• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Allah rızası için biri benimle konuşsun çok kötüyüm

Nasıl duyarlı olunur gördük..Tekirdağ da bir yavrunun sesini duyduk..
İyi ki varsın Kadınlar Kulübü..Senelerdir elinin değmediği konu, erişemediğim bilgi yok gibi.. Zor ve mutlu anlarımda her zaman kendimi burada bulurum en güvendiğim bilgilere de buradan erişirim bu sosyal ağdan ötesi yok...çünkü biz kocaman bir aileyiz daha samimiyiz..
Güçlü kadınlarımız ve ekibinize yürekten teşekkürler...

Kova hatunu umarım rahatsizsindir ya da pms döneminde falansındır
Müstehak derken umarım elin falan kaymıştır ve ciddi değilsindir
Herkes herkesle ayni standartlarda değil sana bunun gibi bir milyon ornek sayıp sıralayabilirim farkında misin bilmem ama bu ülkede kadınlar mağdur ayni bu kadın gibi
Sen de bir kadınsın ve bir mağdur için bu şekilde düşünmen o kadar çirkin ki
Bu hayatta herşey insanlar icin,hic kimse boyle bir hayat yasamak istemez ve kizin ne yaşadığını burdan hiçbirimiz bilemeyiz. Kimsesiz bir kadının caresizligi var ortada,kocam her gün dövüyor ama çiçek getirdi bana aşık diyen bir kadının değil.
Ben mustehak demedim....insanlar oyle dusunuyor boyleleri icin dedim...geride ki sayfalari okudun mu?
Ayrica sirf empati yaptiginiz icin onu hakli buluyorsunuz...bu yanliş...kurtulma yollari var o yuzden anlayamam ve bence de kimse anlamasin...empati yapa yapa bu haldeyiz

Kizlar, amcasının oğluyla iman nikahli evli olsa ne olur resmi nikahli olsa ne olur.
Hadi şöyle diyelim eşi tarafindan uyusturucuya zorlanip tecavuze uğruyor siddet görüyor.eşi olunca hersey mubahmi oluyor.kiz kimsesiz ve sindirilmis kendisi kurtulmak istemedikce ona kimse yardim edemez.derler ya kişi en büyük zulmü kendine yapar! Diye heh iste bu da aynen öyle

Oylemi...bunu bilmiyordum...bisey ciksaydi o zaman sikayet olmadan da bisey yapilirdi dimi?
Tabi ki canım basımıza geldi baya didikliyorlar polisler.
Kardeşime liseye giderken arkadaşı ağzı kesici yerine malum haplardan vermiş şaka olsun diye bizimki de içmiş 10 dakika sonra bayılmış hastaneye kaldırmışlar. Doktorlar şüphelenip hemen kan idrar almış polise bildirmiş. Polis aradı hastaneye çağırdı gittik ki şok polis ifadesi bile almamıştı önce bizimle konuştular sonra ifadesini aldılar yalan ifade verir diye 2-3 gün ara ile karakola çağırıp tekrar ifadesini aldılar baya sarsılmıştık yapan arkadaşını hastaneye gelip sıkıştırmış kardeşimi yalan ifade versin diye baya olaylar oldu 1 yıl hastaneye gitti kan idrar verdi karakola gitti bir daha kullanmasın diye psikoloğa gitti öyle kolay değil uyusturucu işinden sıyrılmak

şikayetçi olmamasını normal karsilayamiyorum. sizler cok empatikseniz buyrun, ama bende yok demekki..
gecenin bi yarısı sabahlara kadar insanlar endiselencek, üzülcek.. hic tanimadıgimiz, tanimadigi insanlarin tansiyonu yukselcek gerilcek ( kazen) o saatte bir seyler yapcallar. ve sen gidip şikayetci degilim diceksin. korkuyor falan demeyin intihar etcem diye konu acilmis buraya. en kötü ihtimali göze almış zaten..
asla mustehak falan demem boyle bir durum için.. bir an önce kendine gelip gerekeni yapmasını diliyorum..

iyi de kıza göre en kötüsü intihar değil işte
intihar kurtuluş ona göre
kirliyim diyor, pisim diyor
ölmek şart oldu, buraya sadece birileri bilsin diye yazdım diyor, daha ilk başlardaki mesajlarında
beni kurtarın asla demedi
yardım edin demedi

İmam nikahımı kıyılmış ona nasıl razı olmuş? İmam nikahının hukuk karşısında bir bağlayıcılığı yok bu tecavüz değilse konu sahibi neden tecavüze uğruyorum dedi..??

