Allah'ım bilseydim takarmıydım o yüzüğü parmağıma

telefonlarımız kapalı defalarca aramış cebimi açmıcam.üzülsün çaresiz kalmak nasılmış anlasın beni burda tek başıma herşeyle yüzyüze bırakmak çaresiz bırakmak neymiş anlasın.yengemi arıyormuş açsın telefonlarını die açmıcam.

şimdide özür mesajları yağdırıyor telefonlarıma geri dön diyor.babamda açma telefonunu sakın bilgisayardanda konuşmak yok diyor ben istemiyorum diyor.kabak yine benim başıma patladı.babam kendi telinide kapattı ev telefonlarının fişini çekti asla istemiyorum diyor.benim bi sorun olduğunda dönüp dolaşıp gelebileceğim tek yer ailem onları karşıma alamam.herşey arap saçı oldu.o kadar sık arıyorki aramayı mesgule atmaktan msj dahi yazamadım istemiyorum geri dönüşü yok die.kapattım bende telefonumu.zaten sorunmluluklarım bana yetip artıyordu birde bu tip işler geldi başıma

Bence hıc uzulme boyle bı durumda bıle hala annesını dusunuyo vayy bee...

Tabıkı anneyı dusuncek ben dusunmeısn demıyroum ama senınde ne durumda oldugunu dusunup ona gore efendıce davranabılırdı bence cok bencılmış.

Bencıl ve cımrı erkekten her zaman uzak dur derdı ananemm cok haklı

bırı gıder bırı gelır boşverrrrrrrr

hıc canını bıle sıkma kurtulduna bak derım tabı daha o sneın peşını bırakmazz

geçirsem ben geçiririm sinir krizi.hala anneisnin derdinde annesine bişey olursaymış babama laf yetiştiriyor.babamda biz onları kırmadık kırıcı bişey söylemedik üzülcek bişey yok uzatma daha fazla bitsin kapat dedi

Canım düğün üzeri böyle sorunlar çıkması çok normal ama herşeyle sen ilgilinmen çok yıpratıcı ama siz ohırsla birbirinize hakeret küfür etmişsiniz ki bundan sonra birbinize hiç saygınız kalmaz zaten heleki ailelerde araya girdiğinde olaylar bu duruma gelmiş oluyor keşke daha sakin olup saygı çercevesi içersinde konuşabilmeyi becerebilseydiniz ama olmamış geri getiremeyiz zamanı hayırlısı olsun gelin bile ata binmiş ya kısmet demiş
hadi barıştınız evlendiniz ömür boyu bu yaşadıkalrınızla birbirinizi yiceksiniz unutulmuyacak ailende en ufak birşeyde biz sana demiştik olucak

canım Allah kolaylık versin umarım seni ve aileni daha fazla rahatsız etmez kurtulursunuz iyi ki gerçek yüzünü düğünden sonraya bırakmamış.verilmiş sadakan varmış.hiç üzülme ve bence asla şans verme.eminim daha iyisi muhakkak çıkar karşına:))

aynen öyle dediğiniz çok doğru.ona her zman diyorum baktık olay büyüyor haksızda olsa karşıdaki alttan alalım diyorum hep baktım olay büyüdü tamam canım abarttık nolur uzamasın daha fazla tahammülüm yok seninle böyle olmaya abartmayalım lütfen die hep rica ederek yatıştırmaya çlışıyodum.ama onun yatıştırması ortalığı düzeltmesi bak son kez uyarıyorum seni olacaklardan sorunlu değilim sen kendindemisin benim ağzımı açtırma son ikazım..olayı yatıştırması bile yangına körükle gider gibi.ricayla değil ben hep yapıcıyım ona görede o.ama hatasını göremiyor nerde hata yaptığını anlamıyor.sürekli benim dediklerimi yanlış algılayor sürekli bilenmiş yaklaşıyor bana.bunaldım hep yapmaktan bunaldım o yıkıyor ben yapıyorum.olayı kafamda çözmekle iş bitmiyor onun siniri geççek olay onun mantığına oturcak ondan sonra biz barışcaz hep o şekilde oluyor.hep anlatmaya çalışıyorum ona olay büyümeden tedbirini alalım hırçınlaşıyorum bende bastırılınca karşımdaki sivriyse beni dinlemiyosa konuştuğumu anlamıyor aynı dilde konuşmuyoıruz sanki anlatmak istediğimi kesinlikle yanlış anlıyor kulağını tersten tutuyor derler ya olayı dönüp dolaştırıp çarpıtıp beni suçlu hale getiriyor.o sakinse biz iyiyiz ama değilse onun sakinleşmesini bekliyoruz çocuk gibi küsmesi cabası.günlerce keyfini bekle birdaha.nasıl bu kadar sabrettim nasıl gözyumdum anlayamıyorum basiretimmi bağlandı ne.ama dünde dedim sen hastasın tedaviye ihtiyacın var sen hasta değilsen ben ben değilim.benim anlaşamadığım hiç bir insan yoktur büyüğü küçüğü yaşlısı bebeği okumuşu okumamışı hacısı çok uçarısı herkesle anlaşırım bende bi sorun yok inanın.benle bile anlaşamıyorsa sorun onda tek bildiğim bu

aslında bu yzü hep vrdı ilk sorun değildi son sorunumuzda olmıcaktı.sadece düğünün iyice gelip çatması ve herşeyin birikmesi bir nokta konulması zmanaydı olayda tuz biber oldu..teşekkürler arkadaşlar iyi dilekleriniz için çıkmasada olur karşıma kimse.kötü bir evliliktense hiç evlenmem nasip kısmet değilmiş derim geçerim.

