ALL_StaR'la kilo verMe ve kilo koruMa yarışMası

+sucuklar ... Hoppp mavi naptin yaaa.
 
Teşekkür ederrim cnm dün gece acile gittim daha da kötüleştm ilaca rağmen ateşim 40 i buldu
İyi yapmışsın o zaman afiyet olsun:)

Yok Ama alırım
Teşekkür ederim :)

Cok gecmis olsun umarim daha iyisindir simdi.
Ekinezya bagisiklik sistemi icin iyi papatya da gribi atlatmak icin destek ada.

Gunaydin gunaydin pgg.

Günaydınnnn canolaaar haftanın ilk günü bugün .Tüm hafta huzurlu, mutlu, bol eksili geçsin ,sizi seviyorum.
Gunayydinnnn pembis.

Ivettt arti gormek istemiyoruz. Bunun icinde kacamaklara hayir deyip ayran iciyoruz.
 

Çok teşekkür ederim biraz daha iyi gibiyim
Aldıracam birazdan ve tüketecem teşekkürler
 
Arkadaslar biliyorum arada kendinizi tanittiniz ama bi kere daha kendinizi tanitmak goz cikarmaz diyorum. Carsambaya kadar kendinizi tanitin. Kendimizi tanimak /tanitmak onemli.


Kilo alma nedeniniz. Vazgecemedikleriniz, vazgectikleriniz, burcunuz, kilo vermenize engel saglik sorununuz varsa insulin direnci ,psikolojik yeme ataklari vs vs.
 
Aşırı Yeme Bozukluğunu Yenmenin 6 Yolu



Doğduğumuz andan itibaren yaşamımız boyunca yemekle beslenir, kendimizi yemekle ödüllendiririz. Bu nedenle yeme eylemiyle aramızda duygusal bir bağ olması son derece normaldir.

Zaman zaman hepimiz yemeğin dozunu biraz kaçırırız. En sevdiğimiz pastayı karşımızda gördüğümüzde ya da ayak üstü atıştırmalarla geçen uzun bir aradan sonra annemizin en sevdiğimiz yemeklerle donattığı bir akşam yemeğinde biraz fazla yememiz kaçınılmaz olduğu gibi normaldir de...


Ancak zor bir günün ardından eve geldiğinizde buz dolabında ne varsa yeme isteğine karşı koyamadığınız hiç oldu mu? Ya da arkadaşlarınızla yaşadığınız bir tartışma sonrası karnınız ağrıyacak kadar yemek yediğiniz için duyduğunuz suçluluk ve utanç nedeniyle kendinizi acımasızca hırpaladığınız?


Dürtüsel aşırı yeme bozukluğu yaşayan kişiler genellikle negatif duygularla başa çıkabilmenin tek yolu olarak yemeği görürler.

Akıllarında sürekli yemek yemek olduğu için her aşırı yeme atağından sonra kendilerini suçlu ve depresif hissederler. Bu döngünün sonucu olarak kontrolden çıkan yeme alışkanlıkları nedeniyle büyük bir utanç ve suçluluk duyarlar.


Aşırı yeme bozuklukları arasında en sık karşılaşılan problemlerden biri de Tıkanırcasına Yeme Bozukluğudur.

Tıkanırcasına yeme bozukluğunda kişiler kısa bir süre içerisinde yüklü miktarda besin tüketerek sonrasında kendilerini suçlu ve pişman hissederler.

Bir kişide tıkanırcasına yeme bozukluğu olduğundan söz edebilmek için DSM 5 kriterlerine göre yeme ataklarının haftada en az bir kez, üç aylık bir zaman periyodunda devam etmesi beklenir.


Ancak aşırı yeme sorunu olan herkesin tıkanırcasına yeme bozukluğu olduğunu söylemek çok doğru olmaz. Bir oturuşta gereğinden fazla yemek yemek yerine gün içine dağılan zaman aralıklarında fazla besin tüketimi ya da düzenli olarak değil yalnızca stresli ya da üzgün zamanlarda aşırı besin tüketimi de sıklıkla karşılaşılan durumlar arasındadır.


Aşırı Yeme Bozukluğu Nasıl Başlar?

Bazı durumlarda aşırı yeme alışkanlığı basitçe bir davranış alışkanlığıdır; televizyonun karşısına her zaman büyük bir paket cips ile oturmak ya da her gece yatmadan birkaç kurabiye yemek zamanla bir davranış biçimi haline gelir.

Bu davranış biçimi sizi sosyal olarak etkileyebildiği gibi müdahale edilmezse depresyon ile dahi sonlanabilir.

Ancak çoğu kez aşırı yeme, altta yatan duygusal bir problemin ya da negatif beden imajının habercisidir.


Yemek Bağımlılık Yapar mı?

Son yıllarda yemek bağımlılığı oldukça sık karşımıza çıkan bir kavram. Araştırmacılar özellikle yağ, şeker ve tuz oranı yüksek besinlerin tüketiminin tıpkı diğer bağımlılık yapıcı maddelerde olduğu gibi beyinde farklı reaksiyonlara neden olabileceğini belirtiyorlar.

