Alkali yaşam tarzı ve diyetle, 1 ayda 10 kilo verdim!

Merhaba, hazır satılan suların çoğunda ki değerler gerçeği yansıtmayabiliyormuş pH değeri olarak ki biraz daha yükseği olması daha iyi. İllaki karbonat kullanmak zorunda değilsiniz, limon veya elma sirkesi de olabilir. Doktor Ayşegül Çoruhlu'nun; "Alkali Diyet" ve "Tokuz ama Açız" isimli 2 kitabı var.

Alıntı;

Su ama hangisi?

Araştırmalar, günümüzde şehir hayatında bulabileceğimiz en kaliteli ve sağlıklı suyun, iyi bir filtreden geçirerek kullanacağımız musluk suyu olduğunu gösteriyor. Ayrıca Amerika’da bir bardak şişelenmiş suya verilen paranın, aynı miktardaki çeşme suyunun tam 1900 katı fazla olduğu biliniyor. Amerikancası 1 dolarlık sandviçe 1900 dolar vermek gibi…

Çevre Çalışma Grubu (The Environmental Working Group–EWG), Amerika’da 170’in üzerinde şişelenmiş su markasını inceledi. Araştırma, şirketlerin suyun kaynağı, yaptıkları testlerin sonuçları, suyun nasıl işlendiği gibi konularda ne kadar dürüst olduğunu kontrol etmeye yönelikti. Araştırmacılar ayrıca şirketleri arayarak gönüllü bilgi verip vermeyeceklerini de öğrenmek istedi.

Markaların yarısından çoğu berraklık testini geçemedi. Yüzde 20’si sularının nereden geldiğini söylemedi. Ayrıca yüzde 32’si de hiçbir konuyla ilgili bilgi vermek istemedi.

Yahoo! Green’e göre EWG’nin sonuçları: Sadece üç marka geçer not aldı. Altı marka ise tam anlamıyla sınıfta kaldı. Bu araştırma Amerika’ya yolunuz düşerse su seçiminize yardımcı olabilir. Tabii ki ilk akla gelen ülkemizde durumun ne olduğu…

4 MADDEDE DOĞRU SU

Dr. Robert O. Young, “Zayıflamada pH Mucizesi” adlı kitabında içme suyu olarak kullanmamız gereken suyun en önemli dört özelliğini şöyle sıralıyor:

Saflık: Her şeyden önce suyumuzun saf ve içmek için güvenli olduğundan emin olmalıyız. Suyun musluğumuzdan akması, marketten alınmış bir şişede olması veya belediye su deposundan gelmesi saf ve güvenli olduğu anlamına gelmiyor.

Kaynağının yanındaki memba suyu, yağmur suyu, buzul erimesi suyu veya yüksek dağlardaki akan sular ideal olabilir. Öte yandan günümüzde asit yağmurlu, kirli havalı, kirli zeminli, çöp yığını denizlerin bulunduğu bir çağda vücudumuzun ihtiyacı olan suyu hiçbir şekilde değişikliğe uğramadan almak neredeyse imkansızdır.

Yüksek kalitede bir filtre, suyunuzda kimyasal, element ve mikroorganizma gibi çeşitli istenmeyenlerin olmadığından emin olmak için idealdir.

pH: Tam anlamıyla sağlıklı olması için suyumuz aynı zamanda alkali olmalıdır. Saf damıtılmış suyun pH derecesi 7’dir. 7’nin üzeri alkalidir ve asidik sudan çok daha iyidir. Ancak alkali sudan tam olarak faydalanabilmemiz için –bizi şişmanlatan asitleri nötrlemesi için– en az 9,5 pH olmalıdır. Ciddi obezite ve sağlık sorunlarında ise tüketilen suyun pH seviyesi 11,5-12,5’a kadar çıkmalıdır.

Günümüzde pek çok su nötr olmaktan çok asidiktir ve bunu içmek vücudumuzun alkali depolarını kullanır. Alkali su içmek, asitleri ve atık maddeleri temizler, kanımızın pH dengesini korur. Dokulardaki asitleri nötrlemek için kendi depolarımızı eksiltmek yerine –kemiklerden kalsiyum çalıp kana bırakmak gibi– alkali su içerek vücudumuza yardımcı oluruz. Asidik sularda görülebilen kurşun gibi toksik metal iyonları sağlık sorunlarına yol açabilir. Öte yandan alkali suda bulunan kalsiyum, magnezyum ve potasyum gibi ihtiyacımız olan mineraller vücudumuz tarafından kolayca emilir.

