• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lazer Epilasyon Alexandrite Laser ve dozu

esenruzgar

Bitti ...
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2009
3.477
7
316
İstanbul
Arkadaşlar sonunda ben de laser epilasyon yaptırdım. Makinanın ismi Alexandrite apogee 5500 cynosure. . toplam 40 dk. felan sürdü. ben burada makina ile alayım dedi. ve çok kısa sürdü gibime geliyor. ve de çok acı duymadım. bazı bölgeler acıdı tamam. ( soğutmalı idi cihaz).
bana biraz üstünkörü yaptı gibime geldi. ama 2 hafta sonra kontrol seansına hiçbirşey uygulamadan gel o zaman hepsini hallederiz dedi. Zaten sonraki seans 2 ay sonra olacak.
enerji seviyesini sorduğumda da ilk başta 10 yaptı sonradan 12'ye çıkardı. sorduğumda maksimum enerjinin 15 olduğunu söyledi. Ve de hiç 15 ile çalışmadığını söyledi. Sizce bu aletin maksimum enerjisi bu mudur? Acı pek hissetmediğim için acaba çok düşük enerjili mi yaptı diye düşünüyorum?
Sizce enerji seviyesi nasıldır?

şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Arkadaşım bende gittim her seferinde dozajı arttırdıkları için biraz daha fazla acı oluyo aslında.ama birazda insanın teninin hassaslığıyla alakalı.kimisi acı hissetmiyor.kimiside hiç dayanamıyor..

ben de alexandrite cihazı ile epilasyona başladım. senin gibi beyaz tenli ve siyah tüylüyüm. bende ilk olarak 15 ile başlandı ve bazı yerlerde 17 ye çıkardığını gördüm. max akımın 20 olduğunu duymuştum ben bu sitedeki bi yazıda. cihazın adı evet alexandrite yani seninkiyle aynı ama modeli de aynı mı bilemiyorum. sana sanki biraz düşük yapmışlar gibi geldi ama dediğim gibi acaba modeli mi farklı. sen iyice bir araştır bence. seans sayısını uzatmak için az akım veriyo olabilirler dikkat etmekte fayda var.

Benim gittiğim klinikte bana kullanılan cihaz da alex..Ama benim bacakta 12 yapıldı genitalde 16 yaptı.....Galiba daha düşük senin cihazın modeli....Paket olarak almaıysan başka bi yerlere daha bak bence canım...

seninki bencede düşük ztn o makinenin ekranında 4 tane rakam war.en yüksekği bende sanırım bacakta 14-16 genital bölgede 18.Hatta bi kere yanık oldu genitalde ama ne hikmetse en temizde orası oldu :) Güneş yanığı warsa wucudunda o zaman düşürüyolr bana 12 de yapmışlardı o sıra.

Yapan kız kendi en yüksek 15 bu cihazda dedi. alexandrite coynosure yazıyor üzerinde cihazın. alexandrite'ın bir sürü model cihazı var. şimdi kafam karıştı. hayır paket almadım, aslında bir başka merkeze gidip sormak lazım. internette bile bu cihazın en yuksek dozunu yazmıyor, ya da ben bulamadım. sizlere sorayım dedim. vucudum da beyaz, hicbir gunes yanıgı yok. zaman kavramı önemli, zaten zamanımız yok çalışan insanlarız, parayı gectim 1-2 sene devam ediyorsun, sonradan sonuç hüsran olursa ne kötü. arkadaşlar eminmisiniz size kullanılan cihazın apogee 5500 coynosure olduguna?

Son düzenleme:
benimki alex candela. bacakta 12 yaptı, maksimum 18 miş makina. ama bnm bacak çok acıdı, genitali yaptırmaya korktum. o zaman genitali 8 le yapalım dedi, 8 le yaptı ve acımadı. ama etkili oldu genitaldeki kıllar elle çekince geliyor, kız orda kendi gösterdi... koltukaltına ise 12 den de yüksek yaptım dedi ama kaç yaptı bilmiyorum. beyaz tenli siyah kıllıyım, kıllar simsiyah hatta ama tenim süt beyaz değil, mac studio fix c3 ten rengim.

seninki bencede düşük ztn o makinenin ekranında 4 tane rakam war.en yüksekği bende sanırım bacakta 14-16 genital bölgede 18.Hatta bi kere yanık oldu genitalde ama ne hikmetse en temizde orası oldu :) Güneş yanığı warsa wucudunda o zaman düşürüyolr bana 12 de yapmışlardı o sıra.

