Yani meyvesuyundan yaptıklarım tam şarap değil şarabımsı bir alkollü içecek. Ama vişneden , baldan, üzümden yani taze meyveden fln yaptıklarım gerçekten efsane oldu. Özellikle bal şarabıma bir arkadaş kaliteli beyaz şarap desen inanırdım diyorTadı nasıl oluyor?
Bende ağız alışkanlığı dolcak demeye alışmısımMillet bu arabalara benzini nasi yettiriyo ben onu anlamıyorum cidden. Geçen ay Turkiyedeydim. Alsancaga 3 kere git gel, 2 markete git, 500 liralık benzini yemişim 3 günde, şaştım kaldım.
Tarif isterizYani meyvesuyundan yaptıklarım tam şarap değil şarabımsı bir alkollü içecek. Ama vişneden , baldan, üzümden yani taze meyveden fln yaptıklarım gerçekten efsane oldu. Özellikle bal şarabıma bir arkadaş kaliteli beyaz şarap desen inanırdım diyor
ben sadece mahallede kullanıp 800 tl civari veriyorum benzine artık.çocuğa servis bu sene 900 müş seneye 1400 olacakmış tey teyy.şimdiden onu da biriktireyim bariiBende ağız alışkanlığı dolcak demeye alışmısım
Uzun süre sonra Türkiyeye gidince dolcak dedim ama dolana kadar ecel terleri döktüm; bir depo 1200e dolarmı yahu yazık günah. Geçen sene 400 cıvarına doluyordu.
Hayır yani aslında sigara vergisi devlet için önemli bir gelir kaynağı ama o kadar abarttılar ki, herkes tütüne geçer oldu. Üniversitede okuyorum geçen gün sınav arasında sigara molasına çıktık herkes ya tütün kullanıyor ya da tütüne geçmeyi düşünüyor. Nerede kalitelisini buluruz diye soruyorlar. İçilmese daha iyi tabii ama bu insanların şahsi kararı olmalı devlet zoruyla yaptırılmamalı ya. Mesele sağlıksa insanlar tütüne geçtikleri için sağlıkları daha çok bozuluyor. İnsanlar pahalı diye sigarayı bırakmıyor yani bırakan varsa da azınlıktadır.Yani benim de sigarayla işim yok ama verginin abartılmasana kızıyorum. Yani içmesek de içenin haklarını korumalıyız.
Sürekli ÖTV oranı arttırılıyor. Beş TL ye mal edilen bira 27 lira oluyor. Üretici üç TL kazanırken devlet 20 lira alıyor. Bu vergi değil ki haraç.
Amaç zaten alkollü mekanları batırmak.Hayır yani aslında sigara vergisi devlet için önemli bir gelir kaynağı ama o kadar abarttılar ki, herkes tütüne geçer oldu. Üniversitede okuyorum geçen gün sınav arasında sigara molasına çıktık herkes ya tütün kullanıyor ya da tütüne geçmeyi düşünüyor. Nerede kalitelisini buluruz diye soruyorlar. İçilmese daha iyi tabii ama bu insanların şahsi kararı olmalı devlet zoruyla yaptırılmamalı ya. Mesele sağlıksa insanlar tütüne geçtikleri için sağlıkları daha çok bozuluyor. İnsanlar pahalı diye sigarayı bırakmıyor yani bırakan varsa da azınlıktadır.
Alkol de aynı şekilde, geçen oturduğum yerde 52 lira verdim. Bu kadar vergi alınmasa ben zaten 2-3 tane içerim en az, devlet için değişen bir şey olmaz. Mekanda istedigim gibi icemeyince gidip evde içiyoruz onlar da kötü şaraplar oluyor ucuza kaçıldığından dolayı. Şu dönemde üniversite okumaktan gram zevk almıyorum ya, yaşadığımız rezillikten başka bir şey değil.
