- 9 Temmuz 2015
- 3.616
- 9.694
geçmiş olsun fakat bir şey sormadan edemem, tıp uzmanı mısın ablacım robotik de robotik, yok tamir istiyorum değişim olmazlar falan? doktorun öyle demesi de gayet mantıklı 'ünlü' doktorlar sanki biber kızartması yapacakmış kadar kolay anlatıp gündüz kuşağı izleyenlerin kalp cerrahı hissetmesine sebep oluyorlar. her zaman 2. 3. doktor görüşü almak lazım fakat sırf ünlü doktor onu dedi ünsüz doktor böyle dedi diye böyle ciddi bir şeyi duymak istediğimi söyleyen ünlü bir hekime bırakmazdım. büyük oğlanın da ağzına çarp iki tane hırçınlaştı anneme vuruyor nedir? nasıl yetiştiriyorsunuz bu çocukları ya?
Şoyle bir durum var amerikada artık acik kalp ameliyatı oranı cok dustu robotik teknolojisi var cunku ama turkiyeye bu teknoloji yeni geliyor ve sadece istanbulada ankarada belli basli hastanelerde var. bunun tabi egitimi var ve o egitim amerikada aliniyor. Ben istanbula amerikada bu egitimi almis cerrahlarla konusmaya gittim. Ayrica kapakcik degistirmeyip tamir etmeyide yine amerikada aldikları egitimlerle ogreniyorlar. bunlarin farkinda olup cerrahi ona gore secmenin tip uzmani olmakla alakasi yok
Benim konustugum kendi sehrimdeki doktor amerika yuzu görmemis bu teknolojiyi bilmeyen bir cerrah zaten calistigi hastanede de cerrahi robot yok. bariz ben istanbula gitmeyim o bana eski usul acık ameliyat yapip eski usul hemen kapagı degistirmek icin ikna etmeye calisti o yuzden sana robot olmaz sana tamir olmaz diyip durdu..
Ayrica kendimdr bir egitimci olarak oğlumu gayette duzgun yetistirdim. duzeni bozulan cocugun hircinlasmasininda gayet dogal oldugunun yine bir egitimci olarak farkindayim. Ben eve gelip eski duzenimize donunce sakinlesti zaten. bir ogretmen olarak agzina iki tane cakilarak buyutulen cocuklarin ne kadar problemli cocuklar oldugunu her sene gozlemliyoruzm zira her sene yuzlerce ogrenci goruyoruz iclerinde en problemliler agzina iki tane cakilan cocuklar. hem nasil cocuk yetistiriyorsunuz diye elestirip hem iki tane cakmaktan bahsetmekte yaman celiski.
Son düzenleme: