Allah askina acil yazin

Bir fikrim varr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2021
101
36
28
43
5 yaşında ki.kizimi 5 gün önce kedi tırmaladı kedi uyuşuk halsiz bi kediydi çocuklar oynuyorlardı kızımı tırmaladı. Daha önce kuduz aşısı olmuştu. Hatırlatma aşısını bi gün geç yaptırdık kızım da aşırı burun akıntısı var 5 gündür üst solunum yolu enfeksiyonu dedi doktor kediden enfeksiyon kapmış olabilir mi? Bu kuduza döner mi hatırlatma aşıları bi gün geç olması korurmu

Böyle deneyimi olan yazsın lutfen

Oğlumu kedi tırmaladığında doktora götürmüştük, uzun yıllardır kuduz vakası görülmediğinden bahsetmişti, kuduz aşısı yapmadılar. Ama kedi tırmığından kaynaklanan bir enfeksiyon olabiliyormuş, onun muayenesi ve tahlilleri yapılmıştı. Korkmayın siz de aşı yapılmış sonuçta kuduz değildir.

Şu sıra çocuklarda salgın var diye okudum bi yerlerde…böyle burun akmalı ateşlenmeli belirtileri varmış kuduz değildir diye düşünüyorum

Soğanın mucizesi diyorum doktora vs götürun tabiki ona zaten hemfikir herkes ama size tavsiyem solunum yollarının ferahlamasi varsa ateşi düşmedi vücudunun mikroplardana arınması için soğanı bir dilim kesin ..ayağını strecle kapatın gece yatarken ..mucizevi bir şey ...kızım 6 yaşında asla antibiyotik vs kullanmadım alternatif yollar uyguladım 1 yaşındaki kızım dün ateşi 39 -38.5 dan aşağı ne yapsam inmedi ılık duş ılık uygulama sirkeli suyla ama soğan sardım ayağına ve 20 dk olmadan sereserpe yatan kızın hiriltiliydi sesi bu arada... Bir ağlama sesi sonra emzirdim soğanı çıkarttım uyuttum ateşinde baktım ateşi 37.2 ye dusmus bu sabah yine halsizlik var ama gece hiç ateşi çıkmadı halbuki ateş asıl gece kendini gösterir.. bugünde işte ateşi yok hiriltisi geçti daha tam iyileşmedi ama enerjisi çok fazla arttı...sadece soğan değil tabiki kendi doğru bildiklerimide uyguluyorum ..ama dediğim gibi zarar gelmez yapın

Doktora da götürdüm aşısını da yaptırdım doktora ilaç yazdırırken kuduz aşısı oldu dedim doktor bisey demedi kediyi alıp veterinere götüremezdim çünkü memlekete geldik sagolun cevaplar için

Ateş hiç yapması sadece huysuz ve burun akıntısı ama oyun.oynuyor neseli

Öncelikle sakin olun kızınız kuduz değil sıcak geçmiş muhtemelen. Kediden kuduz bulasma imkanı yok değil ama neredeyse imkansız. Ayrıca aşıda yaptırmışsınız şu durumda yapılacak başka birşey kalmamış. Geçmiş olsun.

Çok uzun yıllardır kediden bulaşmış resmi bir kuduz vakası yok.

Bir şey olacağını sanmıyorum. Zaten aşısı varmış.

Benim kızım sokak kedilerini toplar toplar eve getirir her gün çocukluğundan bu yana. Az öncede getirmişti bir tane.

Kaç kere çizildi, ısırıldı, kanatıldı hatırlamıyorum bile.

Ben aşı bile yaptırmadım.

En iyi çözüm yolu ısıran kediyi gözlemlemek ama yer değişikliği yapmışsınız siz.

Rahat olun, hava değişimidir sorun büyük ihtimal.

Bu ara salgın var herkes rahatsız kedi ile alakalı olduğunu düşünmüyorum ayrıca kedilerde kuduz görülme ihtimali yok denecek kadar az ..hem kuduz belirtileri farklı olur kızınız muhtemelen arkadaşlarından mikrop kapmıştır

Zavallı kedicik kuduz olsa zaten halsiz olmazdı belli ki o da hastaymıştır. Ayrıca kediler size üst sol yol.enf u yapmaz hatta ve hatta o kuduza dönmez yani öle saçmalık mı olur. Neyse sonuç olarak bişey olmaz

Kediye üzüldüm çocukların elinde oyuncak olmuş.. nerede kedi, eğer Ankara ve yakınlardaysa bende götürebilirim veterinere
Kuduz aşısı sonrası 1 gün yatmıştım ateşim çıkmıştı, 3 4 gün o kolumu zor kullandım ama boğaz ağrısı yapmamıştı. Muhtemelen çocuğunuz hasta ama kediden bulaşmadı korkmayın. Yinede doktora danışın içiniz rahat etmeyecekse, geçmiş olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…