Allah baska dert vermesin de yaslanmayi kabul edemiyorum

Bende öyle 2. Çocukta sanki değiştim biraz yaşım 32 ne olduysa doğumdan sonra oldu ama çokta değişim yok . Sadece biraz daha kilo vermem lazım benim dikkat etmedim zamninda. O sıkılık bendede yok 🙄🙄 daha çocuk yapmayida düşünmüyorum yüzüme bakılmaz herhalde
2 çocuklu hayat tek çocuklu hayattan çok daha zor. Yorucu yıpratıcı. Aynen ben de bir tane daha doğurursam mahvolurum. Benim göğüslerim çok güzeldi. Silikon mu diye sorarlardı. Toplam 4 yıl çocuk emzirdikten sonraki hali baya üzücü:KK43:

Genetiği şanslı olanlar biraz daha uzun süre iyi görünebilir. Evlilik ve çocuklar da yıpratıyor kadını. Evlenmeyenler de daha geç yaşlanıyor gördüğüm kadarıyla.
Onun sebebi sorumluluk ve kadına yüklenen görevler. Benim bi arkadaşım var 3 çocuk annesi ama 3 çocuğunun da ayrı dadısı falan var . Tatile bile dadılarla gidiyolar . Kız lisede gibi duruyo 😀

Aman neyse boşverin. Erkekler bu kadar düşünüyor mu ya?? En tipsizi bile kendine en güzel genç kadını layık görüyor, aynaya bakınca kendini yakışıklı sanıyor. Takılmayın bu kadar, kimse sürekli genç ve güzel olmak zorunda değil, birlikte olduğunuz erkekler çok mu yakışıklı ve hiç yaşlanmıyorlar mı? Biz kadınlar kendimize çok yükleniyoruz, ben görüyorum etrafımdaki çoğu kadın kendisine göre daha az çekici, bakımsız, göbekli, kötü giyinen erkeklerle beraber ama erkeklerin özgüven maşallah tavan…

Sosyal hayatım yok doğru. Çocuğum yok çünkü öksüz bırakmak istemiyorum onu. Psikolojik rahatsızlıklarim olduğu için de çalışmıyorum. Aslında iki yıl önceye kadar kuantum fiziğine ve astronomiye oldukça ilgiliydim. Bilime aşıktım. Her an okuyor ogreniyordum. Sonra birden her şey anlamını yitirdi. Ben ve tüm bildiklerim bir gün yok olacaktı. Geçici olan şeyleri sevemiyorum. Tüm çabalarimin sonunun bir avuç toprak olacağı fikri rahatsız ediyor. O yüzden saldım kendimi. Hiçbir şey için mücadele etmedim. Okumadım. Öğrenmedim. Siyasi görüşüm olmadı. Her şeyden uzaklaştım. Şimdi de her gün ölmeyi bekleyerek yaşıyorum.
Olmeyi bekleyerek yasamiyorsun aslinda, kendini öldürüyorsun. Yasamak sadece nefes alnak degildir. Kizma bana. Yasamdan kopmussun. Hayata gelen hicbirsey kalici degil ki. Toprak olacagiz diye kendimizi curumeye birakamayiz. Birseyi tatmazsan tadinin aci mi tatli mi oldugunu bilemezsin. Sen hayati tatmayi birakmissin.

Birkac gun sonra 49 yasina girecegim. 30lu yaslarda olup da kendini yaşli hisseden kadinlarimizin buradaki yorumunu okuyunca benim ölmem lazim o zaman dedim. 30lu yaslarin neresi kotu, nereniz yaşlı anlamadim. Bakis acinizi degistirmelisiniz. Bu kadar icinizin gocmesine gerek yok. Her yaş guzel. Şuram kırıştı, buram kırıştı diye hayati kaciriyorsunuz. Saglikli olun, spor yapin, neseli olmayi birakmayin, sevin, sevilin, gezin tozun, okuyun, bir suru yeni insan taniyin. Yaşiniz degil, verdiginiz enerji onemli. Uzerinize negatif enerji yukluyorsunuz bos yere.

Yakında 39bolacagim.ve aynı korkular var.bosandim ve kimsem yok.bununla bağlantılı.yaslanmaktan muhtaç duruma düşmekten korkuyorum.evet ben de 25 olmak isterdim ama mümkün değil.bu yaştan sonra evlilik ve doğru düzgün bir adama rast gelme şansım çok çok az biliyorum.ote yandan oğlum var ama o ban yaşlanınca bakacak diye düşünmek istemiyorum.onun da bir hayatı olacak.sonucta bu korkuyla da yaşamak istemiyorum.yapacagim şeyler sağlıklı beslenmek birikim yapmak ve hayatı olduğu gibi kabullenmekten öte gitmiyor maalesef

Olmeyi bekleyerek yasamiyorsun aslinda, kendini öldürüyorsun. Yasamak sadece nefes alnak degildir. Kizma bana. Yasamdan kopmussun. Hayata gelen hicbirsey kalici degil ki. Toprak olacagiz diye kendimizi curumeye birakamayiz. Birseyi tatmazsan tadinin aci mi tatli mi oldugunu bilemezsin. Sen hayati tatmayi birakmissin.
Çabalıyorum. Yaşamı sevmeye çalışıyorum.

