Aldığım kozmetik ürünü sahte çıktı. Avukat var mı?

Markanın isim hakkı sahibi dava açmalı bunun için sen degil. Yani markanin avukatı açmalı. Ki onda bile en fazla dukkan kapatiolar sahtekarlar gidip baska bi isimde yeni bi yer acio mantar gibi bunlar. Sen bireysel olarak sadece dolandiriciliktan suc duyurusunda bulunabilirsin bunun için asayiş birimine yani emniyete.

Ciddi bir durumda avukat danişma ihtiyaci olan ama milyarlar verecek parasi olmayanlar avukata danişamasin o zaman 4 sene okudu diye.
Hatta parasi olmayan 6 sene okumuş doktora soru sormasin evde kendi kendine tedavi olsun 6 sene okumuş yani 3 kuruşla gidip bogazim agriyor da denmez şimdi adama. 😬😬
Bunun için ücretsiz danışma hatları ya da devletin atadığı avukatlar da mevcut.

Ben anlamıyorum bu avukatlardan ne istiyoruz.
4 sene okul 1 sene zorunlu staj, etti 5 sene.
Dolayısıyla bizlerin bir soru olarak gördüğü şeyde adamlar yüzlerce kitap, kanun şu bu yalayıp yutuyor ki ancak cevaplayabiliyorlar.
Sorduğumuz şey yol adresi değil, çok biliyorsak yasal haklarımızı kendimiz de araştırıp öğrenebiliriz değil mi?
Ama uğraşa gelince yapmayız ‘1 soruya da ücret mi’ alınır diye abartırız.

Kimse kusura bakmasın, her mesleğin iyisi kötüsü mevcut ama avukatlarla alakalı bu verilen genel yargıya çok sinirleniyorum.
Al kitabe gibi diz rafına, oku o zaman arkadaşım ne diyeyim.

Evet firma olarak değil de satıcı olarak sorun yaşadım. Yani bi sürü yorum var insan şüphelenmiyor. Zannetmiyorum uzun bi süre internet alışverişine güvenebileceğimi. Bana da fatura geldi. Satıcı, firmanın kulağına gitmesin diye iade kabul etmedi :) birde nasıl anlarız bu satıcıların orjinal ürün gönderip göndermeyeceğini?
Ben satıcılar arası fiyat farkına bakıyorum.
Mesela 150 tl bandında bir ürün diyelim, diğer satıcıda 110 sa almam.
Atıyorum marka bir spor ayakkabı alacaksam, avm de mağazası olan şubelerden seçiyorum.

Bir de diğer sitelerden de inceliyorum, aynı ürünü aynı satıcı başka mecralardan da satıyor.
Çok çok yüksek ücretli bir şeyi de almam asla.
En fazla bir ürüne 1500 tl gibi ödeme yaparım, daha pahalı işlere girmem.

Hakimin yuzundeki ifadeyi dusunemiyorum,ben yerinde olsam yuzune firlatirim iddianameyi falan bununla mi ugrasacagim diye :KK66:
Kırık camlar teorisi okumanızı tavsiye ederim. Küçük yanlışların somut olayda suçun görmezden gelinmesi ya da affı daha büyük suçlara, toplumun duyarsızlaşmasına hatta suça teşvike sebebiyet veriyor. Ama bu demek değil ki avukatlar ücretsiz danışmanlık yapsın.

Cok sacma seyler yazanlar görüyorum. Bireysel olarak bunun icin (markanin sahtesi satiliyor marka hakkı sonucta bu) dava acamazsiniz. O markanin sahibi açabilir sadece. Sizin tarafinizda olay sadece dolandirilmis olmanizdan ibaret. Abidik gubidik seyler yaziyorsunuz.

Muayene parasi yok mu zaten?

Siz doktora muayene olmadan once, bir doktora danisayim ucretsiz sonra gerekirse muayene olayim mi diyorsunuz?

Sanirim avukatlarla ilgili kotu bir deneyim yasamissiniz daha once de boyle bir yorumunuza denk geldigimi net hatirliyorum.

Avukatlik deneyimim hiç olmadi. Zaten danişma bedava olsun demiyorum. Danisma ucreti 450 liraymiş ve bu danişma ucretini az bulmuş arkadaş daha fazla olmaliymiş 4 yil okudugu için. :))) Soru sormak daha kaç para olacakti?

