- 12 Temmuz 2012
- 3.387
- 1.815
Geldimmm. :) Merhaba, öncelikle geçmiş olsun, karbonat kaynaklı olma ihtimalli bir takım belirtilerden dolayı ( geçmişte bir arkadaşın böbrekleri ağrımıştı, ondan mıdır bilmiyorum kalbim ağrımıştı vb.) ben karbonat konusunda ısrarcı değilim. Dr. hanım da şişkinlik olursa karbonatı kesin diye uyarıyordu. Onun yerine alternatifleri var nasıl olsa amaç pH ı yükseltmek. Bir bardak suya 1-2 yemek kaşığı taze sıkım limon ekleyebilirsiniz.
merhaba hoşgeldiniz:)))))))alkali su için limonu okumuştum uyguluyorumda karbonatta biraz ısrar edişim kolumda ne olduğunu bilmediğim yara gibi birşey çıkmıştı doktora gittim birkaç çeşit merhem verdi faydası olmadı..daha sonra aslında kilo amaçlı araştırırken kemal milar isimli birinin sayfasına denk geldim karbonatın faydalarını saymakla bitiremiyordu ilaveten kullanan kişilerde birsürü yorum yapmışlardı..bende karbonatı sabahları bir bardak suya yarım çay kaşığı karıştırarak içmeye başladım..çok az suyla lapa gibi yapıp yaranın üzerine sürdüm inanılmaz ama yara geçti biraz kalıntıları var ama merhemlerle kıyaslanamaz bile...bundan etkilenerek içtiğim karbonatı gün içine yaymaya karar verdim yaklaşık birbuçuk litre suya yarım çay kaşığı..içerken hiç zorlanmıyorum ama şişliklerede takılmıyor değilim..yani ben daha çok şifa amaçlı içiyordum...kafam karmakarışık:)))sevgiyle
Hoş bulduk, evet o kişiyi ve sayfasını biliyorum. Karbonatın lapa şeklinde direk uygulamada uçuklara, basur çıkıntılarına, ayak mantarlarına, ağız içine, bazı yaralara vb. şeylere iyi geldiğini de biliyorum. Ama içmek konusunda, karbonat içmemizi öneren kişi olan Dr A. Çoruhlu yine kendisi uyarıyor; "*Limon, elma sirkesi seçeneklerini kullanın eğer hafif de olsa Şişmeniz olursa! Dr.Aysegul Coruhlu ‏@aysegulcoruhlu " Demek ki yan etki yapabiliyor bazı kişilerde.
evet parmak uçlarım acımaya başladı bugün öğleden sonra içmedim karbonatlı su..birkaç gün içmeyim bakalım sebep sumu..
Son durum nedir?
hiçbirşeysiz sadece su içiyorum..ciddi bir ödem sorunum var bugün doktora gittim sanırım dolaşım bozukluğuyla alakalı...ödem söktürücü kan inceltici ilaçlar verdi...şişlik olmasına rağmen parmak uçlarımdaki ağrı azaldı karbonatı bıraktıktan sonra...sizin nasıl gidiyor[/QUOTE
Geçmiş olsun, Dr.a bahsettiniz mi karbonattan? Ben karbonatlı suyu pek kullanmıyorum 40 yılda bir filan içiyorum denebilir o da az miktarda karbonatlı oluyor. Son zamanlarda 3 kiloya yakın almıştım,astım ve alerjik rinit var ben de, ilaç da kullanıyorum bu dönem yoğun olarak kortizonlu filan ama1,5 kilo vermişim son bir kaç günde, Maşallah. Bu şekilde benim durum.
sebebi karbonatmı bilmiyorum ama evet sadece yüzüm değil her tarafım şiş..özellikle ellerim..ama araştırıyorum herkes ödem söküyor yorumunu yapmış anlayamadım...limonu oda sıcaklığındaki suya ne ölçüde kullanıyorsunuz ...bu arada diğer arkadaşlar yoklar canlandırmak gerek biraz bence...derindenizlerden nilüfer nerelerdesiniz:)))))))))
karbonatın şişkinlik yarattığı arkadaşlar oldu mu acaba?
son zamanlar çok şişkinliğim var ve ben karbonata bağladım :18:
"*Limon, elma sirkesi seçeneklerini kullanın eğer hafif de olsa Şişmeniz olursa! Dr.Aysegul Coruhlu ‏@aysegulcoruhlu "
merhaba
ben de yapmaya çalışmakla birlikte akşam yememe konusunda çok zorlanıyorum. http://bizkimizkadiniz...............tr/2014/05/alkali-diyet.html
Cok faydali bir topik olmus :)[/QUOTE
:) Siz de uyguluyor musunuz?
Merhaba,
* Bu bir beslenme şekli, bol su içmek elbet faydalı ama sadece su ile olacak şey değil, bir bütün olarak ele alınmalı.
*Doğrudur, oranlama yapıyoruz.
*Kahvaltıya organik zeytin de ekleyin çok faydalı ve limonlu, soğuk sıkım zeytinyağlı salata ya da yeşillik de.
*İşlenmiş kahve tüketmeyin lütfen, bir ara öğününüzde şekersiz Türk kahvesi ve yanında bol alkali su içebilirsiniz. Kahve diüretiktir yani vücutta ki suyu atar ve asidiktir. Bu yüzden kahve içtiğimizde günlük su tükemimizden daha fazla su tüketilmeli.
*Kepek ekmeği kansızlığa sebep olabilmekte, çavdar, glutensiz ya da tambuğday ekmeği tercih edilmeli vazgeçilemiyorsa.
*Kahvaltı da dahil her öğün limonlu ve soğuk sıkım zeytinyağlı salata ya da yeşillik yiyoruz. Ör: Roka, maydanoz, tere, dere otu vb. Çiğ sebze tüketmek de önemli.
*Tarçın güzel.
*Ara öğün yapmak zorunda değilsiniz, ihtiyaç varsa bunlardan birini tercih edebilirsiniz; bir meyva tarçınlı, 10-15 çiğ badem, bir kaç gün kurusu kayısı ya da erik, içine tarçın ve çiğ badem sıkıştırılmış 2 hurma, 2 keçi boynuzu vb. yiyebilrisiniz.
* Yürüyüşe devam.