Tüp Bebek Merkezleri Alman hastanesinde tüp bebek yaptiranlar buluşalim

ALMAN HASTANESİ GRUBUNU TÜP BEBEKTE BAŞARILI BULUYOR MUSUNUZ?

• Ankete Katılan
    145
Akupunktur tedavisi sonrası birçok hastamızın hamilelik dönemine girdiği sevinçle gözlenmiştir. Çünkü akupunktur tedavisi, kısırlık sorunu olan erkek ve kadın hastaya mevcut tedavi yöntemleri arasında en etkili yaklaşımı sunar.

Şöyle ki;
Erkekte:
Erkekte sperm sayısını artırır ve hareketliliğine güç kazandırır. Canlılık kazandırır.
Hormonal sistemi düzelterek, sperm yapısındaki bozukluğu ortadan kaldırır,
-Spermler üzerinde olumsuz etkide bulunabilecek zararlı salgıları hormonal tedaviyle durdurur.
Çocukluktan itibaren eğer geçirilmiş bir rahatsızlık varsa, bu sebeple bozulan immün sistemini ve vücuttaki denge sistemini düzenler. Böylece vücudu normal seviyeye getirir.
Kadında:
Bağışıklık sisteminden kaynaklanan olumsuz faktörleri tümünden tedavi eder,
Akupunkturel stimülasyon tedavsiyle yumurtalıklar gereken miktarda uyarılır. Böylece yumurtalıkların büyümesi, kanda hormon düzeylerinin yükselmesi sağlanır.
Yumurta üretimi artar ve bozukluğu giderilir,
Tüplerdeki tıkanmaları ortadan kaldırır,
Chlamydia ve Mycoplasma gibi sık rastlanan bakterilerin oluşumunu önler,
Endometriotik rahatsızlıklarda en etkin tedaviyi gerçekleştirerek,
Yumurtalıklarda bulunan ve çikolata kisti adı verilen kistin çözünümünü ve ortadan kalkmasını sağlar,
Hormon tedavisiyle, yumurta hücresi üzerinde olumsuz etkide bulunabilecek zararlı salgıları durdurur yumurtlamaya teşvik eder.
Aynı zamanda adet bozuklukları giderilir, adet dönemi düzene girer,
Rahim iç tabakası kalınlaştırılır.
Hastalıkta en sık rastlanan karın alt bölgelerindeki ağrıyı giderir.
Böylece adet kanamasının hemen öncesinde başlayan ağrılar son bulur.
Cinsel temas sırasındaki ağrılar gider.

TÜP BEBEKTE AKUPUNKTUR DEVRİMİ

Tüp Bebek Uygulamalarında Başarı Şansını Yüzde 20 Arttıran Akupunktur Bu Yöntem İle Çocuk Sahibi Olmak İsteyenlerin Yeni Umudu Oldu…

Akupunktur; üçbin yıldan beri insan sağlığı için uygulanan ve son yıllarda batı da yapılan yoğun araştırmalar sonucunda gittikçe yaygınlaşan bilimsel bir tedavi yöntemidir.

Akupunktur, iğne, laser, v.b. uyaranlarının vücut üzerinde tanımlanmış akupunktur noktalarına uygulanması ile beyinde yer alan limbik sistemi düzenleyip, otonom sinir sisteminin simpatetik ve parasimpatetik bölümleri arasındaki dengeyi kurarak organizmanın sağlığa kavuşmasını sağlar.

İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Sağlık Bakanlığı Akupunktur Eğitim Koordinatörü Prof.Dr. Kaya Özkuş akupunkturun tüp bebek yöntemi ile çocuk sahibi olmak isteyen kadınların başarı şansını % 20 arttırdığını ifade etmektedir. Prof.Dr. Kaya Özkuş yaptığı açıklamada infertilitenin tüp bebek yöntemi ile giderilmesinde önemli engellerden birinin, uterus’un döllenmiş yumurtanın yerleşeceği tabakasının olgunlaşma güçlüğü olduğunu belirterek; akupunkturun endometrium olarak adlandırılan bu tabakanın yeterli olgunluğa ulaşmasına katkıda bulunduğunun altını çizmiştir.

