• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

'Allah Alevileri Aşağılık ve Adi Etsin'

bugüne kadar bir kaç erkek arkadaşım oldu ve hepsi aleviydi. şimdi ki sevgilim de alevi. komşularımız alevi. oturduğum semtin tamamı alevi. alevilerin içinde büyüdüm. hepsi de çok okuyan, çok bilen, çok hoşgörülü, saygılı ve aydın insanlar. bu kadar alevilerle uğraşılmasına üzülüyorum. ''bütün alevileri öldüreceğiz'' diye mahallelere afişler asılıyor. ya da geçen sene pir sultan abdal derneğine ait bir araç tekbir getirilerek ''bütün alevileri öldüreceğiz'' diye bağrılarak saldırıya uğramıştı. yazıktır, ayıptır yahu. madımak olayı hala kalbimizde bir yaradır. benim komşum sünniyi, aleviyi bırak. bir ermeni ya da yahudi veya bir putperest olsa ne olur? neden birbirimizi sevmiyoruz bunu çok merak ediyorum.

Bir dine, görüşe, duruşa sahip olmak yerine önce İNSAN olmayı öğrenin. Bu ülkeye en çok zarar veren kin ve nefret söylemleridir. Sen hangi dine sığınarak Allah'tan insanların kötülüğünü isteyen bir beddua edersin? Bu görüşün sonucu değil midir 2 Temmuz?
Kardeş olmaktan, birbirimizi sevmekten, hoşgörülü olmaktan neden bu kadar uzağız? Aynı topraklardan yaşayan insanların birbirine olan bu kini nedir?

ya allah ya muhammed ya ali" üçlemesini ehl-i beyt sevgisiyle birlestiren mezhep e mi o sözleri sarf ediyor ot beyinli ??!
bazi mezhebinin aksine allah korkusunu değil allah sevgisini esas olanlardaniz , ne hak yedik ne diri diri yaktik ne caldik ne öldürdük , acaba o laflar kime yakisiyor acaba
karalama kampansayini mauviye den iyi miras altilar, milyon seneler de gecsede hakikati bu pis karalama kampanyalariyla degistiremediler degistiremezlerde , alevi nefret ti nerden doguyor iyi bir bakin ....Hz Muhammed Sav. torunlari en son yezide biat etmedikleri icin katletildi ve ozamandan basladi halan da devam ediyor,

Son düzenleme:
sünnilerin sayısı daha çok, ideolojileri daha detaylıı, o yüzden alevilere baskı yapıyorlar tabi ki. buna da demokrasi diyorlar, iyiligi emretme, kötülügü nehy etme diyorlar :60::60::60:

sünnilerin kara propaganda yapması alışıldık bir şey hem.

ateist görseler, ''bunların Allah korkusu yok, bunlardan her şey beklenir. anca yerler, içki içerler, sevişirler. ahlaksızdır bunlar'' derler.

komünistlere de kara propaganda yaptılar, ''bunlar her şeyi paylaşıyormuş hatta birbirlerinin karısını kocasını bile paylaşıyormuş'' dediler.

aleviler için de mum söndü diye kara propaganda yaptılar. halbuki azıcık aklı olan bunun iftiradan, karalamadan ibaret oldugunu anlayabilir.

alevilerin sayısı çok olsa o zaman da onlar sünnilere baskı kuracaklardı. ha bana kalırsa iki tarafın da islamı anlayış şekli yanlış ama neye inandıkları pek de umrumda degil.

Alevilerle sunniler arasında düşünce tarzı olarak farklılıklar olabilir de,yaşam tarzı olarak ne gibi farklılıklar var çok merak ediyorum..Alevileri,namaza inanmiyorlar,kılmiyorlar diye suçlayan yobaz sunnilerin kaçı o inandıklari namazi kılıyor?Alevileri yapmamakla suçladıklari hangi ibadetleri kendileri yapıyor?Herkes kendi eksiğini gidermeye çalışsa,başkasını eleştirmeye vakti kalmaz..

Hristiyanlıktada kendi içinde mezheplere ayrılıyor. Ortodoks, Katolik, protestanlar. Avrupada bu üç mezhep 100 yıl birbiri ile savaşmışlar. Dini nedeni olarak en büyük sebebi mezhep savaşlarıymış..Tam 100 yıl savaşmışlar..O yüzden adını yüzyıl savaşları almış. Sonra bir bakmışlar ki ya biz aynı dinden insanlarız ama neden birbirimiz öldürüyoruz, neden birbirimizi yok ediyoruz diye düşünmeye başlamışlar… Bakmışlar ki bu işin sonu yok, savaşmak yerine birbirimize saygılı olmayı öğrenelim demişler. Ne zaman ki saygı ve hoşgörüyü ön planda tutmuşlar savaşmayı bırakmışlar…

Bu Müslüman ülkeleri şimdiki yüzyıl savaşlarını yaşıyor.. ortadoğudaki mezhep savaşlarını ülkemizde çıkarmak için can atan lavuklar var yok değil. Türk milleti sağduyulu davranıp bu tür oyunlara gelmeyecektir inşallah..

