normal bir bakış değildi sanki bakışlarıyla beni izliyor gibiydi ve üstüme başıma bakıyor dikkatli dikkatli.Sadece baktı diye mi?
bir erkek bir kadına nedenne amaçla öyle bö bön bakar ki. Ağzıma geleni söylemedim açık açık neden baktığını sordum. Karşımda olsanız adamın taklidini yapardım, son derece çirkin. Aldığım şeylerin fişi faturası da var.Bence durduk yere arıza çıkarmışsınız gibi duruyor. Adama şerefsiz demek nedir yahu,kim olsa tepki gösterir. Böyle halka açık yerlerde çalışan hizmet sektöründeki insanlara ağzına geleni söyleyebilen insanlara sinir oluyorum. Umarım karşı taraf sizden şikayetçi olur. Bir bakıştan ne anlamlar çıkarmışsınız.
Yani dikkatlice baktı diye adama şerefsiz diyorsunuz sonra mağdura.yatiyorsunuz başka biri olsa daha farklı seyler yapabilirdi sanslisiniz adam belki birine benzetti bakıp geçin yani niye üstünde duruyorsunuz adam size bakti diye neden özür dilesin bu kasiyerler güvenlikler garsonlara neden bu kadar üstten bakılır ben anlayamıyorum ya gözünün üstünde kas var diye de şerefsiz olunur mu kiHanımlar merhaba. Şu an deprem nedeniyle herkesin sinirleri bozuk ve zamanı da değil belki. ''neyle uğraşıyorsun diyen'' bile çıkabilir. Ama sinirden elim ayağım titredi fena oldum.Buraya yazmak ve akıl almak istiyorum.
Bu gün alışveriş merkezinden çıkarken kapıdaki görevlinin (ya valeydi ya da güvenlik elemanı çok dikkat edemedim) bana olan çok dikkatli bakışını fark ettim. Neden baktığını, bakarken ne düşündüğünü, hırsız veya başka türlü bir kadın olmadığımı söyledim. Ayaküstü tartıştık. Orada oturan görevli bir hanıma durumu anlattım, şikayet edeceğimi söyledim. ''Bir kadına bu şekilde dikkatli bakılmaz, gereken yerlere bildireceğim. Bu yapılan şerefsizlik'' dedim. Adam üstüme yürüdü. ''Üstüme başıma bakarken çok namuslu şereflisin, şerefsiz dediğim zaman mı delirdin'' dedim. Basıp gittim. Arkamdan gitme mahkemeye vereceğim falan dedi. 'Hadi be ordan'' dedim.
Fena oldum elim ayağım boşaldı. Adam özür dileseydi veya alttan alsaydı iş bu kadar ilerlemezdi. Şimdi minibüse binip o alışveriş merkezine gitmek ve güvenliklere şikayet etmek istiyorum. Ama adamı çağırıp yüzleştirirler ve olay daha ileri gider mi bilemedim. Aslında ileri giderse gitsin bu tip insanları çalıştırmaları yanlış. Adam bende bir anormallik gördüyse amirine söyleyebilir, gerekeni amiri yapar.
Aslında utanacak bir şeyim yok. Eve gelir gelmez her yere şikayetimi yazdım. Aranmak istediğimi belirttim. Şu an pek sağlıklı düşünemiyorum. Sizce o avmye gidip gereken kişilerle konuşsam mı yoksa aramalarını mı bekleyeyim ne yapayım? Bu gün cumartesi, yetkili biri var mıdır bilemedim. Bir fikir istiyorum sizden teşekkür ederim :)
Haksızsınız. Adam sizi şikayet edebilir. Kanıtı, şahidi de vardır. 1-2 haftaya celp bekleyin.normal bir bakış değildi sanki bakışlarıyla beni izliyor gibiydi ve üstüme başıma bakıyor dikkatli dikkatli.
Arkadaşlar herkese selam :) Konnuyu bir derdim vara mı yazmalıyım yoksa buraya mı bilemedim. En son buraya yazmaya karar verdim.