Elektron Aktivitesi / Enerji Potansiyeli: İdeal kilomuza ulaşmak için suyumuza enerji verilmiş olması çok önemlidir, yani elektrona doymuş, yüksek derecede yüklü ve potansiyel enerji ile dolması.

OAP (Oksidatif Azalma Potansiyeli) değeri, suyumuzun enerji miktarını elektronlarını sayarak belirler. Ölçü birimi milivolttur (mV). İdeal kilomuza ulaşmak için suyumuzun
250 mV değerinde OAP’ye sahip olması gerekir. Bu oran fazla asitleri nötrleyerek yeterli miktarda
elektron aktivitesinin olduğu anlamına gelir.

rH2 (Hidrojen Azalma, Redoks) de yine suyun kalitesini belirleyici bir çeşit ölçü birimidir. 0-44 skalası arasında 22 değeri nötrdür. Bu sayı ne kadar düşük olursa elektronların toplanması o kadar çok olacaktır. Yani bizim için ideal su oluşacaktır.

Moleküler Yapı: Suyun en önemli özelliği moleküler yapısıdır. Pek çok şişe suyunda H2O molekülleri 10’lu veya 20’li gruplar halinde
biraraya gelir. Halbuki molekül gruplarının yoğunluğu azaldıkça, su hücreyi daha iyi sulayabilir ve daha fazla oksijen sağlayabilir. Suyumuzdaki molekül grubu sayısı 5-6’dan daha fazla olmamalıdır. İdeali, suyumuzun tek molekül olmasıdır.

Araştırmalar, en kaliteli ve sağlıklı suyun, iyi bir filtreden geçirilerek kullanacağımız musluk suyu olduğunu gösteriyor.

Yavaş yaşlanın

İdeal kilomuzda yaşamamıza yardım edecek ve genel sağlık durumumuzu iyileştirecek suda şu özellikleri aramalıyız:

Katıksız

En az 9,5 pH değerinde

250 mV veya daha iyi bir OAP değerinde

22 veya daha az rH2 değerinde

Grup başına maksimum 5-6 moleküllü

Bu özellikler ne yazık ki şişe sularında bulunmuyor. İyi haber ise şehir hayatında kaliteli bir filtre ile bu suyu içmemiz mümkün.

Su, kaslarımız, kalbimiz, dokularımız, tüm hücrelerimiz ve organlarımızın çalışmasını sağlayan, vücudumuzun dışını ve içini temizleyen, toksik maddeleri vücudumuzdan atan muhteşem bir sıvıdır.

Sağlıklı ve uzun yıllar yaşayabilmek için bir insanın her gün en az
3 litre su içmesi gerekmektedir. Ancak bu suyun özellikleri büyük önem taşımaktadır. Suyun içinde bulunan pozitif yüklü alkali minerallerin dengesi yaşam kalitemiz için son derece önemli bir faktördür. Bu dengenin bozulması hücre işlevlerinin hasara uğramasına neden olabilir. Hücre hasarının başlaması, yaşlanma sürecinin hızlanması demektir. Saçlarımızın beyazlaması, cildimizin kırışması, kemiklerimizin güçsüzleşmesi, yüksek tansiyon, kolesterol, romatizma, diyabet ve kanser oluşumunun temel sebebi, bu hücre düzeyinde yaşanan bozulmadır. Bedenimizin ihtiyacı olan mikro yapıdaki alkali ve canlı iyonize suyu yeterli miktarda içerek çok daha zinde ve sağlıklı kalabilir, yaşlanma hızımızı azaltabiliriz.

*The Story of Bottled Water-Şişelenmiş Suyun Hikayesi, 22 Mart 2010 Dünya Su Günü’nde web üzerinden tüm dünyada seyredilmek üzere yayımlandı. Şu an hemen internetten girip siz de bu inanılmaz etkileyici dökümantasyonu sadece sekiz dakikanızı ayırarak izleyebilirsiniz.

Kaynak: Zayıflamada pH Mucizesi, Dr. Robert O. Young
Gül Kaynak

Mucize Yeşil İçecek

3 Salatalık (kabuğu ile)
6-8 Yaprak Ispanak
2 Yaprak Pazı
2 Adet Kereviz Sapı
3 Çiçek Brokoli
1 Avuç Dolusu Semizotu
1 Limon
½ Elma

Kaliteli bir sebze/meyve suyu sıkacağında çiğ olarak sıkılıp taze olarak içiliyor.

