• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Allah rızası için biri benimle konuşsun çok kötüyüm

Kızın durumunun vahim olduğu kesin. İstismar doğruysa o adamın bi şekilde cezalandırılması lazım. Ha değilse kız hastaysa ve o adam destek için İmam nikahı yaptıysa hastaneye yatırıp tedavi ettirmeli. Dövüp böyle şeyler yaşayıp yaşatacağına.

Oyle tanidiklarim var mi diye bi sor:)
Bende yok derim...ama mantik var...
Sen onca sey yasa hic bir sikayetin olmasin geçmişte...gel kk ya konu ac
Tövbe yarabbim ya hale bak bi daha mağdurlara yorum falan yok benden polis orda jandarma doktor vs hepsi el altında buraya yazacaklarına gitsinler başlıkları bile açmam artık bize dert oldu okuyo belki de şu an 8 ay alıkonulacak telefon elinde adam bilmiyo mu arama yapabileceğini pencereden gördüm geldi korkuyom yazmış bi de çık sokağa polis kapıda

Tam da bu bastırılmış yasalar karşısında kapatıyor konuyu hemen tek değil dışarı isterse çıkıyor ama genelde evde olmayı tercih ediyor geçen bir kafede arkadaşlarıyla gorulmus
gittiği kafeye kadar gazeteci nerden biliyormuş acaba? Bu kadar fazla bilgi bana inandırıcılıktan uzak geliyor.

Bu hikaye bana yakinen tanidigim birini hatırlattı.
Kizin annesi ve kardesi trafik kazasinda ölüyor. Babasi kizi istemiyor hemen baskasiyla evleniyor onun cocuklarina babalik yapiyor. Kiz ortada kaliyor yasi daha 17. Dayisinin ogluyla evlendiriliyor. 10 yil oldu. Kiz su an bir cocuk annesi ama cocugunu göremiyor bakmak istemiyor çünkü yasadiklari yuzunden akil sağlığını kaybetti...
Ne benzer hayatlar ne benzer acilar. Her yerdeler...

Ya sonuçta bu kadın dayak yiyor mu yiyor, komşular polis bunu gördü mü gördü. Yok imam nikahlıymış yok bilmem ne.. Ne önemi var? Nerden anladınız tecavüz olmadığını? Kızın psikolojisinin bozuk olduğu ve sağlıklı düşünemediği çok belli. Şurda bikaç yorum yazdınız diye mi yoruldunuz:) Ben yıllardır gönüllü olarak koşturuyorum, bir sürü böyle şikayetçi olmayan kadın da gördüm. Ama hiçbi zaman kızıp eleştirmek haddim değil. Bulunduğumuz pencereden baksaydık hiç kimseye yardımcı olamazdık. Biz sadece üzerimize düşeni yapmakla yükümlüyüz, sonuç ne olursa olsun.
ya ne yorulması allah aşkına, ama kandırılmak koyuyor insana.
imam nikahını şu yüzden söylüyorum. yahu bu kadın bu adamla aynı çatı altına girmeye gönüllü. biz her ne kadar ensest de desek bi kısım insan için gayet olağan amca çocuğu ile evlenmek. yani "o benim kocam döver de sever de" diyen bi kadına ben napayım şimdi? kendimizi yırtsak da kadın şikayetçi değil. kadın tecavüze uğradığını ima ediyor. ama karakola gidiyorlar tecavüzün t'si geçmiyor. dayak yiyor ses yok. öyle bir anlatıyor ki beni zincire vuruyolar, evden çıkamıyorum, eve kapatıldım, şimdi gelip beni öldürecek... ama meğer kendi çıkmak istemiyormuş. ki istediği zaman da çıkıp geziyormuş.

evet dayak yemesi elbette kötü ama bir yandan "amcamın oğlu zorla tecavüz etti, uyuşturucu verdi, eve kapattı, her an beni öldürebilir" gibi bir masal anlatıldı bize. dayak yiyorsan da iş sende bitiyor. şikayetim yok diyene ne denir? ne yapılabilir? ben en fazla afiyet olsun derim. ha anlatıldığı gibi hastalığı varsa -ki ben onun da abartı olduğunu düşünüyorum- o başka, ama yine de bi engeli olmadığı halde şikayetim yok diyen, yardımları geri çeviren kadın hayatını kendi seçmiş demektir.

ben böyle şeylerle çok karşılaştım. mesela ekşisözlükte bir haber çıkmıştı. adanada karpuz satan dedeyi güya dövüp parasını çalmışlar. haluk levent de dahil herkes ilgilendi. para toplamaya karar verdik ki, olayın aslı başka.. adam suriyeli bir kızı (20li yaşlarda) başlık parası vererek satın almaya çalışıyor. yediği dayak da kızın fiyatı üzerinden çıkan bir tartışma. resmen rezillik.

yani diyorum ki olayı o kadar çarpıtarak anlatan kıza güvenilmez, ancak tedavi edilir.