Normalde kendi halinde sessiz sakin bir insanım. Etliye sütlüye karışmayan derler ya, aynen öyle. Ama bir kaç aydır kendimi herkesle kavga eder, ağız dalaşına girer buluyorum. Özellikle dışarıda yabancı erkekleri sanki bana farklı bir niyet besliyor gibi düşünüyorum. Örnek veriyorum;
Bu gün evime yakın bir parkta oturup kitap okuyordum. Yalnızdım. Yaşlıca bir adam yanıma geldi. Kitaptan konuyu açtı. Sigara içtiğimi görmüş, içme yavrum dedi. Ona çok sert bir tepki verdim. ''Haddinize değil. Ben burada oturup kitap okuyorum. Bir erkek normal oturan bir kadına yaklaşıp muhabbet açıyorsa amaç başkadır.' tarzı konuştum. Bence adam o anki sert tepkime şaşırmış olabilir. Kanser olursun inşallah diyip gitti. Ben de sapık herif diye arkasından bağırdım. Belki adam iyi niyetle beni uyarmak istedi. Bambaşka bir yere mi çektim yoksa yanlış mı anladım bilmiyorum.
Bir süpermarkette de başıma geldi. Bir personelle ağız dalaşına girdim. Sonradan engelli olduğunu söylediler. Konuyu kapatmak yerine uzattıkça uzattım. ''Benden iş çıkmaz, engelli olsa bile bir erkek. Haybeye iş atıyor'' tarzı konuştum.
Bazen öyle bir tavrım oluyor ki sanki ülkede tek bakire benmişim gibi, en namuslu kadın benmişim gibi bir tutuma giriyorum. Sonradan düşününce bunu fark ediyorum. Arkadaşlar sizce benim derdim ne olabilir? Bir doktora gitmeli miyim? Bu arada 2 yıldır işsizim ve kadın programlarını seyrediyorum. Evde sıkıntıdan bütün gün onlar açık. Bunu not olarak belirteyim. Belki onlardan etkilendim bilmiyorum. Teşekkürler <3
ay bilemiyorum. Üstüm başımda yürüyüşümde anormallik olabilir yine de öyle bakılır mı yahu? Mahrem var namahrem var.Bir yakınına benzetmiş olabilir ya da giydiğiniz kıyafet tuhafına gitmis olabilir ya da siz alınganlık yapmış olabilirsiniz bunlar da ihtimal dahilinde hemen tacizci etiketi yapıştırmak kolay ama adam bariz şekilde taciz ederek baktıysa bu ilk vaka siz olmazdınız bir şekilde üst makama iletilirdi bu diye düşünüyorum ya da gidin sikayeti yapın bakın bakalım başka vukuat var mi? Burada açılan dertler lincleniyordu bugün koy yanıyor deli taraniyor diye bence şu an linci hak eden tek.konu sizinki
Bu kadar agresif olmayın derim keskin sirke küpüne zararay bilemiyorum. Üstüm başımda yürüyüşümde anormallik olabilir yine de öyle bakılır mı yahu? Mahrem var namahrem var.
Bön bön bakması sizin yorumunuz. Belki adam sizi şüpheli gördü de baktı,bu onun işi neticede. Adam kasap değil manav değil,güvenlikçi. Elbette bakacak herkesin tipine. Hakaret etme hakkınız yok,kötü muamele görseniz gidip avmde bir başka yetkiliye derdinizi anlatırdınız. Neyi nasıl ispat edeceksiniz,adam işini yapıyor sizse ona şerefsiz diyorsunuz.bir erkek bir kadına nedenne amaçla öyle bö bön bakar ki. Ağzıma geleni söylemedim açık açık neden baktığını sordum. Karşımda olsanız adamın taklidini yapardım, son derece çirkin. Aldığım şeylerin fişi faturası da var.
Arkadaşlar herkese selam :) Konnuyu bir derdim vara mı yazmalıyım yoksa buraya mı bilemedim. En son buraya yazmaya karar verdim.