Kaçırma varmı kızı kaçırmışmı kaçırdıysa ilk iş tlf el koyması gerekmezmiydi??
Aslında çok soru işareti var. Haber sitelerinde sadece rumuz geçiyor kızın..

Polise intikal etmiş bir vaka da hani bir A.S C.D gibi herhangi bir isim bile geçmiyor..
Bende yavaş yavaş anlık bir sinirle bizleri ayağa kaldırdığını düşünmeye başlıyorum..

yahu bi tutturmuşssunuz gönüllüyüm de gönüllüyüm. napalım yani. ben bu olaya zil takıp oynayayım mı çünkü ortada bir yalan var. bal gibi de var yani. durum anlatıldığı gibi değil. tek bir yorum yapmış olsam da var, kalkıp çorluya gitsem de var. illa koşturmaya gerek yok ki hepimiiz zaten "gönüllü"olarak elimizden geleni yaptık. sosyal medya üzerinden esra erola müge anlıya kadar ulaştık. daha napalım. ama durum farklı anlatılmış. kendinizi kandırılmış hissetmiyorsanız o sizin probleminiz.

imam nikahı eğer zorla yaptırılıyorsa çözüm belli. şikayetçi olacaksın. dayak yiyorsan şikayetçi olacaksın. dün kadınlar ellerinden geleni yaptılar. biri gel benimle yaşa bile dedi, bizler hepimiz elden geldiğince yardımcı olmaya hazırdık. ama demek ki kadın istemiyor. neden anlamak istemiyorsunuz. yani tek bir kadın programında görünmesiyle ona ev de bulunurdu iş de. bunları elinin tersiyle itiyor ama biz "düz mantık"oluyoruz.

ben böyle süslü cümleler kurup duyar kasmaktansa hep çözüm odaklı olmaya çalıştım. siz o kadını anladınız da ne oldu? kurtarabilecek misiniz anlayışla karşılayarak... tabi ki hayır. çok gönüllü iseniz gidin çorluya, kadının bir kliniğe yatırılmasına ön ayak olun, biz de maddı destek göndermeye çalışalım tedavi için. acaba böyle bir taleple giderseniz konu sahibi sizin boynunuza mı sarılacak yoksa "o benim kocam, o ne derse o" mu diyecek... görelim.

Evet gönüllüyüm üstüne basa basa söylüyorum! Sizin gibi oturduğum yerden konuşmuyorum! Size de gönüllü ya da bağışçı olmanızı tavsiye ederim. Uzaktan atıp tutmak kolaydır. Sürekli bu duygusal yüklerin altına girme cesareti gösteriyorum ona rağmen ben kendimde söylenme hakkı görmüyorum. Siz söylenip duruyorsunuz. Birdaha yardımcı olmazsınız bu konularda olur biter yani ne diyelim. Biz sürekli böyle olaylara koşturuyoruz, insanları ikna etmeye çalışıyoruz ama her şeye rağmen kabul etmeyen bir sürü insan oluyor. ‘Tamam ama burda olduğumuzu unutmayın’ diyoruz. ‘Bu kadar uğraştım amaaannn sen de mi’ diyeceğiz.. Gönüllülük, ekip işidir, çeşitli sivil toplum kuruluşlarına katılmakla olur. Öyle sizin bahsettiğiniz gibi kafamıza göre oraya buraya gidip insanları kliniğe yatırmıyoruz yani. Böyle bir cehaletle daha fazla muhattap olamayacağım.

Hanımlar sakinleşin.
Kadının çevresindekiler de (komşu, arkadaş) elinden geleni yapmış. Hakkında birkaç kez ihbar varmış ama kız hiçbirinde şikayetçi olmamış.

Cafeye giden, arkadaş çevresi olan bir kız. Eğer gerçekten kurtulmak isterse kurtulur.
Yapılacak bir şey yok artık.

Yahu burada mevki, makam sahibi, maddi yönden güçlü kadınlar bile şiddete rağmen evliliğine devam ediyor. Ne yapalım?
Kendi tercihleri der susarız, hakettiğini yaşıyor deriz.
Saçından sürüyerek şikayet mi ettirelim, boşatalım mı?
Saniyorlar ki kiz evde oylece bağli duruyor herhalde...