Kızlar yerel gazetede çalışan arkadaşım ile görüştüm az önce mağazadaydı... bu kızımız imam nikahı ile amcaoğlu ile evlendirilmiş ailede akraba evliliği çok varmış, kızın mağduriyeti şiddet var evet :KK43: her olay olduğunda komşular şikayet ettiğinde kız şikâyetçi olmuyorum diyormuş.. aileler onu evli kabul ediyormuş ( imam nikahı olduğundan:KK43: ) ayrıca evde hapis hayatı olduğu yalan evden çıkmak istemiyormuş evet ama daha geçen bir kafede arkadaşları ile beraber görmüşler cafe ismi bile verildi.. zaman zaman ataklar geçirdiği rahatsızlığı varmış.. ama kız her bu şiddet olayı gündeme geldiğinde şikâyetçi olmuyormuş.. he bir de bu kız ile ilgili bir cok araştırma yapmis emniyet müdürlüğü ve her defasında kız da tikaniyormus olay. Kız bazı olayları çarpıtarak anlatıyormuş vs vs yani aslında bu bolgedeki bir cok kişi destek olmak istemiş kiza çok aracı olmuş ama yok şikayet yok hiçbirşekilde..
Gerçekten mi daha önce komşuları da polise bildirmiş ama şikayetçi olmamış olayları çarpıtarak anlattığına göre tecavüz uyuşturucu da yalan yani konu sahibi şizofren falan galiba. Bence gece konu açarken bu kadar dallanıp budaklanacağını düşünmedi

herkes bir sikayettir tutturmus gidiyor. Adam polisin yaninda kapıyı kilitleyip dovuyor kızı neye guvenecek kime guvenecek de şikayet edecek. Sorun kanunlarda. Hemen gommeye basladiniz kızı da sahipsiz kendine guvenmiyor. Nikah yapacak olan resmisini yapar dini nikahtaki amaç belli ki tecavüzü ve yasananlari ört bas etmek. Burada isi gücü olan kadinlar bile ailem arkamda yok diye bosanamiyor. herneyse şikayet etmiyor olması o kizin yasadiklaribjn gercek olmadığını sahte imam nikahının evli olduğunu gostermiyor. Sosyal medya balonu da söndü. Hemen yerden yere vurmaya başladıniz. kiz çok hakli kimseye ggüvenmemekte. Allah kimseyi kimsesiz birakmasin inşallah.

Kızlar yerel gazetede çalışan arkadaşım ile görüştüm az önce mağazadaydı... bu kızımız imam nikahı ile amcaoğlu ile evlendirilmiş ailede akraba evliliği çok varmış, kızın mağduriyeti şiddet var evet :KK43: her olay olduğunda komşular şikayet ettiğinde kız şikâyetçi olmuyorum diyormuş.. aileler onu evli kabul ediyormuş ( imam nikahı olduğundan:KK43: ) ayrıca evde hapis hayatı olduğu yalan evden çıkmak istemiyormuş evet ama daha geçen bir kafede arkadaşları ile beraber görmüşler cafe ismi bile verildi.. zaman zaman ataklar geçirdiği rahatsızlığı varmış.. ama kız her bu şiddet olayı gündeme geldiğinde şikâyetçi olmuyormuş.. he bir de bu kız ile ilgili bir cok araştırma yapmis emniyet müdürlüğü ve her defasında kız da tikaniyormus olay. Kız bazı olayları çarpıtarak anlatıyormuş vs vs yani aslında bu bolgedeki bir cok kişi destek olmak istemiş kiza çok aracı olmuş ama yok şikayet yok hiçbirşekilde..

Bizden ne için yardım istedi acaba ?
Tecavüz var dedi ?
Anlayamıyorum ya

Müge hanıma son durumuda yazdım artık o haberi yaparmı yapmazmı bilmiyorum fakat ben bir vatandaş olarak duyarlı biri olarak elimden geleni yaptım sabaha kadar uyumadım hop oturup hop kalktım benimde kızım var empati kurdum kurdukça kafayı yedim sinirlerim boşaldı beyin meyin giti ben artık susuyorum çünki yapacak ne varsa burdaki insanlar yaptı çırpındı sonuç elden bişey gelmiyo

Tövbe yarabbim ya hale bak bi daha mağdurlara yorum falan yok benden polis orda jandarma doktor vs hepsi el altında buraya yazacaklarına gitsinler başlıkları bile açmam artık bize dert oldu okuyo belki de şu an 8 ay alıkonulacak telefon elinde adam bilmiyo mu arama yapabileceğini pencereden gördüm geldi korkuyom yazmış bi de çık sokağa polis kapıda
Aynen polis agsada insene daha ne bekliyon evde

Ben kızın hasta olduğunu düşünmüyorum. Hasta olsa bize anlattıklarını polise de anlatırdı, çünkü gerçek olduğuna inanirdi. Ama polise gidince burda yazdigi gibi yalan soyleyip başını belaya sokmuyor. Belki ilgi çekmeye çalışıyordur, belki yardım kampanyasına çevirip faydalanmaya çalışacaktı. Gerçekten uyuşturucu varsa paraya ihtiyacı vardı bilemeyiz. Ama çok üzüldüm. O kadar insan kendini parçaladı burda.

@Kazen , tansiyon problemi ve şeker problemi olduğunu söylemişti.Dün yaşananlar ve kızın sesi onu gerçekten etkiledi.Bugün kendini iyi hissetmiyor.Tansiyonu çok yüksek o yüzden ilaçlarını verdim ve dinleniyor ...:KK43:

çok çok geçmiş olsun, yazık ona da

Ama bu kk lik is degil cal
Her yere sikayetini etmisindir sesini duyurmamisindir gel burda konu ac ona amenna ama boylesi...
Sorgulamak gerekli diyorsun ve mantık arıyorsun bunu anlıyorum ama bazı durumlar ve bazı insanlar için bunu yapamayız,nelerle karşılaştığımız nasıl bir hayatı yaşadığımız kısaca tecrübelerimiz o kırmızı çizgilerimizden taşar da taşar.Savunma geliştirmek güzeldir ama böylesi bir konuda yapamam....

Aynen polis agsada insene daha ne bekliyon evde
Neyse artık olan oldu Allah şifa versin ne yapalım doktor mu göndercez şimdi eve bu tür rahatsızlıklarda can kastı yoksa rızasız tedavi olmaz gelip hak istese yeri insanlar o kadar üzüldü çaba sarfetti deseydi rahatsızım resmi evlilik değil bu adamı istemiyorum yine yardım edilirdi

Back