Seninkinin modeli nedir ? Alexandrite kendi haliyle sadece bir model değil. mesela alexandrite apogee 5500 cynosure gibi geçiyor modeller. Seninki belki farklı bir makinadır. Benimkinde kocaman önünde cynosure yazıyor.

Peki neden herkesin candela oluyor makinası dikkat ettim de çoğunluk bu makinadan var.
Gittiğim merkezde bu makinaların (cynosure) bakımı çok pahalı o yüzden bakım bile yaptırmıyorlar makinalara o zaman da etkileri azalıyor ama biz sürekli bakıma gönderiyoruz bu makinaları demişti. sanırım biraz da bakımlarıyla alakalı makinaların.

Bu arada kızlar dikkat edin gittiğiniz merkezde makinaların bakımı sık mı yapılıyor? Eğer bakımı hiç yapılmıyorsa makinaların etkisi azalıyormuş lazerin. Bu türlü şeyler de varmış. Ne kadar doğru bilmiyorum artık.

Son düzenleme:
Walla makineye çok dikkat etmedim açıkcası...Laptop a bağlı orda ki ekrandan bakıyorum ama en son makinesi diye biliyorum

Başka bir hastaneye gidip bilgi almaya çalıştım ama dozajları konusunda bilgi vermek istemedi kız. Alexandrite'ın Cynosure ve Epicare makinaları vardı. Bunlardan cynosure yavaş olanı , epicare ise hızlı olan makinası dedi. Yoksa ikisinin arasında bir fark yok başka dedi. En yüksek dozajları da aynı dedi. Acaba doğru mudur ?
Hiç Alexandrite Cynosure makinası ile yaptırıp da hangi dozajda lazer yaptırdığını bilen yok mu ?

iki farklı yere gittim ve bıraktım acısına dayanamadığım için başka bir şekli varmıdır ne yapabilirim bileniniz varsa lütfen yardıkmcı olsun

Başka bir hastaneye gidip bilgi almaya çalıştım ama dozajları konusunda bilgi vermek istemedi kız. Alexandrite'ın Cynosure ve Epicare makinaları vardı. Bunlardan cynosure yavaş olanı , epicare ise hızlı olan makinası dedi. Yoksa ikisinin arasında bir fark yok başka dedi. En yüksek dozajları da aynı dedi. Acaba doğru mudur ?
Hiç Alexandrite Cynosure makinası ile yaptırıp da hangi dozajda lazer yaptırdığını bilen yok mu ?

benim gittiğim yer epicare ile yapıyor. ben çok esmerim maalesef düşük dozaj uygulanıyor 14-15 gibi. beyaz tenlilerde 18 filan çok rahat yapılyormuş
diğer modeli bilmiyroum ama sizin için netten bi bakarım

Kızlar heryer tekrar çıkmaya başladı. İlk seans+kontrol seansına gittim. Sizde de böyle oldu mu? Kolaltım fena değil ama onlar da çıkacak gibi duruyor. Bacaklarım da diken diken oldu. Bilmiyorum ne yapsam ? Tekrar gidip denesem mi yoksa başka bir yere mi gitsem ? Diğer gittiğim yer de en yüksek dozajı söylemeyince güven vermedi.
Sizin gittiğiniz yerler en yüksek dozajı budur bu makinanın diye bilgi veriyorlar mı yapmadan önce ?

Kızlar heryer tekrar çıkmaya başladı. İlk seans+kontrol seansına gittim. Sizde de böyle oldu mu? Kolaltım fena değil ama onlar da çıkacak gibi duruyor. Bacaklarım da diken diken oldu. Bilmiyorum ne yapsam ? Tekrar gidip denesem mi yoksa başka bir yere mi gitsem ? Diğer gittiğim yer de en yüksek dozajı söylemeyince güven vermedi.
Sizin gittiğiniz yerler en yüksek dozajı budur bu makinanın diye bilgi veriyorlar mı yapmadan önce ?