TÜP BEBEKTE BAŞARI ŞANSINI STRES AZALTIYOR

Ayrıca böyle bir yöntemle çocuk sahibi olma uğraşının anne adayında yoğun strese sebep olduğunu ve aşırı stresin başarı şansını olumsuz etkilediğini vurgulayan Özkuş; Akupunktur’un limbik sistemi düzenleyici etkisi ile anne adayının strese karşı dayanıklılığını arttırarak bu olumsuz etkiyi ortadan kaldırdığını belirtti. Prof.Dr. Kaya Özkuş bu amaçla tüp bebek uygulamasından yaklaşık 5 hafta öncesinden başlayarak akupunktur tedavisi gören anne adaylarında başarının % 20 arttığının gözlemlendiğini belirtti.

Akupunktur ve İnfertilite
:
Anne baba olmak isteği ile başvuran çiftlerde sosyal, ekonomik ve kültürel baskılarla gerginlik ve stres oluşmaktadır. Başvuru sonrasında artan bu stres iyi yönetilmezse, tedaviden de olumlu sonuç alınmazsa, kaygılarını da beraberinde getirmektedir. Başvuru anından itibaren, çift rahatlayacağına, daha da bunalmakta “kötü bir kısır döngü”ye girmektedir.

ABD ve batı ülkelerinde infertil hastaları stresten uzaklaştırmak için çeşitli yöntemler kullanılmakta ve önemli merkezler doğu tıbbından destek almaktadırlar. Akupunktur, nöral terapi, homeopati (bitkisel tedavi ) aroma terapi ve yoga bunların başlıcalarıdır.

Akupunktur bedende bulunan enerji yollarının düzenlenmesi temeline dayalıdır. 1991 yılında Dünya Sağlık Örgütü tarafından kabul edilen akupunktur vücut yüzeyindeki yaklaşık 400 noktadan gerekli olanların uyarılması ile uygulanır.:lepi::

Tüp bebek uygulamalarında başarının % 60’lara kadar gelmesi ancak bazı zorlukların hala aşılamaması nedeniyle akupunktur uygulamaları üzerinde yoğunlaşan klinikler ve araştırmacılar, uyarılarla oluşan cevapları kanıta dayalı tıp esasında incelemişler ve stresin ortadan kaldırılmasının yanı sıra yumurtalık ve rahim kanlanmasının arttığını, böylece yumurta kalitesini ve rahim içi kılıfının (endometrium) özelliklerinin iyileştiğini, embriyonun tutunmasının kolaylaştığını, düşük tehlikesinin azaldığını, ilaç yan etkisinin düştüğünü belgelemişlerdir.

Nöral terapi ise 1920’lerden beri Almanya’da gelişme gösteren ve kadın sağlığı üzerinde giderek uygulaması artan bir regülasyon-düzenleme tedavisidir. İstenilen organlarda kanlanmayı düzenleyerek hedefe ulaşmak amaçlanmaktadır.

Akupunktur; İnfertilite tedavisi öncesi, tedavi süresince , ve embryo transferi sırasında uygulanmaktadır.

Akupunktur ve nöral terapi; infertilite dışında adet öncesi gerginlik sendromu, ağrılı adet hallerinde, gebelik bulantı kusmalarında ve yine gebelikte görülen baş ve bel ağrılarında , lohusalık depresyonunda uygulanmaktadır.

:lepi::lepi::

Eee arkadaşlar okunudunuz mu????

Ben daha ne diyeyim
herkese israrla tavsiye ediyorum...
Transfer öncesi 1 seans olmak bile tüp bebek tedavisini şansini başarisini arttiriyormuşşş.
Trnsfer sonrasi bir seansta embriyonun rahime tutunmasi rahim dokusuna uyum sağlamis ve düşük tehdidine karşi çok fayda sağliyormuş...
Tabi asil akupunktur tedavisi transferden bir ay önce her hafta seansa girerek başlyir. Trasferden önce ve sonra devam ediyor kapsamli şekilde ama en azindan bizler transfer öncesi ve sonrasi girsek bile çok faydaliymiş.
Düşünsenize tüp bebekte başariyi yüzde 20-30 arttirmak ne demek!!!!!!!!!!!!

ARKADAŞLAR BUGÜN ÖĞRENDİĞİM KONU BENİ ÇOK MUTLU ETTİ DOĞRUSU...
UZUN ZAMANDIR TÜP BBEK VE AKUPUNKTUR KONULARINI ARAŞTIRIRKEN AKUPUNKTURUN FAYDALARINI SİZLERLE PAYLAŞMAK İÇİN VERİ BİLGİ TOPLUYORDUM.a.s.a.s.
BUGÜN ALMAN HASTANESİ'NDEN METİN OKUCU İLE GÖRÜŞTÜM VE KENDİSİ TÜP BEBEK TEDAVİSİ GÖREN HASTALARA ALMAN HASTANESİ'NİN TRANSFERDEN ÖNCE BİR SEANS TRASFERDEN SONRA BİR SEANS OLMAK ÜZERE TOPLAM İKİ SEANS AKUPUNKTUR TEDAVİSİNİ ÜCRETSİZ VERDİKLERİNİ BELİRTTİ....
NE MUTLU BİZE....:lepi:
ALMAN HASTANESİ EKİBİNE VE ÖZELLİKLE METUN OKUCU BEYEFENDİYE TEŞEKKÜRLER...
AKUPUNKTURUN DESTEKLEYİCİ TEDAVİSİNİN ALMAN HASTANESİNİN TARTIŞILMAZ TÜP BEBEK BAŞARISINI ZİRVEYE TAŞIYACAĞINDAN EMİNİM....

hepsini okudum,bize verdiğin bilgiler için teşekkür ederiz.
bende bu konuyu araştırıyordum zaten.bugün bahçeci kliniği'ni aradım.Bu konunun uzmanı Emel Hanım'la görüştük.Adetimin 3. günü gittiğmde randevu alacağım.bende yaptırmak istiyorum.gerçi bende stres falan yok şimdilik,o zaman ne olur bilemiyorum tabii..görüşme 150 ytl,her seans 100 ytl imiş bu arada bilginiz olsun...

Merhaba arkadasim
Ben izmirde 3 mikro denemesi yaptim 8 ay icinde.Simdi Istanbulu dusunuyorum daha once de bir defa daha denemistim hepsi negatif.Simdi maddi yonden coktum.Umutla Alman hastanesi arasinda fiyat farki epey var.Sistem titizlik teknoloji ve tedavi yontemleri tecrube Umutla Alman arasinda farklilik gosteriyor mu.Butcem icin net karar veremiyorum.Guleryuz yonunden hijyen yonunden izmirdeki merkez de iyi ama teknoloji basari sansi olarak umutla almani kiyasladiginda ne dusunursun.Bir de yucel karaman var bruksel kadin sagligi ve tup bebek merkezi.Bu ucu arasinda kararsiz kaldim.5. denemesini yapacak biri icin nereyionerirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhabalar. Ben de alman hastanesi halit beyin hastasıyım. 3 yıl önce gtmiştim ona. tiroit sorunum vardı bana tirotlerini düzeltmeden tüp bebeğe başlayamayız dedi. Başladım uğraşmaya her hafta t3 t4 tahlilleri bir hfta az çalışıyor ilacı değiştiriyoruz bu sefer çok çalışıyor on yıl öncede ameliyat olmustm halbuki ama demekki fayda vermemiş olmalı. endokrin doktorum bile incelenmesi gereken vaka olduğımu düşünmeye başladı. Neyse uzatmayım atom aldım ve hormonlar yavaş yavaş düzene girdi. Tabi 1 hafta tecrit oldum herkesten. bu arada oturduğum semte konferansa geldi halit bey. beni hemen tanıdı konuştuk 3 ay daha düzenli çıksın seni tüp bebeğe alalım dedi biraz kararsız kaldım . Çünkü bir kez cerrahi hast. denemiştim yasımda 40 olmustu 17 yıllık da evlidim. ama beni ikna etdi . çalışmalar çok iyi gitdi çok rahatlatıcı bir tarzı var. 11 gün sonunda kan tahlilinde pozitif çıktı. 1 aylıkken kalp atışını dinlemeye bahçeçi klniğine gtdi. o anı unutamam. odanın içinde gümbür gümbür kalp sesi. inanamadı. Eşime dedi ki bunu ikna edene kadar ne uğraştım bak dedi. bir tane oğlum var şimdi kontrollerimi halit bey yaptı her dediği çıktı rahat geçti hamileliğim. doğumumu da o yaptı. oğlumun ikinci adınıda onun soyadı olan erden koyduk. herkese tavsiye ederim benim dktorum bir tane çooook seviyorum onu . :roflol::dance:

