Alkole gelen zamlar

rpt

Guru
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2012
684
1.607
313
Evet belki dert değil bir çok kişiye göre ama . Evde bile oturup keyif yapamaz hale geldik. Bira bile 35 TL olmuş. 3 bira yanına biraz çerez yemek evde 200 TL’ye mal oluyor. Resmen yasaklayamadıkları alkolü zamlarla içilmez hale getirdiler. Hadi alkolü geçtim çocuğa vereceğimiz süt bile 12 lira pastörize olanı 15- 20 lira. Ne olacak bu halimiz bilmiyorum.

Ucuz olan bir şey yok. Her şey artmış az önce viski içtim hatta baya artmış fiyatları eskiden haftada 3-4 kere içerdim şimdi 2 haftada bir çünkü fiyatlar artmış. Umarım bu günleri atlatırız

Artık bu iş vergi değiş içmesinler diye yapılıyor. Hayat tarzına müdahale. Almanya’da para üstüyle bira içiyorlar biz hasretiz.
Ben de çok öfkeleniyorum bu duruma.
bira kiti alacaksınız yada prosteto yapacaksınız Ki ben ciddi anlamda bunu da düşünüyorum.

Bir de evde şarap yapmak çok kolay, malzeme ihtiyacı da yok. Ben kendime şarap yapıyorum haftasonlarını ucuza kapıyorum. Birayı da dışarı çıkarsak içiyorum. Rakı votka gibi sertleri de anca özel günlerde içer hale geldik, yıldönümü doğumgünü olacakta iki duble içebileceğiz işte

Benim düşüncemde o şekilde. Açık açık yadaklayamadıkları için böyle vergi zam şeklimde içilmez hale getirdiler

Önceden it öldüren dediğimiz beğenmediğim şarapları içer hale geldim. Hatta viski alırken diyorum ki neyse bunu alacağına çocuklara bir şey alırsın

Bende.
Alkole işim yok zaten.
Ama sütün 20 lira olması şok şok şok
alkol sevmem.sütü de bırakırız ne olacak?zaten pek bir faydası yok denmeye başladı nedense son yıllarda.yakında su da faydalı değil derlerse onu da bırakırım nolcekkk.uyumlu olmak lazımmm ve azla yetinen.çok şükür

Almanya’da işte bile içerdik, iş çıkışı Kölsch içerdik… Özlediğimi fark ettim. Bu cehennemde bir keyif birası bile lüks, sevdiklerinle felekten bir gece çalacağın rakı sofrası da lüks, özellikle alkole überin de überi vergilerle temelde yaşam tarzına müdahale var; ama ağzımı açmayayım en iyisi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…