'Allah Alevileri Aşağılık ve Adi Etsin'

o zamanda inanmamıştım hala da inanmıyorum . biz çok içiçe büyüdük hala da bir sürü arkadaşım var.

tepkim sana değil ama inan hala böle sacma sapan iftiraları duyunca çok kötü oluyorum hem üzülüyorum hemde bu iftirayı atanlar naletler okuyorumm

anlıyorum krizantem.
birbirimizi insan olarak görüp sevebilmeyi öğrenebilsek. hümanist olsak mevlana gibi. çokmu zor

Son düzenleme:

Aslında dediklerin yaşam tarzı olarak doğru ancak özünde eksik demek isterim.
Çünkü zaten İslam’ın temelinde zorlama yok ki bu Alevilere özgü bir durum değil. Hiçbir dinin temelinde zorlama yoktur.
Bunlar sonradan çıkan kendini bilmezlerin yaptıklarıdır.

anlıyorum krizantem.
birbirimizi insan olarak görüp sevebilmeyi öğrenebilsek. hümanist olsak mevlana gibi. çokmu zor

zor değil ama insanların kalpleri kin ve nefretle doldu kimse kendini sorgulamıyor herkez illa bir suclu olacak karsısında herkez birbirlerine fesat gözlerle bakıyor artık üzülüyorum inan okyy hemde cok üzülüyorum

evet islamımızda zorlama yok igneleme yokk kesinliklee
ama şimdi bakıyorum ipekk daha kızı 6 yasında basını baglamıslar bu kız ergenliğe 6 yaşındamı giriyor karsı komsumuz kızı döve döve kapattı zorladıı bunlar oluyorr ipekk keşke herkeş kur an daki gibi yaşasaaa ooooo dünya cennetlik olurr insanlardan korkar oldumm ipek kim ne dicek kim gene ne sölicek diye

Birsey anlatmak isterim,
Calistigim sirkette bi konudan dolayi alevilik sunnilik mevzusu acildi baska baska seyler soylendi sacma sapan akli selim olan birisi zaten buna inanmaz!
Ben anlamiyorum bu kadar kolay mi suclamak gormeden bilmeden yargilamak.
Alevi degilim, ama en yakin arkadasim alevi ve bana oyle guzel seyler anlatti ki keske su beyin yerine baska bisey tasiyan insanlarda anlasa..!
Ama nerede herseyden once insan olmayi beceremiyorlar ki...

"Edebim el vermez edepsizlik edene,susmak en güzel cevap edebi elden gidene..."

Mumsöndü olayını kendine müslüman diyen yobaz bir tipten duydum.
Sizde böyle birşey varmış diyerek sormuştu bunu öğrendiğimde 18 yaşındaydım.
Ailem beni böyle ruh hastası fikirlerden uzak büyüttü ve ben onlara bu yüzden müteşekkirim.
Bize böyle diyorlar bile demediler, bahsini başkasından duydum alaylı bir şekilde...
İşte ne haldeyiz görün, kendi sapkınlıklarına masum insanları alet eden ruh hastaları ile dolu çevremiz.

Onlar cahil. Cahilliklerinden ancak analarının anlattığı kadar biliyor ve ona göre yaşıyorlar.
Sana bunu diyen insanların konu hakkında tek kitap okuduğunu düşünüyor musun?
Hala var mutlaka bu tarz yaklaşan insanlar, işte kendisi oruç tutup da başkası tutmadığı zaman “dinsizlikle” suçlayan hatta hakaret eden.
Komik hatta trajikomik.

Bu örneği vermek istemezdim ama sadece her guruptan, her düşünceden yanlış/yanlı/ön yargılı/uç noktada düşünenler çıkar.
Alevi bir arkadaşım var. Kendisi son derece iyi bir okuldan mezun ve iş sahibi biri.
Bir gün konuşuyoruz. Dedi ki “ Kur’an Sünnilere göre çevrilmiş, Cem Vakfı başkanı Alevilere göre çevirisini yapacak.. Kur’an da namaz kıl diye bir şey yok. Salat var o da dua etmek, siz onu namaz kıl diye yanlış çevirmişsiniz”
Bana göre ve tüm İslam alemine göre Kur’an ın tek tercümesi vardır. Çeşitli guruplara göre asla değişmez.
Yani her insanın düşüncesini ayrı ayrı ele alacak olursa bu tartışmaların sonu hiç gelmez.