Ya Twitter da bardı 94 sonrası doğanlar evi arabayı bırak çilek bile alamıyor diyeHayır yani aslında sigara vergisi devlet için önemli bir gelir kaynağı ama o kadar abarttılar ki, herkes tütüne geçer oldu. Üniversitede okuyorum geçen gün sınav arasında sigara molasına çıktık herkes ya tütün kullanıyor ya da tütüne geçmeyi düşünüyor. Nerede kalitelisini buluruz diye soruyorlar. İçilmese daha iyi tabii ama bu insanların şahsi kararı olmalı devlet zoruyla yaptırılmamalı ya. Mesele sağlıksa insanlar tütüne geçtikleri için sağlıkları daha çok bozuluyor. İnsanlar pahalı diye sigarayı bırakmıyor yani bırakan varsa da azınlıktadır.
Alkol de aynı şekilde, geçen oturduğum yerde biraya 52 lira verdim. Bu kadar vergi alınmasa ben zaten 2-3 tane içerim en az, devlet için değişen bir şey olmaz. Mekanda istedigim gibi icemeyince gidip evde içiyoruz onlar da kötü şaraplar oluyor ucuza kaçıldığından dolayı. Şu dönemde üniversite okumaktan gram zevk almıyorum ya, yaşadığımız rezillikten başka bir şey değil.
15 lira ustunden sonra insanlar özel araclarini pek calistirmiyo artik en azindan bazilari.Trafik fark etti mi peki?
Khomyuk bu ev yapımı şarabın riskleri var mı? Hani rakı ile zehirleniyorlar filan ya.Yani meyvesuyundan yaptıklarım tam şarap değil şarabımsı bir alkollü içecek. Ama vişneden , baldan, üzümden yani taze meyveden fln yaptıklarım gerçekten efsane oldu. Özellikle bal şarabıma bir arkadaş kaliteli beyaz şarap desen inanırdım diyor
iyiymiş gene.ben olsam taaa fatih sultan mehmed e bağlardımBugün dayının biri benzin zamlarını İsmet İnönü'ye bağladı ya,ben bu konuya yorum yapmayayım kesin banlanırım☺.
Olmaz canim,şarap fermantasyon ile oluyor.Rakida ki olay daha farklı.Khomyuk bu ev yapımı şarabın riskleri var mı? Hani rakı ile zehirleniyorlar filan ya.
Yok yok. Mayalar kendi üretiyor alkolü. Bira ve şarap fermentedir. İçine dışardan etil konmazKhomyuk bu ev yapımı şarabın riskleri var mı? Hani rakı ile zehirleniyorlar filan ya.
Ya şöyle bir sokak röportajı rastlanıyor ki banaiyiymiş gene.ben olsam taaa fatih sultan mehmed e bağlardım
Hicbirsey yeyip icemesinler dusuncesindeler artik. Bir cay demledik parka gittik iki ivir zivir 95tl tuttu. Evde yapsan gene ayni unu, sekeri vs .Evet belki dert değil bir çok kişiye göre ama . Evde bile oturup keyif yapamaz hale geldik. Bira bile 35 TL olmuş. 3 bira yanına biraz çerez yemek evde 200 TL’ye mal oluyor. Resmen yasaklayamadıkları alkolü zamlarla içilmez hale getirdiler. Hadi alkolü geçtim çocuğa vereceğimiz süt bile 12 lira pastörize olanı 15- 20 lira. Ne olacak bu halimiz bilmiyorum.
ben de alkol sigara yok.amma tasarruflu gadınmışımmm .bir de su içmeyi bırakaydımm.damacanası 27 tl oldu da buradaOlmaz canim,şarap fermantasyon ile oluyor.Rakida ki olay daha farklı.
Cidden ya,temel ihtiyaç ürünleri bile lüks oldu bu ülkede.Hicbirsey yeyip icemesinler dusuncesindeler artik. Bir cay demledik parka gittik iki ivir zivir 95tl tuttu. Evde yapsan gene ayni unu, sekeri vs .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?