Bu iftiralar falanda, bence kedi erişemediği ciğere mundar dermiş. iftira atanlar Kurandaki iftira ayetlerini gerçekten okuyup anlasalardı, eminim tirtir tirerlerdi. :ssz:

Ben Sünni, canımın canı sevgilim Alevi. Belki bu yönden farklıyız ama aşkı tek kalpte yaşıyoruz. Toplum öyle önyargı oluşturmuş ki bir ara üzüntüden çok kötü günler geçirdi. Neden? Çevrem onu yadırgar endişesi. Onun o halini görünce kendimden utandım! Hiçbir suçum olmadığı halde. Neden bu endişeyi sadece o taşıyor da ben taşımıyorum diye kendime sordum. Cevap çok netti. Maalesef bazı yobaz insanlar öyle bir algı oluşturmuş ki seçme hakkı bize seçilme hakkı onlara verilmiş gibi olmuş. Aklıma geldikçe hâlâ çok üzülürüm.. Ayrıca şu mumsöndü olayı hayatımda duyduğum en saçma şeylerin başını çeker. Insanları böyle ayırıp yadırgayanların insanlığına yazıklar olsun.

ben alevi olarak ne kitabımdan ne peyganberimden nede Allah ı inkar ettim bütün alevilerde etmediler hiç bir zaman etmezlerde müslümanlar onlarda çünkü ancak düşünce tarzımız farklı biz kimseyi ırlalayarak böle saçma sağan sölevlerde bulunmayız bizde hoşgörü üzerinde yürü ilkelerimiz dinimiz kimsenin dini nasıl yaşadınıza karısmayız bizede karısmasınlarda

ayrıca bu mum söndü olayı nedir yaa nasıl bir migde bulandırıcı iftiradır Allah ın cezaları bird gün geberim gittiklerinden bizim günahımızı aldıkları için Allah a affet beni diye yalvaracaklar hak isticekler ama bilsinlerki alevi olarak hakkım helal değildir
Allah tümünün belasını versin

Benim eşimin aileside alevi.mum söndü fln da görmedik cem evinede gittim.ne biçim ve çirkin bişeydir bu mum söndü olayı.hangi gerzek uydurmus acaba?kendi öyle yapıyorduda kendi fantezilerini alevilerin üstüne mi attı?

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

sünnilerin sayısı daha çok, ideolojileri daha detaylıı, o yüzden alevilere baskı yapıyorlar tabi ki. buna da demokrasi diyorlar, iyiligi emretme, kötülügü nehy etme diyorlar :60::60::60:

sünnilerin kara propaganda yapması alışıldık bir şey hem.

ateist görseler, ''bunların Allah korkusu yok, bunlardan her şey beklenir. anca yerler, içki içerler, sevişirler. ahlaksızdır bunlar'' derler.

komünistlere de kara propaganda yaptılar, ''bunlar her şeyi paylaşıyormuş hatta birbirlerinin karısını kocasını bile paylaşıyormuş'' dediler.

aleviler için de mum söndü diye kara propaganda yaptılar. halbuki azıcık aklı olan bunun iftiradan, karalamadan ibaret oldugunu anlayabilir.

alevilerin sayısı çok olsa o zaman da onlar sünnilere baskı kuracaklardı. ha bana kalırsa iki tarafın da islamı anlayış şekli yanlış ama neye inandıkları pek de umrumda degil.

Birşeyi savunurken illa bir şeyi yermen mi gerekiyor

Yav bu sunniler hep böyle yav he he

Şimdi alevilik hakkında birşeyleri savunayım derken sunniler üzerinden bazı giydirmeler yapılmış...

Üstteki adamdan bana göre bir farkınız yok..Aynısının tıpkısısınız..O gündemde yer almış zırvalamış,siz de burada aynı şeyi diger tarafta yer alarak..

Ben de sunniyim açıkçası bana denilmiş saydım..

Biz kimseden birşeyleri miras almadık haddinizi bilin derim ha yok bilmiyorsanız yani elimizin ayarı kaçar kantarın topuzu kaçar buralar ban tarlasına döner

Son düzenleme:
ben tokatlıyım aslen. alevilerin içinde büyüdüm. sınıfda 40 kişiysek 10 sünni 30 aleviydi. bazı arkadaşlarım bu olayı kabul ediyorlardı bazılarıda kesinlikle kabul etmiyordu. ne kadar doğru bilmiyorum.

