How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Alkole gelen zamlar

Trafik fark etti mi peki?
Yok, aksine herkes daha bir araba alır oldu.
Hatta geçen okuduğum bir araştırmada tr de kişi başına en çok araba düşen şehir Ankara imiş.
Şundan 4 sene önce olmayan merkezden uzak yerlerdeki trafiği gördükçe daha da uzağa taşınasım geliyor benim.
Her yer araba her yer.

Bizim markette alkol de satılıyor
Bir rakı 600 tlydi şimdi zam geldi daha fazla oldu 🤷
3-4 kişilik grup geliyo birer sigara bı rakı alıyorlar 1000 TL.

Aileler pikniğe gidiyor 2 kola 40 lira.
Yumurtayı tek tek alıyorlar artık
Geçen birisi biraz peynir bir domates bir biber almış birde abi ekmeği yarım verir misin demiş düşünün.

Sadece alkole,sigaraya zam gelmiyor
Dün bize zam haberi geldi arkadasından peceteden tutun da sallama çaya kadar zam yaptılar.
Alkol ve sigara gelen ÖTV zammı herşeyi etkiler.
Bizim dükkanda eve getirdiğimiz kaşar eskiden 25 lira civarıydı geçen eşim getirdi 70 lira yazıyor bidaha getirme yemeyiz bişey olmaz dedim.
Eğer linç falan olacaksa bunları yazayım da bilen bilsin 🤭
Birde sigaradan dükkanın karı bir paketten 30 krs.
Gerisi vergiye ve satana kazandırıyor yazık günah ya.

alkol sevmem.sütü de bırakırız ne olacak?zaten pek bir faydası yok denmeye başladı nedense son yıllarda.yakında su da faydalı değil derlese onu da bırakırım nolcekkk.uyumlu olmak lazımmm ve azla yetinen.çok şükür :KK45: :işsiz:
Ay evet ya
Süt faydasız denmeye başlandı
Küçüklüğümden beri alışganlıktır lıkır lıkır süt içerim kahvaltıda
Çocuklarda benim gibi
Şimdidlerdede ineğin sütü ineğe özeldir insana faydası yoktura döndü muhabbet
Ee hani boy uzatıyordu kemik gelişiyordu hepsi yalanmıydı
Vallah birgünde çıkıp çikolata kilo yapmiyormuş derlerse kafayi yerim o olur

Bende.
Alkole işim yok zaten.
Ama sütün 20 lira olması şok şok şok
Yani benim de sigarayla işim yok ama verginin abartılmasana kızıyorum. Yani içmesek de içenin haklarını korumalıyız.
Sürekli ÖTV oranı arttırılıyor. Beş TL ye mal edilen bira 27 lira oluyor. Üretici üç TL kazanırken devlet 20 lira alıyor. Bu vergi değil ki haraç.

Yani benim de sigarayla işim yok ama verginin abartılmasana kızıyorum. Yani içmesek de içenin haklarını korumalıyız.
Sürekli ÖTV oranı arttırılıyor. Beş TL ye mal edilen bira 27 lira oluyor. Üretici üç TL kazanırken devlet 20 lira alıyor. Bu vergi değil ki haraç.
Bira 35 olmuş çok zoruma gitti

Uyuşturucu kullanımını çoğaltan bir durum. Bi amaçları var ama bu eylem tam tersine hizmet ediyor bu da çok komik.
Bana katkısı oldu valla. Beş sene önce her hafta bir iki şişe şarap alırdım ortama 20-30du şişesi. Vergim de ona göre gidiyordu tabi.
Son zamlarla beraber 1,5 - 2 yıldır kendi şaraplarımı içiyorum. Şarap yılda anca bir iki kere alıyorumdır o da kendi şarabım kalmamışsa. Ben artık daha az almaya başladım. İnsanlar yolunu bukuyor mecbur. Düşününce eskiden 50’şişe alıyormuşum ben yıllık. Şimdi beş tane alsam anca alıyorum. On kat düşürmüşüm kendi adıma aslında zam arttıkça aldıkları vergiyi de düşürüyorlar fakrında değiller

Bana katkısı oldu valla. Beş sene önce her hafta bir iki şişe şarap alırdım ortama 20-30du şişesi. Vergim de ona göre gidiyordu tabi.
Son zamlarla beraber 1,5 - 2 yıldır kendi şaraplarımı içiyorum. Şarap yılda anca bir iki kere alıyorumdır o da kendi şarabım kalmamışsa. Ben artık daha az almaya başladım. İnsanlar yolunu bukuyor mecbur
Tadı nasıl oluyor?

Millet bu arabalara benzini nasi yettiriyo ben onu anlamıyorum cidden. Geçen ay Turkiyedeydim. Alsancaga 3 kere git gel, 2 markete git, 500 liralık benzini yemişim 3 günde, şaştım kaldım.
10 litre benzin alıyoruz 250 TL
Eşim sadece ev ve iş arası arabayı kullaniyor tam 2. Gün yine 10 litre alıyoruz.
Anneme falan gidelim dediğimde bir gün eksik araba kullanmamız lazım.
Resmen bunun hesabını yapıyoruz artık.

Alkole zam geldi demeyelim de sağlıklı yaşama teşvik arttı diyelim💅💅 nys şaka bir yana, en son 2 ay önce falan içtim heralde. Uhd tatile gidip ayı gibi içip senenin açığını kapatmak istiyo bünye coooook acil, ama tatile gitmek istiyorum diye birileri dertlenir konu acar diye susuyorum🥹

Millet bu arabalara benzini nasi yettiriyo ben onu anlamıyorum cidden. Geçen ay Turkiyedeydim. Alsancaga 3 kere git gel, 2 markete git, 500 liralık benzini yemişim 3 günde, şaştım kaldım.
Ben perşembe akşamı evin önünde benzin aldım, araba 35 km gösteriyordu 200 liralık benzinle 116 km oldu😅
Şehir içi kullanımda zaten bu 116 nın karşılığı 80 anca.
Cuma ve bugün evime 4 km olan çocukların okuluna git gel yaptım, şuan 60 km gösteriyor.
Haftalık çocukları okula götürüp alma param 200 tl, araba başka yere hiç gitmeyecek koşulda böyle.

Back