Öyle sanmıyorum bizzat öyle oluyor, siz benim ne yaşadığımı gördüğümü deneyimlediğimi ne biliyorsunuz da “sandığımı” söylüyorsunuz?
TV, basın yayın, sinema sektöründe yıllarca çalıştım ben. O montaj odalarında kimlerin arkasından neler konuşulduğunu da iyi biliyorum. Dünya siz ve sizin çevrenizden ibaretmiş gibi başkalarının deneyimlerine laf atmanız da beni benden aldı. Bizzat yaşıyor ve deneyimliyorum. Hatta bu konuyla ilgili ekşi sözlükte “Masaya güzel bir kız gelince sevgilisine dokunan kız” isimli bir başlık var. Güzel bir kadın hepsini olmasa da çoğu Kadını rahatsız eder. 20’li yaşlarda standartların da üstünde bir görüntüm vardı ve bu duyguyu canlı canlı tecrübe etmişimdir. Bellimi siz tecrübe etmemişsiniz. Belki bu yüzden bu olayın olmadığını düşünüyorsunuz.
Ekşi sözlük gibi kadın düşmanı bi mecrada yazanları bilimsel bi şeymiş gibi örnek vermeniz algılarınızla ilgili yeterince fikir verdi. Böyle bütün kadınları düşman sanarak yaşayın siz

Hanimlar 37 yasindayım.Dışarı çıktım bugün üstümde lacoste yaka beyaz elbise .şu klasik lacoste modeli ayagimda spor ayakkabim makyaj vs yok zaten bu sicakta.saclarimi da kuafor teyze gibi kesmisti zaten.uzamiyor da asla.disaridano guzelim gencecik kizlari gordukce cok kiskandim ya.belki cocugum olsaydi bu yasimda kiskanmazdim ama su an resmen kiskaniyorum.bende cok genctim ve guzeldim diye yaslanmayi kabul edemiyorum.baktim bugin aynada onlarin yaninda bildiginiz teyze gibiyim.is stresi cokertti beni aalinda gecen sene hic ole degildim.
Kirisik burusugum yok,sarkmam da yok ama o teyze goruntusu sinmis bana.ben asamiyorum.birden oldum bugun boyle.boyle degildim aslinda.ozellikle son bir ayda bana bir olgunluk coktu resmen,iayemiyorum bu olgunlugu.citir zamanlarima geri donesim var.yirmi besime mesela😔
Bende yaş 35 bende kabul edemiyorum sanırım genç göstermeme rağmen hep bir güzellik merakı var gözüm altında iki kırışıklık göreyim direk depresyon 😁😁 napacaz bu dünyaya kazık mı çakacaz bizde teyze nine olacaz sanırım artık her yaş ayrı güzel diye kendimizi avutma zamanı geldi 😅

P
Ekşi sözlük gibi kadın düşmanı bi mecrada yazanları bilimsel bi şeymiş gibi örnek vermeniz algılarınızla ilgili yeterince fikir verdi. Böyle bütün kadınları düşman sanarak yaşayın siz
Cevap bulamadım kadın düşmanı, ekşi
Sözlük vs saçmaladım demiyor da algılarınızla ilgili yeterince fikir verdi diyor. Aynen kanka. Dediğin gibi 😌

Bende öyle 2. Çocukta sanki değiştim biraz yaşım 32 ne olduysa doğumdan sonra oldu ama çokta değişim yok . Sadece biraz daha kilo vermem lazım benim dikkat etmedim zamninda. O sıkılık bendede yok 🙄🙄 daha çocuk yapmayida düşünmüyorum yüzüme bakılmaz herhalde
Ben de öyleyim ama küçüğü biraz daha büyütünce spor salonuna gitmek, evde diyet ve spor gibi planlarım var. Böyle olduk diye böyle kalmak Zorunda değil, düzelir yani sorun etmeyin. Şimdi gençleri görüyorum günde beş kere yürüyüşe çıkıyorlar, saç maskeleriydi makyajdı uğraşıyorlar. Gençken ben de öyleydim, 38e girince onlar da benim gibi olacaklar. Hayatın bir döngüsü var ve bu döngüye girmek gayet doğal.

P

Cevap bulamadım kadın düşmanı, ekşi
Sözlük vs saçmaladım demiyor da algılarınızla ilgili yeterince fikir verdi diyor. Aynen kanka. Dediğin gibi 😌
Hala diretiyorsunuz inanamıyorum. açık giyinen kızın amacı, nafaka alan kadın onursuzluğu gibi başlıklarda yüzlerce sayfa yazan ekşi sözlüğün kadın düşmanı olduğunu bile algılayamıyorsanız ben ne diyim.

