• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler Allahim kimseye vermesin bu aciyi

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

hazannn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2008
209
1
96
Antalya
lk hamile kaldığımı 3 martta öğrendim ilk 3 ay herşey yolundaydı ama sonra iş değişti 3 taramasında problem çıktı doktoruma güvenmedim profesöre gittim o normal dedi beklicez dedi ama 22 haftada kontrolde bebeğim hiç gelişmemişti ve hala 17 haftalıktı ve kalp atışları durmak üzereydi ve o gün hayatımın en zor gününü geçirdim benide sancı odasına doğum yapmaya gelenlerin yanına aldılar onların eli dolu çıktı o odadan ama benimkisi boş kalmıştı sabaha kadar geçmedi saatler sabah doğum yaptım kızım patolojiye gitti otopsi raporunu aldığımda çok kötü oldum.Kendimde sağlık sektöründeyim ama elimden hiç bişey gelmedi bidaha hamile kalmaya korkuyorum hamileleri görünce çok kötü oluyorum kuzenlerim hamile onlarla bile görüşemiyorummm şimdi 35 gün oldu bebeğimi kaybedeli.O kadar zor günler geçiriyorumki anlatamam eşim çocuk gibi beni avutmaya çalışıyo ama olmuyo...

Allah sabır versin canım.Hiç kolay değil hele canlı canlı doğurmak bence anneyi dahada çok etkiliyor.Zamanla soğuyacaktır yüreğindeki acı.Benimde çok istediğim bebeğim dış gebelik oldu ve ameliyatla alındı.O kadar sarsıldım ki, anlatılmaz kimseler anlayamaz.Seninkinin yanında lafı bile olmaz gerçi benim acımın.Zaman herşeyin ilacı.

Teşekkür ederim canım umarım budan sonraki gebeliklerimizde yaşamayız aynı acıları Allahım bizim gibi sorunlu gebelik geçiren annelere yardım etsin.

canım benim çok geçmiş olsun.
benim bebeğim içinde ikili ve üçlü taramasında sorun olduğunu söylemişlerdi, amniyosentez yaptırdım sonucu temiz gelmişti.
fakat bende 18. haftamda preklampsi olmuştum ve 24. haftada erken doğum ile kaybettim bebeğimi.
patoloji sonucu temiz çıktı ama seninki kötü mü çıktı?
Allah'ım kimseye böyle acılar yaşatmasın canım ama olsun, hayırlısı böyleymiş demek gerekli.
ben yeniden hamile kalmayı çok istiyorum sende öyle düşün canım.

Yazdıkların için teşekkür ederim benim bebeğiminde patoloji sonucu temiz çıktı senin ne kadar oldu doktor ne kadar süre verdi yeni gebeliğin için

Yazdıkların için teşekkür ederim benim bebeğiminde patoloji sonucu temiz çıktı senin ne kadar oldu doktor ne kadar süre verdi yeni gebeliğin için

tam 3 ay oldu bende bu acıyı yaşayalı maalesef.
ve dr'um 3 ay sonra korunmayı bırakabilirsin demişti..
şimdi çok istiyorum yeniden hamile kalmayı, bakalım doğru zaman ne zaman..
biz liseden 2 arkadaşım ve kuzenimle birlikte aynı anda hamile kalmıştık.
hepimiz ağustosta anne olucaktık, şimdi onlar teker teker doğum yapıyorlar ama benim kollarım boş maalesef.
Allah'ım hayırlısını, doğrusunu böyle uygun görmüş demek ki..
Onun için üüntülü günleri bırakıp yeni sağlıklı hamileliklere kendimizi hazırlamalıyız..
yada en azından ben öyle yapıyorum..