Boyle dusunursek orta direk kimsenin doktora muayene bile olamamasi lazim hadi muayene oldu tedavi olamaz. Ben şu ara dişlerimle ilgili İstanbulun en pahali özel hastanelerinden birine gidiyorum. Ozel Sigortasiz ödedigim halde bir dişime 3bin lira ödedim kanal dolgu gibi işlemler için. Demek ki 10 milyar vermem lazimdi.

Sıfır olduğu iddia edilse dahi ikinci el makyaj malzemesi almam. Dava açsanız bir sürü masrafınız olacak. İade etmeniz yeterli

Bunun için ücretsiz danışma hatları ya da devletin atadığı avukatlar da mevcut.

Ben anlamıyorum bu avukatlardan ne istiyoruz.
4 sene okul 1 sene zorunlu staj, etti 5 sene.
Dolayısıyla bizlerin bir soru olarak gördüğü şeyde adamlar yüzlerce kitap, kanun şu bu yalayıp yutuyor ki ancak cevaplayabiliyorlar.
Sorduğumuz şey yol adresi değil, çok biliyorsak yasal haklarımızı kendimiz de araştırıp öğrenebiliriz değil mi?
Ama uğraşa gelince yapmayız ‘1 soruya da ücret mi’ alınır diye abartırız.

Kimse kusura bakmasın, her mesleğin iyisi kötüsü mevcut ama avukatlarla alakalı bu verilen genel yargıya çok sinirleniyorum.
Al kitabe gibi diz rafına, oku o zaman arkadaşım ne diyeyim.

bir de "internette de yazıyor bunlar"cı kesim var

o zaman davana internet girsin

vardı öyle bir tane ben para vermem internetten bakar açarım davamı demişti

bakmış açmış davası reddedilmiş

olacak işi olmamış

istinaf edin diye geldi aynı parayı verdi

belki olur bu aşamadan sonra belki olmaz

ben nasıl doktora gidip internette yazıyor şu ilaçlardan içerim o zaman demiyorsam çok bilenler de avukata gelmesin bu üslupla

bir de doktorun odasına girdiğin anda muayene ücretini ödersin avukata gider gelir gider gelir sonra vazgeçtim davayı der

Avukatlik deneyimim hiç olmadi. Zaten danişma bedava olsun demiyorum. Danisma ucreti 450 liraymiş ve bu danişma ucretini az bulmuş arkadaş daha fazla olmaliymiş 4 yil okudugu için. :))) Soru sormak daha kaç para olacakti?

Boyle dusunursek orta direk kimsenin doktora muayene bile olamamasi lazim hadi muayene oldu tedavi olamaz. Ben şu ara dişlerimle ilgili İstanbulun en pahali özel hastanelerinden birine gidiyorum. Ozel Sigortasiz ödedigim halde bir dişime 3bin lira ödedim kanal dolgu gibi işlemler için. Demek ki 10 milyar vermem lazimdi.

işte sıkıntı burada o avukatın bir soruya vereceği cevabı var sadece

yani dişimde kanal tedavisi oldu diyorsunuz ya o somut

ama avukatın tek yapacağı o soruya vereceği cevap

yazacağı iki satır dilekçe

Kırık camlar teorisi okumanızı tavsiye ederim. Küçük yanlışların somut olayda suçun görmezden gelinmesi ya da affı daha büyük suçlara, toplumun duyarsızlaşmasına hatta suça teşvike sebebiyet veriyor. Ama bu demek değil ki avukatlar ücretsiz danışmanlık yapsın.
Avukat parasini alir isini yapar elbette. Hakim ise sadece şok olur bence. İkinci el sitesinden ucuza urun alip neden orijinal degil diyen birini ilk kez goruyor olabilir. Kucuk yanlislari gormemezlikten gelmesini soylemedim zaten urunu iade edip parasini geri alsin ve musteri hizmetlerine sikayet etsin dedim

bir de "internette de yazıyor bunlar"cı kesim var

o zaman davana internet girsin

vardı öyle bir tane ben para vermem internetten bakar açarım davamı demişti

bakmış açmış davası reddedilmiş

olacak işi olmamış

istinaf edin diye geldi aynı parayı verdi

belki olur bu aşamadan sonra belki olmaz

ben nasıl doktora gidip internette yazıyor şu ilaçlardan içerim o zaman demiyorsam çok bilenler de avukata gelmesin bu üslupla

bir de doktorun odasına girdiğin anda muayene ücretini ödersin avukata gider gelir gider gelir sonra vazgeçtim davayı der
Hiçbir mesleğe böyle itibarsızlaştırma yapılmıyor ama söz konusu hukuk ve avukatlık olunca durum başka.
Zaten mantar gibi türediler, elini atsan avukat kaynıyor, çoğu konumunun çok daha altında ücretlere çalışıyor.

