• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ALES iin pf noktalar bekliyorum

strangellucky

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2007
409
3
96
40
İstanbul
merhaba arkadaşlar ben evliyim ve bir bebeğim var yüksek lisans yapmak istiyorum sınava girdim ama 72:( aldım kasımda bir daha giricem bebekle çalışmak zor oluyor ama akademisyen olmak istiyorum önerileriniz püf noktalarınız varsa benimle paylaşırmısınız.....

üüff bende gircem ama çalışmaya da niyet,im yok açıkçası sınava

yüksek bitti ara verdim ve işsizde kalınca zaman geçsin diye dokttoraya başlıycam gibi görünüor.

aleste hızlı düşünüp hızlı hareket etmek lazım zaman kısıtlı sorular zor değil ama

merhaba arkadaşlar ben evliyim ve bir bebeğim var yüksek lisans yapmak istiyorum sınava girdim ama 72:( aldım kasımda bir daha giricem bebekle çalışmak zor oluyor ama akademisyen olmak istiyorum önerileriniz püf noktalarınız varsa benimle paylaşırmısınız.....

72 puan geçerli bir puan diye biliyorum. fisfisfis

72 puan yeterli. Ama daha fazla yükseltmenin de bir sakıncası yok hatta akademisyenlikte daha faydalı olur. Bu işin püf noktası olduğunu falan zannetmiyorum sadece deneyim. Çünkü Ales basit, mantığa dayalı bir sınav ne kadar çok tecrübe edersen o kadar esnekleşebiliyorsun bu konuda, önceki hatalarını da biliyorsan eğer ikinci veya üçüncü girişte daha yüksek bir puan almak mümkün bu yüzden.

Bence evli ve bebeği olan bir kadın için 72 gayet başarılı bir puan. Tebrikler.. Ben 2009 Kasım ayında 77 almıştım. Bu puanla İktisat Ana bilim Dalı- tezli yüksek lisansına kabul edildim. Şimdi doktora için 85 ve üzerini hedefliyorum. Biliyorsunuz ki sistem değişti artık alanımıza göre 180 soru 180 dakika değil, 180 soru 150 soru çözüyoruz. Bu sürede yeterli diye düşünüyorum. Biraz daha sistemli ve çıkmış soruları çözerek çalışırsanız faydalı olur. Ayrıca başvuracağınız okul ve dal kesinlikle çok önemli. Ve tabi ki talep meselesi. Puanınız ne kadar yüksek olursa sıralamadaki yeriniz yüksek olur. Kolaylıklar.

Bence evli ve bebeği olan bir kadın için 72 gayet başarılı bir puan. Tebrikler.. Ben 2009 Kasım ayında 77 almıştım. Bu puanla İktisat Ana bilim Dalı- tezli yüksek lisansına kabul edildim. Şimdi doktora için 85 ve üzerini hedefliyorum. Biliyorsunuz ki sistem değişti artık alanımıza göre 180 soru 180 dakika değil, 180 soru 150 soru çözüyoruz. Bu sürede yeterli diye düşünüyorum. Biraz daha sistemli ve çıkmış soruları çözerek çalışırsanız faydalı olur. Ayrıca başvuracağınız okul ve dal kesinlikle çok önemli. Ve tabi ki talep meselesi. Puanınız ne kadar yüksek olursa sıralamadaki yeriniz yüksek olur. Kolaylıklar.

Canım kırmızı ile işaretlediğim bilgiyi tazeleyebilir misin? Daha önce girdim, yeniden gireceğim de ALES'e. Başka bir değişiklik var mı sınavın formatıyla ilgili? İçerik aynı mı?

merhaba arkadaşlar başka konulara da yazdım bir sorum olacaktı.onca kişi benim 3.cü girişim 87 aldım bi daha gircem,,yok 90 aldım tekrar gircem falan filan demiş.peki niye?bu puanlarla yüksek lisans programına kabul edilemez mi?? öğretim üyesi olmak için bu puanlar çok mu az? 100 falan mı almanız lazım nedir yani??? :53:

mesela doktora için bir daha gircekmişsiniz.yüksek lisans için bir de doktora için mi giriliyor sınava?lisanstan mezun olduktan sonraki ales sürecini anlatırmısınız?alese giriyoruz o puanla yüksek lisansa başvuruyoruz peki sonra??

Back