- 1 Mart 2008
- 1.409
- 7
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Merhaba Nilufer artık bizim sayfaya girmiyorsun canım.Ben yarım kilo vermişim, biraz moralim bozuk.Buğün kendi imalatım glutensiz ekmeği birazdan pişireceğim.
arkadaşlar bu konuda ki paylaşımlar çok güzel tammaen yapamasamda ucundan kıyısından yapmaya çalışıyorum burada okuduklarımla çokkkk uzun zamandır kaybettiğim azmi yeniden buldum emeği geçen herkese teşekkür ederim iki sorum olacak ben artık normal su içmiyorum karbonatlı içiyorum arada normal su da içmelimiyim? bir de karbonatlı su ödem yapar mı ?bilgisi olan arkadaşlar varsa cevaplarlarsa sevinirim sevgilerle...
arkadaşlar bu konuda ki paylaşımlar çok güzel tammaen yapamasamda ucundan kıyısından yapmaya çalışıyorum burada okuduklarımla çokkkk uzun zamandır kaybettiğim azmi yeniden buldum emeği geçen herkese teşekkür ederim iki sorum olacak ben artık normal su içmiyorum karbonatlı içiyorum arada normal su da içmelimiyim? bir de karbonatlı su ödem yapar mı ?bilgisi olan arkadaşlar varsa cevaplarlarsa sevinirim sevgilerle...
Merhaba Nilufer artık bizim sayfaya girmiyorsun canım.Ben yarım kilo vermişim, biraz moralim bozuk.Buğün kendi imalatım glutensiz ekmeği birazdan pişireceğim.
Slm kizlarrr
yaa sadece bu karbonatli suyu icerekmi kilo veriyonuzz
Ben de aynı düşüncedeydim ama bu beni daha çok karamsar yapmıştı. Şu an çok daha mutluyum iyi ki tanımılşım diyorum yani zararın neresinden döndüysek kar diyorum, .
Merhaba canım, aramıza hoş geldin . Kafeinsiz kahve diye büyük marketlere soracak olursan temin edebilirsin. Glutensiz ekmeği de örneğin ben Ankara'da halk ekmekten buluyorum, bir marka yok, araştırıp sorman lazım. Büyük fırınlarda olabilir ki biz öyle de temin edebiliyoruz. Bu arada araştırınca beni de bir haberdar et canım. Bu arada hangi şehirdesin, belki yardımcı olabilecek arkadaşlarım vardır, aynı şehirde oturan... Bu arada himalaya tuzunu bir çok yerden temin edebiliyorsun, mesela geçen eşim Çağdaş markette bulmuş, bazen askeriyeden alıyor ki o da aynı marka ve aktardan alabilirsin... Umarım yardımcı olabilmişimdir. Haber bekleyeceğim . Sevgiler
Slm,hayır canım. Özetle amaç; asidik ve alkali yapan gıdaları orantılamaya çalışarak besleniyoruz. 1. sayfada ki, ilk yazıyı okumanı öneririm.
Canım bu aralar yoğunum biraz, fırsat bulamıyorum girmeye. Yarım kilo vermişsin, sonuçta vücudun temizleniyor ve kilo vermişsin hem de yarım kilo , inşallah bu istediğin sonuç için bir başlangıç olacak. Sağlıklı olanını vücut zaten ayarlıyor sen merak etme canım, bir de bu senin artık yaşam tarzın oluyor ki o zaman hastalık denen şeyi hayatından kaldırmış olacaksın. İnan bana bu çok ama çok önemli. Ben şu saatte bakabildim, yarın bir ara sayfana girer ve bütün kontrollerimi yaparım. Bu arada glutensiz ekmeği de ayrıca tebrik ederim. Sevgiler...