Hiçbir mesleğe ‘ya bir şey soracağım şu nasıl olur’ demiyoruz.
Türkçe öğretmeni bir arkadaşımıza çocukların sorularını, sınav kağıdı yollamıyor y da bir çalıştır durumuna bak demiyoruz.
Psikolog olana derdimizi anlatıp çare aramıyoruz, doktor olana ‘şöyle şöyle bir reçete yazıver’ demiyoruz ya da bir iç mimara ‘eve gel de fikir ver ne alayım’ diye sormuyoruz.
Ama söz konusu avukat olunca gece gündüz 24 saat arkadaşımız dahi olsa zaman ayırıp hem de ücretsiz yardımcı olmasını bekliyoruz.
Sebep?
Sebebi basit, napıyor ki...

İade edin. D...p uygulamasından orjinal diye sahte çanta sattılar arkadaşıma. Üstelik orjinallik kontrolünden geçmişmiş güya.İade talep edin bence.

Neden Bunu yazıyorsunuz? Ben burda belki paylaşmak istemiyorum? Ayrıca nerden biliyorsunuz?

Bilinmeyen bir sırrı ortaya çıkarmadım ki. Önceki konuda zaten ifşa olmuştunuz :işsiz:
İnsanların aklıyla alay eden konular açan biri olduğunuz için hemen yakalanmıştınız hatırlarsanız.

Ayrıca kullanıcı adınız süslüTRS, gizemi çözmek için tüm beyin hücrelerini kullanmak gerekmiyor. Pek de gizlenmeye çalışmamışsınız zaten.

Hayır canım konu o değil konu hep satması. 150 ürün satmış kozmetik. Almanya’dan getirdim yazmış ama sahteymiş meğer yani bunu herkese yapıyor cilt önemli diye aslında tereddüt ettim yoksa iade ederim hakkım var

Cilt önemli ise, niye daha yetiskin oldugunu bilmedigin insandan 2ci el kozmetik ürün aliyorsun? Tepkilerinde çok ilginç. 300 liradan fazla harcamissin, ama yorumlara bile bakmamissin. Hep 4 yildiz aliyormus ama 150 yorum negatif. Negatif yorum yazacak zamani olan, yildizinida düsürmez mi?

Yada madem 300 lira öyle harcayacagin para var (yorumlari bile kontrol etmeden), o halde 100-200 lira ekstra harca ve magzasinda al.

Gerçekten bu konuya nerden baksan elinde kaliyor.

Hiçbir mesleğe böyle itibarsızlaştırma yapılmıyor ama söz konusu hukuk ve avukatlık olunca durum başka.
Zaten mantar gibi türediler, elini atsan avukat kaynıyor, çoğu konumunun çok daha altında ücretlere çalışıyor.

Hiçbir mesleğe ‘ya bir şey soracağım şu nasıl olur’ demiyoruz.
Türkçe öğretmeni bir arkadaşımıza çocukların sorularını, sınav kağıdı yollamıyor y da bir çalıştır durumuna bak demiyoruz.
Psikolog olana derdimizi anlatıp çare aramıyoruz, doktor olana ‘şöyle şöyle bir reçete yazıver’ demiyoruz ya da bir iç mimara ‘eve gel de fikir ver ne alayım’ diye sormuyoruz.
Ama söz konusu avukat olunca gece gündüz 24 saat arkadaşımız dahi olsa zaman ayırıp hem de ücretsiz yardımcı olmasını bekliyoruz.
Sebep?
Sebebi basit, napıyor ki...
Her meslek grubuna soracak sorusu olan, ücretsiz faydalanmaya çalışan bir grup insan var. Görmezden gelip, tavrımızı belirlememiz gerekli bence.

X