çok sağol canım.zaten neler yaşadığımızı bizden başkası çok zor anlar.dualrım hepinizle inşallah.inanıyorum ki rabbim hiçbirimizi geri çevirmeyecek.çok fatiha suresi okuyun arkadaşlar.transfer sırasında da okuyun.hiç bırakmayın.rabbim hiçbirimizin emeklerini boşa çıkarmasın.Allah a emanet olun.:Saruboceq:

arkadaşlar ,

lucrin iğnelerime başladım...hatta bugün 2.iğnemi oldum.hadi hayırlısı inşallahhhh...

5.denemem için alman hastanesimi yoksa amerikan hastanesimi diye düşünüp duruyorum.
genelde alman hastanesinden daha çok olumlu tepki alınıyor galiba.
sizce genetiktede iyilermidir.yani pıhtılaşma sorunum var.birde morfoloji .
birde hangi doktordan randevu alayım???

mrb tatlım haklısın onlar sadece aracı ben tedavime basladım Allah kısmet ederse bu hafta transferim olucak tabi Allahdan hayırlısı cnm Allah her isteyeni boş çevirmesin doktorum çok güler yüzlü ve ilgili bi doktor üstelik tedavim için bütün bilgileri önceden veriyor benim soru sormama bile gerek birakmıo cnm insalah bu denememde basarılı olurum herşey gönlünce olsun..a.s.

SEVGİLİ BİRTEKSEN TÜP BEBEKTE İKİ PROTOKOL VARDIR.UZUN VE KISA PROTOKOL.
TLF SANA ÖNERİLEN KISA PROTOKOL...
KISA PROTOKOLE ADETİN 2. YADA 3.GÜNÜ BAŞLANIR.
AMA EZBERE DE KONUŞMAMAK LAZIM...
AMA NORMALİ ADETİNİN 2.GÜNÜ HASTANEDE OLMAN GEREKLİ İLAÇLARA O ZAMAN BAŞLYIOSUN. KAN TAHLİLİ HORMON TAHLİLİ ULTRASON TAKİBİ MUYANE FALAN İŞLEMLERİ BAŞLIYOR.
İLAÇLARIN ETKİSİNE GÖRE DOZUNU VE SENİ YÖNLENDİRİYORLAR.
SEN BUNLARI HİÇ KAFANA TAKMA SADECE ADETİN 2.GÜN BURDA OL DEDİLERSE OL GERİSİNİ ONLARA BIRAK.EMİN ELLERDESİN...
ONLAR SENİ SENİN YERİNE TAKİP EDER MERAK ETME SEN....hihoyyythihoyyythihoyyyt

sevgili birtanecik bende ilk sayfamda anlattiğim sikintilara ekstra hipotiroid haşimato hastasiyim.
Bende halit hocanin hastasiyim.
Halit hoca aynen bana da sakin tiroidini düzeltmeden gelme. Tedaviye başlayamayiz dedi.
Işte ben halit hocanin bu tavrini sevdim.
Size açik açik herşeyi söyleyip sizdeki sikintilari sorunlari ortadan kaldimadan asssssla ama asssssssssssssslllllllllllaaaaaaaaa tedaviye başlamiyor.
Kimseyi aldatmiyor kimseyi kandirmiyor.
Ha tabiki tüp bebek tedavisine başlamk için beklemek herşeyin düzelmesi için dua etmek sabir etmek zor o da ayri mesele ama hiçbir şeye lap lup başlamiyor.
çünkü birçok hastanede hastanin tansiyonu bir kan tahlili bile ölçülmeden direkt yarin gelin tedivaye başlayalim deyip nsanlarin umutlarini hayallerini yakip yikan dr lar duyunca halit hocanin ne yapmak istediğini aslinda herşeyin benim iyiliğim için olduğunu sabretmem gerektiğini çok daha iyi anladim...
şu anda amerika da ...seminerde...

14 kasim 2008 de türkiyeye dönüyor...
Allah ondan razi olsun hastalarini kandirmadiği boş umutlar vermediği ve harfiyen dediklerini yapinca kendinden başarisindan da ne kadar emin olduğu için....
Erdene allah uzun ömürler versin...
Halit firat erden'e de...

ÇOK AMA ÇOK HAKLISIN. BANA İNSANLAR ŞU LAFI DEYİNCE SİNİR OLUYORUM BİLİYOR MUSUN. YA BOŞVERSENE ÇOCUK OLMASA NE OLUR????
BENDE ONLARA DİYORUM Kİ OL DİYENDE ALLAH OLMASIN DELNDE.. BU TARTIŞILMAZ ZATEN...
VERENDE ALLAH VERMEYENDE BU DA ASLA TARTIŞILMAZ...
ŞUNA DA İNANIRIM HERŞEYRE MUTLAKA AMA MUTLAKA BİR HAYIR VARDIR. RABBİM HİÇBİR ŞEYİ BİZLERİN ALEYHİNDE OLSUN DİYE YAPMAZ HEP BİZLERİN İYİLİĞİNİ HAYRINI DÜŞÜNEREK YAPAR KUŞKUSUZ..... BU DA TARTIŞILMAZ...
BELKİ BİZLERİN ÇOK HAYIRSIZ EVLATLARI OLACAK VE ALLAH BUNUN İÇİN BİZLERE EVLAT VERMİYOR. BİZ ONA ALLAHIM BÖYLE EVLADIM OLACAĞINI OLMAZ OLSUN !!!! DEDİRTMEMEK İÇİN... BUNU DİYEN YÜREKLERİ EVLAT ACISINDAN YANAN EVLADINDAN UTANAN NİCE ANALAR BABALAR VAR ÖYLE DEĞİL Mİ????
YANİ HERŞEYDE HAYIR VAR...
BİZLER DE BUNUNLA SINAV EDİYİLORUZ....
ACABA BU DURUM KARŞISINDA SİTEM Mİ İSYAN MI EDECEĞİZ YOKSA SABIR VE ŞÜKÜR MÜ EDECEĞİZ??????

AMA NE OLURSA OLSUN HERŞEY ALLAHTAN...
BİZLER ŞUNUN MÜCADELESİNİ VERİYORUZ BEN EİMDEN GELENİ YAPAYIM MADDİ MANEVİ AMA RABBİM NASİP ETMEZSE EN AZINDAN BEN ELİMDEN GELENİ YAPKIM AMA NASİP DEĞİLMİŞ HAYIRLISI BUYMUŞ DİYEBİLMEK.....DİYORUM...
AMA ACABA ŞU YAZDIKLARIMI YADA ANLATTIKLARIMI CANI GÖNÜLDEN TÜP BEBEK TEDAVİSİ GÖRMEYEN İNSANLARIN NE DERECE ANLADIKLARI DA TARTIŞILIR....
ÇÜNKÜ SÖYLEDİKLERİ AMAN BOŞER ÇOCUĞUN OLMAZSA NE OLACAK????
YANİ SEVGİLİ ARKADAŞLARIM BİZLERİ GERÇEKTEN BİZLER KADAR İYİ ANLAYAN YOK...
BİRBİRİMİZİN KIYMETİNİ DEĞERNİ BİLELİM.
BİRBİRİMİZE SIKI SIKI SARILALM DESTEK OLALIM...
DUALARIMIZI HİÇ EKSİK ETMEYELİM...
HERKES BÜTÜN BİLDİĞİ DUALARI TÜM TEDAVİ GÖREN ARKADAŞLARIMIZA DA GÖNDERSİN ...
MÜSLÜMANIN MÜSLÜMANA ETTİĞİ DUA DAHA HAYIRLIDIR ....
TEŞEKKÜRLER MEGULCÜM ÇOK İYİ BİR KONUNUN AÇILMASINA VESİLE OLDUĞUN İÇİN....
a.s.a.s.a.s.a.s.

arkadaşlar ,

lucrin iğnelerime başladım...hatta bugün 2.iğnemi oldum.hadi hayırlısı inşallahhhh...

