gercekten türkceyi baya ilerlettim sayilir bu KK sayesinde bende burda büyüdüm bazi türkce kelimleri anlamiyorum eskiden cok dalga gecerdiler bize türkiyede:dilcikar: simdi görsünler bakiyim türkcemi:icecream:

Benım anlamadıgım sızlerın annesı babası turk degılm ı canım onlar napıyor turkce ogretmıyormu sıze evde yasakmı turkce konusmak onu anladım
Bazen oyle goruruz aıle turk cocuk turk ama turkceyı konusamaz

eda01 almanya da 3 yasinda kindergarten basliyo benim oglumda cok kotu turkce konusuyor ama cok iyi almanca konusuyor bunun anne babanin ogretmesi ile ilgisi yok cocuk robot diilki programla ogrensin cevresinde gorduklerini suzgecinden geciriyor bizde anne baba birbiriyle turkce genelde cocuk yattiktan sonra firsat buldugu icin konusuyor cocuga istedigin kadar konus o sen konusurken diil sen baskasiyla konusurken ogreniyor bilmem aciklayici oldumu
kizlar bu arada bu olay kangren olmus durumda ne yapayim bilemyiorum cunki iki dakka firsat bulunca kendim acip kitabi calisiyorum sanirim bu dar zamanlarda bulunan vakitler daha degerli oldugu icin daha iyi ogrenyiorum zamanlarla ilgili problemlerimi astim gitti yilbasindan sonra bi firsat buldugumda su konuyu daha iyi ele alicam cunki en azindan bi grup toplaninca hic bilmeyenlere anlatacak almancam olacak ben ilk baslarken belki iyi bilenlerde gelir destek verir diye iyi bi niyetim olmustu ama sagolsun hanimagadan baskasi yaklasmadi bu duruma bunun disindada sagolsunlar genede birlikte bisiler yapalim yerine dalga gecelim modunda daha cok insan cikti ortaya .
neyse yilbasindan sonra bakariz gene

Cok güzel düsünmüsünüz arkadaslar bu bölümü acmakla..aslinda günlük 10 kelime paylasarak kelime hazinemizide genisletebiliriz..

Slm....
bir lisan bir insan denilirmis... Ögrenmenin yasi yoktur ve ögrenmek isteyenlere sakina vaz gecmemelerini dilerim...

Herkese kolay gelsin...

cok iyi oldu burasi ya bende almanyadayim 9 senedir ne yazikki almancam yok yaa ama bazi kelimeleri anliyorum bazilarini anliyamiyorum ve bu yüzden cok zorluk cekiyorum cocuklarima bile ve dil bilmedigimden cevrede edinemiyorum yani almanlarla diyalogum yok ins. almanca bilen arkadaslarimizin yardimi sayesinde biraz da olsa ögrenmis olurum simdiden sagolun.......

ben de 5 yildir burdayim.1 sene kursa gittim ama cok az.yani haftada 2 saatti.tabi o da yeterli olmadi.bisey söylediklerinde salak salak bakmaktan usandim.bir an önce ögrenmek istiyorum.

cocuklar yüzünden suan kurs imkanimda yok.ama kücük oglum okula baslasin hemen kursa gitmeyi istiyorum.bu böyle olmaz cok utaniyorum.esime karsi da utaniyorum.benim simdiye coktan ögrenmem gerekirdi.neyse burdan calisalim bari.yardimlariniz icin simdiden tesekkürler

X