Böyle şeyleri okudukça hafızamı zorluyorum, eskidende böyle miydi, ötekileşme bu kadar had safhalarda mıydı, insanlar birbirine bu alevi, bu arap, bu laz, bu falanca mı derlerdi diye?
Çocukluğuma kadar indim resmen, herkesin birbirini tanıdığı, nerdeyse her şehirden insanların bir arada yaşadığı küçük bir semtte doğup büyüdüm, yan komşumuz Kastamonu'luydu, onun yanında oturanlar Siirt'li, Diyarbakır'lıydı, Sivas'tan gelende vardı, Giresun'dan gelende, Alevisi, şafiisi, Kürdü, Lazı kimi ararsan bizim mahalledeydi, zılgıtı Diyarbakır'lı komşularımızdan öğrendim, kulaklarımı delen Siirt'li komşu teyzemdi, yan komşumuza hergün gazete alırdım, bahçesindeki eriklere dalıyorum diye az sopasını da yemedim:))
Ama çok mutluyduk biz, bahçelerde kına eğlenceleri olurdu aman oynayacağız diye koşa koşa giderdik, sofra mı kurdular çocuğuz canımız çekmiştir diye bizi de çağırırlardı, az yemeklerini yemedim, az hakları geçmedi, hepsi rahmetli oldu, Allah hepsine gani gani rahmet eylesin.
Şimdi de komşularım her yöreden, her inançtan, hepsiyle dostça görüşmek istiyorum ve bunu kimsenin baltalamasına tahammül edemiyorum.
Bu ötekileştirmeleri, dışlamaları, olmadık sözlerle aşağılamaları anlamıyorum, çoğunuzun yaşı benden küçük olabilir, belki hatırlamazsınız ya da bilmiyorsunuzdur, eskiden bir sunucu vardı, ismini yazmayacağım, bir yarışma programı sunardı, o yarışma efsane sunucusu fenomen olmuştu, birgün o yarışmada Alevi'lerle ilgili bir gaf yaptı, canlı yayında belki bilmeden söyledi ama o gaf işine mal oldu, eminim kendide çok üzüldü, toparlamaya çalıştı ama
(( düşünün o zamanlar ne kadar önem veriliyordu insanların değerlerine fakat şimdi gelinen noktada herkes ağzına geleni sayabiliyor.
Din, dil, ırk ayrımı yapılmasını doğru bulmuyorum, birçok şeyi doğru bulmuyorum lakin maalesef görüyoruz ki neyi doğru bulmazsak onu yaşayıp görüyoruz.