Canım kusra bakma ama sen çok iyi niyetlisin hala annesine birşey olmaz inşallah diyorsun ama bence annesi şu an sinir krizleri geçiriyorsa ortalık karıştırmak içindir.Anası ne ki danası ne olsun hesabı.Sanki oğlunu tanımıyor görmyor, muhtemelen niyeti oğlunu üzerinize salmaktır.Bilemiyorum çok mu kötü niyetliyim ama ben böyle düşünüyorum.
Anlamadığım şey ortada sinir krizi geçirecek biri varsa olsa olsa o sen olursun yada annenle baban.Onun ailesine ne oluyor ki, zaten sen uyarmışsın zamanında ailelere açacağım diye nişanlın düşünseymiş.
Sakın üzülme, bu adam ilerde en ufak bir anlaşmazlıkta anası için parçalardı seni ucuz kurtulmuşsın valla.

Son düzenleme:
Üzülerek okudum yazdıklarını. Rabbimin sevgili kuluymuşsun.
Evlenseydin her gününü ızdırap ederdi bu adam. Verdiğini, yedirdiğini kakar başına dururdu.
Bu duyduğun küfürler de yanında masum kalırdı.
Çünkü evlenince nasılsa benim diyerek köle muamelesi yapıyor böyle kişiliksiz, saygıdan, medeniyetten uzak insanlar.
Ailesi de nasıl bir aileyse oğulları evleniyor umurlarında değilmiş. Sonra da yok tansiyon yok şeker oldu başka deseydin?
Kendi ailenden başkasına asla güvenme boşver bu saatten sonra barışırsan ailen çok zor durumda kalır. kimse birbirinin yüzüne eskisi gibi bakamaz.
Evlenilecek adam her zaman bulunur, yarın bigün o adam seni kapıya bile atar o zaman gidicek yerin yine ailen olacak.
Hiç üzülme bile şanslıymışsın dua et, sevin.

doğru olanıymış bitmesi,evlendiğinizde bu küfürlerein haddi hesabı olmazdı,

ama anlamadığım madem erkek tarafından ses gelmedi sen niye davetiye hazırlığına giriştinki ,onlar ne zaman soraralarsa sen o zaman bakmaya başlıcaktın,sonuçta top onlarda,onları görevi davetiye bastırmak felan.

hakkınızda hayırlısı ne ise o olsun.

anne babalrın hiçbir suçu yok onlar arada kaldı belkide.anneleride biz daha fazla yıpranmayalım die çektiler kendilerini bilmiyorum kendilerine göre haklı sebepleri vardıda bi benim gönlümü hoş edebilirlerdi sen biizm oğlana bakma kızım sevmediği bu işleri böyle stresli davranıyor.maddi olarak değil manevi olarak bir nasıl gidiyor hazırlıklar dahi deyip aramadılar. insanda biraz ana baba saygısı korkusu olmalı.. bir dikbaşlılıkki sormayın herkes gazabından korkuyor.kimse bir laf diyemiyor onlarada laf sokuyor.onlarda ona bişey diyemiyor benden çıkartıyor lafını sözünü.düğünden nefret ediyor zar zor bir düğün organize ettik neyse yapcaz.annemde haliyle kına yapmak istedi kendi aramızda kışın ya içerde veya küçük bir salonda kadınlar eğlencekler kendi aralarında.yok sen koyunmusun kına yakcaklar.komik kıyafetler giycekmişim. ben düğünü istemiyorum birde düğün çıktı başıma bilmem ne neler.o kadar çok yıprattıki beni tamam sevmiyodur istemiyodur anlıyorum hiç bişey beklemiyorum ondan maddi manevi sadece bikaç saat katlancak benim için ne varki bunda.bana zehir etti hayatı.hergün tantana neden kına yapılıyomuş neden düğün oluyomuş milleti eğlendirmek zorundaymışmı.herkes yapıyor ailem istiyor yapmak zorundasın 2 saat sürüyor katlanıver diyorum ama artık son damlama kadar doldum taştım arkadaşlar.arada kaldım ben üstesinden gelirim dedim ama gelemedim pes ettim

Akıllı kızsın diyecek başka hiçbir kelime yok. Ne kadar akıllı olduğunu da nişanlın ayrılık haberini duyunca verdiği tepki ile kanıtlamış oldu. Geçmiş olsun arkadaşım.