Ek olarak istenirse biraz taze zencefil, himlaya tuzu, ¼ kırmızı pancar, her türlü taze kırmızı, yeşil biber, maydanoz, taze nane vs eklenebilir…

Her sabah aç karnına büyük bir bardak (330cc) içilecek. Zayıflama ve sağlıklı yaşam kürlerinin baş tacı…
Gül kaynak

merhaba...bende bir iki gün oldu bunu okuyalı güzel gibi görünüyor..siz denedinizmi denediyseniz maydonoz ıspanak gibi yeşil yapraklıların suyu katı meyve sıkacağında çıkarılabiliyormu yada başka bir formülü varmı...sevgiyle

Merhaba,

Lütfen dikkat! Önemli olan karbonatlı su içmek değil bir şekilde pH'ı yüksek alkali su içmektir ve alkali beslenmektir!

Alıntıdır; ***Alkali suyun herhangi bir besin değeri veya tıbbi değeri yoktur. Sadece vücuttaki fazla asitleri nötralize ederek etkisiz hale getirir, kanın kıvamını inceltir, kan akışını kolaylaştırarak birçok hastalığın önüne geçilmesine ve kendimizi daha iyi hissetmemize katkı sağlar.

*DrAysegul Coruhlu;Tansiyon probleminiz varsa elma sirkeli veya limonlu su icin karbonatli icmeyin.

*DrAysegul Coruhlu; abartarak cok fazla koyuyor insanlar. zannediyorlar karbonat zayiflatir.

*Dr.Aysegul Coruhlu ‏@aysegulcoruhlu
Gunluk karbonat miktariniz bir cay kasigini gecmesin. Ve bunu azar azar suya koyun. Bir tutam tuz kadar 1 lt suya koymak yeterli.ABARTMAYIN

Limon elma sirkesi seceneklerini kullanin eger hafif de olsa Şişmeniz olursa!

Karbonati a-zal-tin.

Sadece satilan en yuksek ph sulardan da icebilirsiniz.

*Karbonatli suyun faydalari:

Asitlerin oluştuktan hemen sonra nötralize edilmesi, kandaki asit dengeleyici bikarbonatların yüksek tutulması ile mümkün olur. Bunun en temiz ve en etkili yolu ise alkali su tüketmektir.

Alkalilik, yağ asitlerini yakmaz onları çözer, nötralize eder ve sıvılaştırarak böbreklerden güvenli şekilde atılmasını sağlar.

Çiğ et veya tavuğa dokunduğumuzda ellerimiz yağdan kaygan ve yapışkan olur. Ellerimizi sadece su ile yıkamak sorunu çözmez, ancak sabunla yıkandığı zaman ellerimiz normal duruma döner. Bunun en basit açıklaması; yağın asit, sabunun ise alkali olmasıdır.

Alıntıdır;
Karbonatli Su tek basina zayiflatmiyor ,mucizevi birsey degil yani.
Diyetteyseniz, diyetin vucudunuza zarar vermesini ve erittiginiz yaglarin daha cabuk vucudunuzdan atilmasini sagliyor sadece...

Merhaba, tüm malzemeler elimde olmadığı için bu değil ama benzerlerini yapıp içiyorum.

Her makine yeşil yapraklıları kolay sıkamaz. Bende ki makine de çok zorlanıyor ama sıkıyor. Bunun için yeşillikleri sıkıştırıp daha katı sebzelerle sarmalayarak sıkıyorum.

Sebze suyu yerine; sebzeleri rondodan ya da blenderdan buzla birlikte geçirip bir miktar su ekleyerek de içebilirsiniz posasıyla birlikte. Bu şekilde hazırlanan içeceğe "smoothie" denir.
Suyunu sıkarsanız da; "Juice" olur.

Son düzenleme:
[COLOR="#EE82EE"]Arkadaşlar mrb 12 gün önce başladım bu diyete günde 3 lt su içerek fakat fazla karbonatlı değil 1.61 boyunda 60.8 kiloyla başladım şimdi 59.2 kiloyum haftaiçi de günde yarım saat yürüyorz.
fakat yanımdaki dr hanımlardan ve bazı ark.lardan karbonatlı suyun bırakıldıktan sonra midede ülser(yara) yaptığı,kemik erimesi kalp yetmezliği gibi zararlı etkileri olduğunu duydum ..
artık normal suyla yoluma devam etmeyi düşünüyorum siz bu konuda ne düşünüyo sunuz?
bu arada hedef 56 kg günlük kilomu sizle paylaşırım umarım bu sefer başarırım...
hoşça kalın...:)
[/COLOR]

Son düzenleme:

:80: Merhaba, o tip yan etkileri var mı bilmiyorum ama bu beslenme şeklinde karbonat dayatması yok zaten. Önemli olan pH ı yükseltmek bunun için limon ya da organik elma sirkesi de kullanabilirsiniz. Menülerinizi ara ara paylaşırsanız diğer arkadaşlara da fikir olur. Sonuçları bekliyoruz. Kolay gelsin. :126:

Merhaba, öncelikle su ve limonla da aynı etkiyi yaratırsın, suyunun alkali düzeyi ise 9-9-5 a çıkacak. Bunun dışında merak ettim karbonattan ne kadar kullandın?

