Allah niye insanlari kürt-turk diye yaratmis ?

Allah insanları kürt türk diye yaratmamış ki adem babamız havva anamızdan gelmişiz. sonradan milyarlarca içinden binlerce ırka bölünmüş bir şekilde. dinimizde ırkçılığın yeri yoktur kesinlikle. öyle laflar duyarsan Allah'a havale et elbet bir yerden çıkar onların lafları..
bu kürt meselesinin politikacılar tarafından kullanıldığını düşünüyorum. hiçbir kürt veya arap durduk yere isyan edip dağlara çıkmaz. zamanında birbirimize düşelim de savaş çıksın diye kışkırtıldık ve bilmem kaç senedir şu mesele bir türlü çözülemedi sebebi ise yine politika. doğuda bir karışıklığın olması yabancı devletlerin işine geliyor. onlar bundan nemalanıyorlar. ortada büyük güçler var. bizde salak gibi yok o türküm diyene demedi, yok o bana yan baktı bilmemne diye birbirimize düşelim..

Canım benim türk - kürt var onu geçtim . Ege insanı - karadeniz insanı diye ayırıp ... ege insanın namussuz olarak görmelerine ne demeleri ... Allah böyle zihniyetleri ıslah eylesin . Cahil insanlar ..yobazlar .. bağnazlar

İnsanlarla tartismaktan biktim ya nereye gidersem kurtlere karsi onyargi bi laf atmalar ne istiyosunuz anlamiyorum ko hepimizin bogazina kadar gelip teker teker daglara mi cikalim bu mudur tek yol . niye sinirliyim bu kadar cunku ailem beni kucuklugumden beri bu siyaset belasindan uzak tuttu bana her zaman kizim kim ne derse desin sakin tek bisey soyleme kufur de etseler cevap verme ama artik buyudum icime atamiyorum ki ...
Dershaneye basladigimdan bari tarih hocasının irkci sozlerine ragmen hic bi zaman konusmadim duymamazliktan geldim hep . bugun de türkçe dersinde hoca ve bi kiz subaylik basvurulari mulakatlari hakkinda konusuyodu ders anlatman yerine muhabbet yaptilar yine bolmedik oturduk dinledik. En son subay olmak isteyen kiz iste hocam kürtler askerde hep ne mutlu kurdum diye bagiriyo turkuz diye bagirmiyolar cart curt zirvaladi ve ceketimi aldigim gibi ciktim siniftan . kendi paramla gittigim yerde irkima hakaret ediliyo ve ben artik dayanamiyorum....
amanın bu konuyu nasıl görmedim. bu tarz konular yasak. ırkla alakalı siyasi dini konular yasak

Bu senin batıda duydukların Bilgece. Biraz da doğuda konuşulanlardan bahset istersen.

Hani objektif olayım dersen yani..

Kendi memleketimin insanlari çok iyi biliyorum Ipek emin ol.. Sizlerw Kaplumbağalar da Uçar filmini tavsiye ederim. Kac yıl öncesine kadar Halepce bile bilinmiyordu. Orda ölenlere oh olsun diyorlardi.

Haaaa bi de şu mantik var: "En iyi Kürt ölü Kürt'tür"..
Benden hoslanan bir çocuk vardi ve ulkucuydu, bana dedigi inşallah Kürt degilsindir olmustu. Kürt'üm dedim ve yine birakmadi pesimi ama ben asla onunla olmadim. 1 sene pesimden kostuktan sonra baktiki yüz vermiyorum bütün Kürtlere saydirdi ve gitti.
Adam olmadigi ordan belliydi zaten...

Neyse, bu konular beni çok sıkmaya basladi.

Buyrun siz ne mutlu Türk'üm diyene deyin, ben de me mutlu Kürt'üm diyene diyeyim. Kimseyi bir irkta toplanmaya zorlamayin.
Irkini inkar eden bizden degildir demis hz.Ali..

Sevgiler

bizimde etnik kokenimiz farklı vallahi bana biri türk degilsin dediginde bana cok dokunuyor türküm diyorum ben herzaman..aile arasında dilimizde konusuluyor dısarda da konusuluyor kimseden tepki almadım dugun dernek adetler kendimize gore yine kimseden tepki almadık birazda kendini yasadıgın ulkeye ait hissedebilmek ve saygı duymak lazım seni ayırdılar sevmiyorlar diye orda yasayan insanlara zarar vermek cozum olmaz aksine insanlarda daha fazla sevgisizlik gorursunuz

Tebrik ederim seni arkadaşım..İşte ne mutlu Tüküm diyebilmek böyle bir şey.

Basima ilk defa gelmiyo ki hastaneye bile gitsem illa beni bulacaklar. Yere batsin siyasetiniz ya insanim ben insan kurt turk arap veya baska bi irk ne onemi var benim size zararim var mi yok o zaman ne diye laf atarsiniz dershaneden sogudum hic gitmek istemiyorum.
Senin zararın olmayabilir ama farkındaysan ırkının kurduğu bir terör örgütü var ve yaşadığı ülkenin askerlerini öldürüyor . Bence bize değil pkk ya isyan et . Yaşadığı ülkenin toprağını alma projeleriyle kan dökmeseydi sende bunlara maruz kalmayacaktın . Bu kadar basit

Kurtce isme olan tepkinin digerlerine olan tepkiden cok daha fazla oldugu o kadar asikar ki. Ama dedigin gibi digerlerine de var evet. Amacim sadece ayrim yok, siz yapiyorsunuz diyenlere. Kimse kendini toplumdan ayirmak istemez. Kurtler icin neler deniliyor, kendi ailemden biliyorum ya. Ben dogu karadenizliyim. Gereksiz bir milliyetciligin oldugu kesimdenim yani. Sulalem icin soyluyorum. En iyi kurt olu kurt mu dersin, aklina ne gelirse.
Aslında Kürtçe isme olan tepkim diğerlerinden çok değil. Belki sen o şekilde anlamak istediğin için öyle yorumluyorsun. Ben çocuğuma ne dini ne de siyaseti çağrıştıracak bir isim koyarım.

Ama dinden çok siyasi ve etnik köken kavgalarının olduğu bir toplumda marjinal belirli isimler koymak da bazen ön yargı oluşturabilir.

Back
X