Özellikle laboratuvar fareleri üzerinde yapılan deneyler fazla şeker tüketen farelerin bağımlılık belirtileri geliştirdiğini gösteriyor. Ancak bazı araştırmacılar yemek bağımlılığı kavramının tartışmalı olduğunu belirtiyorlar.

Tıkanırcasına yeme bozukluğu gibi problemlerde asıl bağımlılığa neden olan durumunun kısıtlama/tıkınma döngüsüne neden olan yeme alışkanlıklarından kaynaklanması, üzerinde durulması gereken asıl problemin “yeme bağımlılığı” olması gerektiğini iletiyorlar.

Aşırı Yeme Bozukluğunu Yenmenin Yolları


1. Kendinizi ve yemeği etiketlemekten kaçının

Aşırı yemek yediğiniz durumlarda kendinizi “başarısız, beceriksiz” gibi negatif sıfatlarla etiketlemeniz öz güveninizi zedeleyerek kendinizi bu döngüye daha da hapsetmenize neden olabilir.

Aynı şekilde besinleri “iyi” ya da “kötü” olarak etiketlemek de özellikle duygusal olarak kendinizi kötü hissettiğiniz zamanlarda “kötü” olarak etiketlediğiniz besinleri daha fazla tüketmenize neden olabilir.

2. Bir yeme atağının başladığını hissettiğinizde bir dakika duraklayın



Yemek istediğinizi fark ettiğinizde bir dakika durun ve kendinize gerçekten aç olup olmadığınızı sorun. Eğer yemek bir savunma mekanizması haline geldiyse vücudunuzun açlık ya da tokluk sinyallerini gözden kaçırıyor olabilirsiniz.

Bu farkındalığı yeniden kazanabilmek için kendinize küçük bir hatırlatma yapmak oldukça önemli olacaktır.

3. Psikolojik destek alın

Psikologlar, özellikle altta yatan duygusal bir neden bulunduğu durumlarda aşırı yeme problemini tek başınıza yenmenin son derece zor olabileceğini belirtiyorlar.

Bu konuda uzman bir psikologdan psikolojik destek almak aşırı yemeye neden olan negatif beden imajı gibi psikolojik tetikleyicilerin belirlenmesine ve çözülmesine yardımcı olacaktır.

4. Yemek yediğiniz çevreyi değiştirin


En basit haliyle alışkanlıklar; üzerinde düşünmediğimiz, otomatik olarak gerçekleşen davranışlarıdır. Her zaman yemek yediğiniz oturma düzeninde yapacağınız ufak bir değişiklik bile aşırı yemenize neden olan davranışa odaklanarak daha bilinçli bir karar vermenize yardımcı olabilir.

5. Bir şeyi gerçekten yemek istiyorsanız aşırıya kaçmadan yiyin



Bazı besinleri yasaklamak sonrasında daha çok tüketmenize neden olabilir. Eğer aç olmasanız bile canınız bir şeyi gerçekten çekiyorsa küçük bir parça da olsa, aşırıya kaçmadan kendinize yeme izni verin.

6. Kısıtlayıcı diyetlerden uzak durun

Belirli besinlerden tamamen uzak durmanızı söyleyen kısıtlayıcı diyetler genellikle başarısızlıkla ve sonrasında aşırı yemeyle sonuçlanır. Yoksunluk da tıpkı stres, öfke ve anksiyetede olduğu gibi aşırı yemeyle sonuçlanabilir.



KAYNAK: https://www.psikologofisi.com/blog/asiri-yeme-bozuklugunu-yenmenin-6-yolu
 
Kısa sürede fazla kilolarından kurtulmak isteyen kişilerde; fazla ‘yemek tüketme’ yerini ‘sürekli hissedilen açlık duygusuna’ bırakmaktadır. Kişiler gündelik yaşamanı devam ettiremeyecek düzeyde yemek tüketimini düşünmeye başlamaktadır. Genelde bu gibi dönemler, kişinin kendisi ile yaptığı anlaşmalar ile başlamaktadır. Bir takım besinler akılda zararlı olarak kodlanmıştır ve tüketimi kesinlikle yasaktır. Bu yasaklar bir süre sonra kişide kaygının ve gerilimin artışına sebep olmaktadır. Kilo kaybı başladıktan sonra kişi tükettiği yiyecekleri kendine göre tamamen yasak ya da serbest olarak iki gruba ayırır; her yeni maalesef ki bu yiyeceklere asla dokunmayacağım düşüncesi ile başlamaktadır. Eve yapılan alışverişlerde alınan kalorisiz diyet ürünü yiyecekler kişiyi mutlu ve tatmin etmemektedir. Devamlı yasak yiyecekler düşünülmekte ve onları tüketmenin hayali kurulmaktadır. İlk zamanlar azim ve hırs ile bu mücadele kazanılır, ama bir süre sonra kişi yorulur ve bu noktada yavaş yavaş yasak yiyeceklere yaklaşma başlar. Kısa süre sonra bu yiyecekler yeme atakları halinde tüketilir. Ataklardan sonra yoğun suçluluk duygusu, kendini iradesiz ve beceriksiz olarak ilan etmesi, özgüvenin yitimi kişileri amaçladıkları yoldan daha çok sapmalara götürmektedir. Bu duyguların sonunda ise her zamanki karşılaşılan düşünce ortaya çıkar.

