İhtimalli düşünün
desifre
Sizi aldatan adamı affederseniz ne olur?
A. Hatasını tekrarlar, tekrar aldatır.
B. Hatasını tekrarlamaz, sizi bi daha aldatmaz.
Bi de bu ihtimallerin sonuçlarını düşünün.
B şıkkında adam çok pişman olmuş olabilir, üzüntüsü içten olabilir; hayatına anlam veren şeyleri sizle yaşamak, sizle yaşlanmak istedigine karar vermiş olabilir, bi daha kimseye yan gözle bile bakmayacak olabilir.
Olabilir de asıl mesele siz buna inanabilir misiniz? Çünkü tüm bunlar gerçek olsa bile siz adamın içini açıp göremezsiniz, duygularını pişmanlığını elle tutamazsınız. Gerçekten değişti mi, yoksa sadece daha iyi yalan söylemeyi mi öğrendi bilemezsiniz.
Çok sevebilirsiniz, çok sevilebilirsiniz ama tekrar tam olamazsınız. Gözünüz kapalı arkanıza yaslanamazsınız. Paranoyak olmasanız bile ne kadar bastırırsanız bastırın şüphesiz bi gün geçiremezsiniz. Siz onsuz yaşayamazken onun sizsiz yaşayabilecegi, sizi kaybetme riskini daha önce aldıgı ve tekrar alabilecegi, onun ilk tercihi olmadıgınız gercegine mahkum yaşarsınız.
A tabi bi de dışarıda başka bi adamla tam bi mutluluk var mı sizin için asla bilmeden, gitmeyi deneseydim daha mutlu olur muydum soru işareti aklınızdan hiç silinmeden yaşarsınız.
Yani yarım da olsa onla olsun razıyım demiş olursunuz sadece.
A şıkkı gerçek olur da tekrar aldatırsa peki? Başkası sizi ittiginde tamam da, eşşek bile düşmez dedikleri çukura kendi ayaklarınızla girdiginizi kabullenebilecek misiniz?
Sizi kırıp döken adama sizi enayi yerine koydugunu hissettirmek, benden vazgecemez gurur ve özgüvenini yaşatmak ne hissettirecek?
Hem bu sefer sadece adam sizi aldatmış olmayacak, siz de kendinizi aldatmış olacaksınız.
"Kendini affetmek" , "bu kötülügü kendime ben yaptım" demek her seyden zordur.
İşte böyle. Yarım bi adamla yarım bi mutlulukla yetinebilir miyim? Aşkın gözü kördür ya belki.
Ama aşk da bitip çirkin gerçek tüm çıplaklıgıyla karsıma dikildiginde birinin beni ikinci kez aptal yerine koymasına kendi ellerimle izin verdigim gercegini kaldırabilir miyim? Asla.
O yüzden ben böyle bi riski alamazdım. Kendime bunu yapamazdım. Geri dönüsü olmayan seyler olduguna inanıyorum su hayatta. Cok acı ama hayatta bazı seyler esner bazı seyler kırılır.