• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Alkole gelen zamlar

Bez ve mama fiyatlarını hiç sormayın çok fena. Maddi durumu iyi olmayanların bebişlerine çok üzülüyorum:KK43:
Bende hem para yok hemde bebek yapmalarina , onlari bu sefalete ortak etmelerine uzuluyorum :( Ben kendimi bile suclu hissediyorum daha iyisini yapamadigim icin . Son 1 yildaki degisim inanılmaz

Bu insanlara, kime ne anlatacaksın işte. 😡
Alkole gelen zamlar yüzünden madde bağımlılığı artıyor maalesef. Geçen bir arkadaşımızı gördük. Yazık halisülasyonlar filan görmeye başlamış. 🙁

Rakı riskli borellus. Haberlerde görüyorum. Kurtulan da olmuyor heralde. Konu açmıştım eşim istanbul’a döncem diye ayaklanıyordu. gidip gelince bu seferde “Ben Antalya’da kralmışım. İstanbul’da Her yer Suriyeli, Afgan, mülteci. Bizim bıraktığımız gibi değil” demeye başladı. 🤦🏻‍♀️
Herhalde ya,mis gibi Antalya bırakılıp gidilir mi?Valla ben yaşayamam o keşmekeş içinde😔.

Ah ah bir bira bile icmeyeli nerden baksan 1 bucuk yil oluyor. Gebelik dogum emzirme derken gece gece bira icmeyi ne kadar ozledigimi farkettim. Fıyatından haberim bile yok 😩

Valla ise gidiş gelisim 920tl 20 gün hesabi
1. Ve ana vesait 17 tl - bilinçli olarak özel halk otobüsü dışında birsey yok sadece 65 yaş üstü ücretsiz ( şehit ve gaziler için olan kart heryerde var )
2. Si 6 tl bunu yürümenin imkanı yok.
Su an ücretsiz izindeyim

Aracımız hybrid. Yaptığımız en mantıklı işmiş toplam fiyatta yine kat kat kat kardayiz şehir içi neredeyse bedava.
Herhalde asla benzinli arabaya dönemeyiz. Eşim tek depo ile 45 gün geçirdi ise gidip geliyor

Her an biri çıkıp “alkole zam geldi diye ağlayanlar” diye konu açabilir, çok tehlikeli :işsiz:
Onun da alternatifi var, bak çözüm üretilebiliyor 🤣 evde üretim 🥳🥳🥳
10 litre benzin alıyoruz 250 TL
Eşim sadece ev ve iş arası arabayı kullaniyor tam 2. Gün yine 10 litre alıyoruz.
Anneme falan gidelim dediğimde bir gün eksik araba kullanmamız lazım.
Resmen bunun hesabını yapıyoruz artık.
Bahar gelince 15 günde bir köye giderdik ailemin yanına ona cesaret edemez olduk. Aynen ev iş arası bile aylık 1000 lirayı buluyor

Ah ah bir bira bile icmeyeli nerden baksan 1 bucuk yil oluyor. Gebelik dogum emzirme derken gece gece bira icmeyi ne kadar ozledigimi farkettim. Fıyatından haberim bile yok 😩
hadi sen 1.5 yıldır içmedin de ömründe 5 kadeh anca içip toptan terketmiş benim bu konuda ne işim var? :işsiz: :KK45: zam geldi diye ben de üzüldümm:KK45:

Bu insanlara, kime ne anlatacaksın işte. 😡
Alkole gelen zamlar yüzünden madde bağımlılığı artıyor maalesef. Geçen bir arkadaşımızı gördük. Yazık halisülasyonlar filan görmeye başlamış. 🙁

Rakı riskli borellus. Haberlerde görüyorum. Kurtulan da olmuyor heralde. Konu açmıştım eşim istanbul’a döncem diye ayaklanıyordu. gidip gelince bu seferde “Ben Antalya’da kralmışım. İstanbul’da Her yer Suriyeli, Afgan, mülteci. Bizim bıraktığımız gibi değil” demeye başladı. 🤦🏻‍♀️