Bende seninle aynı durumdayım 3 kişi hamile kaldık aramızda haftalar vardı sadece ekimde doğak onların bebişleri ama benimki erken davrandı çok çabuk vaz geçti hayattan umarım bundan sonraki bebişlerimiz bırakmaz bizi ama korkularım var aynı şeyleri yaşamak korkutuyor beni allahım yardım etsin bizlere güç versin

Bende seninle aynı durumdayım 3 kişi hamile kaldık aramızda haftalar vardı sadece ekimde doğak onların bebişleri ama benimki erken davrandı çok çabuk vaz geçti hayattan umarım bundan sonraki bebişlerimiz bırakmaz bizi ama korkularım var aynı şeyleri yaşamak korkutuyor beni allahım yardım etsin bizlere güç versin

anlıyorum hazan tabii ki benimde korkularım var ama yaşamadan ne olacağını göremeyiz.
hep iyi şeyler düşünüp hayal etmek gerekli diye düşünüyorum.
ben şöyle düşündüm hep hastanede doğum yaptıktan sonra eşim yanımda elimi tutuyordu, ailem herkes yanımdaydı ve hayata tutunmam için gözlerime bakıyolardı.
onlardan güç aldım. evet yaşadığımız acı bişeydi ve hiç bir zaman unutulmaz.
fakat bu acının içinden sıyrılıp yeni mutluluklar yaşamak istiyorum.
sende öyle düşün lütfen hazan..
yeni güzel şeyler olur mu?

acılarımız hep aynı kızlar benimde 3,5 ay oldu bebeğimi kızımı kaybedeli:çok üzgünüm:...22 haftalıktı normal doğum yaptırdılar..bilirim ben o acıyı..doğumhaneden bonboş çıkmayı:çok üzgünüm:...bende bebek seslerini duyunca çok kötü oluyordum..eşime çıkar beni diyordum:1no2:...keşke yaşamasaydık ama oldu herşey nasip kısmet...
şu anda adetleriniz nasıl kızlar benimki düzensizdi...doğumdan sonra dr demişti düzene girecek diye vede düzenli şimdi ..bende 2 ay korundum..şu anda adetliyim bu ay tutmadı bebek mağlesef..bakalım artık diğer ayyda umudumuz...herşey gönlünüzce olsun..allahtan umut kesilmezmiş....:teselli:

kızlar ya hepinize geçmiş olsun allah bir daha göstermesin sizlere bu acıyı

acılarımız hep aynı kızlar benimde 3,5 ay oldu bebeğimi kızımı kaybedeli:çok üzgünüm:...22 haftalıktı normal doğum yaptırdılar..bilirim ben o acıyı..doğumhaneden bonboş çıkmayı:çok üzgünüm:...bende bebek seslerini duyunca çok kötü oluyordum..eşime çıkar beni diyordum:1no2:...keşke yaşamasaydık ama oldu herşey nasip kısmet...
şu anda adetleriniz nasıl kızlar benimki düzensizdi...doğumdan sonra dr demişti düzene girecek diye vede düzenli şimdi ..bende 2 ay korundum..şu anda adetliyim bu ay tutmadı bebek mağlesef..bakalım artık diğer ayyda umudumuz...herşey gönlünüzce olsun..allahtan umut kesilmezmiş....:teselli:

canım sanada çok geçmiş olsun.
inşallah hepimiz daha güzel günler yaşayacağız.
benim adetim yeni bitti bakalım yapıyoruz bişeyler, sonucu ay sonunda göreceğiz:)
çok istiyordum ben ağustosta hamile kalmayı (ağustosta anne olucaktım çünkü), inşallah yazımda vardır..
olmazsada çalışmalara devam. :1hug:
canım; adetlerim doğumdan öncede düzenliydi fakat çok ağrım olurdu iğne olmadan duramazdım, ama o ağrılarım kalmadı doğumdan sonra. :utangac:

Sanada çok geçmiş olsun canım daha ben 1 kere adet oldum bikaç kere daha göreyim düşünüyorum doktor ne kadar süre verdi size yeni gebelik için ben gitmedim doğumdan sonra kontrole

inşallah tosbacım inşallah...güzel günleri sabırsızlıkla bekliyorum bende ağustos annesi olacaktım...arkadaşlarım vardı başka sitede onlar birer birer doğurruyorlar yazıalrını okuyorum ben ise ellerim boş:çok üzgünüm:..çok dokunuyor inanın bunaa ama yaşamak lazımmış birdahakine inşallah hamile kalınca akıllı olcağız değilmi ne gerekiyorsa yapacağız..bidaha böyle acıyı ne ben nede sizler kaldıramassınız.:1no2::1no2:..