Hala diretiyorsunuz inanamıyorum. açık giyinen kızın amacı, nafaka alan kadın onursuzluğu gibi başlıklarda yüzlerce sayfa yazan ekşi sözlüğün kadın düşmanı olduğunu bile algılayamıyorsanız ben ne diyim.
O sözlükte kadın ciayetleri konusunda protestolar, Kadir şekerin yargılanma sürecine ilişkin paylaşımlar, mobbingin insan ve çalışma hakkını gaspetmesi, ebrveynliğin anneye yıkılan bir şey olmasından ziyade erkeklerin de ebeveynlik yükünü taşıması gerektiğine dair paylaşımlar var, hayatınızda açıp okudunuz mu hiç? Bu platformda da nafaka almanın Kadının gurursuzluğı olduğunu söyleyenler var. Erkek şiddetini kabul eden üyeler var. Ev işleri ve çocuk bakımının sadece kadınlara ait old savunan kadınlar var. Burası kadın düşmanı bir platform mu?
Bence ufkunuzu biraz genişletin. Önceki mesajımda çok farklı bir şey söyledim ve farklı bir cevap vermişsiniz. Okuduklarınızdan anlam çıkarma hususunda sıkıntı yaşıyor olabilirsiniz. Tüm yazdıklarımdan bağımsız olarak tüm samimiyetimle söylüyorum ki bu konuda çok yetersizsiniz.

Doğum yapıp çocuk büyütmüş kadın ve Doğum yapmamış kadın farkı diyorum. Maalesef Doğumdan sonra insan mahvoluyor. Benim de bütün gençlik enerjim ve ışıltım doğurduktan sonra gitti. Doğurup da çökmeyen % 10’luk bir azınlıktır.
Aslında doğum yapmış olsa konu sahibinin de bu takıntısı bu kadar olmaz kendisi de belirtmiş
Yaşlanma fobim benim de var
Ama 3 oğlum var ve bu beni rahatlatıyor daha iyi hissettiriyor genetiğim iyi ablaları zannediyorlar ama ne zannederlerse zannetsinler ben biliyorum 32 yaşında olduğumu çocuklar bir teselli oluyor bu kadar çocuğun annesiyim diyorum 😄

Aslında doğum yapmış olsa konu sahibinin de bu takıntısı bu kadar olmaz kendisi de belirtmiş
Yaşlanma fobim benim de var
Ama 3 oğlum var ve bu beni rahatlatıyor daha iyi hissettiriyor genetiğim iyi ablaları zannediyorlar ama ne zannederlerse zannetsinler ben biliyorum 32 yaşında olduğumu çocuklar bir teselli oluyor bu kadar çocuğun annesiyim diyorum 😄
Zaten 32 yaş teyzelik alarmlarının çaldığı bir yaş olmuyor. 35-36’ya kadar keyfinize bakın derim :)

O sözlükte kadın ciayetleri konusunda protestolar, Kadir şekerin yargılanma sürecine ilişkin paylaşımlar, mobbingin insan ve çalışma hakkını gaspetmesi, ebrveynliğin anneye yıkılan bir şey olmasından ziyade erkeklerin de ebeveynlik yükünü taşıması gerektiğine dair paylaşımlar var, hayatınızda açıp okudunuz mu hiç? Bu platformda da nafaka almanın Kadının gurursuzluğı olduğunu söyleyenler var. Erkek şiddetini kabul eden üyeler var. Ev işleri ve çocuk bakımının sadece kadınlara ait old savunan kadınlar var. Burası kadın düşmanı bir platform mu?
Bence ufkunuzu biraz genişletin. Önceki mesajımda çok farklı bir şey söyledim ve farklı bir cevap vermişsiniz. Okuduklarınızdan anlam çıkarma hususunda sıkıntı yaşıyor olabilirsiniz. Tüm yazdıklarımdan bağımsız olarak tüm samimiyetimle söylüyorum ki bu konuda çok yetersizsiniz.
Ben daha fazla açıklama yapıp da sizinle muhatap olmak istemiyorum. Rica ediyorum alıntı filan da yapmayın.

Ben de öyleyim ama küçüğü biraz daha büyütünce spor salonuna gitmek, evde diyet ve spor gibi planlarım var. Böyle olduk diye böyle kalmak Zorunda değil, düzelir yani sorun etmeyin. Şimdi gençleri görüyorum günde beş kere yürüyüşe çıkıyorlar, saç maskeleriydi makyajdı uğraşıyorlar. Gençken ben de öyleydim, 38e girince onlar da benim gibi olacaklar. Hayatın bir döngüsü var ve bu döngüye girmek gayet doğal.
Buradaki diyet grupları ile 10 kilo verdim bı on kilo fazlam kaldı. Her gün yrurumeye çalışıyorum. Ama çokta kendime fırsat yaratamiyorum. Ama suna eminim bı çocuk daha olursa daha çok yipranirim artık kendim için yaşamam lazım diye düşünüyorum. Bı arkadasta yazmış göğüsleri güzelmiş benimde öyleydi çok fazla emzirmeme rağmen önceki güzelliğini kaybetti ama napalim yapicak pek bişey yok 😊

X