o zamanda inanmamıştım hala da inanmıyorum . biz çok içiçe büyüdük hala da bir sürü arkadaşım var.
anlıyorum krizantem.kuzum ben aleviyim canım namazda kılıyorum oructa tutuyorum sadece düşünce acımız farklı bizde zorlama yokk ister kapan ister kapanma öğretilir din gecer semahlarımız varr hiç biri birilerini kötülemek iftira atmak için değil hiç biri oky kaldıramıyorum artık inan canım biri gider karısını keser
biri gider tecavüz eder
biri gider sag sol muhabbetine düşüer yok acık kapalı yok dindar değil namaz kılıyo kılmıyo yaaa sizeneeee
Allah la kendi arasında halkı göz göre göre birbirlerine düşürmeye calısıyorlar oky
zamanında krdeş kardeşe yürüyenler şimdi bu insanlar yüzünden birbirlerine düşman kesildiler yeter artık olmasın üzülüyorum
kuzum ben aleviyim canım namazda kılıyorum oructa tutuyorum sadece düşünce acımız farklı bizde zorlama yokk ister kapan ister kapanma öğretilir din gecer semahlarımız varr hiç biri birilerini kötülemek iftira atmak için değil hiç biri oky kaldıramıyorum artık inan canım biri gider karısını keser
biri gider tecavüz eder
biri gider sag sol muhabbetine düşüer yok acık kapalı yok dindar değil namaz kılıyo kılmıyo yaaa sizeneeee
Allah la kendi arasında halkı göz göre göre birbirlerine düşürmeye calısıyorlar oky
zamanında krdeş kardeşe yürüyenler şimdi bu insanlar yüzünden birbirlerine düşman kesildiler yeter artık olmasın üzülüyorum
anlıyorum krizantem.
birbirimizi insan olarak görüp sevebilmeyi öğrenebilsek. hümanist olsak mevlana gibi. çokmu zor
Aslında dediklerin yaşam tarzı olarak doğru ancak özünde eksik demek isterim.
Çünkü zaten İslamın temelinde zorlama yok ki bu Alevilere özgü bir durum değil. Hiçbir dinin temelinde zorlama yoktur.
Bunlar sonradan çıkan kendini bilmezlerin yaptıklarıdır.
evet islamımızda zorlama yok igneleme yokk kesinliklee
ama şimdi bakıyorum ipekk daha kızı 6 yasında basını baglamıslar bu kız ergenliğe 6 yaşındamı giriyor karsı komsumuz kızı döve döve kapattı zorladıı bunlar oluyorr ipekk keşke herkeş kur an daki gibi yaşasaaa ooooo dünya cennetlik olurr insanlardan korkar oldumm ipek kim ne dicek kim gene ne sölicek diye
yani buna inanmayı geç şurada dile getirilmesi hele bir ergenden duydum diiyerek çok çok yanlıştı.Cem'ler 70 li yılların sonu- 80li yıllarda yasakmış. aleviler de bunu yapabilmek için akşamları perdeler kapalı halde, mum ışığında karanlıkta dışarıda gözcü bırakarak bu ibadetlerini yapıyorlarmış. Dua okuyorlar, semah, sohbet ve telkin vs işte...
Ne zaman polis geçse vs vs tehlikeli birşey olsa işaret çakıyolarmış.
Mumsöndü de buradan çıkan ve Alevileri fişlemek için atılan bir iftira...
Hani bir arkadaş demiş ya Aleviler karanlıkta ayin yaptıklarını kabul ediyorlar diye, üyük ihtimalle o çirkin fikirli kafaların içinde ne geçtiğini bilmeden 'evet karanlıkta ayin yapıyoruz.' demiştir.
Çocuk aklıyla o kişiler Cem'i kastederken, sapkın kafalar ise 'babanın öz çocuğuna, annenin öz babasına, dedenin torununa, kardeşin kardeşine cinsel ilişkisini hayal ederek' konuşmayı devam ettiriyorlardır.
Ne acı...
Ne demişler, anlattıklarınız karşındakinin anlayabildiği kadardır.
yani buna inanmayı geç şurada dile getirilmesi hele bir ergenden duydum diiyerek çok çok yanlıştı.
aynı kapıya çıkıyor. sende ergensin söyleyende.ergenden duydum demedim. lisedeyken konuştuk bu konuları 17 sene önce. hepimiz ergendik sonuçta . o yüzden söylemiş olabilir dedim
aynı kapıya çıkıyor. sende ergensin söyleyende.
bu tip şeyleri söylerken daha duyarlı olmalıyız.tanıdığım alevilerin yarısı bunu doğruladı demek çok büyük yanlış.
mum söndü. dedeyle torunun, babayla kızın vs ışık sönünce beraber olduğu olayıdır.
ve bu ensestle suçlamaktır insanları.
inanılmaz bir iftiradır. bunu söylerken 2 kere düşünmek gerekir pembe. bu namusa hakaretin ötesidir. bundan büyük bir hakaret olamaz o insanlar için
bu söylemlere inanlara söyleyecegim tek şey varki
kişi kendinden bilir işi :))
bana laf vuruyorsan zaten inanmadığımı söyledim yukarıda okuyabilirsin. mantıklı değil zaten. o zaman da üstüne düşmedik . önemseseydik sorardık neden böyle söyledin falan diye .
aynı kapıya çıkıyor. sende ergensin söyleyende.
bu tip şeyleri söylerken daha duyarlı olmalıyız.tanıdığım alevilerin yarısı bunu doğruladı demek çok büyük yanlış.
mum söndü. dedeyle torunun, babayla kızın vs ışık sönünce beraber olduğu olayıdır.
ve bu ensestle suçlamaktır insanları.
inanılmaz bir iftiradır. bunu söylerken 2 kere düşünmek gerekir pembe. bu namusa hakaretin ötesidir. bundan büyük bir hakaret olamaz o insanlar için
yo hayır sana laf vurmadım ki ,
İnançtan, kul hakkından bahseden insanların hiç tanımadıkları gözleriyle görmedikleri şeyleri görmüş gibi ballandıra ballandıra anlatmaları kul hakkına girmektir.
Allah'ın bana onunla gelmeyin dediği en büyük günahlardan biri de 'kul hakkıdır' tabii anlayana...
of sıktınız nerde ballandıra ballandıra anlatmışız ay . siz görmediğiniz halde o kadar hakka giriyorsunuz bunu unutuyorsunuz sanırım . tabi anlayana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?