hazancım dr bana 3 ay sonra korunmayı bırakabilirsin dedi...ben bebeğimi kaybedeli 3,5 ay oldu..denedik olmadı adet oldum adetim bitecek sayılır bakalım bu ay ne olacak..ben doğumdan 1hafta sonra gittim dr.ye...3 ay dır hiç bir drye gitmedim..açıkcası korkuyorum..eşimde bu ay gidelim tatile geldikten sonra gideriz dedi doktora ...
beklemedeyim

allah hepimizin hakkında hayırlısını versin kızlarr...hepinize sevgilerkaydirigubbakcemile3

Son düzenleme:
Arkadaşlar stresten ve sıkıntıdan kolumun altında bi beze çıktı doktora gitmeye korkuyorum umarım kötü bişey değildir.

Allah sabir versin gerçekten zor durum seni anlayabiliyorum zamaan herşeyin ilaci 2. Bebekte acin azda olsa hafifleyecek kafan hep 2.bebekte olacak onu düşüneceksin bol bol dua et rabbime telaş etme 2 evlat için biraz erken ama kendini topladiğinda düşün derim ben geçmiş olsunn

lk hamile kaldığımı 3 martta öğrendim ilk 3 ay herşey yolundaydı ama sonra iş değişti 3 taramasında problem çıktı doktoruma güvenmedim profesöre gittim o normal dedi beklicez dedi ama 22 haftada kontrolde bebeğim hiç gelişmemişti ve hala 17 haftalıktı ve kalp atışları durmak üzereydi ve o gün hayatımın en zor gününü geçirdim benide sancı odasına doğum yapmaya gelenlerin yanına aldılar onların eli dolu çıktı o odadan ama benimkisi boş kalmıştı sabaha kadar geçmedi saatler sabah doğum yaptım kızım patolojiye gitti otopsi raporunu aldığımda çok kötü oldum.Kendimde sağlık sektöründeyim ama elimden hiç bişey gelmedi bidaha hamile kalmaya korkuyorum hamileleri görünce çok kötü oluyorum kuzenlerim hamile onlarla bile görüşemiyorummm şimdi 35 gün oldu bebeğimi kaybedeli.O kadar zor günler geçiriyorumki anlatamam eşim çocuk gibi beni avutmaya çalışıyo ama olmuyo...
ah be güzelim Allah sabırlar versin bitanem ne diyeyim üzülme demek yersiz olur rabbim sabırlar versin
ama inancını kaybetme güçlü ol niye korkasın ki hamile kalmaya
inşallah rabbim sana sağlıklı bi evlat vererek bu acını unutturur ne diyeyim be canım kolay değil allah yardımcın olsun
ama şunu da düşün bebeğini doğurup büyütüp düğün dernekle askere yollayıp askeriyeden ölüsünü alan annelerde var ne olur sabret beterin beteri var güzelim ya
ne diyeyim canım rabbim yar ve yardımcın olsun:teselli:

Hem geçmiş olsun hem başın sağolsun. Anne olunca insan daha bir anlıyor bu tarz şeyleri...
Allah sabır versin, güç versin demekten başka bir şey elimizden gelmiyor.
Ama insan derdini paylaşınca, konuşunca sanki biraz daha rahatlıyor değil mi?
Sende sakın oturup kendine sıkıntı etme.
Unutma senin ve bebeğin için hayırlısı buymuş demek ki...
Cennette seni bekleyen bir meleğin var.
Bundan daha güzel ne olabilir ki?:asigim:

rabbim sabr versin hanımlar, gercekten çok üzüldüm yaşadıklarınıza ama rabbi hepimizin yar ve yardımcısı olacaktır...

Back