Normalde kendi halinde sessiz sakin bir insanım. Etliye sütlüye karışmayan derler ya, aynen öyle. Ama bir kaç aydır kendimi herkesle kavga eder, ağız dalaşına girer buluyorum. Özellikle dışarıda yabancı erkekleri sanki bana farklı bir niyet besliyor gibi düşünüyorum. Örnek veriyorum;
Bu gün evime yakın bir parkta oturup kitap okuyordum. Yalnızdım. Yaşlıca bir adam yanıma geldi. Kitaptan konuyu açtı. Sigara içtiğimi görmüş, içme yavrum dedi. Ona çok sert bir tepki verdim. ''Haddinize değil. Ben burada oturup kitap okuyorum. Bir erkek normal oturan bir kadına yaklaşıp muhabbet açıyorsa amaç başkadır.' tarzı konuştum. Bence adam o anki sert tepkime şaşırmış olabilir. Kanser olursun inşallah diyip gitti. Ben de sapık herif diye arkasından bağırdım. Belki adam iyi niyetle beni uyarmak istedi. Bambaşka bir yere mi çektim yoksa yanlış mı anladım bilmiyorum.
Bir süpermarkette de başıma geldi. Bir personelle ağız dalaşına girdim. Sonradan engelli olduğunu söylediler. Konuyu kapatmak yerine uzattıkça uzattım. ''Benden iş çıkmaz, engelli olsa bile bir erkek. Haybeye iş atıyor'' tarzı konuştum.
Bazen öyle bir tavrım oluyor ki sanki ülkede tek bakire benmişim gibi, en namuslu kadın benmişim gibi bir tutuma giriyorum. Sonradan düşününce bunu fark ediyorum. Arkadaşlar sizce benim derdim ne olabilir? Bir doktora gitmeli miyim? Bu arada 2 yıldır işsizim ve kadın programlarını seyrediyorum. Evde sıkıntıdan bütün gün onlar açık. Bunu not olarak belirteyim. Belki onlardan etkilendim bilmiyorum. Teşekkürler <3
Ban yemek istemiyorum, hic normal degilsiniz. evlerden irakHanımlar merhaba. Şu an deprem nedeniyle herkesin sinirleri bozuk ve zamanı da değil belki. ''neyle uğraşıyorsun diyen'' bile çıkabilir. Ama sinirden elim ayağım titredi fena oldum.Buraya yazmak ve akıl almak istiyorum.
Bu gün alışveriş merkezinden çıkarken kapıdaki görevlinin (ya valeydi ya da güvenlik elemanı çok dikkat edemedim) bana olan çok dikkatli bakışını fark ettim. Neden baktığını, bakarken ne düşündüğünü, hırsız veya başka türlü bir kadın olmadığımı söyledim. Ayaküstü tartıştık. Orada oturan görevli bir hanıma durumu anlattım, şikayet edeceğimi söyledim. ''Bir kadına bu şekilde dikkatli bakılmaz, gereken yerlere bildireceğim. Bu yapılan şerefsizlik'' dedim. Adam üstüme yürüdü. ''Üstüme başıma bakarken çok namuslu şereflisin, şerefsiz dediğim zaman mı delirdin'' dedim. Basıp gittim. Arkamdan gitme mahkemeye vereceğim falan dedi. 'Hadi be ordan'' dedim.
Fena oldum elim ayağım boşaldı. Adam özür dileseydi veya alttan alsaydı iş bu kadar ilerlemezdi. Şimdi minibüse binip o alışveriş merkezine gitmek ve güvenliklere şikayet etmek istiyorum. Ama adamı çağırıp yüzleştirirler ve olay daha ileri gider mi bilemedim. Aslında ileri giderse gitsin bu tip insanları çalıştırmaları yanlış. Adam bende bir anormallik gördüyse amirine söyleyebilir, gerekeni amiri yapar.
Aslında utanacak bir şeyim yok. Eve gelir gelmez her yere şikayetimi yazdım. Aranmak istediğimi belirttim. Şu an pek sağlıklı düşünemiyorum. Sizce o avmye gidip gereken kişilerle konuşsam mı yoksa aramalarını mı bekleyeyim ne yapayım? Bu gün cumartesi, yetkili biri var mıdır bilemedim. Bir fikir istiyorum sizden teşekkür ederim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?