Aldığım kozmetik ürünü sahte çıktı. Avukat var mı?

"Sahte gibi" ne demek? Kodu varmış, bakmadınız mı sahte mi değil mi diye?
Basit bir kodu kontrol etmeye üşenen insan dava açmaya üşenmeyecek mi?
Ayrıca kıza kamu davası açılmasını istemiyorsanız siz kime dava açacaksınız?
Şöyle profilinde 150 tane sahte ürün satmış ana herkes 5 puan vermiş bende ona güvendim. O yüzden kontrol etmedim, Alıcı yorumlarına. Yani bunu meslek edinmiş. Derdim param değil. Yapmaması

Hayır konu bu işi baya yapması. Sattıklarına baktım full sahte kozmetik. Herkeste anlamamış 5 puan vermiş konu bu
Siz kendiniz de emin degilsiniz ki.
Aldiginiz urunu iade edip paranizi geri almak ve musteri hizmetlerine sikayette bulunmak yeterli.

Siz kendiniz de emin degilsiniz ki.
Aldiginiz urunu iade edip paranizi geri almak ve musteri hizmetlerine sikayette bulunmak yeterli.
Evet doğru. Ama cilt sonuçta sürekli satıyor. O yüzden insanların kaldırılmasını istemiyorum:KK43: kanser riski bile var

Iade etmeyi düşündünüz mü?
Acip kullandınız, beğenmeyince kizi da dava ile korkutur alirim parami diye de düşünüp, hukuki dayanak arıyor gibisiniz.

Avukatlar bosuna mi okuyor yahu, verin paranızı danışın.
Hayır canım konu o değil konu hep satması. 150 ürün satmış kozmetik. Almanya’dan getirdim yazmış ama sahteymiş meğer yani bunu herkese yapıyor cilt önemli diye aslında tereddüt ettim yoksa iade ederim hakkım var

Evet doğru. Ama cilt sonuçta sürekli satıyor. O yüzden insanların kaldırılmasını istemiyorum:KK43: kanser riski bile var
Cogu kisi ucuz fiyata bile bile aliyor ki
Herkes de almasin,uyanik olsunlar
Ben hep goruyorum 150 liraya parfum orjinal diye
Mumkun degil,orjinali 1000 lira olan parfumu kim 150-250 liraya satar ki akil mantik.

Hayır canım konu o değil konu hep satması. 150 ürün satmış kozmetik. Almanya’dan getirdim yazmış ama sahteymiş meğer yani bunu herkese yapıyor cilt önemli diye aslında tereddüt ettim yoksa iade ederim hakkım var

E iade edin. Internetten hele de şahıstan kozmetik urun alacak kadar kendini önemsemeyen de kendi bilir, size ne.
Orijinal urun ve dogru soyluyorsa ne yapacaksınız?

Tamam da sahte olduğunu siz beyan ediyorsunuz ama deliliniz yok.
İade sanırım yoktur ikinci el uygulaması olduğundan dolayı ama ürünü çok uyguna aldıysanız bilmeniz gerekirdi.
Ayrıca kozmetik ürünlerinin ikinci elini almayın yahu!
Bütçeniz dahilinde mağazasından alın.
Ciddi alerjik tepkimelere sebep olabilir, kıyafet değil bu.

Iade edin, sahte ise bunu belirten yorum yazin. Yonetime sikayet edin.Iyice arastirmadan guvenip alisveris yapmayin bu tur yerlerden bence.

Bu arada avukat danisma ucreti 450 tl su an guncel. Arkadasiniz bile olsa kimsenin vaktini bu sekilde calmayin rica edeiyorum.

Iade edin, sahte ise bunu belirten yorum yazin. Yonetime sikayet edin.Iyice arastirmadan guvenip alisveris yapmayin bu tur yerlerden bence.