Canim tsklerr cvp yazdigin icin ben karbonat diyeti yapiyorumda bunuda cok merak ettim birtane örnek menü yazabilirmisin acaba
Rica edrim canım. Dün yaptıklarımı ve yediklerimi yazayım ;
"Sabah kalkınca İlk iş idrara bakılacak Ph çubuğu ile yoksa her gün idrarın koyuluk açıklığına ve kokusuna bakılacak. açık renkte olduğunu görmeye çalışmalıyız ve kokusuz olmalı tabi."
ilk önce dişler florürsüz diş macunuyla fırçalanacak ile karbonatlı suyla ağız çalkalanacak.
Zencefil,zerdeçal,tarçın 1er çay kaşığı alkali su ile içilecek. 1-2 bardak alkali su içilmeli sabah.
20-30 dk sonra kahvaltı:
1 Haşlamış yumurta
1 Çorba kaşığı lor (çörek otu,kekik,pul biber serpilmiş)
Yarım k.k. kadar keçi peyniri (inek peyniri olmayacak)
Bol yeşillik,limon sıkılmış tere,roka,maydonoz,marul vb.
Yarım küçük domates
Yarım ceviz içi
1 Dilim çavdar ekmeği
Deniz tuzu
Kahvaltıdan 1 saat sonra 1-2 çay fincanı yeşilçay şekersiz (Ben bazen mate ya da funda yaprağı ile karıştırıyorum çok az) çubuk tarçın da ekliyorum sıklıkla.Bazen de içine 1-2 karanfil ve 1 ya da 2 tane karebiber atıyorum.
Kahvaltıdan 2 saat sonra Alkali su , 20 dk sonra 1 ya da yarım meyva,5-10 iğ badem de eklenebiliyor, ya da birini yiyorum.
Öğlen: Haşlanmış karnıbahar zeytinyağ ve limonlu.Bol yeşillik limonlu .1-2 yem. kaşığı keçi yoğurdu, 1 Dilim çavdar ekmeği .
Yemekten 1 saat sonra yeşil çay şekersiz. 2saat sonra da alkali su.(1 bardak alkali suya 1 tatlı kaşığı tarçın ekle iç)
20dk sonra yarım meyva(1-2 de olabilir bu saatte meyva ) ya da çiğ badem 5-10 arası.
Akşam yemeğinden 20-30 dk önce alkali su.
Akşam yemeği:
Balık ızgara ,Bol yeşil salata limonlu ve soğuk sıkım zeytinyağlı.(Akşam yemeğinde Her türlü sebze.Beyaz,yeşil ve morlar serbesttir.Sarı ve kırmızı sebzeler tüketilmemelidir.Sebzenin büyük kısmı çiğ olmalıdır .Protein olarak etler de haşlama, ızgara ve fırınlama olmalı).Karbonhidrat almıyorum akşamları mümkün olduğunca. Ör:Ekmek,makarna,yoğurt sütü ürnleri,patates v.b.
yemekten 1 saat sonra 1tatlı kaşığı elma sirkeli ılık su. 2 saat sonra alkali su ve yatıncaya kadar suya devam ettim.
20 Kilo başına 1 litre şeklinde suyumu ayarladım ve yemeklerle hiç bir sıvı tüketmedim.
tabiki haber veririm canım
yok güzelim.keçi sütü zamanı değil ya,o yüzden hiç bakmadım.zaten bu diyet olayları bende stres yaptı,başağrısı falan.o yüzden üstüne düşmüyorum.si<lere takılıyorum öyle.kitabı bile okumayı bıraktımSlm canım,keçi sütünü aldınmı? 2.aldığım sütü dolapta arkalarda unutunca kesilmiş.Lor yapmaya çalışıyorum şimdi onu.
allah yardımcın olsun şeker
yok güzelim.keçi sütü zamanı değil ya,o yüzden hiç bakmadım.zaten bu diyet olayları bende stres yaptı,başağrısı falan.o yüzden üstüne düşmüyorum.si<lere takılıyorum öyle.kitabı bile okumayı bıraktım