Cem'ler 70 li yılların sonu- 80li yıllarda yasakmış. aleviler de bunu yapabilmek için akşamları perdeler kapalı halde, mum ışığında karanlıkta dışarıda gözcü bırakarak bu ibadetlerini yapıyorlarmış. Dua okuyorlar, semah, sohbet ve telkin vs işte...
Ne zaman polis geçse vs vs tehlikeli birşey olsa işaret çakıyolarmış.
Mumsöndü de buradan çıkan ve Alevileri fişlemek için atılan bir iftira...
Hani bir arkadaş demiş ya Aleviler karanlıkta ayin yaptıklarını kabul ediyorlar diye, üyük ihtimalle o çirkin fikirli kafaların içinde ne geçtiğini bilmeden 'evet karanlıkta ayin yapıyoruz.' demiştir.
Çocuk aklıyla o kişiler Cem'i kastederken, sapkın kafalar ise 'babanın öz çocuğuna, annenin öz babasına, dedenin torununa, kardeşin kardeşine cinsel ilişkisini hayal ederek' konuşmayı devam ettiriyorlardır.
Ne acı...
Ne demişler, anlattıklarınız karşındakinin anlayabildiği kadardır.

yani buna inanmayı geç şurada dile getirilmesi hele bir ergenden duydum diiyerek çok çok yanlıştı.

Son düzenleme:
yani buna inanmayı geç şurada dile getirilmesi hele bir ergenden duydum diiyerek çok çok yanlıştı.

ergenden duydum demedim. lisedeyken konuştuk bu konuları 17 sene önce. hepimiz ergendik sonuçta . o yüzden söylemiş olabilir dedim

ergenden duydum demedim. lisedeyken konuştuk bu konuları 17 sene önce. hepimiz ergendik sonuçta . o yüzden söylemiş olabilir dedim
aynı kapıya çıkıyor. sende ergensin söyleyende.
bu tip şeyleri söylerken daha duyarlı olmalıyız.tanıdığım alevilerin yarısı bunu doğruladı demek çok büyük yanlış.
mum söndü. dedeyle torunun, babayla kızın vs ışık sönünce beraber olduğu olayıdır.
ve bu ensestle suçlamaktır insanları.
inanılmaz bir iftiradır. bunu söylerken 2 kere düşünmek gerekir pembe. bu namusa hakaretin ötesidir. bundan büyük bir hakaret olamaz o insanlar için

Son düzenleme:

bu söylemlere inanlara söyleyecegim tek şey varki
kişi kendinden bilir işi :))

bu söylemlere inanlara söyleyecegim tek şey varki
kişi kendinden bilir işi :))

bana laf vuruyorsan zaten inanmadığımı söyledim yukarıda okuyabilirsin. mantıklı değil zaten. o zaman da üstüne düşmedik . önemseseydik sorardık neden böyle söyledin falan diye .

bana laf vuruyorsan zaten inanmadığımı söyledim yukarıda okuyabilirsin. mantıklı değil zaten. o zaman da üstüne düşmedik . önemseseydik sorardık neden böyle söyledin falan diye .

yo hayır sana laf vurmadım ki , hiç bir zaman böyle tartışmalara girmedim genel olarak yazdım sadece.

çünkü çevremde hatta oturdugum binada 5 vakit namaz kılıp ama rahatsız edici bakışlarla çevreyi dikizleyen şahıslar var , hatta geçen bir tanesine gittik hoşgeldiniz demekten bile acizler erkekler bayanlara, kendinelerine mi güvenleri yok anlamıyorum yani..

Son düzenleme:

İnançtan, kul hakkından bahseden insanların hiç tanımadıkları gözleriyle görmedikleri şeyleri görmüş gibi ballandıra ballandıra anlatmaları kul hakkına girmektir.
Allah'ın bana onunla gelmeyin dediği en büyük günahlardan biri de 'kul hakkıdır' tabii anlayana...

of sıktınız nerde ballandıra ballandıra anlatmışız ay . siz görmediğiniz halde o kadar hakka giriyorsunuz bunu unutuyorsunuz sanırım . tabi anlayana

of sıktınız nerde ballandıra ballandıra anlatmışız ay . siz görmediğiniz halde o kadar hakka giriyorsunuz bunu unutuyorsunuz sanırım . tabi anlayana

Pembe ben seni alıntılamadım ama sıkan birisi varsa o da sensin konuya yazıyorum çünkü bildiklerimi anlatmak istiyorum.
Sana noluyor pardon da?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…