Sindirilmis dayak yiyen ve de zorla uyusturucuya alistirilan biri sikayetci olmaya korkar. Psikolojik ve fiziksel siddet goren biri hele de anne ve babasi yoksa, gidecegi yeri de yoksa gelecek kaygisi tasidigindan ve korkutuldugundan asla sikayetci olamaz.
Cogu kadinlarimiz var ki fiziksel siddet gordugu halde gelecek kaygisindan bosanmaya cesareti yok. Bu kizimizin da belli ki arkasinda siginacagi hic bir seyi yok. Bunca yasadiklari zaten psikolojisini alt ust etmistir. Su an bizler gibi dusunemez.

Evet gönüllüyüm üstüne basa basa söylüyorum! Sizin gibi oturduğum yerden konuşmuyorum! Size de gönüllü ya da bağışçı olmanızı tavsiye ederim. Uzaktan atıp tutmak kolaydır. Sürekli bu duygusal yüklerin altına girme cesareti gösteriyorum ona rağmen ben kendimde söylenme hakkı görmüyorum. Siz söylenip duruyorsunuz. Birdaha yardımcı olmazsınız bu konularda olur biter yani ne diyelim. Biz sürekli böyle olaylara koşturuyoruz, insanları ikna etmeye çalışıyoruz ama her şeye rağmen kabul etmeyen bir sürü insan oluyor. ‘Tamam ama burda olduğumuzu unutmayın’ diyoruz. ‘Bu kadar uğraştım amaaannn sen de mi’ diyeceğiz.. Gönüllülük, ekip işidir, çeşitli sivil toplum kuruluşlarına katılmakla olur. Öyle sizin bahsettiğiniz gibi kafamıza göre oraya buraya gidip insanları kliniğe yatırmıyoruz yani. Böyle bir cehaletle daha fazla muhattap olamayacağım.
oyyy olma olma gönüllü hanım. sen biraz benim konularımı incele ben hangi konularda gönüllü kampanyalar yapmışım kaç insan için ağrı'ya gidip koşturmuşum, kaç saat acaba kaç kişiye daha ulaşabiliriz diye kafa patlatmışım bilgi sahibi olursun. ha böyle şeyler senin yaptığın gibi böbürlenme amacıyla yapılmaz ama beni de yanlış tanımanı istemem. ayrıca kampanyaların yanı sıra bağışta da bulunuyorum zaten. ve onu da sizin gibi arada söylerim havam olur diye yapmıyorum.

kandırılan bir insan kandırıldığını söyleme hakkını kendinde bulmalı. isterse hiçbir şey yapmamış olsun o hakkı vardır.
sizin yardım etmekten anladığınız gereksiz duyar kasmak ama bence somut bir şeyler yapmak bol keseden atmaktan daha faydalıdır. biz somut şeyler yapalım dedik hanım istemedi.

eh madem duyarlısınız, çevreniz de buna müsaittir. uğraşın azıcık kızımızla hala yardıma muhtaç olduğunu düşünüyorsunuz ya. fiili olarak çabanızı görelim. tabi yorum yazıp "bon gonolloyomm" yazmaktan daha zor bir iş. biz o kadarını yapamıyoruz çünkü ancak oturduğumuz yerden yazıyoruz napalım. acziyet işte. siz yapıverin bari.

iyi de kıza göre en kötüsü intihar değil işte
intihar kurtuluş ona göre
kirliyim diyor, pisim diyor
ölmek şart oldu, buraya sadece birileri bilsin diye yazdım diyor, daha ilk başlardaki mesajlarında
beni kurtarın asla demedi
yardım edin demedi

yardım edenlerin hatası mi yani anlayamadım?? yardım.edin demedi, kendi de sikayet etmedi ve bu normal oyle mi? hamgi psikolojide olursan ol normal değil.

Ona inanıyorsun diye illa sana güvenmesi mi gerekir, en yakınından görmüş en büyük zararı kaldı ki size mi güvencek.
Ya arkadaslar guvenir veya guvenmez ona kalmis bir sey. Buraya yzarken herkese guvendi de mi yazdi. Ben bana guven mi dedim. Musait biri varsa biri benimle konussun dertlessin demis. Ben de bunun icin her zaman musait oldugumu belirttim. Atar gider yapmayin

En azindan ona inanan biriyim
Biz inanmıyoruz demedik.
İnansak da yapacak bir şey kalmadı.
Konu sahibi "şikayetçiyim" diyene kadar herkesin eli kolu bağlı.

Konuyu saptırmayın.
Ayrıca böyle aradan fırlayıp "bana ulaş canım" diyenleri daha şüpheli ve güvenilmez buluyorum ben.

Doğrusu şudur; konu sahibi hayattaki tercihlerin seni bağlar. Sen yine de arada gel yaz, içini dök burada, iyi olduğunu bilelim.

Back