......Almanca Dilbilgisini Ogreniyoruz

hallo lazgülü und gülsemin ---> merhaba lazgülü ve gülsemin

lazgülü özür dilerim ---> entschuldige lazgülü

sen haklisin ----> du hast recht

bundan sonra böyle yazariz ---> ab jetzt schreiben wir so

kendine iyi bak ----> pas auf dich auf

grüsse emine ---> selamlar emineŞenizŞeniz

yaz gülü seninle yazışmıştık canım böyle öğrenemezsin pek fazla, ben kursa yazıldım... 3 haftadır gidiyorum ve kendimi az çok tarif edebiliyorum adımı yaşımı oturduğum yeri mesleğimi telefon numaramı vs şeyleri öğrendim sen de bir kursa yazıl canım ben böyle denedim ama pek etkili olmadı en iyisi herşeyi baştan almak canım... sana kolay gelsin rabbim yardımcın olsun... biliyorsun biz karadenizliyiz başaramayacağımız hiç birşey yok... rabbimin izniyle başarırız... viel erfolg....

merhaba gülsemin,sizi at önce buldum ve butun yazdiklarinizi okuduk cok iyiydi bence devan etmiyormusunuz merak ettim...?[CADIARZU

Ben daha Almanya ya gitmedigim icin kursa yazilamadim. Burdada oyle bir yer yok! yani benim zaten illaki ogrenipte vize almam gibi bir sorunum yok avrupada oldugum icin vizeye gerek yok. Onun icin oraya gitmeden birseyler ogrenmek isterim. O yuzden yazmistim bunlari
Allah kolaylik versin.

Gulsemin Hanimaga kizlar öpücüklerimi yolluyorum size gunde yarim saat girebilyiroum nete oda hic biyere yetismeme yetmiyor iki satir yazdim acele iyibakin kendinize firsatim olursa almanca yazicam burayada artik simdi turkce oldu özür(((

HiTAP(((ANREDE)))

• [*]HERR///Bay ,Bey
    [*]FRAU///Bayan,Hanim
    [*]FRAULEiN///(evlenmemis kizlar icin kullanilir)
yukaridaki hitaplar önünde isim olmadan kullanilamaz
örnek:
HERR SELCUK///Bay Selcuk
FRAU DiNCTURK///Bayan Dincturk
FRAULEIN Banu///Bayan Banu

Almanya'da bir kimseye ismi ile hitap edilmez.Soyadlarinin önüne her daim herr,frau ve frauhlein getirilir
bazende önüne meslek isimleri getirilebilir

örnegin
Herr Doktor///Doktor bey
Herr Anwalt///Avukat bey
Herr Direktör///Müdür bey

SELAMLASMA(BEGRÜSSUNG)

• [*]GÜNAYDIN///GUTEN MORGEN
    [*]IYI GUNLER///GUTEN TAG
    [*]IYI AKSAMLAR///GUTEN ABEND
    [*]IYI GECELER///GUTE NACHT
    [*]MERHABA///HALLO
    [*]HOSGELDINIZ///HERZLICH WILKOMMEN
    [*]HOS BULDUK///ICH FREUE MICH
    [*]GÖRÜSMEK UZERE///BIS BALD
    [*]HOSCAKAL///TSCHÜS
    [*]YARIN GÖRÜSMEK UZERE///BIS MORGEN
    [*]EYVALLAH///SERVUS
    [*]EYVALLAH///ADEE
    [*]YAKINDA GÖRÜSMEK UZERE///AUF BALD
    [*]UGURLAR OLSUN///VIEL GLÜCK AUF DEN WEG

HATIR SORMA(((WIE GEHT'S)))
  • WIE GEHT ES IHNEN///NASILSINIZ
  • WIE GEHTS///NASILSIN
  • DANKE,GUT///TESEKKUR EDERIM IYI
  • UND IHNEN GEHT ES GUT///PEKI SIZ DE IYIMISINIZ
  • DANKE,ES MIR AUCH GUT///TESEKKUR EDERIM BEN DE IYIYIM
  • WIE GEHT ES DIR///SEN NASILSIN
  • ES GEHT MIR NICHT GUT///BEN IYI DEGILIM
  • ICH FÜHLE MICH NICHT WOHL///KENDIMI IYI HISSETMIYORUM
  • WIE GEHT ES DEINEM VATER///BABAN NASIL

HEPINIZDEN ASAGIDAKI VERDIGIM ACIKLAMALI BILGILERE ÖRNEKLER ISTIYORUM CUMLELER ISTIYORUM
YENI ORNEKLERIMIZI INCELEDIKTEN SONRA DILBILGISINE BASLIYABILIRIZ