düğün tarihi 6 ay önceden belliydi.zaten aramıyolardı araya soğukluk girdi.ablasıyla bastırcaktık yardımcı olcaktı şehirdışına çıkmak zorunda kaldı bende gurur yaptım aramadım kendim yapabilirim dedim kimseye ihtiyacım yok dedim derken iş bana kaldı.bayramada yetişsin dedik.hep para göndercem para göndercem baktım sıkıştı gönderemedi göndereceğide yok kendim sıvadım paçaları bir 50 lira kapora verdim ordan burdan ayarladım davetiye paramı.tamam dedi oda madem bastır bayrama yetişsin ve bastırmaya kalktım.oda hala basılcak inş ucuz etin yahnisi git gel bıktım daveticiye bugün gel yarın gel oda sıktı beni

bu son yazında sanki nişanlın maddi duruödan dolayı böle demiş gibi,geldi banasonuçta düğün,kına malzemeleri felan erkek tarafına ait.masraf kaçınmak istemiş gibi geldi.

belki üstüne almasaydın bu durumlara gelinmeyebilirdi,benim anlamadığım aileler arasında birden neden böyle bir soğukjluk girdi araya,sonuçta bu düğün salonu,davetiyeeler, tek başına yapılacak şeyler değil .zor işler.

sanki istenmemişte kendileri geri çekmişler gibi geldi arkadaşım.

bu son yazında sanki nişanlın maddi duruödan dolayı böle demiş gibi,geldi banasonuçta düğün,kına malzemeleri felan erkek tarafına ait.masraf kaçınmak istemiş gibi geldi.

yok tatlım düğünün salonunu o verdi kına masrafı kız evinin olur ya.biz bişey beklemedik kıyafetleri falan ayarladım ben zaten kendim kiraladım.ben arasam kayınvalidem gelir o kiralardı ama ben muhtaç değilim kimsenin bişeyine dedim aramadım gücümün yettiği kadarını alırım dedim.ondan değil bilmiyorki neyin gerektiğini gerekmediğini sormadı bile onun derdi olayın tantanası millet içine çıkcak ya herkes görcek onu falan oynatmaya kalkcaklar ondan sıkılıyor.sevmediği insanları görecek düğünde kınada onun derdi o saçma geliyor ona.entel ya aydın fikirli kendileri böyle olaylar saçma geliyor ona bir at üstünde getirmediğimiz kalcak diyor çok sıktı beni

canım öyle bişeyki bizim kavgalarımızdan millet illallah dedi.soğukluk girdi çünkü biz bir ayrılıyoruz bir barışıyoruz ailesi sen ne dersen o bizim için diyor.yani oğlu tamam derse tamam gelinimiz,oğlum hayır derse gelinimiz değil mantığı.sonra biz barışıyoruz onlarla arayı düzeltene kadar biz tekrar kavga ediyoruz.en iyisi hiç karışmadılar olaya karışsalar nişanlım istemedi.sonra neyse nişanlıma diyemediklerini bana laf sokmaya başladılar bikaç kez gttim olaylardan sonra hiç bir işinizi danışmıyorsunuz bizide düğüne çağırırsınız davetiye verirsiniz gibilerinden bana laf soktular.işte afralar tafralar babasının.öyle oluncada bende çektim elimi eteğimi oğluna gücü yetmiyor bana yetiyor die bende aramadım.beğenmeyen oğluna almaz dedim içimden ama asla onlara saygısızlık edecek gibi laf söz sölemedim suskunluğumla kırgınlığımı belli ettim.onlarda belki kendince bişeyler düşündüler.babamda siz iyi olun aileler biz gidip gelemsekte olur dedi.ben kız tarafıyım ben kimseyi aramam dedi.bende ben onlarımı glein alıyorum onlar arasın dedim öyle öyle olay büyüdü.onlar olayın gerisinde kaldı olayın bu duruma gelesinde etkili oldular belkide.

Varya alınma ama şöyle kendini bir cacık yerine koyan erkeklere uyuz oluyorum.
Aydınmış, çağdaşmış peh peh!
İnsan istemez mi en güzel gününde ftoğraflar çekinmek sonra kocaman büyütüp eve asmak ah ah erkekler hep odundur tamamda seninki tam kütükmüş değişmez yani.
Kütük tersten okusan da kütüktür!

hımm anladım canım ,ama sonuçta her genç kızın hayalidir gelinliği giymek ,ki düğünde bir defa olan bir şey sonuçta.kimse kimseye bayılmıyor be güzelim,gül dikenine katlanır diye boş yere dememişler,sopnuçta duracağı orda 3 saat felan yani.

aileside bir tuhafmış
bişey yapmıyorsun bari bir telefon açıp sor yani.rabbim sana gösterdiği bir işaret tatlım ,belki evlendiğinde dajha kötü durerumlarla karşılaşabilirdin..

hakkınıda hayırlısı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…