Aldatmanın bahanesi olurmu

Dediğim gibi bitek konu sahibiyle alakalı değişdi yorumum. Diğer aldatma konularındada çok rasladım onursuz gurursuz yüzsüz gibi kelimelere. Yani eğitimsiz sahipsiz ne yazıkki cahil birsürü kadın var bu ülkede aldarılan ve hepsi boşandıktan sonra hayatla insanlarla mücadele edecek güçte bilgide insanlar değiller. Kimi gurursuzluğundandır kimi çaresizliğinden kimi sahipsizliğinden bu durumdadır. O yüzden her aldatma başlıklı konuda gurursuzlukla eleştirmeye karşıyım sadece

Ben sadece sizin gurursuz oldugunuzu dusunuyorum cocuklarinizi bahane etmeyin lutfenn ve boyle dahaa coooookkkkkkkkkk aldatilirsiniz.

Maddi gücü olmayan, ailesi akasında olmayan kadına tamam boşan demeyelim de burada yalama olmuş bir ilişki var.
Bir kere yapmış hadi tekrar denenmiş çocuklar için de e adam akıllanmamış?
Çocuğunu biraz da erkeklerin de düşünmesi gerekmiyor mu? Kadın bebekleri düşünüyor aldatılıp sindirmeye çalışıyor da adam da daha hala iki iç üçüncü kez maceralara koşuyorsa evet o adamla olmaz.
Baba olamamış ki koca olsun? Evladını düşünmeyen babalık takmayan niyeti başka yerinde olan adam için niye kadın çekip oturmak zorunda?
Boşanmak da çocuk için dünya sonu falan değil. Benim kuzenimin kızın beş yaşındaydı boşandığında ailesi sekiz yaşındaydı babası evlendiğinde şimdi oradan üvey kardeşi de oldu. Huzurlu mutlu bir küçük ergen şu an.
Anne ve baba yürütemiyorda boşanma çocuğa daha iyi gelir aksine. Abartmamak gerekiyor boşanmayı.
Ki burada arsızlığı abartmış aldatmayı normalleştirmiş adamla çocuk İçin de devam edilmesi evet gurursuzluk.
Kadınlar kere affetmiş artık evladını düşünme sırası babada artık. O başla dava peşinde koşuyorsa evladını düşünmeyen aoumauz bir adamdır boşanılması da gerekir.

Annemde çok kez boşanmak istedi sahip çıkan bi ailesi olduğu için biz savrulup gitmeyiz diye bende boşanmalarını çok istemiştim neticede boşandılarda. Biz mutluyduk ama dışardan gelen baskıları yine biz biliriz. Ha biz üstesinden geldik onların ama ya gelemeyenler. Onlar için konuşuyorum. Tabikide çekmesin hiç bi kadın böyle bi durumu ama kadının eğitim durumunu aile yapısını yaşadığı şehir ve kültürü bilmeden direk boşa gitsin demek gurursuzsun çekiyosun demek yanlış geliyo bana sadece.

Kafama ağrılar saplanıyo birde şey sorayım hani imamı gazali demiş ya nasibinde birşey varsa iki dağ arasında da olsa seni bulur nasibinde yoksa iki dudağının arasındada olsa bulmaz seni ozaman ben boşa stres yapıyorum zaten sonuç kaderde yazılan olacaktır değilmi

Buyuk konusuyosun yinede
Biliyomusun bende oyle derdim aldatıldıgım dakika bosanırım derdim evlenmeden
Ama oyle kolay degilmis helede anne olunca umarım başına gelmez
çocuklarının babasının annesine bit değer vermediği bir evde büyütmek mi daha iyi olur sence ?hiç bir şekilde yargılamıyorum ama adam aynı şeyleri defalarca yapmış artık huy haline getirmiş.seni allahın emaneti gibi görmüyor.çocuklarını düşünse zaten bunu yapmaz.boşansan en azından huzurlu bir şekilde büyütürsün çocuklarını.mutluluk belki çok da uzakta değidir

Siz psikyatr mısınız teşhis koydunuzda bana
Hayır değilim, olsam bile burdan teşhis koyamam; ama sizin diğer üyeliğinizde kendiniz demişsiniz sizde olduğunu.
Bence zaten eşini sevmiyor ki, bi başkasını sevmesi gayet normal. Sadece hayatından birini çıkaramaz, özellikle de kendisini terk etmek isteyen birini, bu hastalık böyle.

İşte ailem boşanma davası açmamı da istemiyo elim kolum bağlı ne olup bitecek diye bekliyorum

İşte bende bundan bahsediyorum. Ailenizin ne istediği umurunuzda olmasın şu durumda. Daha net nasıl söylenebilir bilemiyorum. Siz kararlı değilsiniz ki aileniz buna saygı duysun. Aileniz kızına bunun yapılmasına nasıl tepkisiz kalabilir.. O damat daha neler yapmaz ki, aileniz size bunu yapabiliyorsa.