ISLEYECEGIMIZ KONULAR​
  • ilgi zamirleri,ilgi cümleleri///relativpronomen,relativsatze
  • sifat///adjektif
  • tekil sifat cekimleri///adjektivdeklination im singular
  • cogul sifat cekimleri///adjektivdeklination im plural
  • belirsiz artikel ile sifat cekimleri///adjektivdeklination mit unbestimmten artikel
  • ismin i halinde sifat cekimi///adjektivdeklination im akkusativ
  • ismin e halinde sifat cekimi///adjektivdeklination im dativ
  • edilgen cümleler///passivsatze
  • gecmis zamanda edilgen cumleler///passivsatze im prateritum
  • gelecek zaman///futur
  • ismin in hali///der genitiv
  • dilek ve bildirme kipi///konjunktiv
arkadaslar sakin korkmayin turkce dilbilgisini hepiniz iyi bilmiyor olabilirsiniz her konuda yardimci olacagim size her yaptigim dersi muhakak bir ornekle size aciklicam ve sizden de ornekler alacagim simdiden basarilarŞenizŞeniz

Hi,

Ich habe gerade diese Prüfüng gemacht, aber es gibt nur die Türkische Städten als die adresse auf der Seite. Ich weiss nicht, was ich machen soll. Ich glaube, dass diese Seite nur für die Türkische Leute ist, die in der Türkei leben. Das gilt nicht für uns odeerrrr ich habe irgendwas falsch verstanden oder gemacht. Könntest du mir bitte helfen, auf welche Adresse ich meine Prüfüng senden soll?

Dankeeeee
Burcu von München

hadi ben başlayayım bari:

1. Relativsaetze: Die Frau, die an der Tür steht, ist meine Mutter. (kapıda duran bayan benim annem) burada die kullandım çünkü Nominativ, yani yalın halde.
Die Frau, der ich das Geld gebe, ist meine Tante. (para(yı) verdiğim bayan benim teyzem) burada der kullandım çünkü dativ var.Wem gebe ich das Geld? Der Frau!

Hallo Gülsemin.....

wie geht es Dir?

Du hast sicher dein Deutschkurs abgeschlossen!

Ich habe in der letzten Zeit sehr viel Stress gehabt, oder besser gesagt habe ich noch.........

ich wünsche Dir einen schönen Donnerstag!!!!!!!!

Liebe Grüsse..

Emine....

mein nami ist yasemin ich bin 29 jare alt ich bin jets 11 jare in deutchland ich wonne in karlsruhe wochnen zeit bin 7 jare.ich bin verhairet 11 jare 2 kinde bin ich arbeiten zeit 7 jare.ich muss deutch lernen sprechen net wiil aber ima ich alleyne sprechhen ich gehe ima nach bartin meine famillija stadt wochnen.fazlasini fazla yazamiyorum tessekkür ederim.iyi aksamlar

also.. erstmal hallo
mein Name ist Cerez :) ich lebe in berlin. Ich bin hier geboren und ich bin auch hier zur schule gegangen und mein Abitur beendet. Ich weiß, das Deutsch lernen richtig schwer ist, denn mein Mann kommt aus der Türkei und ist gerade dabei Deutsch zu lernen, und das ist alles andere als einfach. für uns beide natürlich. aber ich bin der Meinung dass man wenigsten ein wenig die deutsche Sprache beherrschen muss, wenn man hier in Deutschland lebt, denn nur so kann man sich Stück für Stück die Selbstständigkeit erwerben.

Das ist natürlich nur meine Meinung..a.s.

merhaba arkadaslar, nasilsiniz??

Almanca kursa giden arkadaslar, sanirim bu ay icinde sinavlariniz olucakti galiba. Hepinizie basarilar diliyorum.

s.a araniza yeni katildim..ilk dikkatimi cekende bu bölüm oldu.....boyle yarim mi kaldi devami varmi...hayir ve dua ile kalin

selam arkadaslar bende katilmak istiyorum.suan kursa gidiyorum ama sizlerle de ögrenmek istiyorum

hallo ich war 30 jahre in Deutschland in Köln und in der Umgebung sind mit meinem Mann für immer in die Türkei gezogen lebe in Istanbul Sile bin sehr Glücklich hier ,arkadaslar herhalde bende almanca yazamaya yazmaya unuttum ama Türkiyeye kesin dönüs yaptigimiz icin cok mutluyum ben ümmüs

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…