Ben asla zayıf ve sağlıklı olamayacağım..

Asla irademe sahip olamayacağım..

Asla başarılı olamayacağım..

Bu kişiler çıkmazı olan bir kısır döngündedir. Kilo verilmeye başlanır akabinde yeme atakları ortaya çıkar, tekrar kilo alınır ve tekrar kilo verilir..

Kilo vermeye çalışan insanlar toplumsal öğretiler sebebi ile başarılı olmalarını engelleyen bir takım düşünce kalıpları gündelik hayatlarında çok sık şekilde kullanmaktadır.

Peki bu yargılayıcı, bizleri başarıdan alıkoyan, içimizi kemiren yanlış düşünce kalıpları neler olabilir?

  1. Yiyeceklerin bazıları (çikolata, makarna, alkol vs.) kişilerde kiloya sebep olmaktadır. Eğer ki kilo vermek istiyorsam bu tür yiyecekleri asla tüketmemeliyim.. Tükettiğim her gün kilo veremeyeceğimi bilmeliyim. Benim için önemli olan bütün hayatım boyunca kalorisiz yiyecekler tüketmektir.
Aslında kiloya yol açan şey yiyeceklerin kendisi değildir. Miktarı ve onları tüketme biçiminizdir. Aşırı ya da acıkmadan tüketilen neredeyse bütün yiyecekler kilo almanıza sebep olmaktadır.

  1. Şişmanlık kötü bir şeydir. Ancak eğer ki kilo verirsem, incelirsem, sevilir ilgi görür ve başarılı olurum.
Kişinin kendisini kabul etmeyi bu denli incelmeye bağlı tutması onun uzun vadede daha fazla kilo almasına sebep olmaktadır. Çünkü insanın kendisini reddetmesi ve kendinden memnun olmaması, duygusal olarak gerginliğe ve mutsuzluğa yol açmaktadır. Yeme bağımlısı insanlar genelde duygularını yemek yiyerek dengelemektedir.

  1. Uzmanlar nasıl beslenmem ve ne tüketmem gerektiğini her zaman benden daha iyi bilir.
Bu düşünce sizde zorla bir şey yapmaya maruz kalma hissini yaratmaktadır. Kişiler bu sebeple verilen listelere uzun süreli uyum sağlayamamaktadır.

  1. Kilo vermek için kendini aşırı kontrol etmelisin.
Bu düşünce ile kendinize aşırı kontrol uygular ve yalnızca ‘serbest’ gıdaları tüketirsiniz. Ama ne yazık ki bu aşırı kontrol zamanla sizde yeme ataklarına sebep olmaktadır. Uzun vadede ve kalıcı bir çözüm için koyduğunuz yasakları kaldırmalı ve yemekle tekrar normal bir ilişki kurmayı başarmalısınız.

  1. Kiloları bir an önce vermelisin.
Bu düşünce ile aldığınız kiloları bir anda vermek istersiniz. Fazla kiloları bir anda verdiğinizde her şeyin daha iyi olacağına inanırsınız. Ama unutulmamalı ki radikal kararlar her zaman organizmaya zarar vermektedir.

  1. Tek sorunum kilom başka sorunum yok.
Bu düşünceyi eğer ki içselleştirdiyseniz bir yöntemden diğerine bütün hayatınız boyunca bu derdin etrafında dönmek durumunda kalırsınız. Çünkü kilo probleminizin sebebinin ne olduğu ile asla ilgilenmezsiniz.

Aslında çözüm sizsiniz..

Kaynak : http://www.drerolvural.com/kilo-kaybi-sonrasinda-yeme-ataklari-ve-sucluluk-duygusu/
 
29 temmuz pazar @fatma7454 dun gece yazmıştım ama tarih ve etiketleme yapmamışım.

Kahvalti:
2 bardak şekersiz çay
1/3 yufkadan sucuklu peynirli gozleme
Domates
Salatalik
Beyaz peynir
3 ev yapimi siyah zeytin
Yarım simit

Ogle:
1 muz
1 avuç üzüm

Aksam: (piknikte mangal)
2 dilim dana antrikot
5 köfte
2 dilim sucuk
Közlenmiş biber

Ara:
3 dilim pişmaniye
2 bardak şekersiz cay

Yazmasam daha mi iyiydi acaba? Ne bicim diyetteyim anlamadim Gözlemeler, simitler, pismaniyeler... of of of... bayağı fena kaçtı bugün. Tam da birbirimizi motive etmemiz adina güzel bir fikrin akabinde bu yapilan hic hos bir sey degil farkindayim. Ozur dilerim. Telafi edecegim insaallah.
 
Günaydın kızlar nasılsınız bakalım sabah sporumu yaptım kahvalti mı da yaptım
Salata 50gr lor 1 köz kırmızı biber
Birazdan ödem çayı mı yaparım 5 e kadar çay kahve su diye gidiyor benim
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…