Bizim isyerinde biri gözlerini kaybetti hemde bilmeden almış aldığı yerde bilmeden satın almış resmen güme gitti. Ve malulen emekli olamadı sahte rakı sebebiyle demişler hiç gormuyor evden çıkamıyormus daha 30 bile yok

valla anca şikayet ediyorsunuz .3 yıl olacak bu yıl tatile gitmedim öldüm mü yohhh.bira neyim içmiyom öldüm mü yohh.en son ne zaman konsere gittiğimi heç hatırlamıyom.ee tvde izliyom nolcekkkk.sinema nın yolunu unuttum ama netflix im var miss gibi.gerçekten herşeyden de şikayet mi edilir? :KK45: :işsiz:
Aslında en basit şeyler bile lüks olmuş, ülkede kitap bile alamıyosun ceycey, bilmiyorum ne denir. İnsanları okumayan, izlemeyen, hiç bir faydalı faaliyete katılmayan bomboş varlıklara çevirmek istiyorlar herhalde.

hadi sen 1.5 yıldır içmedin de ömründe 5 kadeh anca içip toptan terketmiş benim bu konuda ne işim var? :işsiz: :KK45: zam geldi diye ben de üzüldümm:KK45:
Olsun ceycey. Biz içmesek bile içenin haklarını savunmak Zorundayız.
Ben sigarayı denedim. Hiç kafamı güzel yapmadı. Bunun dedim Zehrine değmez. İçkiyi de denedim. Arkadaşım içince neşeleniyor, şarkı söylüyordu. Ben içince direk uyuyorum. Kaldırmıyor bünyem. Ertesi günde müthiş baş ağrısı yapıyor. O yüzden vazgeçtim 🙂

Aslında en basit şeyler bile lüks olmuş, ülkede kitap bile alamıyosun ceycey, bilmiyorum ne denir. İnsanları okumayan, izlemeyen, hiç bir faydalı faaliyete katılmayan bomboş varlıklara çevirmek istiyorlar herhalde.
valla eskiden de çoğumuz okumayı sevmezdik.sigaraya para bulur kitabı gazeteyi müsriflik görürdük.e sonunda işte kafa çalışmaya çalışmaya da bu hale geldikk :KK45: :işsiz: :KK53:

Bu sene bırak birayı şöyle ağız tadıyla mangal yapalım desek bile pahalı.
Geçen annem bütün tavuk almış 100 lira ya.
Tatil,kurban falan hak getire bu sene mümkün değil.
Keşke pikniğe gitsek gece gece çok dertlendim 🤦

Sigara 18 TL iken bıraktım bazen canım çok çektiğinde mal mısın en kötü sigara olmuş 30 TL diye telkin ettiğim çook olmuştur.. Bağımlılık olduğunu bırakınca anlamış biri olarak devletin tek zam yapmasını istediğim bu illet olabilir. Hatta bağımlılık türü uyuşturucu ile aynı kategorize edilmeli..
Bağımlılık zaten bu konuda herkes hemfikir ama bırakacaksam bu benim kararım olmalı, devletin dayatmasına bağlı olmaması gerekir. Ben bırakmayacağım mesela, tütüne geçeceğim. Sağlığıma olumsuz etkisi daha çok olacak. O zaman bırak sen de muhabbetine ise su an uzak olduğum bir konumdayım.

Bağımlılık zaten bu konuda herkes hemfikir ama bırakacaksam bu benim kararım olmalı, devletin dayatmasına bağlı olmaması gerekir. Ben bırakmayacağım mesela, tütüne geçeceğim. Sağlığıma olumsuz etkisi daha çok olacak. O zaman bırak sen de muhabbetine ise su an uzak olduğum bir konumdayım.
Ben bırakmayacağım dediğim anda bıraktım o yüzden umarım büyük konuşman sebep olur buna diyelim 😏

Back