- 14 Aralık 2013
- 8.314
- 6.284
- 448
ben alevi olarak ne kitabımdan ne peyganberimden nede Allah ı inkar ettim bütün alevilerde etmediler hiç bir zaman etmezlerde müslümanlar onlarda çünkü ancak düşünce tarzımız farklı biz kimseyi ırlalayarak böle saçma sağan sölevlerde bulunmayız bizde hoşgörü üzerinde yürü ilkelerimiz dinimiz kimsenin dini nasıl yaşadınıza karısmayız bizede karısmasınlarda
ayrıca bu mum söndü olayı nedir yaa nasıl bir migde bulandırıcı iftiradır Allah ın cezaları bird gün geberim gittiklerinden bizim günahımızı aldıkları için Allah a affet beni diye yalvaracaklar hak isticekler ama bilsinlerki alevi olarak hakkım helal değildir
Allah tümünün belasını versin
sünnilerin sayısı daha çok, ideolojileri daha detaylıı, o yüzden alevilere baskı yapıyorlar tabi ki. buna da demokrasi diyorlar, iyiligi emretme, kötülügü nehy etme diyorlar
sünnilerin kara propaganda yapması alışıldık bir şey hem.
ateist görseler, ''bunların Allah korkusu yok, bunlardan her şey beklenir. anca yerler, içki içerler, sevişirler. ahlaksızdır bunlar'' derler.
komünistlere de kara propaganda yaptılar, ''bunlar her şeyi paylaşıyormuş hatta birbirlerinin karısını kocasını bile paylaşıyormuş'' dediler.
aleviler için de mum söndü diye kara propaganda yaptılar. halbuki azıcık aklı olan bunun iftiradan, karalamadan ibaret oldugunu anlayabilir.
alevilerin sayısı çok olsa o zaman da onlar sünnilere baskı kuracaklardı. ha bana kalırsa iki tarafın da islamı anlayış şekli yanlış ama neye inandıkları pek de umrumda degil.
Birşeyi savunurken illa bir şeyi yermen mi gerekiyor
Yav bu sunniler hep böyle yav he he
ben tokatlıyım aslen. alevilerin içinde büyüdüm. sınıfda 40 kişiysek 10 sünni 30 aleviydi. bazı arkadaşlarım bu olayı kabul ediyorlardı bazılarıda kesinlikle kabul etmiyordu. ne kadar doğru bilmiyorum.
yobaza yobaz deyince alınıyor.......işte böyle bir dünya da yaşıyoruz........olayı kınamak yerine elinin ayarını kaçırıp basit sokak kavgasına geçiş yapmak daha heyecanlı demek ki
sen nasıl bir kişiliksin......mum söndünün ne demek olduğunu mu bilmiyorsun söylediğin rezil bir iftiradan mı ibaret
Mum söndünün anlamını bilmediğini düşünüp cehaletine veriyorum.
Ha eğer bilipte söylüyorsa zaten " Allah ıslah etsin" diyorum.
affetmiyorum affetmicemde affedeni anlamam
hakkım helal değil sana pis yobaz
Şu zamanda elinin altında internet varken iftiranın dibine vurup sonra da 'o kişinin cehaletine vermek' tam anlamıyla sizlerin iyi niyeti pepe ve parkon.
Bu yapılan cehalet değil çok başka birşey maalesef.
tepkini anlamaya çalışıyorum oky .
Ama bu mesajını uslubunu anlayamadım .
Karşı evde doğsaydım Hristiyan olacaktım,
arka evde bir Yahudi olarak doğacaktım,
sağ yanımızdaki evlerden birinde dünyaya gelsem Ermeni olacaktım,
sol yanımızdaki evlerden birinde doğsaydım Sünni olacaktım..
kader bu ya;
küçücük bir evde Alevi olarak can buldum..
işte böyle güzel bir memleketin evlatlarıyız biz,
kalp kalbe,
el ele yaşıyoruz,
kardeşiz biz...
aleviyim kendimle gurur duyuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?