Merhaba, öncelikle su ve limonla da aynı etkiyi yaratırsın, suyunun alkali düzeyi ise 9-9-5 a çıkacak. Bunun dışında merak ettim karbonattan ne kadar kullandın?

1,5 litre suya üstü silme 1 çay kaşığı kullanmıştım...
gün içerisinde 1 çay kaşıgını geçirmedim...

Son düzenleme:
1,5 litre suya üstü silme 1 çay kaşığı kullanmıştım...
gün içerisinde 1 çay kaşıgını geçirmedim...

Canım, 1,5 litre suya silme 1 çay kaşığı fazla gelmiş olabilir. Normalde ölçü bir litre suya yarım çay kaşığı, istersen 1,5 litre suya yarım çay kaşığı kadar koyarak dene, eğer bu şekilde denersen tadının seni rahatsız etmeyeceğini düşünüyorum. Ben de ilk defasında rahatsız olmuştum ama ölçüsünü azaltarak, alışa alışa gittim ve daha sonra o tadı arıyor vazgeçemiyorsun. Bu şekilde de denemeni tavsiye ederim.

merhaba...diyetiniz ne durumda suyu sademi karbonatlımı devam ediyorsunuz...karbonatla ilgili öyle güzel şeyler okudumki işe yaramadığı hastalık hemen hemen yok gibi....ama doktor arkadaşlarınızın söyledikleri çelişkiye düşürdü acaba bahsettikleri rahatsızlıklara yol açıyormu gerçekten kesin öğrenebildinizmi...sevgiler..

evet ark.ım karbonatın ayarını çk iyi beliklemek gerekiyomuş yoksa bırakıldığında kötü etkileri olabilirmiş bn o yüzden limonlu su içiyorum ya da normal su,günde 2,5-3 lt ve haftaiçi yürüyorm ...
bu arada 20 gün oldu başlayalı şu an 58.4 kg yim. ama sanırım şişlik var çünkü regli dönemim başladı.bakalım 4-5 gün sonra asıl kilom çıkar meydana...

sizi kutluyorum 58 benim hayallerime bile fazla...limonlu su bende içiyorum sıcak suya biraz sıkıyorum ayrıca bir dilimde içine atıyorum güzel kokusu için...yaz geldi artık sıcak içmemeyi düşünüyorum siz nasıl tüketiyorsunuz...aslında karbonatlıda tüketebiliyorum ama şişlik oluşuyor özellikle yüzümde bırakmayı düşünüyorum ama bir sayfada bazı hastalıklara iyi geldiğini okudum yorumlarda karar veremiyorum...

bende yaptım karbonat işe yarıyor.zaten sonrasında susatıyor doğal olarak iştahta kapatıyor bol su içildiği için.ama sağlıklı mı bilemiyorum bıraktım.

sağolun teşekkr edrm 2 gündür yapmıyorum hemen 59 olmuşum yarın tekrardan devam etcem ama limonlu suyla bakalım inşll 57 i görürüm...
sanki karbonat bnm yüzüme de şişlik yapmış gbydi...yüzde şişlik yapyomuymuş ark.ım?

sebebi karbonatmı bilmiyorum ama evet sadece yüzüm değil her tarafım şiş..özellikle ellerim..ama araştırıyorum herkes ödem söküyor yorumunu yapmış anlayamadım...limonu oda sıcaklığındaki suya ne ölçüde kullanıyorsunuz ...bu arada diğer arkadaşlar yoklar canlandırmak gerek biraz bence...derindenizlerden nilüfer nerelerdesiniz:)))))))))

Geldimmm. :) Merhaba, öncelikle geçmiş olsun, karbonat kaynaklı olma ihtimalli bir takım belirtilerden dolayı ( geçmişte bir arkadaşın böbrekleri ağrımıştı, ondan mıdır bilmiyorum kalbim ağrımıştı vb.) ben karbonat konusunda ısrarcı değilim. Dr. hanım da şişkinlik olursa karbonatı kesin diye uyarıyordu. Onun yerine alternatifleri var nasıl olsa amaç pH ı yükseltmek. Bir bardak suya 1-2 yemek kaşığı taze sıkım limon ekleyebilirsiniz.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…