Emeklerin var diyolar boşanma diyolar öyle işte pek de modern kafaları yok zaten daha onceki aldatılmalarımda otur dayan sabret döner demiş bi aile ama bu kez durduramadılar beni

Bu konuyu daha önce de açtınız ne fark var allah aşkına. Kadının dominant olduğunu iddia edip iki kere aldatan adamı, iki çocuğu bahane edip affeden bir de iki seferinde de bizi tercih etti diye avunan bir kadının hikayesi...

Ben de hep aynı şeyi yazıp duruyorum. Burda kim kocam aldatıyor kocam dövüyor diye konu açsa hemen başlıyorlar boşa gitsin gurursuz musun nesin diye yorumlara. Herkes kendi hayatı gibi zannediyor başkalarının hayatını. Oysa öyle değil işte. İlkokul mezunu haliyle evlenmiş yığınla kadın var bu memlekette. Şimdi kalk git boşan desen, kadın gözünü dünyaya açmamış ki nereye gitsin? sadece eğitimsizler de değil ya, çok yakından tanıdığım iyi bir mesleği olan yüksek lisans yapmış arkadaşım eşiyle tartışınca avukat babası evine kabul etmedi. bu eve canın istediğinde dönemezsin, git kocanla sorununu çöz dedi. çünkü bizler kocaman kadınlar da olsak, trilyonlar da kazansak hep birilerinin arkamızda durmasını istiyoruz. toplum bizi öyle alıştırmış. hele ki çocuk varsa o koca kolay kolay terk edilemez. Bence doğru olan da bu. Hepimizin ufak tefek kusurları affedilebilmeli. Her affedeni hemen gurursuz aptal diye aşağılamak gereksiz. Affetme eşiği kadından kadına değişir. Çok aşıktır daha çabuk affeder, kimsesi yoktur, boşansa yiyecek lokma bulamayacaktır affeder. Kınayamam. Konu sahibinin durumu ise farklı, kocası hasta. Tedavi olması gerek. Tedavi olmuyorsa sonsuza kadar aldatmaya devam edeceği belli. Konu sahibini değil, hayatına kimi alırsa alsın aldatacak. Çünkü dediğim gibi bu bir rahatsızlık. Bu aile yaşamını çok travmatik olarak etkiler. Ne çocuklarda ruh sağlığı kalır ne kendisinde. Ki kendisi de bence çok sağlıklı görünmüyor malesef. Keşke bir yakınları olsa da ellerinden tutup bir terapiye götürse. Çok üzücü

Okumuş insan niye baba evine dönmek ister ki? Ben evli değilim ve şu anda "atansam da kendime ev tutsam" derdindeyim; çünkü rahat edemiyorum, okurken alışmışım tek yaşamaya. Evli insan nasıl orda rahat edebilir ki boşansa bile, bir kere baştan aşağı mantıkları yanlış.

Yani sen onun bunu sadece bana değil başka birinede yapacağını aldatacağını hasta olduğunu düşünüyorsun öylemi

Ne biçim mide, nasıl bir gurursuzluk!!! Valla hiç anlayamıyorum. Hak ediyorsunuz sonuna kadar hem de! İlkinde kabul et, ikinci de yalvar. Az bile yapmış sizin gibisine!

Eğitimle parayla olmuyor işte canım erkek egemen ve baskıcı bir toplum. Evine almayıp kocanla sorununu çöz diyen baba sence kızının tek yaşamasına fırsat verir mi? sen namus cinayetlerinin sadece ülkenin doğusunda yada ekonomik özgürlüğü olmayan kadınlara karşı mı işlendiğini sanıyorsun? senin çevren daha olgun, kültürlü, medenidir öyle büyüyüp yetişmişsindir ama ülkenin %70 inin durumu bu malesef. İstatistiksel olarak bu ülkede her sene ortalama 400 kadın namus cinayetine kurban gidiyor. Ben demiyorum ki herkes öyle. Bizler tabi ki bazı şeyleri aşmış, sindirmiş azınlığın parçasıyız. Ama biz aştık diye içinde yaşadığın toplumu görmezden gelme. Yapacağımız şey kadınların, namus diye gözü dönmüş kocalarını, kardeşlerini, babalarını başlarına sararak, boşa gitsin hiç mi gururun yok diyip teşvik etmek değil, bir güvence sağlayıp, kendi hayatları hakkında karar verebilme özgürlüğünü kazandırmak. O da inan şu an çok zor bireysel olarak. Ama dediğim gibi bu konu için demiyorum. Bu konuda, kocanın hasta olduğunu ve karı koca tedavi edilmeleri gerektiğini yineliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…