Bu arada avukat danisma ucreti 450 tl su an guncel. Arkadasiniz bile olsa kimsenin vaktini bu sekilde calmayin rica edeiyorum.
Hadi ya, o kadar uygun mu?
Her tarafta mantar gibi hukuk fakültesi açılınca gelinen durum, bir protez tırnak, ipek kirpik parası ha:)

E iade edin. Internetten hele de şahıstan kozmetik urun alacak kadar kendini önemsemeyen de kendi bilir, size ne.
Orijinal urun ve dogru soyluyorsa ne yapacaksınız?
Mağazadakine baktım daha farklı sahte eminim birde nerden aldığını buldum instagramdan 10 tlye alıyor

Aşağıda alıntıladığım olaydaki söz konusu tazminat miktarı 2009 yılına aittir. Dava Temmuz 2009’da açılmış, İstanbul 2. Fikrî ve Sınaî Haklar Hukuk Mahkemesi’nde. Demek istediğim; aldığınız ürünün üreticisini bilgilendirin. Tek bir taklit maskara, hem de ta 2009'da, bakın nelere vesile olmuş;

" Bursalı bir tüketici, EVKUR’un bu kentteki mağazasından L'Oréal’in Telescopic Clean model bir maskarasını satın aldı. Bu kişi, aldığı ürünün başka mağazalarda farklı görünümde olduğunu fark etti. Tüketici bu durumu mağaza yetkililerine sordu. Aldığı yanıt, ‘Bu ürün L'Oréal’in yeni dizaynı; bir sorun yok’ şeklinde oldu.

Şüphesi devam eden tüketici durumu L'Oréal ile de paylaşma kararı aldı. L'Oréal’in ürün üzerinde yaptığı incelemede durum ortaya çıktı. Bursalı tüketiciye satılan ürünün sahte olduğu kesinleşti. Bu kez L'Oréal yetkilileri doğrudan araştırma yapmaya başladı. Söz konusu mağazaya normal alıcı gibi giden L'Oréal elemanları bu mağazada satılan ürünlerin taklit olduğunu, söz konusu ürünlerin de direk reyonda değil de tezgâh arkasında bulundurulduğunu belirledi.

Yapılan tespitler üzerinde L'Oréal avukatları Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikâyet başvurusunda bulundu. Savcılığın talebi üzerine mahkeme EVKUR’un Bursa’daki mağazası için arama ve el koyma kararı verdi. L’Oreal avukatları, polis eşliğinde gittikleri mağazada 116 adet taklit kozmetik ürün tespit etti. El konulan taklit ürünler adli emanete teslim edildi.

EVKUR’un Bursa şube müdürü polisteki ifadesinde, taklit ürünlerin alımı ile bir ilgisinin olmadığını belirterek “Satın alımları genel merkez yapar” dedi. Şube müdürü, ifadesinin devamında ise, taklit olduğu belirlenen ürünlerin D. Parfümeri isimli bir şirketten fatura karşılığı alındığını söyledi. L'Oréal avukatı bu kez, taklit ürünlerin toplatılıp imha edilmesi ve ‘markaya tecavüzün önlenmesi’ni de içeren tazminat talepli bir dava açtı. Manevi tazminat bedeli de 10 bin TL olarak belirtildi.

Mahkeme yaptığı yargılama sonrası kararını verdi. Mahkeme, marka hakkına tecavüz edildiğine vurgu yaparak, EVKUR mağazalarında taklit ürün bulunuyorsa bunların toplatılıp imhasına ve satışının önlenmesine karar verdi. Mahkeme EVKUR’u 3 bin TL manevi tazminata da mahkûm ederek dava masraflarını da üstlenmesine karar verdi. Mahkemenin bu kararını her iki taraf da Yargıtay’a taşıdı. Yargıtay, geçtiğimiz aralık ayında, İstanbul 2. Fikrî ve Sınaî Haklar Hukuk Mahkemesi’nin verdiği kararı onadı. Yapılan karar düzeltme başvurusundan da sonuç çıkmadı; böylece karar kesinleşmiş oldu.

Avukat Kemal Özdemir, konu ile ilgili yaptığı değerlendirmede "Marka ürün satan kişi ve kurumlar sattıkları ürünleri tedarik ederken çok dikkatli olmalı. Mahkemeler, şikâyete konu marka ürünün taklit çıkması halinde satıcının fatura sunmasına ya da 'sahte olduğunu bilmiyorduk' savunmasına pek itibar etmeyip tazminata hükmediyor ve zaman zaman bu kişiler ceza mahkemelerinde hapis cezası da alabiliyorlar" dedi. "

X