HAYIRLI OLSUN....
ALLAH TAMAMINA ERDİRSİN HAYIRLI UĞURLU GÜZEL HABERLENİ VE TEDAVİ AŞAMALARINI DEĞERLENDİRİP ANLATMANI BEKLİYORUM MERAKLA...
ALLAHA EMANET OL....
HEP GÜÇLÜ OL KENDİNİ OLUMLU POZİTİF DÜŞÜNCELERE YÖNLENDİRMEYE GAYRET ET....
AYRICA AKUPUNKTUR TEDAVİSİNİ SAKIN İHMAL ETME CANIM.BİLİYOSUN YÜZDE 20-30 BAŞARI ŞANSINI ARTTIRIYORMUŞ..a.s.a.s.

ALLAH RAZI OLSUN...
TÜM GÜZEL DİLEKLERİN İÇİN.....
DR ULUN ULUĞ İDİ YANLIŞ HATIRLAMYIRSAM....
İNŞALLAH RABBİMİN YARDIMI İLE TARNSFERİN GERÇEKLEŞİR VE BEBİŞİN SANA TUTUNUR....
DR NE GÜZEL BAHSETMİŞSİN...
HERŞEYDEN ÖNCE İNSANIN YAPTIĞI İŞİN İÇİNE SİNMESİ GÖNÜL RAHATLIĞI NE KADAR ÖNEMLİ DEĞİL Mİ????:lepi::lepi:
YANİ İÇİNE SİNMEDİKTEN SONRA KARŞINDAKİ NE YAPARSA YAPSIN MEMNUN OLMAZSIN OLAMAZSIN ÇÜNKÜ....:1no2::1no2:
tedavinde neler oldu? şikayetlerin oldu mu?
Alman hastanesi 'ndeki ortam nabildi?
Ilgi alaka ortam rahat miydi?
Ve akupunkturu uygulayacaklar mi sana ?
Trensferden önce bir kere transferden sonra bir kere tavsiye ediyorlar.
Sen yüreğini ferah tut. Dualarim seninle sende eksik etme...
Herşeyin hayirlisini dile allahtan....
Allah yar ve yardimcin olsun....

BENİMDE TÜM DUALARIM SENİNLE VE SENİN GİBİ TEDAVİ GÖREN DOSTALIRIMIZLA...:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

Son düzenleme:

CANIM RENKLİ 1 DR İSMİNDE SANA YARDIMCI OLACAK EN İYİ KİŞİ TÜP BEBEK SEKRETERİ TÜP BEBEK HEMŞİRELİ UZMANLARI HATTA MUSTAFA BAHÇECİ OLACAKTIR.:lepi::lepi:
ÇÜNKÜ MORFOLOJİ GENETİKTE UZMANLIĞI OLAN DR SENİ YÖNLENDRECEKLERİ İÇİN EN DOĞRU İSMİ KARARI HASTANE VERECEKTİR EMİN OL...
SEN ARA BİLGİ AL BENCE....

Son düzenleme:
TÜP BEBEK TEDAVİSİNE BAŞLAMADAN ÖNCE MUTLAKA OKUYUN!!!!!

ARKADAŞLAR PROF.DR İBRAHİM SARAÇOĞLU'NUN MUCİZEVİ BEYAZ SOĞAN KÜRÜNÜ VAJİNAL AKINTISI OLAN, YUMURTALIKLARINDA KİST OLUŞAN , POLİKİSTİK OVER HASTALARINA TAVSİYE EDİLİYOR.
BEN KÜRÜ BUGÜN BAŞLADIM.
15 GÜNDEN FAZLA UYGULANMIYOR.
KOLAY YAPILIYOR KOLAY UYGULANIYOR.
KÜRE BAŞLADIKTAN SONRA 2.-3. GÜNÜ VAJİNAL AKINTI ÇÖZÜLÜP FAZLALAŞARAK İYİCE AKIP TEMİZLENİYORMUŞ AYRICA YUMURTALIKTAKİ KİST VE MYOMLARDA GİDİYORMUŞ!!!!!!
ÖZELLİKLE TÜP BBEK TEDAVİSİNE BAŞLAMADAN ÖNCE MUTLAKA MUTLAKA PROF.DR İBRAHİM SARAÇOĞLU TAVSİYE EDİYOR.
BİRAZDAN AYRINTILARINI SİZLERLE PAYLAŞACAĞIM.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…