Dozaja mutlaka doktor karar vermeli bence. Benim gittigim merkezde ten rengime ve kil durumuna gore dozaja karar verildi. Ilk basta bir cildiye uzmani gordu, seanslar sonra basladi. Yani en yuksek demek her zaman iyi demek degil ama dusuk dozajdan da daha gec sonuc aliniyor. Ten renginiz beyazsa yuksek dozaj uygulanabilir ama mutlaka cok iyi bir yerde yaptirmak lazim. Lazer yuzunden vucudunda yanik olan tanidiklarim var. Bu arada, moralinizi bozmak gibi olmasin ama lazerde kontrol seansi bana hic mantikli gelmiyor. Yani 2 kere farkli yerlere gittim ve onlarda da kontrol seansi muhabbeti vardi. Hic memnun kalmadim. Su an devam ettigim yerde de kontrol seansinin epilasyon iyi yapilirsa gereksiz oldugu, hatta yapilmamasi gerektigi (2 ay kadar beklemek lazim) yonunde bilgi aldim. Bence siz arastirin biraz daha ve iyi merkezlerin paket programlarini tercih edin. Sonuca bakilinca ucuz gecinen yerlere gore daha ucuza geliyor.

ben de alexandrite cihazı ile epilasyona başladım. senin gibi beyaz tenli ve siyah tüylüyüm. bende ilk olarak 15 ile başlandı ve bazı yerlerde 17 ye çıkardığını gördüm. max akımın 20 olduğunu duymuştum ben bu sitedeki bi yazıda. cihazın adı evet alexandrite yani seninkiyle aynı ama modeli de aynı mı bilemiyorum. sana sanki biraz düşük yapmışlar gibi geldi ama dediğim gibi acaba modeli mi farklı. sen iyice bir araştır bence. seans sayısını uzatmak için az akım veriyo olabilirler dikkat etmekte fayda var.

3. seanstayım .Çok acı veriyo ya.Dudak üstüme yaptırıyorum.. 4.seanstan sonra düşünmüyorum. Ama faydalı...

Dozaja mutlaka doktor karar vermeli bence. Benim gittigim merkezde ten rengime ve kil durumuna gore dozaja karar verildi. Ilk basta bir cildiye uzmani gordu, seanslar sonra basladi. Yani en yuksek demek her zaman iyi demek degil ama dusuk dozajdan da daha gec sonuc aliniyor. Ten renginiz beyazsa yuksek dozaj uygulanabilir ama mutlaka cok iyi bir yerde yaptirmak lazim. Lazer yuzunden vucudunda yanik olan tanidiklarim var. Bu arada, moralinizi bozmak gibi olmasin ama lazerde kontrol seansi bana hic mantikli gelmiyor. Yani 2 kere farkli yerlere gittim ve onlarda da kontrol seansi muhabbeti vardi. Hic memnun kalmadim. Su an devam ettigim yerde de kontrol seansinin epilasyon iyi yapilirsa gereksiz oldugu, hatta yapilmamasi gerektigi (2 ay kadar beklemek lazim) yonunde bilgi aldim. Bence siz arastirin biraz daha ve iyi merkezlerin paket programlarini tercih edin. Sonuca bakilinca ucuz gecinen yerlere gore daha ucuza geliyor.

Evet acıbademde kontrol seansının gerekli olmadığı yönünde telefondan bilgi almıştım. Sonuçta hem para kaybı hem de zaman da çok önemli. hem de belli bir süre sonra tüyler incelirse lazer de etki etmez bu tehlikede var. Bir yere gidip de ben memnun kaldım diyen biri çıksa elbetteki gidilir, bir de bana yakın olması da önemli.
Siz nereye gidiyorsunuz bilgi verebilir misiniz? Bir de hangi cihaz kullanılıyor?
Yabancı bir siteyi takip ettim. Herkes hangi seansta hangi cihazla hangi dozajda (joule/cm2) ve hangi alan genişliğinde atış yapıldığını teker teker yazmışlar. Onlar hem daha bilinçli hem de gittikleri yerler demekki ayrıntılı bilgi veriyor her seferinde.
Bir de bu lazer cihazlarının ayrıntılı bilgilerine de ulaştım.
Ben bilgi almaya çalışıyorum ama çok da net bilgi elde edemiyorum.

Back