sen nasıl bir kişiliksin......mum söndünün ne demek olduğunu mu bilmiyorsun söylediğin rezil bir iftiradan mı ibaret

yobaza yobaz deyince alınıyor.......işte böyle bir dünya da yaşıyoruz........olayı kınamak yerine elinin ayarını kaçırıp basit sokak kavgasına geçiş yapmak daha heyecanlı demek ki

yobaza yobaz deyince alınıyor.......işte böyle bir dünya da yaşıyoruz........olayı kınamak yerine elinin ayarını kaçırıp basit sokak kavgasına geçiş yapmak daha heyecanlı demek ki

Mum söndünün anlamını bilmediğini düşünüp cehaletine veriyorum.
Ha eğer bilipte söylüyorsa zaten " Allah ıslah etsin" diyorum.

sen nasıl bir kişiliksin......mum söndünün ne demek olduğunu mu bilmiyorsun söylediğin rezil bir iftiradan mı ibaret

Mum söndünün anlamını bilmediğini düşünüp cehaletine veriyorum.
Ha eğer bilipte söylüyorsa zaten " Allah ıslah etsin" diyorum.

Şu zamanda elinin altında internet varken iftiranın dibine vurup sonra da 'o kişinin cehaletine vermek' tam anlamıyla sizlerin iyi niyeti pepe ve parkon.
Bu yapılan cehalet değil çok başka birşey maalesef. :31:

Allah o kisilikleri iftira atanlari islah etsin adi. Kopek
affetmiyorum affetmicemde affedeni anlamam
hakkım helal değil sana pis yobaz

Şu zamanda elinin altında internet varken iftiranın dibine vurup sonra da 'o kişinin cehaletine vermek' tam anlamıyla sizlerin iyi niyeti pepe ve parkon.
Bu yapılan cehalet değil çok başka birşey maalesef. :31:

Ewet bnde aleviyim kendimle gurur duyuyorum haram bogazimiza gecmedi asla gecmezde baskalari gibi degil
Karşı evde doğsaydım ‘Hristiyan’ olacaktım,
arka evde bir ‘Yahudi’ olarak doğacaktım,
sağ yanımızdaki evlerden birinde dünyaya gelsem ‘Ermeni’ olacaktım,
sol yanımızdaki evlerden birinde doğsaydım ‘Sünni’ olacaktım..
kader bu ya;
küçücük bir evde ‘Alevi’ olarak can buldum..
işte böyle güzel bir memleketin evlatlarıyız biz,
kalp kalbe,
el ele yaşıyoruz,
kardeşiz biz...

aleviyim kendimle gurur duyuyorum

Böyle şeyleri okudukça hafızamı zorluyorum, eskidende böyle miydi, ötekileşme bu kadar had safhalarda mıydı, insanlar birbirine bu alevi, bu arap, bu laz, bu falanca mı derlerdi diye?

Çocukluğuma kadar indim resmen, herkesin birbirini tanıdığı, nerdeyse her şehirden insanların bir arada yaşadığı küçük bir semtte doğup büyüdüm, yan komşumuz Kastamonu'luydu, onun yanında oturanlar Siirt'li, Diyarbakır'lıydı, Sivas'tan gelende vardı, Giresun'dan gelende, Alevisi, şafiisi, Kürdü, Lazı kimi ararsan bizim mahalledeydi, zılgıtı Diyarbakır'lı komşularımızdan öğrendim, kulaklarımı delen Siirt'li komşu teyzemdi, yan komşumuza hergün gazete alırdım, bahçesindeki eriklere dalıyorum diye az sopasını da yemedim:))

Ama çok mutluyduk biz, bahçelerde kına eğlenceleri olurdu aman oynayacağız diye koşa koşa giderdik, sofra mı kurdular çocuğuz canımız çekmiştir diye bizi de çağırırlardı, az yemeklerini yemedim, az hakları geçmedi, hepsi rahmetli oldu, Allah hepsine gani gani rahmet eylesin.

Şimdi de komşularım her yöreden, her inançtan, hepsiyle dostça görüşmek istiyorum ve bunu kimsenin baltalamasına tahammül edemiyorum.

Bu ötekileştirmeleri, dışlamaları, olmadık sözlerle aşağılamaları anlamıyorum, çoğunuzun yaşı benden küçük olabilir, belki hatırlamazsınız ya da bilmiyorsunuzdur, eskiden bir sunucu vardı, ismini yazmayacağım, bir yarışma programı sunardı, o yarışma efsane sunucusu fenomen olmuştu, birgün o yarışmada Alevi'lerle ilgili bir gaf yaptı, canlı yayında belki bilmeden söyledi ama o gaf işine mal oldu, eminim kendide çok üzüldü, toparlamaya çalıştı ama :((( düşünün o zamanlar ne kadar önem veriliyordu insanların değerlerine fakat şimdi gelinen noktada herkes ağzına geleni sayabiliyor.

Din, dil, ırk ayrımı yapılmasını doğru bulmuyorum, birçok şeyi doğru bulmuyorum lakin maalesef görüyoruz ki neyi doğru bulmazsak onu yaşayıp görüyoruz.

Back